Προς το περιεχόμενο

Τα όρια του q6600 σε υδρόψηξη.

giorgis1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μιας κ ειμαστε offtopic

ναι βαλε κ αλλον εναν αλλα πιο δυνατο απο αυτον που εχεις πανω .

ontopic δεν ποσταρω αυτα για να πουλησω μουρη αλλα το νοημα ειναι οτι ακομα κ ιδιοι επεξεργαστες εχουν κ διαφορετικη συμπεριφορα στο overclock κ στις θερμοκασιες.

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ok αν και δεν νομίζω οτι είμαστε off topic.. μιλάμε για θερμοκρασίες του q6600 και του έδειξα ένα παράδειγμα οτι σε μένα ακόμα και με 3.2 ανεβάζει αρκετά.. και χωρίς εμπόδια απο κουτιά.

Δημοσ.

g0 έχω ευτυχώς. απορία. την αύξηση στο ρεύμα τη θέλουμε όταν αυξάνουμε τη συχνότητα του επεξεργαστή ενώ όταν αυξάνουμε το fsb θέλουμε ρεύματα στη ΝΒ σωστά. οπότε σε αυτή την περίπτωση μπορώ κάλλιστα να τρέξω

500*7 = 3,5Ghz ( και έχω 43,4% άυξηση με ρεύματα ίσως κάτω από 1,5), ενώ την ίδια στιγμή θα έχω ένα fsb 2000 (88% άυξηση τεντώνοντας το ρέυμα της ΝΒ)

και λογικά θα την παλέψω και με αερόψυξη.

σωστό το σκεπτικό μου ή όχι.

έχουμε αισθητή βελτίωση επιδόσεων με την αύξηση του fsb δεν έχουμε;

Δημοσ.

αισθητη βελτιωση απο 9*389 σε 7*500 μπορει κ να μην δεις σε καθημερικη χρηση αλλα σε μετροπρογραμματα μπορει να δεις. γτ τρελενεσαι με το fsb ? ο κανονας ειναι οτι οσο παραπανω fsb εχεις τοση μεγαλυτερη διαμεταγωγη δεδομενων εχεις αλλα σε καθημερινη χρηση δεν ειναι κ το απολυτο .

Δημοσ.
εγώ θα πρότεινα 3.6 και νερό(custom). αλλα είναι ΑΚΡΙΒΗ λύση.. το καλό είναι οτι η custom υδρόψυξη θα σου μείνει ακόμα και αν αλλάξεις cpu. απτην άλλη υπάρχει και αυτή η λύση

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H50-Cpu-Cooler-Lga775-1366-CWCH50.htm

3.6 και αέρα... χλωμό.. !! εκτώς και αν θα τον ανοίγεις μόνο τον χειμώνα. ακόμα και αν φτάνει η cpu 3.6 θα χρειαστείς ελάχιστα πάνω απο 1.5v που είναι πάλι πάνω απο τις προδιαγραφές του κατασκευαστή..

3.6GHZ και αέρας, απλά δεν γίνεται.

Με νερό γίνεται σχετικά εύκολα.

Στα 4GHZ και 500FSB αφενός θα πρέπει να σκίσεις τη μητρική, αφετέρου, είναι δύσκολο.

Με την IP 35 Pro bench-αρα κάποτε ακόμα και 3d σε αυτή τη συχνότητα, αλλά μόνο για παιχνίδι και όχι 24/7!

Με την Rampage που έχω τώρα δεν έχω δει ποτέ 4GHZ... Φαντάζομαι ότι θα γίνεται, αλλά με πολύ ψάξιμο και δεν νομίζω ότι αξίζει, απλά για να παίξω και να benh-άρω.

Έχω δώσει ένα τσακ λιγότερο από 1.4v και είμαι στα 3.6Ghz...

Δημοσ.

@p_under: η μητρική που αναφέρεις από πλαίσιο στοκ δεν υπάρχει...

άρα όλοι συμφωνείτε να πάω σε νερό με

400*9 = 3,6 και 1600fsb, και όχι

500*7 = 3.5 και 2000fsβ ενώ υπάρχει και η μέση λύση

450*8 = 3,6 kai 1800φσβ

Τι από τα 3 προτείνετε και με ποια φτηνή και εύκολη mobo

Δημοσ.

Θεωρητικά μεγαλύτερο FSB είναι καλύτερο...

ΑΛΛΑ!

Το Chipset μπορεί να μην είναι τόσο σφιχτό και να ανεβάζει τα Latencies, οπότε δώρον, άδωρον...

Στη πρώτη επιλογή θα πας, γιατί θα δεις ότι οι άλλες είναι δύσκολες...

Δημοσ.

κοίταξε η λογική όμως λέει ότι αν πάω στο πρώτο δηλαδή μέχρι 1600 θα πάρω μια απλή καινούρια μητρική περί τα 80ε ενώ για τις 2 άλλες 1800 και 2000 θα πρέπει να πάω σε άλλη μεταχειρισμένη τη foxconn που ανέφερα στην αρχή ότι έχω βρει ή όποια άλλη μου προτείνεται σ αυτό το πνεύμα, πιστέυεις ότι η foxconn αυτό θα μου κάνει που λες με τα latencies? (X48 chipset είναι αυτό ενώ το πρώτο που ανέφερα p43)

υποψιν οτι το όλο πακέτο θα συνδυαστεί με ddr3 στα 1600

Δημοσ.
@p_under: η μητρική που αναφέρεις από πλαίσιο στοκ δεν υπάρχει...

άρα όλοι συμφωνείτε να πάω σε νερό με

400*9 = 3,6 και 1600fsb, και όχι

500*7 = 3.5 και 2000fsβ ενώ υπάρχει και η μέση λύση

450*8 = 3,6 kai 1800φσβ

Τι από τα 3 προτείνετε και με ποια φτηνή και εύκολη mobo

παρε ενα τηλ γτ καποια στιγμη που ειχα παει κ εγω δεν την ειχε στο site αλλα εκει ειχε πανω απο 20 κομματια .εγω προτεινω να δωσεις οσο πιο πολυ fsb μπορεις κ να κατεβασεις οσο παει το pl αυτα ειναι τα latency . αλλα ποια μητρικη εχεις τωρα ? δεν νομιζω οτι αξιζει η κινηση που πας να κανεις .

---------- Προσθήκη στις 23:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:37 ----------

3.6GHZ και αέρας, απλά δεν γίνεται.

Με νερό γίνεται σχετικά εύκολα.

γινεται κ παρα γινεται . εγω τον ειχα για καιρο στα 3,78 με αερα . μην εισαι τοσο απολυτος . :-)

Δημοσ.
γινεται κ παρα γινεται . εγω τον ειχα για καιρο στα 3,78 με αερα . μην εισαι τοσο απολυτος .

Με πόση τάση, τι θερμοκρασίες και ήσουν Prime Stable?

Δημοσ.

Αν θες οπωσδηποτε μητρικη εχει στο πλαισιο στοκ DFI P45 T2RS+ με 35 ευρω.Δεν την εχει στο site αλλα ειχα δει μπολικες πριν καμια εβδομαδα...

Δημοσ.
Με πόση τάση, τι θερμοκρασίες και ήσουν Prime Stable?

με 1,48 φυσικα κ ημουν rock stable . αλλα θερμοκρασιες δεν θυμαμαι γτ ετσι ημουν περσυ. κ δεν θεωρω το prime σοβαρο προγραμμα για stress . δοκιμασε το occt η το intel burn test.

Δημοσ.

Επειδή αναφέρθηκε η T2RS+ και έχω άποψη - πράγματι είναι 500+ capable σε 45nm quads και 600 μεριά για του αντίστοιχους duo - τώρα αν τα έχει τα 4GHz το δικό σου κομμάτι είναι άλλο θέμα...

Τα ρεύματα δεν πηγαίνουν γραμμικά με την αύξηση των GHz. Εγώ παίζω εδώ 24/7

06se16x.png

που φαίνεται καλό ρεύμα - αλλά όταν δοκίμαζα για 4.5GHz validations ήθελε πολλλλύ περισσότερο ρεύμα ;) Και καλά P35 σου κάνουν btw - αλλά το 4GHz 24/7 είναι ψηλός στόχος...

Δημοσ.

έτσι κι αλλιως θα άλλαζα μητρική γιατί έχω την ga-p35-ds3l και δεν με πάει πάνω απ τα 3ghz και 1333, οπότε σκέφτομουν να πάω σε ένα τσιπ χ48 ώστε να δω τι όρια έχω. αλλά και με το σκεπτικό ότι θα πάω σε κάτι μεταχειρισμένο αλλιώς λέω να πάρω καινουριο το p5p43td pro. τι λέτε κι εσείς. απλώς είχα την αίσθηση ότι μέχρι τα 3,6 θα την πάλευα με αέρα. θα το δούμε αυτό.αλλιώς το σκέφτομαι σοβαρά ένα κάστομ σύστημα υδρόψυξης ώστε να μείνει ες αεί.επίσης από τις μητρικές που προτείνεται: P5E-RAMPAGE optimized και DFI P45 T2RS+ μόνο η blackops ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ότι σκαρφαλώνει στα 2000fsb, any ideas?μόλις επικοινώνησα με πλαίσιο και δεν υπάρχουν οι rampage, έχει μόνο τη lanparty k foxconn.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...