Προς το περιεχόμενο

Τα όρια του q6600 σε υδρόψηξη.

giorgis1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους εμπειρότερους απο μένα.

Ποιό είναι το όριο που μπορεί να φτάσει ο q6600 σε υδρόψυξη.

Σκέφτομαι κάτι σαν 500χ8= 4.0 Ghz και 2000FSB

Είναι κάτι εφικτό?

Τί ρεύματα θα χρειαζόταν και που έπρεπε να τρέχουν οι RAM DDR3 στα 1600 που έχω.

Μιλάμε για μητρική :

Foxconn Blackops (Χ48).

Είναι αυτό που χρειάζομαι αν πρόκειται να σκαρφαλώσω εκεί ψηλά?

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
καλησπέρα σε όλους.

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους εμπειρότερους απο μένα.

Ποιό είναι το όριο που μπορεί να φτάσει ο q6600 σε υδρόψυξη.

Σκέφτομαι κάτι σαν 500χ8= 4.0 Ghz και 2000FSB

Είναι κάτι εφικτό?

Τί ρεύματα θα χρειαζόταν και που έπρεπε να τρέχουν οι RAM DDR3 στα 1600 που έχω.

Μιλάμε για μητρική :

Foxconn Blackops (Χ48).

Είναι αυτό που χρειάζομαι αν πρόκειται να σκαρφαλώσω εκεί ψηλά?

δεν μπορει κανεις να σου πει κατι τετοιο...κα8ε κομματι συμπεριφερεται διαφορετικα.

Εχεις καλη μητρικη (αν και δυσκολη να την ρυ8μισεις.)

Δημοσ.

κατ αρχήν δεν την έχω ακόμα, σκέφτομαι να την αποκτήσω ακριβώς επειδή υποστηρίζει fsb τόσο ψηλό και επίσης δεν έχω ακόμη υδρόψυξη, σκέφτομαι να την αποκτήσω με στόχο να ξεπεράσω το 3,6 που ξέρω ότι φτάνει σε αερόψυξη ο επεξεργαστής. οπότε η ερώτησή μου είναι αν είναι θεωρητικά εφικτά τα νούμερα που σας ρωτάω καθώς και αν έχετε ακούσει μηχάνημα που να τα πλησιάζει. Κυρίως θέλω να ξέρω αν μπορεί να τρέξει τόσο ψηλά fsb άσχετα με τη συχνότητα.

Επίσης μια γρήγορη ερώτηση, έστω δεδομένο σύστημα με 40c idle και 60load με υδρόψυξη τι τιμές θα περίμενε κανείς να δει.

Δημοσ.

εγώ σκέφτομαι κάτι άλλο αν και το μόνο overclock που έχω κάνει στην ζωή μου είναι αυτό που βλέπεις στην υπογραφή μου..

για τα 3,6 θέλει 1.5v το λιγότερο αν θυμάμαι καλά.. για να πάς στα 4 πόσο θέλει? τι σημασία έχει η θερμοκρασία μετά? ο q6600 πάει απο προδιαγραφές intel μέχρι 1,5v.. η cpu θα ψοφήσει σε λίγο διάστημα..

Δημοσ.

κατάλαβα το σκεπτικό σου. Είναι σίγουρο αυτό που λες για το μέγιστο ρέυμα ότι είναι 1,5? Μιλάμε για αληθινό ή για BIOS?τότε στην περίπτωση αυτή θα με συνέφερε καλύτερα να μείνω σε πιο απλό mobo και να το φτιάξω 400*9 = 3,6 στα 1600fsb... με αέρα.

γι αυτό ρώτησα εξ αρχής για τα ρεύματα δεν ψάχνω ακρίβια, ενδεικτικά πείτε μου τι μπορει να παίξει.γιατί έχω και τις εξής επιλογές:

500*6 = 3 @2000fsb

500*7 = 3.5 @2000fsb

450*7 = 3.15@1800fsb

450*8 = 3.6 @1800fsb

400*9 = 3.6 @1600fsb

αν μπορεί κάποιος που το κατέχει να μου πει χοντρικα χοντρικα τι ρεύματα θέλω για το καθένα και ποια απο αυτά θεωρεί εφικτά. (είτε με νερό είτε με αέρα.)

Δημοσ.

αυτο το χοντρικα εινια εντελως λαθος.

Εγω εχω εναν Q9550 και με 1.3 V παει μεχρι τα 3.8

Εχει και ενας φιλος το ιδιο setup και με 1.3 δεν βλεπει ουτε 3.2...

Δημοσ.

εγώ θα πρότεινα 3.6 και νερό(custom). αλλα είναι ΑΚΡΙΒΗ λύση.. το καλό είναι οτι η custom υδρόψυξη θα σου μείνει ακόμα και αν αλλάξεις cpu. απτην άλλη υπάρχει και αυτή η λύση

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H50-Cpu-Cooler-Lga775-1366-CWCH50.htm

3.6 και αέρα... χλωμό.. !! εκτώς και αν θα τον ανοίγεις μόνο τον χειμώνα. ακόμα και αν φτάνει η cpu 3.6 θα χρειαστείς ελάχιστα πάνω απο 1.5v που είναι πάλι πάνω απο τις προδιαγραφές του κατασκευαστή..

Δημοσ.

@giorgis1987 ποσο θα παρεις την Blackops? πρεπει να ξερεις οτι κανενας δεν μπορει να σου πει ποσο θα ανεβει γτ καθε κομματι ειναι πολυ διαφορετικο . αν την Blackops την βρεις πανω απο 50 € δεν νομιζω οτι αξιζει κ τοσο μιας κ ο επεξεργαστης μπορει να μην παει στα 4G . πηγαινε καλυτερα μια βολτα απο πλαισιο στοκ κ εχει P5E-RAMPAGE optimized με 35 € .

@PaokToTheBone οσο αναφορα τον Q9550 τα ρευματα που λες ειναι υπερβολικα . μιας κ ανεβαινει μεχρι τα ~3,4 χωρις ρευμα . κ επισης υπαρχουν πολυ χρηστες ακομα κ εδω που μπορουν να σου επιβεβαιωσουν 4G με κατω απο 1,3 real vcore .

Δημοσ.

Η blackops είναι αρκετά δύστροπη και θέλει να ασχοληθείς μαζί της αρκετά (έπαιζε πολύ καλά απότι θυμάμαι με ξεκλείδωτους quad aka QX, στους υπόλοιπους όμως τo τελευταίο bios "έκοβε" ~450-460 την πλειοψηφία χρηστών με quad που το είχαν δοκιμάσει στο XS).Υποστήριξη new bioses κλπ, τέρμα, το Quantum Force δυστυχώς έκλεισε.

Αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς αρκετά, τότε και μια DFI θα σου ταίριαζε ;) (fsb wall σε quad ~500, αν και το κομμάτι ήταν καλό)

Από κει και έπειτα δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά κάτι για τα ρεύματα, πρέπει να το ψαξείς εσύ. Υπάρχουν κομμάτια που θέλουν ~1.45 για 3.6 και άλλα που παίζουν με ίδιο ρέυμα 3.9-4. Τι stepping έχεις; Αν είναι G0 είσαι σε καλό δρόμο ;).

Δημοσ.
εγώ θα πρότεινα 3.6 και νερό(custom). αλλα είναι ΑΚΡΙΒΗ λύση.. το καλό είναι οτι η custom υδρόψυξη θα σου μείνει ακόμα και αν αλλάξεις cpu. απτην άλλη υπάρχει και αυτή η λύση

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H50-Cpu-Cooler-Lga775-1366-CWCH50.htm

3.6 και αέρα... χλωμό.. !! εκτώς και αν θα τον ανοίγεις μόνο τον χειμώνα. ακόμα και αν φτάνει η cpu 3.6 θα χρειαστείς ελάχιστα πάνω απο 1.5v που είναι πάλι πάνω απο τις προδιαγραφές του κατασκευαστή..

δεν ειναι παντα ετσι ! εγω ειμαι με Q6600 ΣΤΑ 3,5 7*500 με 1,38 under load κ δεν ειναι κ κανενα σπουδιαιο κομματι κ με μονο 64 βαθμους με αερα . lapped βεβαια . αλλα το 1,5 που λες ειναι πολυ πλασMατικο διοτι με 1,48 ημουν στα 3,78 G.

Δημοσ.
δεν ειναι παντα ετσι ! εγω ειμαι με Q6600 ΣΤΑ 3,5 7*500 με 1,38 under load κ δεν ειναι κ κανενα σπουδιαιο κομματι κ με μονο 64 βαθμους με αερα . lapped βεβαια . αλλα το 1,5 που λες ειναι πολυ πλασMατικο διοτι με 1,48 ημουν στα 3,78 G.

ναι δεν το έχω δοκιμάσει κιόλας.. αλλα 64 βαθμοί δεν ειναι μόνο.. ειναι ΠΟΛΥ.. εμένα στα 3.2 με αέρα και ανεβάζει 55-56.. τώρα με τις ζέστες πόσο θα σου πηγαίνει? θα κάθεσαι με το θερμόμετρο απο πάνω? :)

Δημοσ.

εμενα στα 3,2 ανεβαζει μεχρι 45 . ;) αλλη θερμικη συμπεριφορα εχει ο δικος μου κ αλλη ο δικος σου μαλλον. με τι τον στρεσσαρεις ? γτ αν ειναι με prime ξερεις οτι δεν ειναι αξιο εμπιστοσυνης .

Δημοσ.
@giorgis1987 ποσο θα παρεις την Blackops? πρεπει να ξερεις οτι κανενας δεν μπορει να σου πει ποσο θα ανεβει γτ καθε κομματι ειναι πολυ διαφορετικο . αν την Blackops την βρεις πανω απο 50 € δεν νομιζω οτι αξιζει κ τοσο μιας κ ο επεξεργαστης μπορει να μην παει στα 4G . πηγαινε καλυτερα μια βολτα απο πλαισιο στοκ κ εχει P5E-RAMPAGE optimized με 35 € .

@PaokToTheBone οσο αναφορα τον Q9550 τα ρευματα που λες ειναι υπερβολικα . μιας κ ανεβαινει μεχρι τα ~3,4 χωρις ρευμα . κ επισης υπαρχουν πολυ χρηστες ακομα κ εδω που μπορουν να σου επιβεβαιωσουν 4G με κατω απο 1,3 real vcore .

Συμφωνω μαζι σου(Q9550).....αφου ειμαι ενας απο αυτους!:-D

Δημοσ.

χαχα... 45 μου δίνει εμένα τώρα xxxcpu.jpg

που κάθομαι και γράφω στο insomnia... :P η ψύκτρα της υπογραφής μου με arctic silver 5 και εναν 2200 rpm fan πάνω.. λές να βάλω και δεύτερο?

κουτί...

pc1t.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...