Προς το περιεχόμενο

δεν εχω αλλη θεση για fan στη μητρικη. απο που θα παρω ρευμα ?

geioannou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν εχω αλλη θεση για fan στη μητρικη. απο που θα παρω ρευμα ?

να κανω μια ενωση στε καποιο καλωδιο ρευματος ενος fan, η μπορω να παρω απ' ευθειας απο το τροφοδοτικο ?

Δημοσ.

ρε παιδια, τι να τον κανει τον μετατροπεα; δε βγαίνουν πλέον ανεμιστηράκια με τροφοδοσία απο το 4pin molex του τροφοδοτικού;

Αυτός τι ειναι; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805822

Ακυρο το λινκ. Μαλλον καταργηθηκαν...

Δηλαδή εγω που στο κουτι μου έχω μονο τετοια μπορω να τα θεωρω συλλεκτικα;

Δημοσ.

σε σχεση με το λινκ θα ηθελα κατι πιο αμεσο απο το να περιμενω να παρω κατι απο την αγορα.

απο εκει και περα το fan που εχω εχει 2 καλωδια.

σαν λεμε + -

αυτο μπορω να το καρφωσω στο καλωδιο που δινει ρευμα σε σκληρο ?

αυτο δηλαδη που εχει και η φωτο που ανεβασες

Δημοσ.

και σε αυτο σε ποιο απο τα 4 συνδεω τα 2 ?

στα κοκκινα μαυρα ? (και τα κιτρινα να ειναι η γηωση ?)

Δημοσ.

Το σχήμα τους είναι έτσι που και να θέλεις δεν μπορείς να το βάλεις ανάποδα. Στη μία μεριά κάνει καμπύλη.

Δημοσ.

δεν με καταλαβες.

απο την μια μερια εχω το 4πινο που ερχετε απο το τροφοδοτικο.

απο την αλλη το ανεμηστιρακι μου εχει δυο καλωδια.

ενα μαυρο και ενα κοκκινο.

τα 2 απο το φαν σε ποια απο τα 4 του αλλου μπαινουν ?

Δημοσ.

Κοίτα εσύ δεν με κατάλαβες. Παίρνεις το καλώδιο του τροφοδοτικού και του ανεμιστήρα και τα συνδέεις. Και είσαι κομπλέ. Όπως και να το κάνεις απο τη μία μεριά συνδέονται.

Μήπως το ανεμιστηράκι σου έχει τέτοιο βύσμα;

post-136688-129063086907_thumb.jpg

Δημοσ.

από οτι καταλαβα ο φιλος μας θελει να κανει μια ψιλο πατέντα κατι σαν αυτό αλλα με τα καλωδια απο το ανεμηστηρακι επευθειας πάνω στο molex;

Δημοσ.
δεν με καταλαβες.

απο την μια μερια εχω το 4πινο που ερχετε απο το τροφοδοτικο.

απο την αλλη το ανεμηστιρακι μου εχει δυο καλωδια.

ενα μαυρο και ενα κοκκινο.

τα 2 απο το φαν σε ποια απο τα 4 του αλλου μπαινουν ?

στο molex to κίτρινο είναι η +12V, και το κάθε μαύρο γείωση. Στο δίπινο του cooler, το μαύρο πάλι γείωση και το κόκκινο η +12V.

Δημοσ.

απο τα 2 fan κανενα δεν μπορει να κουμπωσει επανω στο 4πινο του τροφοδοτικου.

το ενα εχει 3πινο κουμπωμα που κουμπωνει απ΄ευθειας επανω στη mobo (στη θεση για fan) kai to allo ειναικομενω στην ακρη (απο παλαιωτερη πατεντα) και δεν μπορει να κουμπωσει πουθενα.

γιαυτο λεω απο το 4πινο του τροφοδοτικου ποια δεινουν ρευμα ουτος ωστε να ακουμπισω εκει τα 2 συρματακια τοτ 2ου fan

Δημοσ.
απο τα 2 fan κανενα δεν μπορει να κουμπωσει επανω στο 4πινο του τροφοδοτικου.

το ενα εχει 3πινο κουμπωμα που κουμπωνει απ΄ευθειας επανω στη mobo (στη θεση για fan) kai to allo ειναικομενω στην ακρη (απο παλαιωτερη πατεντα) και δεν μπορει να κουμπωσει πουθενα.

γιαυτο λεω απο το 4πινο του τροφοδοτικου ποια δεινουν ρευμα ουτος ωστε να ακουμπισω εκει τα 2 συρματακια τοτ 2ου fan

τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις και κάνεις συνέχεια την ίδια ερώτηση? τα κίτρινα του τροφ. δίνουν ρεύμα +12V, τα μαύρα είναι γείωση. Για το 1ο (το τρίπινο) υπάρχει αντάπτορας, ρώτα κανά μαγαζί, για το κομένο βρες καλώδιο molex από 1 σε 2, βγάλε το βύσμα από το εξτρα μολεξ και κάνε τις αντίστοιχες κολήσεις..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...