Trapper Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό: μετακόμισα σε νέο σπίτι (δύο όροφοι) και βάλαμε conn-x. Εχω τον νέο imac και συνδέομαι (λέμε τώρα...) στο ίντερνετ ασύρματα. Βασικά ο iMac, ενώ «βλέπει» το δίκτυο στο σπίτι (με 2/4 ή 1/4 γραμμές), συνδέεται όποτε το θυμάται (τις περισσότερες φορές μου βγάζει το μήνυμα connection timeout). Αν καμιά φορά συνδεθεί, άλλοτε οι ταχύτητες είναι τραγικές και άλλοτε κανονικές. Και εκεί που νόμιζα ότι φταίει το modem και πήγαινα να το αλλάξω επειδή δεν είχε ισχυρό σήμα εκπομπής (υπόψη βέβαια ότι σε όλο το υπόλοιπο σπίτι πιάνει κανονικά), ήρθε η κοπελιά με το λάπτοπ της και πιάνει στο δωμάτιό μου σήμα με 3/5 (ή και 4/5) και μπαίνει κανονικότατα στο ίντερνετ με φουλ ταχύτητες. Οπότε, τι συμβαίνει; Είναι θέμα ρυθμίσεων; Πχ. ο iMac «βλέπει» 10 δίκτυα τριγύρω με 0 σήμα (που το λάπτοπ ούτε καν τα «βλέπει») αλλά με το δίκτυό μου δεν μπορώ να κάνω δουλειά. Είναι προβληματική η κάρτα δικτύου μου; Να το πάω στην αντιπροσωπεία να μου την αλλάξουν; Είναι γενικώς μάπα οι κάρτες δικτύου των iMac; Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε; Δέχεται εξωτερική κεραία; Οχι τίποτα άλλο, αλλά το ίντερνετ είναι απαραίτητο για τη δουλειά μου και μου έχουν «δεθεί» τα χέρια...
cyberghoser1 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 τι είδους προστασία έχεις στο ασύρματο σου? βγάλε την και δες αν φταίει αυτο καμία φορά συμβαίνει σε έναν φίλο μου αν έχει wpa entreprise προστασία. Αποστολή από iPod touch με το Insomnia.app
Trapper Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Χμ, λες αν βάλω WEP να πιάνει πιο καλά σήμα; Εχει ακούσει κανείς άλλος για παρόμοιο πρόβλημα στους iMac;
lavwmeno3wtiko Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 εμενα παντωσ παιζει μια χαρα...μπορει να φταιει το internet σου ! που το βρισκω πιο πιθανο απο το να φταιει ο imac
kpartsi Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Χμ, λες αν βάλω WEP να πιάνει πιο καλά σήμα;Εχει ακούσει κανείς άλλος για παρόμοιο πρόβλημα στους iMac; Για δοκίμασε WPA Personal...
paylidis Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 και εμενα στον ιδιο χώρο το νετμπουκ με το λαπτοπ πιάνουν διαφορετική ένταση σήματος και πολλές φορές μπορεί να μην βλέπει μερικά (μακρινα) δίκτυα το νετμπουκ ενω το φορητό και τα βλεπει και μπαίνει... Είναι θέμα καρτας δικτύου μαλλον αλλα δεν δικαιολογείται για εναν όροφο διαφορά τόσο χάλι... η κεραία που εχει ειναι βιδωτή και εμφανης;
tr3quart1sta Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 το modem/router ειναι σε αλλο οροφο?? τα σηματα εκπεμπονται κυριως οριζοντια... και αν δε λειτουργει τιποτα απο τα παραπανω βαλε καλωδιο (ethernet) !!
Trapper Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Η κεραία είναι εξωτερική και το μόντεμ σε άλλο όροφο. Το θέμα όμως είναι ότι δύο λάπτοπ (έβαλα τον κολλητό μου να δοκιμάσει και με το δικό του) πιάνουν κανονικά σήμα και μπαίνουν στο ίντερνετ ενώ ο iMac έχει πρόβλημα. Οσο για τη λύση του ethernet απλά δεν γίνεται γιατί πρέπει να περάσει κυριολεκτικά μέσα από όλο το σπίτι.
paylidis Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 αν ξεβιδώνει παρε και βάλε μια άλλη κεραία. επίσης οι κεραιες στα περισσότερα wifi modem router μπορούν να περιστραφούν κλπ και εφόσον όπως είπε ο φίλος τα σηματα μεταδίδονται (κύριως) οριζόντια στρέψε αναλογα την κεραία. Ίσως βοηθήσει κάπως την κατασταση. Η λύση του καλωδίου είναι παρατραβηγμένη αλλα δεν είναι του homeplug τώρα που εχουν πέσει οι τιμές του...
Trapper Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 H κεραία δυστυχώς δεν ξεβιδώνει. Μόλις σχολάσω και πάω σπίτι θα αλλάξω το security σε WPA Personal (φαντάζομαι αυτό είναι το απλό wpa, ε και θα στρέψω την κεραία να κοιτάει στο δωμάτιό μου να σας ξαναπώ. Μπορώ να ρυθμίσω και κάτι από τον iMac που θα βοηθήσει;
paylidis Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 ίσως αν στρεψεις και την κεραια αυτού στην αντίσοτιχη κατευθυνση. Από ρυθμίσεις δε θεωρω οτι μπορείς να κάνεις κατι άλλο (δεν ξέρω τι παιζει με τα mac παντως στα win ειναι σχετικά περιορισμένα τα πραγματα)
Trapper Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Λοιπόν, έστρεψα την κεραία του modem να «κοιτάει» προς το δωμάτιό μου, έβαλα την ασφάλεια σε wpa/psk και αύξησα και το transmission power του modem από low σε medium (έχει και high αλλά φοβάμαι μήπως ψήσει ότι εγκεφαλικά κύτταρα έχουν απομείνει) και πάλι τίποτα. Ο iMac βλέπει το δίκτυο με 2/4 σήμα και όταν πάει να συνδεθεί μου βγάζει connection timeout. Να τον στείλω αντιπροσωπεία για αντικατάσταση; Επίσης μπορώ με κάποιο τρόπο να βάλω καλύτερη κάρτα δικτύου; (εγώ ή και να το πάω σε τεχνικούς)
haHa Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Λοιπόν, έστρεψα την κεραία του modem να «κοιτάει» προς το δωμάτιό μου, έβαλα την ασφάλεια σε wpa/psk και αύξησα και το transmission power του modem από low σε medium (έχει και high αλλά φοβάμαι μήπως ψήσει ότι εγκεφαλικά κύτταρα έχουν απομείνει) και πάλι τίποτα.Ο iMac βλέπει το δίκτυο με 2/4 σήμα και όταν πάει να συνδεθεί μου βγάζει connection timeout. Να τον στείλω αντιπροσωπεία για αντικατάσταση; Επίσης μπορώ με κάποιο τρόπο να βάλω καλύτερη κάρτα δικτύου; (εγώ ή και να το πάω σε τεχνικούς) Μπορεις να αγορασεις μια εξωτερικη usb ασυρματη καρτα δικτυου. Επισης μπορεις να αγορασεις για το router σου μια κατευθυντικη κεραια* (αν αλλαζει) αντι για αυτην που εχει τωρα και εκπεμπει "κυκλικα". Αν δεν αλλαζει, τοτε αφου εισαι σε παραπανω οροφο, βαλε την κεραια να ειναι ψιλοοριζοντια με το εδαφος αντι για καθετα που ειναι συνηθως. * Πχ: http://www.skroutz.gr/c/738/wifi-antennas.html?keyphrase=ANT2406A+ http://www.skroutz.gr/c/738/wifi-antennas.html?keyphrase=ANT2409A Υ.Γ.: Οι iMac ποτε δεν φημιζονταν για το δυνατο και σταθερο wifi σημα τους.
kdiamant Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Έχεις κάνει τα update στο iMac? Αν όχι κάντα θα σου έλεγα. Ίσως να έχουν βγάλει κάποιο update που να διορθώνει τυχόν προβλήματα στο Wifi του iMac. Δες επίσης το modem router να μην είναι επάνω σε μεταλλική επιφάνει η δίπλα σε ηλεκριτκές συσκευές.
Heatspreader Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δεν ξέρω αν έχει ο iMac τέτοια επιλογή, αλλά δοκίμασε να ρυθμίσεις τη κάρτα δικτύου το σε b mode.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.