Προς το περιεχόμενο

Επέμβαση σε κουτί και και ερωτήσεις...

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια... αρχικά στο γραφείο και μετά στο σπίτι ... μου κρατάει συντροφιά.. η .. ... ζαργάνα.....και εξηγούμαι....

Η.... Ζαργάνα... είναι ενα πισί (μα τι πισι) που πριν από χρόνια είχα σκοτώσει από e-shop για 400 Ευρά με οθόνη... από τότες με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο φτού της να μη μου τη ματιάσω....

Τώρα αποτελείται από:

case innovator

PSU innovator 450W (kai kala!!)

mobo Asrock 2core 1066 - 2,13 Ghz με κουμπωμένο πάνω της ένα Dual Core Ε2140 υπερχρονισμένο στα 2,13 από τα 1.6

Ram 3 gb (1x2gb και 1χ 1gb)

GPU nVidia 8500GT silent

HD1 WD640GB

DVDRW

Σήμερα... Κυριακή ... δουλειά δεν είχε ο διάολος ... είπα να την ανοίξω να την καθαρίσω και να δω γενικά τi παίζει και...... δυστυχώς ....... γινόταν ο χαλασμός κυρίου από τη σκόνη τα καλώδια και γενικά η κατάσταση ήταν χάλια...

Αφού λοιπόν:

1) Έβαλα σκούπα, τράβηξα το χαλί, φύσηξα με αέρα και ξανα έβαλα σκούπα για την υπόλοιπη σκόνη

2)Έβαλα ένα παλιο σκληρό sygate

3) Έβγαλα το zalman φουρφούρι από πίσω και έβαλα στη θέση του ένα 8άρι φουρφούρι ήσυχο

4) έβαλα ένα coolermaster 8άρι φουρφούρι κάτω μπροστά

5) Έβαλα σε τάξη τα καλώδια .......με φαντασία (προσπάθησα να βγάλω ότι μπορούσα από τη μέση).

6) Μεγένθυνα τις τρύπες στο πλαινό και έβαλα το zalman εκεί ... αλλά το καταραμένο έκανε σα τουρμπίνα αεροσκάφους και το έβγαλα ... Τη δευτέρα θα μπεί ένας 12άρης cooler master.

Έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα με γενική μείωση θερμοκρασιών στη cpu 4-6 και στην GPU αμέτρητους:

1. Εδώ το βλέπουμε πως κατέληξε (το ζαλμαν έφυγε ήδη)

img0006is.jpg

img0007da.jpg

2. εδώ πως είναι στημένο.

img0010ma.jpg

Τώρα.... έτσι όπως το βλέπετε και επειδή τη cpu θα την πάω στα 2.4GHZ .. (ναι πηγαίνει και είναι σταθερό....) έχετα να προτείνετε κάτι..... (χωρίς να αλλάζω ψύκτρα στη CPU) ?????

Mπορώ να κάνω κάτι καλύτερο στο κουτί .... χωρίς καθόλου έξοδα?

Δημοσ.

fan%206inch%202speed.gif

E,δεν μπορεί θα σου έχει μείνει κανένα,και δεν το λέω για πλάκα,εγώ για να κάνω δοκιμές στον E2180 μου,και επειδή φοβόμουνα τον stock-cooler,είχα ένα τέτοιο γυρισμένο πάνω στην CPU,με ανοιχτό το κουτί εννοείτε.

Το πήγα από 2Ghz στα 2,7Ghz. :-)

Δεν το συνιστώ όμως για μακροχρόνια λύση.

Δημοσ.
Σε τι θερμοκρασίες παίζεις τώρα σε full load;

είμαι τώρα στο γραφείο και δεν μπορώ να απαντήσω με λεπτομέρειες... αλλά...

Στην gpu πρέπει να έχει σε idle 55 -56 βαθμούς και μετά από κανα δίωρο urbanTerror (το μόνο παιχνίδι που παίζω) κάνα 70-75άρι.... είπαμε όμως η κάρτα δεν έχει φουρφούρι...

Στην cpu τα πράγματα με μπερδεύουν λίγο.. το speedfan μου βγάζει σε idle

cpu temp 40 (- 1+)

core1 50 (-1+)

core2 50 (-1+)

σε full load έχω

cpu temp 55 -57 (περίπου)

αλλά

core1 65-70

core2 65-70

τώρα για τα νούμερα δεν είμαι σίγουρος ... έτσι τα θυμάμαι.. θα πάω σπίτι και θα τα επιβεβαιώσω...

Πήρα ένα coolemaster 12ari (3ευρά) και θα τον βάλω στο πλαινό... ακριβώς ή περίπου πάνω από την κάρτα γραφικών (εκεί που φαίνεται το ζαλμανάκι).. με αέρα από τα έξω προς τα μέσα...

Η εσωτερική διαρύθμιση σας φαίνεται καλή μορώ να κάνω κάτι άλλο?

---------- Προσθήκη στις 18:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:03 ----------

@TheElf..... δεν το γελάω καθόλου ... στον παλιό μου pentium 4 2.53Ghz + ati raden 9600 κάθε κρητικό καλοκαίρι τις θερμοκρασίες χαμηλά κρατούσε ένας κανονικός μεγάλςο ανεμιστήρας φάτσα κάρτα στη μητρική (φυσικό χωρίς πλαϊνό στο κουτί)

Δημοσ.

Μια χαρά τα συμμάζεψες - αν είσαι και OK με πάστες δεν έχει να φοβάσαι. Αν πάλι σου περισσεύει κανένας ήσυχος 12άρης μπορείς να τον βάλεις με δεματικά πάνω από το dvd-drive να φυσάει υπό γωνία μνήμες/nb/cpu - θα πάρεις 3-4C από το cpu και αρκετούς από το nb - μπορεί να μην φαίνεται όμορφο, αλλά κάτι προσφέρει :-)

Δημοσ.
Μια χαρά τα συμμάζεψες - αν είσαι και OK με πάστες δεν έχει να φοβάσαι. Αν πάλι σου περισσεύει κανένας ήσυχος 12άρης μπορείς να τον βάλεις με δεματικά πάνω από το dvd-drive να φυσάει υπό γωνία μνήμες/nb/cpu - θα πάρεις 3-4C από το cpu και αρκετούς από το nb - μπορεί να μην φαίνεται όμορφο, αλλά κάτι προσφέρει :-)

πάστα δεν έχω αλλάξει από τότε που το πήρα δλδ χρόνια και χρόνια (4 μάλλον) .... καιρός είναι εεεεΕ????/ μάλλον...

Η arctic silver 5 χαλάει με την παροδο του χρόνου? Έχω μία εδώ και αρκετά χρόνια στο συρτάρι για το pavilion.....

Ένα 12 άρι φουρφούρι έχω..(πριν από λίγο τον αγόρασα) και αυτό θα μπεί σίγουρα απέναντι από την κάρτα γραφικών στο πλαϊνό του κουτιού...

Υάρχει τρόπος να κάνω το zalman (τουρμπίνα... ) να στροφάρει πιο αργά?

Κοίτα τώρα... του κουτί θα έχει τα ακόλουθα φουρφουρια....

1.ένα οκτάρι πίσω ψιλά (μέσα -> έξω)

2.Ένα οκτάρι κάτω μπροστά (έξω-> μέσα)

3. Ένα δωδεκάρι πλάι χαμηλά (έξω ->μέσα)

Μου φαίνεται σωστή διάταξη....

Δημοσ.

Αν η AS5 δεν φαίνεται ξεραμένη - μια χαρά θα είναι λογικά.

Αν θέλεις να μειώσεις σημαντικά τις στροφές του zalman μπορείς να τον modάρεις να παίρνει ρεύμα από το molex από το κίτρινο και το κόκκινο ( 12 - 5 = 7 volt ) οπότε και θα ησυχάσει. Πάντως επιμένω για την θέση που περιέγραψα παραπάνω - κάνει δουλειά ;)

Δημοσ.

Ο κυρίως στόχος σου ποιός είναι?η μείωση του θορύβου ή της θερμοκρασίας?

όπως κ να έχει,η AS5 που έχεις αν δεν έχει πετρώσει θα είναι καλύτερη από ό,τι έχει μείνει στις ψύκτρες σου τώρα!

Το cpu temp είναι λογικό να είναι χαμηλότερο από το core temp μην άγχεσαι!

Δημοσ.

Οκ... λοιπόν το βράδυ πάω για :

1. Νέα πάστα στη cpu.

2. πείραγμα του zalman και τοποθέτησή του στο σημείο που λές ...... αντε να βρω δεματικά ...

3. τοποθέτηση του 12 αριου

---------- Προσθήκη στις 20:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:10 ----------

Ο στόχος είνα να παίξω μαζί του και χωρίς χρήματα ... να κατεβάσω όσο γίνεται τις θερμοκρασίες με διατήρηση θορύβου στα ίδια επίπεδα που είναι τώρα (δεν αντέχω κάτι περισσότερο).

Δημοσ.

απογοήτευση ... στο κουτί δε μπορεί να μπεί πουθενά ο 12άρης....

μόνο στο πλάι.... αφού όμως κόψω την πλαινή λαμαρίνα.....

οπότε ο 12 άρης έγινε το 4 φουρφούρι στον καινούργιο στο γραφείο...... (και λόγω της επίδρασης που είχε στη κίνηση του αέρα???????????????????????????.. αύξησε τη θερμοκρασία της cpu κατά 3 βαθμούς στους 33-34 idle και μείωσε τη θερμοκρασία του nb κατά 4 βαθμούς στους 28 idle. θα το αφήσω έτσι αφού για ενα phenom ii x2 unlocked σε τριπύρηνος και overclocked στα 3.6 οι 33-34 βαθμοί idle είναι πολύ καλή θερμοκρασία)

Στο θέμα μας τώρα...

Έβαλα as5 στη cpu και οι θερμοκρασίες της πέσαν κατά 2 -3 βαθμούς και σε idle και σε load.

To zalmanάκι τελικά έκανε θόρυβο όταν ήταν πρεσαρισμένο στις γρύλιες του κουτιού (ο αέρας μάλλον).

Πρόσπάθησα να του βάλω βάσεις αυτοκόλητο αφρολέξ για να μην πατάει στο κουτί , αλλά η μείωση του θορύβου ήταν πολύ μικρή.

Έτσι τον έβαλα μέσα στο κουτί κάτω και πίσω, διαγώνια στερεωμένο στο πίσω μέρος με φορά αέρα πάνω στην κάρτα γραφικών ... Το καταραμένο πετάει πολύ αέρα με πολύ μεγάλη δύναμη και ακούγεται ελάχιστα..

Αποτελεσαμ η μείωση της θερμοκρασίας της 8500gt (παθητική ψύξη) κατά 10 βαθμούς...

Πιστέυω ότι είμαστε καλά..... το μεσημέρι θα δώσω αναλυτικά βαθμούς πριν και μετά σε idle - load στα 2.13 GHz και στα 2,4 GHz.

Δημοσ.

Λοιπόν ..

στα 2.4Ghz και χωρίς να αλλάξω τίποτα... έτρεξα το prime95 κάνα τέταρτο και οι θερμοκρασίες ήταν αυτές

screen1pw.jpg

Μετά ακολοθησα τη συμβουλή του caution kai έβαλα το zalman πάνω από το οπτικό να ρίχνει αέρα σε ram και cpu.

Πήγα να τρέξω το prime95 και μπουμμμμμμ!!!

τα πάντα κολλήσαν....... κάνω reboot όύτε ποστ στο bios δεν έκανε..

Μετά το πρωτο εγκεφαλικό και τρία ακόλουθα εμφράγματα ... κάνω ένα reset cmos (έβγαλα μπαταρία) αλλά και παλι τίποτα...

Με τα πολλά κάνει ποστ με τις ρυθμίσεις του bios άνω κάτω....

τα φτιάχνω όλα... (και αν εξαιρέσεις ότι είναι λιγουλάκι ποιο αργά τα πράγματα μέχρι την οθόνη του grub (μου γράφει στην οθόνη ότι τώρα φορτώνει το grub.... και αν επιλέξψ π.χ. windows 7 μου δείχνει το chainloader μήνυμα ... πριν δεν είχε τέτοια συμπεριφορά... ήταν άμεσο... τέσπα)

... και μπουτάρω σε windows 7 κοιτάω το event log και μου δείνει τη γνωστή από το παρελθόν παπαρια.... την οποία νόμιζα ότι είχα αφήσει πισω μου.. με μία ρύθμιση sto bios ....)

Log Name: System

Source: Microsoft-Windows-Kernel-Processor-Power

Date: 11/5/2010 5:59:28 μμ

Event ID: 6

Task Category: (6)

Level: Error

Keywords:

User: SYSTEM

Computer: Mitsos-PC

Description:

Some processor performance power management features have been disabled due to a known firmware problem. Check with the computer manufacturer for updated firmware.

Event Xml:

Αυτή τη φορά τρέχω το prime95 και έχω τα ακόλουθα

screen2cbd.jpg

δλδ η cpu κάτω κατά 3-4 βαθμούς, το nb κάτω κατά 1-2

ο υπολογιστής είναι έτσι........,

img0011xo.jpg

Από ότι φαίνεται πάντως το overclocking πάνω από τα 2.13 το ξεχνάω.... αντε να δω τώρα τι παζει με τις καθυστερήσεις στην εκκίνηση .......... και να διορθώσω το kernel-power

Δημοσ.

Ωχχ αμάν!!! Σε γέρασα με τις συμβουλές μου :shock:

Αν φέρεις πάντως το fan πιο κοντά στο motherboard και του δώσεις μια ευνοϊκή γωνία προς τις μνήμες - θα κερδίσεις κάτι παραπάνω :-) 66αρια σε prime δεν είναι άσχημα...

Δημοσ.

Caution ...δεν είχα δεματικά... και δεν μπορώ να του δώσω κλήση....προς το παρόν το έχω με λευκή κολλητική γάζα... ξέρεις αυτές του νοσοκομείου...

Είναι βράχος εκεί που είναι.. αλλα...... με ταινία δεν μπορεί να πάρει κλήση.

Επέστρεψα στα 2.4 ghz και μετά από 20 λεπτά prime95 και 1 ώρα χαλάρωσης με urbanterror είναι σταθερός και με θερμοκρασίες χαμηλές..... μονο αυτό to kernel-power με αγχώνει γιατί είχα μήνες να το δώ... και την προηγούμενη φορά μου χάλασε σκληρό.....

Είδωμεν

Δημοσ.

To 2.4 είναι πολύ ρεαλιστικός στόχος ;) Φτιάξε σωστά τις μνήμες / nb και μετά με linx και small fft μπορείς να ελαχιστοποιήσεις και το vcore!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...