Προς το περιεχόμενο

Tι γίνεται στην Ελλάδα με τους σκληρούς?

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλιότερα έφερναν πολλοί dvd-writer σε τέτοιες συσκευασίες.

Απλά είχαν οδηγίες, βίδες και κάποια όχι πολύ χρήσιμα εξτρα. Ολα αυτά σε αυξημένη τιμή.

Δεν νομίζω ότι προσφέρει κάποια ασφάλεια το κουτί. Άλλωστε και αυτό μπορεί να είναι ανοιγμένο.

Δημοσ.

Ναι - σε box είχα πάρει ένα plextor και είχε μέσα της παγανιάς τα μάτια, μέχρι και ένα μικρό χαζό μεταλλικό "γάμμα" για να ανοίγεις το tray αν δεν είχε ρεύμα ξερωγω :-D

Δημοσ.

Επειδή έχει τύχει να αγοράσω HDD Retail στο πολύ παρελθόν, η συσκευασία (όπως την θυμάμαι δηλαδή) περιείχε τα εξής:

Τον HDD μέσα σε σακουλάκι αντιστατικό σφραγισμένο από το εργοστάσιο.

Αυτός ο HDD μαζί με το σφραγισμένο αντιστατικό σακουλάκι ήταν μέσα σε μία άλλη αντιστατική συσκευασία με φουσκάλες (παιδιά αν τα θυμάμαι και καλά γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια).

Τα παραπάνω ήταν μέσα σε ένα διάφανο πλαστικό κουτάκι (όπως στο Post http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3336738&postcount=12)

Το κουτάκι αυτό ήταν ανάμεσα σε δύο μεγάλα αφρολέξ αντικραδασμικά. Δηλαδή φανταστείτε το κουτί αυτό το διάφανο με δύο μεγάλα "αυτιά" μεγέθους όσο 3 External HDD WD 1 TB, ο ένας δίπλα στον άλλο το κάθε ένα "αυτί".

Όλο το παραπάνω ήταν μέσα στο κουτί του (το οποίο κουτί ήταν κάπως μεγαλούτσικο για σκληρό δίσκο)

Ο HDD δηλαδή ήταν "στον αέρα" ανάμεσα στα αντικραδασμικά αφρολέξ και μέσα στο κουτί ασφαλής.

---------- Προσθήκη στις 00:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:39 ----------

Πλέον οι συσκευασίες των HDD είναι πολύ πιο οικονομικές και συμμαζεμένες (αντί για ειδικό αντικραδασμικό αφρολέξ έχουν ένα πλαστικό και τα κουτιά είναι πολύ πιο συμμαζεμένα βλέπω)...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=FgUFYe8LAbE&feature=related[/ame]

---------- Προσθήκη στις 00:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:47 ----------

Παλιότερα έμοιαζε κάπως έτσι η συσκευασία του HDD (το κουτί δεν ήταν "noname" πάντως,.χχιχιχι)...!!!

windowslivewriterahistoryoftheunboxingsortof-9ad7dscf8660-thumb-1.jpg

Πολύ πιο ογκώδη την θυμάμαι...!!! Μπορεί να είναι και η ιδέα μου (για τον όγκο) - δεν θυμάμαι καλά...

Δημοσ.

Πλεων ευτυχος τα σακουλακια στα ραφια ειναι σφραγισμενα απο το εργοστασιο (πλαισιο δλδ πλεων ετσι ειναι) και δεν παιζει καπιο θεματακι μεταχειρισμενου και ποσο μαλλον να μην ειναι αυθεντικος ο δισκος και να ειναι καπια "φθηνη" replica του...

Δημοσ.

Και όχι μόνο αυτό...

Πλέον οι δίσκοι φεύγουν σαν τον πασατέμπο...

Οπότε όλοι καινούριοι πρέπει να είναι. Θα ήταν πολύ αηδιαστικό να τύχαινε κάποιος μεταχειρισμένο HDD που όμως θα είχε πωληθεί σαν καινούριος και καλά.

Στο παρελθόν ένα παιδί είχε πάρει έναν HDD καινούριο (και καλά) και όμως ο HDD ήταν μεταχειρισμένος, και μάλιστα είχε και εξαιρετικά εμφανή σημάδια ΠΤΩΣΗΣ. Ναι, καλά ακούσατε, πτώσης. Ο HDD είχε στραβωμένο σασί (από την πτώση) εκεί στην ακριανή οπή για την βίδα. Με είχε καλέσει και καλά για να τον βοηθήσω να περάσει τον HDD στο computer του (το καημένο το παιδί δεν ήξερε και πολλά από Η/Υ). Με το που βλέπω τον HDD τον ρωτάω "σου έπεσε κάτω"?

Λέει "οχι, καινούριος είναι". Λέω αποκλείεται...!!! (ο HDD δεν είχε καν σακουλάκι σφραγισμένο. Ήταν εντελώς χύμα και είχε σημάδια - γρατσουνιές από βιδώματα και mounting σε σασί Η/Υ).

Του λέω αποκλείεται να είναι καινούριος. Σου πουλήσανε μεταχειρισμένο για καινούριο και μάλιστα κατα 99,99999999% θα είναι και χαλασμένος.

Τον βάζω επάνω στο PC --> Bad Sectors (εδώ είχε στραβωμένο σασί από την πτώση, δεν θα είχε Bad Sectors? Θα ήταν θαύμα).

Οι μάγκες, στο μαγαζί τότε τι κάνανε...?

Πρέπει να παίρνανε νέους HDD's με πχ. 3 ή 5 χρόνια εγγύηση, τους χρησιμοποιούσανε για πάρτυ τους κανα δυο χρόνια και μετά τους πουλούσανε με το υπόλοιπο 1-3 χρόνια εγγύηση...!!!

Χρονολογία γεγονότων περίπου 1999-2002...!!!

Αυτά είναι "γεγονότα-Έλεος".

Εγώ εάν ο HDD δεν είναι σφραγισμένος στο σακουλάκι του, ΔΕΝ τον παίρνω.

Φυσικά ακολουθεί πάντα μετά την αγορά Format και σχεδόν πάντα περίοδος δοκιμής του HDD πριν του εμπιστευτώ τα σημαντικά δεδομένα μου. Και το ίδιο συμβουλεύω και σε εσάς.

(αν και το "σακουλάκι" δεν είναι απόδειξη οτι είναι καινούριος ο HDD, διότι πολύν απλά κυκλοφορούν στο εμπόριο σακουλάκια αντιστατικά καινούρια, καθώς και ειδικά μηχανήματα θερμοκόλλησης-συρραφής, οπότε μην το παίρνετε και σαν "απόδειξη οτι είναι καινούριος" ο HDD).

Δημοσ.

Mα καλα ειμαστε σοβαροι να λεμε-> ενταξει μωρε και τι εγινε που ερχονται ετσι?Εχω παρει ακριβως τον ιδιο σαν

το video που παρεθεσε ο φιλος ^ και παλι μου ειχε ερθει χυμα στα ιδια λεφτα..Το θεμα ειναι οτι τρωνε τα καλωδια και οτι παρελκομενο εχει καθε σκληρος..

Το ιδιο συμβαινει και με τα drives που σιγουρα θα εχουν καλωδια extra...

Και γιατι δεν δινεται η επιλογη να διαλεξεις αν θες retail ή bulk ?στις αντιστοιχες τιμες ας πουμε..

Ξερουμε ποιος ειναι ο επισημος εισαγωγεας?

Δημοσ.

Αφού ρε παιδιά...οι ίδιοι οι προμηθευτές (info-quest,oktabit κλπ) τους στέλνουν πια χύμα τους δίσκους (σε σφραγισμένο σακουλάκι).

Τι νομίζετε... ότι οι έμποροι Η/Υ κρατάνε τα κουτιά, τις βίδες και τα καλώδια για πάρτι τους?

Κατά τ' άλλα συμφωνώ... είναι προφανές ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε δίσκο με ανοιγμένη συσκευασία!

Δημοσ.
Mα καλα ειμαστε σοβαροι να λεμε-> ενταξει μωρε και τι εγινε που ερχονται ετσι?Εχω παρει ακριβως τον ιδιο σαν

το video που παρεθεσε ο φιλος ^ και παλι μου ειχε ερθει χυμα στα ιδια λεφτα..Το θεμα ειναι οτι τρωνε τα καλωδια και οτι παρελκομενο εχει καθε σκληρος..

Το ιδιο συμβαινει και με τα drives που σιγουρα θα εχουν καλωδια extra...

Και γιατι δεν δινεται η επιλογη να διαλεξεις αν θες retail ή bulk ?στις αντιστοιχες τιμες ας πουμε..

Ξερουμε ποιος ειναι ο επισημος εισαγωγεας?

Δεν τα τρωνε, απλα δεν τους εισαγουν τους retail, τουλαχιστον οχι στην ιδια ποσοτητα..

Και ο λογος που παιρνουν Bulk ειναι επειδη παλι θα στον πουλησουν στην τιμη του Retail και θα βγαλουν περισσοτερα.

Δημοσ.
Αφού ρε παιδιά...οι ίδιοι οι προμηθευτές (info-quest,oktabit κλπ) τους στέλνουν πια χύμα τους δίσκους (σε σφραγισμένο σακουλάκι).

Τι νομίζετε... ότι οι έμποροι Η/Υ κρατάνε τα κουτιά, τις βίδες και τα καλώδια για πάρτι τους?

Κατά τ' άλλα συμφωνώ... είναι προφανές ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε δίσκο με ανοιγμένη συσκευασία!

Απο octabit εχω παει εδω σε ενα τοπικο καταστημα η/υ που συνεργαζεται με αυτους και εκεινη την ωρα ανοιγε μια κουτα που απ' εξω ελεγε octabit και μεσα ειχε καμια 15ρια σκληρους πανω σε βελιζολ βαση... ουτε σακουλακια ουτε τπτ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...