Sadako Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μου ήρθε σήμερα στο e-mail ενημερωτικό δελτίο του e-shop και ανάμεσα στα άλλα είχε και τον παρακάτω αποκωδικοποιητή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807304 Η αλήθεια είναι πως δεν είναι επιτακτική η ανάγκη αγοράς, μιας και παρόλο που στο θέμα τηλεόρασης την πάτησα λίγο (την αγοράσαμε λίγο πριν γίνει ο ντόρος με τα mpeg4 και υποστηρίζει μόνο mpeg2), στην περιοχή που είμαι πιάνουμε ακόμα όλα τα κανάλια, απλά τα πιάνουμε αναλογικά και η εικόνα είναι αρκετά καλή.. Απλά το θέμα είναι πως είδα πως το συγκεκριμένο είναι κι ένα πλήρες "media player", μιας και λέει πως υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων ήχου, εικόνας και βίντεο μέσω usb θύρας. Ακόμα κάνει και εγγραφή από την τηλεόραση. Και εμείς αυτή την στιγμή έχουμε ένα dvd-player που ναι μεν παίζει DivX, αλλά δεν έχει usb, οπότε αναγκάζομαι να γράφω πρώτα σε DVD-RW για να τα βλέπω στην τηλεόραση. Άσε που δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους (όσο κι αν το έψαξα, έπεσα στην περίπτωση στο συγκεκριμένο μοντέλο της εταιρίας άλλαξαν το τσιπ), οπότε κάθε φορά αναγκάζομαι να τα κάνω .xvid. Άρα σκέφτηκα αν το συνδιάσω με την λειτουργία του αποκωδικοποιητή για καλύτερη εικόνα, με την μειωμένη τιμή στα 35 ευρώ, μήπως αξίζει.. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Ή έστω μοντέλα της ίδιας εταιρίας για να παραθέσει εντυπώσεις; ΥΓ. Η τηλεόραση διαθέτει slot για κάρτα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα παραμένει η ταλαιπωρία με την αναπαραγωγή ταινιών που ανέφερα παραπάνω..
esertas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Σε μένα δείχνει 49 ευρώ. Φαίνεται καλός από τα χαρακτηριστικά του.Τώρα αν θα παίζει εξτρά ταινίες από το usb stick αμφιβάλω. Μάλλον βλακεία του e-shop είναι.
Sadako Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Τιμή: 40.5 € + 8.51 € 21% ΦΠΑ = 49.00 € Τιμή προσφοράς: 29.67 € + 6.23 € 21% ΦΠΑ = 35.90 € Αντιγράφω από το manual της συσκευής: Media-player Μορφή βίντεο: αναπαραγωγή πολλών μορφών αρχείων, όπως: MPEG1,MPEG2 (MP@ML),MPEG4 ASP@ L5 HD,(DIVX3.0-6.0)HD, H.264 HD 1080P Μορφή ήχου: MPEG-1,MPEG2 (Layer I & II),AC-3,E-AC-3,AAC,HE-AAC LEVEL2&4,MP3 Μορφή εικόνας: υποστηρίζει JPEG, BMP, PNG, TIFF Απλά δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέριες για τα βίντεο, δλδ αν υποστηρίζει και .srt υπότιτλους κλπ.. Απλά αν κάποιος το έχει (ή έστω "κοντινό" μοντέλο της ίδιας εταιρίας) σίγουρα θα έχει κάτι παραπάνω να πει για την ποιότητα της συσκευής..
esertas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Σε μένα το λινκ που έστειλες μου βγάζει μόνο τα 49 ευρώ. Στα 35 που λες συμφέρει.Θα το έπαιρνα. ---------- Προσθήκη στις 13:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:57 ---------- Μήπως μέσω του newsletter πρέπει να πάω για να μου εμφανίσει την προσφορά;
Sadako Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Έχεις κάποια προσωπική άποψη για την εταιρία ή το μοντέλο; Ή απλά από τα χαρακτηριστικά/τιμή; Ξέρω πως ΟΤΑΝ σταματήσει η ψηφιακή εκπομπή εντελώς στην Θεσσαλονίκη (αν και πιστεύω πως θα αργήσει τουλάχιστον κανα 8μηνο ακόμα) θα χρειαστούμε άλλον έναν αποκωδικοποιητή (τουλάχιστον), οπότε το πολύ πολύ αν έχει βγει τπτ καλύτερο να πάει αυτός σε κάποια άλλη τηλεόραση, αλλά αν είναι να έχει κανένα σοβαρό πρόβλημα (πχ να κάνει 3-4 δευτερόλεπτα να αλλάξει κανάλι, ή τίποτα λιγότερο σημαντικό, όπως μη-αναπαραγωγή srt ελληνικών υποτίτλων), καλύτερο θα ήταν να το γνωρίζω πριν το αγοράσω.. EDIT: Εγώ πάντως μέσω του newsletter πάτησα και μου το έβγαλε.. Λέει βασικά και στο newsletter πως για να εκμεταλλευτείς την προσφορά, πρέπει να βάλεις τον κωδικό της προσφοράς στην φόρμα παραγγελίας..
esertas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Η εταιρία και το μοντέλο μέσω του google δεν υπάρχουν πουθενά. Θα είναι ειδική παραγγελία για το e-shop.Και δεν θα χρειάζεσαι άλλο δέκτη αφού παίζει mpeg4 κανονικά.
Sadako Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Το ξέρω ότι θα παίζει, απλά αναφέρομαι σε άλλα τυχόν προβλήματα/θέματα όπως αυτά που ανέφερα παραπάνω (πολύ αργή αλλαγή καναλιών, χάλι EPG, μη αναπαραγωγή ελληνικών srt υπότιτλων, κανένα θέμα με το usb κλπ) EDIT: Αναφέρει και ότι υποστηρίζει update μέσω usb. Ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στην περίπτωση ενός αποκωδικοποιητή, δηλαδή δεν ξέρω αν μπορεί να χρειαστεί..
esertas Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Φίλε τώρα γύρισα σπίτι. Μπορείς να μου δώσεις τον κωδικό του κουπονιού για να έχω και εγώ την έκπτωση; ---------- Προσθήκη στις 22:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:01 ---------- Άσε το βρήκα από αλλού και την έκανα ήδη την παραγγελία.
Sadako Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Ωραία.. Οπότε μπορείς μόλις το πάρεις στα χέρια σου να γράψεις και εντυπώσεις
mihpan2 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 οτι γραφει το e-shop ισχυουν το εχω παρει απο την μαμα Κινα και παιζει μια χαρα στο δικο μου δεν εχω παρει ηχο μεσω τις coaxial ισως γιατι ηταν δειγμα... ---------- Προσθήκη στις 06:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:18 ---------- Dtr5100 HD Fta H. 264 DVB-T Receiver with PVR and USB Play http://xundatechhk.en.made-in-china.com
Sadako Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Σίγουρα πρόκειται για το ίδιο; Το ένα λέει 5001 ενώ το άλλο 5100 (το ξέρω πως πρόκειται για διαφορετικη "μάρκα" ενώ μπορεί να είναι το ίδιο πράγμα με άλλο όνομα).. Αυτό που έχεις εσύ, τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει; Από τα λίγα που έχω διαβάσει για αποκωδικοποιητές, ίσως το πιο σημαντικό θέμα είναι με μια πιθανή καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών. Πέραν αυτού, 2 πράγματα που να με ενδιέφερε να μάθω, είναι: 1. αν υποστηρίζει ελληνικούς .srt υπότιτλους σε DivX 2. Για να γράψεις από την τηλεόραση μπορείς να το κάνεις μόνο ενώ βλέπεις κάτι; Δεν γίνεται πχ να το κάνεις ενώ βλέπεις άλλο κανάλι ή προγραμματιζόμενα; 3. Αν υπάρχει κανένα θέμα με τα usb. Δηλαδή διαβάζει ό,τι του βάλεις; Έχει κανένα όριο στην χωρητικότητα του usb που διαβάζει;
Sadako Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Τελικά τι έγινε; Το πήρε κανείς στα χέρια του να μας πει συγκεκριμένα εντυπώσεις; Χτες έλεγε πως θα έρχονταν οι παραγγελίες..
Sadako Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Τελικά τι έγινε; Το πήρε κανείς στα χέρια του να μας πει συγκεκριμένα εντυπώσεις; Χτες έλεγε πως θα έρχονταν οι παραγγελίες..
panagiotisr Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Ο XORO έχει ελληνικό TELETEXT; Έχει timeshift; Στα MKV 720 & 1080 κολλάει μήπως;
Sadako Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Μιας και το πήρα στα χέρια μου, να μεταφέρω και τις δικές μου πρώτες εντυπωσεις.. - Πολύ μικρό και βολικό.. - Καλή ποιότητα εικόνας. Ίσως όχι ΤΟΣΟ καλή όσο περίμενα, αλλά κάτι μάλλον φυσικό, μιας και το μέτρο σύγκρισης που είχα ήταν μια LG LED 40άρα, ενώ η δικιά μας είναι μια Phillips HD Ready 32άρα.. - Παίζει κανονικότατα τα XviD (κανά 2 δηλαδή που δοκίμασα), καθώς και ένα επεισόδιο lost που έβαλα σε mkv 720p (ΜΕ ήχο κανονικότατα). Και με τους ελληνικούς υπότιτλους κανονικά.. Κάτι σχετικό με αυτό, για κάποιο λόγο ένα 4:3 βιντεάκι που έβαλα, δεν το έκανε stretch σε 16:9. Δεν επηρεαζόταν ούτε με τις αλλαγές ρύθμισης της τηλεόρασης.. - Ελληνικότατα τα μενού και όλα.. Να ρωτήσω κάτι. Συνέδεσα κανονικά τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση με HDMI καλώδιο. Από κει και πέρα, αναγκαστικά όμως κάνεις και διακλάδωση με τα RF καλώδια, έτσι; Έβαλα λοιπόν από την κεραία του τοίχου στο RF in του αποκωδικοποιητή και από το RF out του αποκωδικοποιητή στην τηλεόραση.. Όταν όμως ο αποκωδικοποιητής είναι standby ή off, τα υπόλοιπα αναλογικά κανάλια εχουν χιόνια.. Είναι φυσιολογικό αυτό; Δοκίμασα και την εγγραφή για λίγα δευτερόλεπτα, μια χαρά έγγραψε. Το έσωσε σε .ts format. Δεν ξέρω αν υποστηρίζει και προγραμματιζόμενη εγγραφή. Ίσως και να έχει, γιατί μπήκα σε ένα μενού με ρυθμίσεις και είχε να επιλέξεις ένα πρόγραμμα, κανάλι και ώρα. Και στις επιλογές της ενέργειας, είχε view και record. Οπότε στην δεύτερη περίπτωση, μπορεί να γράφει κανονικά κι ας μην είσαι σπίτι. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή. Δεν το έχω ξεψαχνίσει ακόμα όσον αφορά τις ρυθμίσεις, θα επανέλθω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.