Προς το περιεχόμενο

Επιλογή iMac

Zero*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας...Σε λίγο καιρό θα πάρω το πρώτο μου iMac καθώς βαρέθηκα και γω τα error τύπου blue screen κλπ κλπ καθώς και την μεγάλη διαφορά με τα mac! Στο θέμα μας τώρα...Έχω βρει ένα iMac στα 1000E αλλά θα ήθελα την βοήθεια σας στα χαρακτηριστικά...Συγκεκριμένα στο iMac θα παίζω cod2+cod4 (υπάρχουν για mac) και από κει και πέρα ότι καλό βρω. Σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά. Click Me .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας ! :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχεις πολλά πράγματα να σκεφτείς. Τα μηχανήματα που βγαίνουν στην κατηγορία iMac είναι αυτά τα τέσσερα.

Υπόψιν πως ότι παιχνίδια δεν υπάρχουν για Mac, μπορείς πάντα να τα τρέχεις στα Windows που μπορείς να εγκαταστήσεις στον Mac σου (ως δευτερεύον φυσικά λειτουργικό και μόνο για τέτοιες έκτακτες - σπάνιες χρήσεις). Από τη στιγμή που θα έχουν και καθαρή εγκατάσταση θα είναι και πιο αποδοτικά.

Δημοσ.

Βασικά είναι 3-4 μέρες που έχω αρχίσει να μελετάω τα mac και τι παίζει με αυτά. Είδα ότι το ένα πακέτο έχει 256 MB κάρτα γραφικών ενώ το άλλο 512MB.

Εσύ πιο προτείνεις ?

Αυτό που λες με τα windows το έχω διαβάσει και εδώ και λέγεται boot camp :-D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο πίνακας που παραθέτεις δείχνει 4 υπολογιστές:

Φθηνό με 21.5" οθόνη

Ακριβό με 21.5" οθόνη (και καλύτερα χαρακτηριστικά)

Φθηνό με 27" οθόνη

Ακριβό με 27" οθόνη (και καλύτερα χαρακτηριστικά)

Οι τιμές τους τώρα διαφέρουν. Ξεκινάνε από 1180€ περίπου και φτάνουν μέχρι 2000€+

Δες εδώ στο πλαίσιο πχ τις τιμές.

Εγώ πάντα πίστευα και πιστεύω ότι δεν αξίζει να πληρώνεις περισσότερα χρήματα για καλύτερο εξοπλισμό, γιατί οι διαφορές δεν είναι απίστευτες. Καλύτερα να κρατήσεις τα 500€+ που θα έδινες και μετά από 2 χρόνια να αγοράσεις πάλι το φθηνότερο που υπάρχει, γιατί τότε οι διαφορές θα είναι σημαντικές.

Από εκεί και έπειτα, ο άλλος σου λέει προτιμώ να δώσω τώρα 2 χιλιάρικα και να μην ασχοληθώ ξανά.

Αυτό φυσικά, αν δεν έχεις σκοπό να πας στις 27", όπου εκεί μπαίνεις σε άλλη κατηγορία.

Δημοσ.

Manuel εχεις εν μερη δικιο και το λεω αυτο γιατι η διαφορα του quad 27" με του dual ειναι μεγαλη και αξιζει την διαφορα.

Δημοσ.

@Manuel : Τελικά αποφάσισα να πάρω το iMac με την 27" οθόνη λόγω του επεξεργαστή αλλά και της κάρτας γραφικών. Πιστεύω θα με βολέψει καλά καθώς είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με Mac.

Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις γνώμες των υπολοίπων ! :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.
Manuel εχεις εν μερη δικιο και το λεω αυτο γιατι η διαφορα του quad 27" με του dual ειναι μεγαλη και αξιζει την διαφορα.

Πιθανώς να έχεις δίκιο. Αλλά αν σκεφτείς τα 500€ (τόσο είναι; ) ως καθαρό ποσό εκκίνησης για έναν μελλοντικό υπολογιστή; Πχ πες ότι 3 χρόνια από τώρα, βάζω άλλα 500€ και παίρνω ένα macbook. Θα έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά; Ένα macbook σημερινό, έχει τα χαρακτηριστικά ενός καλού desktop ηλικίας 3 χρόνων;

Δεν ξέρω.

Αλλά μου φαίνεται τέτοια η εξέλιξη που σπάνια αντιλαμβάνομαι ένα παραπάνω ποσό ως σωστή επένδυση στις επιδόσεις. Αν και η τελευταία νιώθω ότι ο ρυθμός της εξέλιξης έχει πέσει πολύ. Κάποτε 3 χρόνια ήταν μέρα με νύχτα. Τώρα; Είναι ακόμα;

Άλλο πράγμα είναι η οθόνη, όπου είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα, γιατί είναι κάτι που σε επηρεάζει άμεσα. Οι επιδόσεις δεν επηρεάζουν τους περισσότερους άμεσα.

Δημοσ.

Γενικα εχεις δικιο, τι περισσοτερες φορες βλεπουμε τα +200mhz +πιο μεγαλος δισκος + 300Ευρω... Εκει δεν λεει, αγοραζεις ssd ή τα τρως .. Απλα στον i7 ειναι αλλο πραμα...

Δημοσ.
@Manuel : Τελικά αποφάσισα να πάρω το iMac με την 27" οθόνη λόγω του επεξεργαστή αλλά και της κάρτας γραφικών. Πιστεύω θα με βολέψει καλά καθώς είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με Mac.

Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις γνώμες των υπολοίπων ! :-)

Μην το σκεφτεσαι , προχώρα !!!

Δημοσ.

Έχω ακόμα μια απορία...Γιατί σε όλα τα Mac έχει μόνο αυτά τα δύο μοντέλα από κάρτες γραφικών ? Μετά μπορώ να αλλάξω εγώ και να βάλω μια καλύτερη ? Στον πίνακα που σας έδειξα καλύτερη θεωρείτε η ATI ή η NVidia ? Η HD κάρτα τι διαφορά έχει από την απλή ? Αν μπορούσατε να μου απαντήσετε σε αυτά τα λίγα θα σας ήμουν ευγνώμων ! :-D

Δημοσ.
Έχω ακόμα μια απορία...Γιατί σε όλα τα Mac έχει μόνο αυτά τα δύο μοντέλα από κάρτες γραφικών ? Μετά μπορώ να αλλάξω εγώ και να βάλω μια καλύτερη ? Στον πίνακα που σας έδειξα καλύτερη θεωρείτε η ATI ή η NVidia ? Η HD κάρτα τι διαφορά έχει από την απλή ? Αν μπορούσατε να μου απαντήσετε σε αυτά τα λίγα θα σας ήμουν ευγνώμων ! :-D

εχει 3 διαφορετικες

nvidia 9400 256 ενσωματομενη

ati 4670 256 ξεχωριστη

ati 4850 512 ξεχωριστη

οχι δεν μπορεις να την αλλαξεις...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση...Σε αυτό το pc έχω ηχεία 5.1. Στο mac θα μπορούν να μπουν κανονικά με drivers από την realtek ή θέλει κάποια άλλη διαδικασία ?

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την απάντηση...Σε αυτό το pc έχω ηχεία 5.1. Στο mac θα μπορούν να μπουν κανονικά με drivers από την realtek ή θέλει κάποια άλλη διαδικασία ?

Αν τα ηχεια εχουν δικο τους αποκωδικοποιητή που να δεχεται οπτική ίνα τότε ναι το iMac έχει οπτική ίνα.

Αν ειναι τα κλασικά με τα 3 καρφακια πρασινο, πορτοκαλι, μαυρο τότε έχεις φάει άκυρο.

Δημοσ.

Pff...Τσάμπα τα λεφτά που είχα δώσει :-\ Τα imac έχουν ενσωματωμένα ηχεία και αν όχι για τι είδους ηχεία πρέπει να ψάξω?

Δημοσ.
Pff...Τσάμπα τα λεφτά που είχα δώσει :-\ Τα imac έχουν ενσωματωμένα ηχεία και αν όχι για τι είδους ηχεία πρέπει να ψάξω?

ναι εχουνε ενσωματομενα ηχεια!! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...