Προς το περιεχόμενο

rookie oc σε cpu/gpu, χελπ!

carnag9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Προσφατα αγορασα ενα καινουργιο pc υστερα απο +/- 5 χρονια..

gpu: sapphire ati 5770

cpu: phenom II x4 955

psu: corsair 550vx

mb: asrock m3a785gm

ram: corsair 4gb kit 1333

απο κουτι, ειμαι σε ενα midi απο nzxt(beta evo) με 6 (3in3out) 120mm fans.

Κυριως απο περιεργεια αποφασισα να το ανεβασω ελαφρως, ενω ουσιαστικα δεν εχω καποιο προβλημα με την αποδοση λογω του οτι παιζω σε 19" τφτ, αρα μονο 1280χ1024:P

So, προχωρησα στο ανεβασμα ενος multi (χ17 εναντι χ16) του επεξεργαστη ωστε να πιασω σε ταχυτητα τον 965 (φοβαμαι για παραπανω εφοσον ειμαι με την stock ψυκτρα)

και της καρτας απο 850/1200 stock σε 930/1210 με το auto-tune function του CCC.

Τα gains ηταν marginal at best. Καπου στα ~2fps στο bench του Crysis.. Ειναι ασφαλες να τα αφησω ετσι να δουλευουν considering οτι συνηθως δεν σβηνω το pc και παρα πολυ?

Ετρεξα Furmark για κανα 30λεπτο χωρις artifacts αν και δεν εχω κανει καποιο gaming session ωστε να δω κ σε πραγματικα games. Για τον επεξεργαστη δεν ετρεξα κατι γιατι θεωρησα οτι το οc ηταν minimal. Θα επρεπε?

Οι θερμοκρασιες παρεμειναν παρομοιες σε idle/load.. δηλαδη 35-38/45-50..

Υπαρχει καποιος κινδυνος να μου μεινει το pc ? :P

Δημοσ.

Δεν κινδυνεύει όχι - απλά δες αν κάνουν kick-out τα 3d ρολόγια στην gpu, μην ζεσταίνεται άδικα σε idle ;)

Τώρα αν θέλεις να ασχοληθείς με σοβαρότερο o/c βάλε μια καλή ψύκτρα στον 955 (να γλυτώσεις και κανένα db) και επανέρχεσαι. :-)

Δημοσ.

Τον επεξεργαστη αν θες ανεβασε τον λιγο ακομα.Βαλτον χ18.Με θερμοκρασιες δεν θα εχεις προβλημα αφου δεν εχεις δωσει παραπανω ρευμα,το ιδιο και η καρτα.Το παραπανω ρευμα δινει και μεγαλυτερες θερμοκρασιες.Και ετσι να το αφησεις και να το δουλευεις ολη μερα προβλημα δεν θα εχεις.

Δημοσ.

Βασικα τωρα που να εινα καλοκαιρακι μην τον ανεβαζεις αλλο,ειδικα με stock ψυχτρα.Οσο για gpu εγω εχω την 5770 hawk και την εχω χρονισμενη στα 1000/1375 stable...Απλα την εχω σωσει σ'ενα προφιλακι να μην τρεχει εκει συνεχεια για πλακα και φθειρεται.

Δημοσ.

φθειροντε τα κομματια αμα τα εχεις oc? μειωνετε ο χρονος ζωης? Δεν νομιζω οτι θα ασχοληθω περιτερο με επεξεργαστη/καρτα εφοσον ηθελα κυριως να τα ανεβασω για την εμπειρια :P απλα εφοσον σκοπευω να τα αφησω εκει, θα εχω καπιο αμεσο drawback στο lifecycle του pc μου?

Δημοσ.

ναι, το τροφοδοτικο ειναι κατω! ειμαι αρκετα καλα απο θερμοκρασιες πιστευω.

Αν εξαιρεσεις οτι δεν εχει καποιο τρελο design, ειμαι ευχαριστημενος considering οτι ηταν μονο 55 euro(αν κ με μονο 2 φανς included)

Δημοσ.
φθειροντε τα κομματια αμα τα εχεις oc? μειωνετε ο χρονος ζωης?

Ναι, θεωρητικά μειώνεται ο χρόνος ζωής τους - αλλά αν η gpu σου είναι φτιαγμένη να αντέξει 12 χρόνια και αντέξει τελικά 10, σε πειράζει; ;)

Δημοσ.

τελικα ετρεξα ενα πριμε95 (30 λεπτα) για το cpu κ ειχε max τεμπ 57, θα επρεπε να ανησυχω εφοσον το max του 955 ειναι 62? :P

με το 17 μουλτι παντα (3.4)

Δημοσ.

τελικα ετρεξα ενα πριμε95 (30 λεπτα) για το cpu κ ειχε max τεμπ 57, θα επρεπε να ανησυχω εφοσον το max του 955 ειναι 62? :P

με το 17 μουλτι παντα (3.4)

Δημοσ.

γιατι το μαξ του 955 ειναι 62? :rolleyes:

τρεξε ενα intel burn test στο maximum και λογικα θα δεις οτι δεν ειναι 62.. :-D

(66-67 θα σου ανεβασει σιγουρα)

Δημοσ.

γιατι το μαξ του 955 ειναι 62? :rolleyes:

τρεξε ενα intel burn test στο maximum και λογικα θα δεις οτι δεν ειναι 62.. :-D

(66-67 θα σου ανεβασει σιγουρα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...