Προς το περιεχόμενο

Gray Matter

6xXx6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καιρό είχα να παίξω μια καλή παραγωγή στον χώρο των adventure γιατί τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κανόνας να βγαίνουν adventure με χαμηλό κόστος παραγωγής και τεχνικά οπισθοδρομικά. Τουλάχιστον το gray matter δείχνει ένα καλογραμμένο game.

Αρχικά στην πρώτη οθόνη του παιχνιδιού παίζει μια πανέμορφη ατμοσφαιρική μουσική που σε βάζει αμέσως στο κλίμα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι μέχρι και το σημείο που έχω παίξει κινείτε αρκετά ομαλά με την ιστορία του να ξεδιπλώνετε σιγά σιγά χωρίς όμως να υπάρχουν τπτ φοβερές εκπλήξεις η ανατροπές. Μου αρέσει αυτό το στοιχείο που υπάρχει με τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα που κάνεις για να αποσπάσεις πληροφορίες η για να λύσεις διάφορους γρίφους αλλά και οι γρίφοι του δεν είναι τίποτα παράλογοι και λύνονται σχετικά εύκολα. Ακόμα όπως είπα είμαι στην αρχή και νομίζω θα πρέπει να περιμένω περισσότερες εκπλήξεις στην συνέχεια γενικά για το story.

edit:Μόλις είδα ότι υπάρχουν δύο θέματα για το gray matter στο forum.

Δημοσ.

Το παιχνίδι το έχω προχωρήσει αρκετά και μπορώ να πω πλέον ότι είναι από τα ομορφότερα adventure που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Για μένα είναι το επόμενο καλύτερο που έχω παίξει αυτά τα χρόνια μετά το συγκλονιστικό lost crown. Δεν είναι τόσο οι γρίφοι του που κάποιος έμπειρος σε αυτό το είδος των παιχνδιών θα μπορούσε άνετα να τους χαρακτηρίσει εύκολους ούτε η πρωτοτυπία στο story του. Το δυνατό σημείο του τίτλου είναι η αφήγηση της ιστορίας και πως σταδιακά σε βάζει όλο και βαθύτερα στους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Φοβερή δουλειά και πολύ καλή παραγωγή.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μόλις ολοκλήρωσα το game και μπορώ να πω ότι με κράτησε αρκετά ευχάριστα τις 14 ώρες που έκανα να το ολοκληρώσω χωρίς να με κουράσει καθόλου. Φοβερό δυνατό story, πολύ καλοί χαρακτήρες, αρκετές τοποθεσίες για εξερεύνηση, φοβερή μουσική δλδ σε γενικές γραμμές ένας πανέμορφος τίτλους που πλέον βλέπουμε σπάνια στον χώρο των adventure.

Μερικά από τα στοιχεία που μου άρεσαν αρκετά στο game ήταν ότι κάθε τοποθεσία είχε ένα εικαστικό χαρακτήρα που θύμιζε σε αρκετές περιπτώσεις πίνακες ζωγραφικής. Αυτό το συνέδεε άμεσα με τα cutscene του παιχνιδιού που είχαν και εκεί τον ίδιο χαρακτήρα.

Μερικά ακόμα στοιχεία που δείχνουν πόσο καλοδουλεμένο είναι το παιχνίδι είναι το backstory των χαρακτήρων που μοιράζονται μια κοινή τραγική ιστορία, αλλά και που ο καθένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες δίνει την δικιά του εξήγηση στα γεγονότα ανάλογα με τις προσωπικές του εμπειρίες και βιώματα.

Οι γρίφοι του παιχνιδιού μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολοι αν και νομίζω ότι είναι αρκετά ευρηματικοί. Ιδίως ο τελευταίο γρίφος είναι ο καλύτερος του παιχνιδιού. Λίγο το τέλος με ξενέρωσε γιατί ήταν αρκετά παιδαριώδες για τα γούστα μου αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική μου άποψη. Νομίζω η επιστροφή της μεγάλης Jensen είναι επιτυχημένη και πιστεύω να έχει και το game τις ανάλογες πωλήσεις για να δούμε και άλλες τέτοιες δουλείες τις στην συνέχεια.

Δημοσ.

Μόλις τερμάτισα και γω το παιχνίδι και με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.Είχε πολλά απ' τα καλά συστατικά ενός καλού adventure.Το σενάριο πολύ καλό όπως και το background των χαρακτήρων.Ιδίως ο γιατρός φοβερός χαρακτήρας.Τα cutscenes ήταν απίστευτα και ένιωθες πως παρακολουθούσες ταινία και τα σκηνικά απίστευτα.Γενικά το προτείνω σε όλους και όχι μόνο σε adventure fans γιατί και οι γρίφοι είναι αρκετά προσιτοί και για ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με το είδος.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω κολλήσει στο Chapter 6:

Πήρα την πρόσκληση για Daedalus, μίλησα με Styles, πήρα τηλέφωνο την Helena, έχω σε όλα 100% εκτός απο Altering The Plan 37/40 και Dread Hill House 58/63, στο σύνολο 96%. Παίζω για ώρες ολόκληρες και δεν προχωράει το παιχνίδι με τίποτα, έχω ψάξει όλα τα τοπία, έχω μιλήσει με τους πάντες. Κοίταξα ενα Walkthrough στο Youtube, ξανάπαιξα το Chapter απο την αρχή ακολουθώντας τον οδηγό αλλά τίποτα, απλά φαίνεται να έχει πρόβλημμα το παιχνίδι και να μην προχωράει, και τα ίδια διαβάζω απο πολύ κόσμο στο Google. Καμιά ιδέα πρίν το παρατήσω; Στο Xbox το παίζω.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πως μπαίνει το spoiler..

βρήκες την τοποθεσία του daedus club? Δλδ κοίταξες τον χάρτη του λονδίνου να κάνεις τις γραμμές για να βρείς την ακριβή τοποθεσία?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια, είχα ξεχάσει να πάρω το αντικείμενο που βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία:

948153343.jpg

:-D

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά μια βοήθεια κι εδώ...

Είμαι στο τέλος του chapter 4, που θα ξεκινήσει σε λίγο το 5... Αλλά ενώ βγαίνω από το lobby στην αυλή που υποθετικά θα συναντήσω την ομάδα και θα μιλήσουμε, κι έχω κάνει τα πάντα που πρέπει να κάνω, το έχω ελέγξει και με το video walkthrough, δεν προχωράει το σκασμένο...

Σας έχει τύχει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...