Προς το περιεχόμενο

Απορια και πληροφοριες για λεφτα σε τραπεζα

illuminati13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ειμαι νεο μελος και ειναι το πρωτο μου ποστ.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Εχουμε ενα χρηματικο ποσο στην Εθνικη Τραπεζα κλειστο το οποιο τοκιζεται καθε μηνα. Με ολα αυτα που γινονται υπαρχει περιπτωση να γινει καμμια στραβη και να μας παρουν αυτα τα λεφτα λογω κρισης; Εχουμε ακουσει απο αρκετα ατομα οτι σηκωνουν τα λεφτα τους απο την τραπεζα γιατι φοβουνται να τα αφησουν μεσα με ολα αυτα που γινονται. Υπαρχει τετοιος κινδυνος; Γνωριζει κανεις κατι για αυτο το θεμα; Οποιαδηποτε πληροφορια ή συμβουλη καλοδεχουμενη!!! Ακομη αν γνωριζετε καποιο σαιτ που να βοηαθει σε αυτο το θεμα ας το ριξετε εδω! :-)

Ευχαριστω!

*Ελπιζω να ειναι στο σωστο σημειο το thread που ανοιξα

Δημοσ.

Γενικα λενε οτι σε αυτη τη φαση καλο ειναι να πας εξω τα χρηματα σου, ξερω πολυ κοσμο που το εχει κανει με την συμβουλη ειδικων στο θεμα και μαλιστα σε μικρες τραπεζες που δεν παιρνουν μεγαλα ρισκα. Απο εκει και περα καποιος που εχει μελετησει το θεμα περισσοτερο θα ξερει να σου πει και τα αναλογα.

Δημοσ.

Κίνδυνος πάντα υπάρχει, πόσο μεγάλος είναι θέμα προς συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να είναι τα χρήματα σου να έχουν την εγγύηση μιας φερέγγυας χώρας και όχι της χρεωκοπημένης ελλάδας.

Μπορείς πολύ εύκολα να πας τα χρήματα σου στο εξωτερικό, ή αν τα αφήσεις στην Ελλάδα να τα βάλεις σε μια πιο αξιόπιστη τράπεζα, π.χ. την τράπεζα Κύπρου, ή κάποια ξένη τράπεζα όπως η HSBC. Ας σημειωθεί ότι όποιες τράπεζες δεν έχουν θυγατρική στην ελλάδα, όπως η HSBC και η ελληνική τράπεζα για παράδειγμα, έχουν εγγύηση καταθέσεων από τις χώρες στις οποίες εδρέυουν.

Καλησπερα, ειμαι νεο μελος και ειναι το πρωτο μου ποστ.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης. Εχουμε ενα χρηματικο ποσο στην Εθνικη Τραπεζα κλειστο το οποιο τοκιζεται καθε μηνα. Με ολα αυτα που γινονται υπαρχει περιπτωση να γινει καμμια στραβη και να μας παρουν αυτα τα λεφτα λογω κρισης; Εχουμε ακουσει απο αρκετα ατομα οτι σηκωνουν τα λεφτα τους απο την τραπεζα γιατι φοβουνται να τα αφησουν μεσα με ολα αυτα που γινονται. Υπαρχει τετοιος κινδυνος; Γνωριζει κανεις κατι για αυτο το θεμα; Οποιαδηποτε πληροφορια ή συμβουλη καλοδεχουμενη!!! Ακομη αν γνωριζετε καποιο σαιτ που να βοηαθει σε αυτο το θεμα ας το ριξετε εδω! :-)

Ευχαριστω!

*Ελπιζω να ειναι στο σωστο σημειο το thread που ανοιξα

Δημοσ.
Κίνδυνος πάντα υπάρχει, πόσο μεγάλος είναι θέμα προς συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να είναι τα χρήματα σου να έχουν την εγγύηση μιας φερέγγυας χώρας και όχι της χρεωκοπημένης ελλάδας.

Μπορείς πολύ εύκολα να πας τα χρήματα σου στο εξωτερικό, ή αν τα αφήσεις στην Ελλάδα να τα βάλεις σε μια πιο αξιόπιστη τράπεζα, π.χ. την τράπεζα Κύπρου, ή κάποια ξένη τράπεζα όπως η HSBC. Ας σημειωθεί ότι όποιες τράπεζες δεν έχουν θυγατρική στην ελλάδα, όπως η HSBC και η ελληνική τράπεζα για παράδειγμα, έχουν εγγύηση καταθέσεων από τις χώρες στις οποίες εδρέυουν.

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση.

Για τις τραπεζες που ειπες εδω στην Ελλαδα δεν το ειχα σκεφτει και φαινεται σωστη επιλογη!

Τωρα για το εξωτερικο επειδη δεν τα γνωριζω πολυ καλα τα πραματα. Ειναι μεγαλη διαδικασια; Υπαρχει χρεωση για την μεταφορα χρηματων;

Ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος! :-)

Δημοσ.

Δεν είναι και τόσο μεγάλη διαδικασία. Η Κύπρος είναι η πιο εύκολη λύση - μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό στην Κύπρο με απλή επίσκεψη σε ενα υποκατάστημα της τράπεζας κύπρου ή της ελληνικής τράπεζας - η διαδικασία θέλει καμια εβδομάδα όμως. Εκτός Κύπρου, μπορείς να δεις τράπεζες σε χώρες με χαλαρούς κανόνες για μη κατοίκους όπως Isle of Man, Ελβετία, Λουξεμβούργο κλπ, για παράδειγμα

http://www.offshore.hsbc.com/

http://www.angloirishbank.co.im/

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση.

Για τις τραπεζες που ειπες εδω στην Ελλαδα δεν το ειχα σκεφτει και φαινεται σωστη επιλογη!

Τωρα για το εξωτερικο επειδη δεν τα γνωριζω πολυ καλα τα πραματα. Ειναι μεγαλη διαδικασια; Υπαρχει χρεωση για την μεταφορα χρηματων;

Ελπιζω να μην γινομαι κουραστικος! :-)

Δημοσ.
...Η Κύπρος είναι η πιο εύκολη λύση - μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό στην Κύπρο με απλή επίσκεψη σε ενα υποκατάστημα της τράπεζας κύπρου ή της ελληνικής τράπεζας - η διαδικασία θέλει καμια εβδομάδα όμως...

προσπαθώ μισή ώρα να βρω πώς να διατυπώσω την απορία μου και δεν μπορώ...

το να ανοίξεις λογαριασμό στην Κύπρο με το να ανοίξεις λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου είναι το ίδιο πράγμα ή όχι; Εννοώ, θέλει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία όταν πας στην τράπεζα Κύπρου, ή και ο δικός μου λογαριασμός, που άνοιξα πριν 5 χρόνια, θεωρείται λογαριασμός σε ξένη τράπεζα;

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Δημοσ.

Μην παρασύρεσαι απο κασσάνδρες. Τα λεφτά σου είναι τόσο ασφαλή όσο και σε οποιαδήποτε αλλη χώρα της ευρώπης.

Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι στις τράπεζες είναι αμα όλοι κάνουμε το ίδιο και σηκώσουμε τα λεφτά μας.

Δημοσ.

Άλλο λογαριασμός στην τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο και άλλο στην τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα.

προσπαθώ μισή ώρα να βρω πώς να διατυπώσω την απορία μου και δεν μπορώ...

το να ανοίξεις λογαριασμό στην Κύπρο με το να ανοίξεις λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου είναι το ίδιο πράγμα ή όχι; Εννοώ, θέλει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία όταν πας στην τράπεζα Κύπρου, ή και ο δικός μου λογαριασμός, που άνοιξα πριν 5 χρόνια, θεωρείται λογαριασμός σε ξένη τράπεζα;

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

Δημοσ.
Άλλο λογαριασμός στην τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο και άλλο στην τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα.

ε πες ντε :-)

Πάω στην τράπεζα κύπρου Ελλάδας στην γειτονιά μου, και ζητάω να ανοίξω λογαριασμό και να μεταφέρω τα λεφτά μου στην τράπεζα κύπρου Κύπρου;

Δημοσ.

Ναι - η τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα μπορεί να δράσει ως διαμεσολαβητής και να προωθήσει τα χαρτιά σου στην Τράπεζα Κύπρου στην Λευκωσία.

ε πες ντε :-)

Πάω στην τράπεζα κύπρου Ελλάδας στην γειτονιά μου, και ζητάω να ανοίξω λογαριασμό και να μεταφέρω τα λεφτά μου στην τράπεζα κύπρου Κύπρου;

---------- Προσθήκη στις 01:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:50 ----------

Για μεγάλα ποσά, η θυρίδα είναι κακή λύση - για ποσά άνω των 10,000 είναι πολύ δύσκολο μετά να τα καταθέσεις σε τράπεζα αν θελήσεις ή να πληρώσεις κάποιον χωρίς να περάσεις από διαδικασίες και χαρτούρες, και ο κίνδυνος του να έχεις τόσα μετρητά είναι μεγαλύτερος από την πιθανότητα να χάσεις τα λεφτά σου στην τράπεζα.

Όλες οι συναλλαγές με μετρητά άνω των 10,000 έχουν σημαντικά εμπόδια.

Επισης μια θυριδα θα ηταν καλη λυση, αλλα διχως επιτοκιο.
Δημοσ.

μερσί για την πληροφόρηση. Δεν ξέρω αν είναι χρήσιμο να το κάνω...

Μετά συνεχίζεις να συνεργάζεσαι με την τράπεζα κύπρου ελλάδας; Αναλήψεις, πληρωμές λογαριασμών, πιστωτική;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...