alekbar Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Η ip που εδωσα στο μηχανημα με τα xp ειναι 10.0.0.18. Παρομοια με τις ip που εχουν τα αλλα μηχανηματα με τα 2000 (10.0.0.χχχ).Για πες για αυτο το ping.Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο.Οσο για τον 1394 δεν ξερω αν ειναι firewire η οχι παντως με τα 2000 ο υπολογιστης συνδεοταν στο δικτυο μεσω καλωδιου UTP με βυσμα RJ45.Τωρα που το σκεφτομαι σαν να εχει δικιο και ο Βspus.Στην θυρα ethernet του υπολογιστη δεν ειναι ενημερωμενοι οι drivers (μου βγαζει θαυμαστικο στη διαχειριση συσκευων).Τεσπα.Αγορασα καινουρια εσωτερικη καρτα δικτυου και οτι ρυθμισεις κανω θα τις κανω στην καινουρια.Παρολα αυτα για πες βρε salida τι γνωμη σου μηπως και βγαλω ακρη.
salida Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Πάνε σε ένα μηχάνημα με windows 2000 εναρξη -> εκτέλεση -> και γράψε "ping -t 10.0.0.18" Ξέρεις στα windows xp πως να κάνεις κοινόχρηστο φάκελο ???
Bspus Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Εχω την εντυπωση οτι ποτε δεν χρησιμοποιησες τη 1394. Απλως υπεθεσες οτι αυτη χρησιμοποιουσες οταν την ειδες στις συσκευες δικτυου επειδη απουσιαζε η ethernet (γιατι δεν ειχε drivers). Αν η ethernet ειναι ενσωματωμενη απλως χρειαζεσα τους drivers στο cd της μητρικης σου, η απο το site του κατασκευαστη της. Φυσικα και η αλλη που αγορασες μια χαρα κανει. Δεν θα εχεις αλλο προβλημα
alekbar Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Παιδια ευχαριστω πολυ και τους δυο.Οι συμβουλες σας επιασαν τοπο.Salida εκανα ping και ολοι οι υπολογιστες συνεργαζονται ,μου τους εμφανισε και στις θεσεις δικτυου αφου βεβαια εβαλα την καινουρια καρτα δικτυου μονο που οταν κανω διπλοκλικ πανω σε οποιονδηποτε υπολογιστη στις θεσεις δικτυου μου βγαζει εικονιδιο για username και password.Καμια ιδεα πως να μπω ολοκληρωτικα στο δικτυο?Οι αλλοι υπολογιστες βλεπουν αυτον με τα xp ,αυτος δεν βλεπει κανεναν. Βspus το σχολιο σου για την καρτα δικτυου που δεν την εβλεπε λογω drivers πιο ευστοχο δεν θα μπορουσε να ηταν.Αυτο ακριβως ειχε συμβει.Αν και ειχα κατεβασει τους drivers σε στικακι απο τον κατασκευαστη και τους ειχα εγκαταστησει αλλα... ---------- Προσθήκη στις 22:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:52 ---------- και για κοινοχρηστο φακελλο στα xp αν μπορειτε μια βοηθεια?
salida Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Είσαι σε πολύ καλό δρόμο... 1ον) αν θέλεις να μην σου ζητάει ονομα χρήστη και κωδικό τα γράφεις την πρώτη φορά και κάπου στο κάτω μέρος του πλαισίου έχει ένα τικ για να τα αποθηκεύσει κιόλας. 2ον) για να κάνεις κοινόχρηστο ένα φάκελο στα xp κάνεις δεξί κλικ -> ιδιότητες -> κοινή χρήση (είναι η δεύτερη καρτέλα) και εκεί βάζεις τικ στο " κοινή χρήση αυτού του φακέλου"... αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει σε όλους τους υπολογιστές να διαβάζουν αυτόν τον φάκελο που είναι στα windows xp ...αλλά κανένας υπολογιστής δεν μπορεί αν γράψει σε αυτόν τον φάκελο εκτός απο τον Xp τέλος αν το δίκτυο που έχεις είναι ενα απλό δίκτυο που δεν "απειλείται" άμεσα μπορείς να κάνεις ενα χρήστη administrator σε όλα τα pc με ίδιο όνομα και κωδικό, αυτό θα σου διευκολύνει την πρόσβαση και θα σου επιτρέψει να κάνεις εύκολα ρυθμίσεις....αλλά δεν είναι ασφαλές.Είναι για δίκτυα αυστηρά οικογενειακά αλλά και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Bspus Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Στα XP Pro επισης απενεργοποιησε το simple file sharing (tools - folder options - view , το τελευταιο checkbox) αν θες να ελεγχεις τα δικαιωματα στα αρχεια. Στα 2000 νομιζω οτι ειναι ετσι αλλα στα XP πρεπει να το επιλεξεις. Αυτο που λεει ο salida για το χρηστη και την ασφαλεια ισχυει. Εφοσον δεν εχεις windows server domain controller (και σιγα μην εβαζες για ουτε 10 μηχανακια) οι ρυθμισεις αυτες παντα θα ειναι λιγο δυστροπες. Σημαντικο ομως ειναι ο χρηστης σε καθε μηχανημα να εχει κωδικο, εστω και 123 διαφορετικα τα δικτυακα κοινοχρηστα δεν λειτουργουν σωστα. Αν τον βαλεις σε καθε μηχανημα ιδιος χρηστης ιδιος κωδικος θα διευκολυνεις πολυ τα πραγματα για σενα. Διαφορετικα πρεπει καθε φορα να θυμασαι και να δινεις το χρηστη και κωδικο του μηχανηματος στο οποιο *συνδεεσαι* και οχι αυτο στο οποιο καθεσαι. Αν οι χρηστες ειναι administrators και δεν σε νοιαζει η ασφαλεια, δοκιμασε και τα administrative shares. Εστω οτι θες να μπεις στο μηχανημα 192.168.1.2 στο δισκο c: χωρις να τον εχεις κανει share απο πριν Δινεις στο start - run \\192.168.1.2\c$ Και βαζεις τον κωδικο και ονομα χρηστη του υπολογιστη (που συνδεεσαι) εκτος αν ειναι ιδιος με τον υπολογιστη στον οποιο καθεσαι (τοτε δεν ζηταει) Προσοχη μονο γιατι σου δινει πληρη προσβαση και μπορεις να κανεις και ζημια
alekbar Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Επειδη ψιλομπευρδευτικα τωρα αν μπορειτε δωστε καποιες διευκρινισεις.Μου ζητανε κωδικο τα μηχανηματα με τα windows 2000 καθε φορα που παω να μπω σε καποιον υπολογιστη απο τισ θεσεις δικτυου.Δηλαδη απο το pc με τα xp οταν παω να συνδεθω με καποιο pc με 2000 (απο τις "θεσεις δικτυου" δεν ξερω αν εχει διαφορα, απλα το λεω).Επισης ξεχασα να αναφερω οτι δεν γνωριζω τους κωδικους αυτους ουτε και κανενας αλλος μεσα στην επιχειρηση.Υπαρχει τροπος να δω αυτους τους κωδικους στα pc με τα 2000 και μετα να κανω αυτο που λεει και ο salida.Η εχει να κανει κατι με δικαιωματα προσβασης και μου βγαζει εικονιδιο για κωδικο και ονομα χρηστη?
Bspus Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Πρεπει να ξερεις τους κωδικους των χρηστων του καθε μηχανηματος. Δεν γινεται διαφορετικα. Το πιο πιθανο ειναι οι χρηστες να ειναι administrators με κενους κωδικους. Βαλε κανονικους κωδικους και σημειωσε τα ονοματα των χρηστων. Μετα δοκιμασε να ξαναμπεις με αυτα τα ονοματα και κωδικους
salida Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Πολύ σωστός ο Bspus ...Σε αυτές τις εκδόσεις απο windows (2000 - xp) δεν ήταν υποχρεωτικοί οι κωδικοί στους administrators άρα λογικά είναι άδειοι... Κάθισε σε ένα απο αυτά τα pc και πάνε στον πίνακα ελέγχου ->Λογαριασμοί χρηστών -> επέλεξε τον χρήστη administrator και βρές κάπου αριστερά που λέει δημιουργία κωδικού ή αλλαγή κωδικου για να κάνεις τις ρυθμίσεις που θέλεις...
_Anonymous_ Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Τα 2000 θα του ζητανε παντα user - pass. Αυτο το ειχα λυσει εγω καποτε με NET USE \\computername\sharename /PERSISTENT:YES , με αυτο το τροπο εκτος απο τη πρωτη φορα δε σου ξαναζηταει κωδικο απο τα 2000
alekbar Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Καλησπερα παιδια.Και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω γιατι χωρις τη βοηθεια σας δεν θα ηταν δυνατη η δημιουργια του δικτυου.Εκανα οτι μου προτεινατε με τους κωδικους και εσεις αλλα και απο την υποστηριξη της microsoft για αλλαγη των κωδικων προσβασης και καταφερα μονο με εναν υπολογιστη που εχει 2000 να συνδεθω.Πιο συγκεκριμενα:το ενα pc με τα 2000 βλεπει κανονικοτατα το pc με τα xp (επικοινωνουν και οι δυο με λιγα λογια κανονικοτατα μεταξυ τους) ομως οταν εκανα τις ιδιες ακριβως αλλαγες και στα υπολοιπα με 2000 pc τοτε οχι μονο συνεχιζε το pc με τα xp να μου ζηταει κωδικο αλλα και το pc με τα 2000 που πριν ειχε συνδεθει κανονικα με τον αναβαθμισμενο υπολογιστη ζητουσε και αυτο κωδικο.Καμια ιδεα?
salida Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Εξήγησέ μας λίγο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα... Όταν πας απο τα 2000 να μπεις στα XP σου ζητάει κωδικό (ενώ έχεις χρήστες Administrator με ίδιους κωδικούς και στα δύο pc) ? κατάλαβα καλά?
alekbar Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Καλησπερα και παλι.Οταν παω να μπω απο τα xp στα 2000 μου ζηταει κωδικο.Σε εναν απο τουσ υπολογιστες με 2000 επιασε αυτο που μου προτεινατε με την αλλαγη κωδικων και πλεον οι δυο υπολογιστες (xp και 2000) βλεπονται τελεια μεταξυ τους.Οι υπολοιποι 4 υπολογιστες με 2000 ομως συνεχιζουν να μου ζητανε κωδικο καθε φορα που παω να μπω σε εναν απο αυτους μεσα απο το δικτυο μεσω των xp.Απο τα 2000 (απο ολους τους υπολογιστες )μπαινω κανονικα στον xp
kampoum Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Εξήγησέ μας λίγο καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα... Όταν πας απο τα 2000 να μπεις στα XP σου ζητάει κωδικό (ενώ έχεις χρήστες Administrator με ίδιους κωδικούς και στα δύο pc) ? κατάλαβα καλά? Ούτε εγω κατάλαβα.
salida Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Δημοσ. 31 Μαΐου 2010 Οι υπολοιποι 4 υπολογιστες με 2000 ομως συνεχιζουν να μου ζητανε κωδικο καθε φορα που παω να μπω σε εναν απο αυτους μεσα απο το δικτυο μεσω των xp. Προφανώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτούς σε σχέση με το όνομα χρήστη και τον κωδικό...επιβεβαίωσε ότι ο χρήστης ονομάζεται Administrator και έχουν το ιδιο password.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.