Προς το περιεχόμενο

δικτυο υπολογιστων μεταξυ windows xp και windows 2000 professional

alekbar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Ειμαι νεος στο forum γι αυτο συγχωρεστε μου τα οποια λαθη πιθανον κανω.Αντιμετωπιζω προβλημα με την δικτυωση δυο υπολογιστων.Ο ενας εχει xp pro και ο αλλος 2000 pro.Εψαξα αλλα δεν βρηκα παρομοιο θεμα.Αν μπορει καποιος ας μου δωσει καποιες πληροφοριες η καποιο link που να περιγραφει τι περιπου πρεπει να κανω.Ευχαριστω εκ των προτερων

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι υπολογιστές πως είναι συνδεμένοι μεταξύ τους; Ένα καλώδιο η μία άκρη στον πρώτο η άλλη στον δεύτερο;

Ή μήπως έχεις κάποιο modem router που τους έχεις συνδεδεμένους;

Δημοσ.

Φιλε Theokent γεια σου.Βασικα προκειται για ενα δικτυο 6 υπολογιστων που χρησιμοποιουν windows 2000 pro.Ο ενας απο αυτους ομως χρειαζεται επειγοντως αναβαθμιση σε windows xp.Δεν ξερω αν αναβαθμιζοντας τον θα μπορω να μπω στο δικτυο με τουσ υπολοιπους

Δημοσ.

Βασικα το προβλημα μου ειναι πως θα δουν οι υπολογιστες μετα windows 2000 professional sp4 τον υπολογιστη με τα windows xp?

Δημοσ.

Έχεις δώσει ip στους υπολογιστές που σε ενδιαφέρουν ? τους έχεις σε ίδιο subnet ?

Αν παίρνουν αυτόματα ip απο dhcp δοκίμασε να βάλεις καρφωτές ip και να μοιράσεις ένα φάκελο.

Τα windows XP είναι home η pro ??

Δημοσ.

Δεν θελω να μοιρασω internet στο δικτυο.Και τα xp ειναι sp3 proffesional greek.Γνωριζω πανω κατω τις ρυθμισεις που πρεπει να κανω στα xp για να συνδεθω με το δικτυο οπως ιδιο ονομα στο workgroup και το ονομα του υπολογιστη τρεχοντας τον wizard.O υπολογιστης που θα αναβαθμισθει εχει και αυτος win 2k pro και ειναι ηδη συνδεμενος στο δικτυο του γραφειου.Θελω να μαθω ομως τις ρυθμισεις που θα κανω στους υπολοιπους η/υ του γραφειου που θα συνεχισουν να εχουν win 2k pro για να λειτουργει σωστα το δικτυο μεταξυ ολων των υπολογιστων.Ευχαριστω

Δημοσ.

Λοιπόν αν κατάλαβα καλά σε ενδιαφέρει οι υπολογιστές που έχουν windows 2000 να βλέπουν τον υπολογιστή που έχει windows XP.

Πρέπει να μου πείς τι συσκευές δικτύωσης έχεις (switch , router , hub).

Για να σου εξηγήσω πως θα στήσεις το δίκτυό σου, αν χρειάζετε κάπου να βάλεις μόνος σου IP και τα σχετικά.Σύνολο πόσα pc έχεις ??

Δημοσ.

Ναι, ξεκιναμε απο τα βασικα. Ping δουλευει?

Τα μενου στα 2000 και τα ΧΡ διαφερουν ελαχιστα. Οτι ρυθμισεις κανεις στα 2000 λιγο πολυ αυτουσιες ειναι και στα ΧΡ αρα γινε λιγο πιο συγκεκριμενος ως προς το τι δεν παει καλα.

Δημοσ.

Ναι, ξεκιναμε απο τα βασικα. Ping δουλευει?

Τα μενου στα 2000 και τα ΧΡ διαφερουν ελαχιστα. Οτι ρυθμισεις κανεις στα 2000 λιγο πολυ αυτουσιες ειναι και στα ΧΡ αρα γινε λιγο πιο συγκεκριμενος ως προς το τι δεν παει καλα.

Δημοσ.

Κατ αρχην ενα μεγαλο ευχαριστω salida και Βspus για το ενδιαφερον.Λοιπον ξεκιναμε.Στο δικτυο υπαρχουν συνδεμενοι 6 υπολογιστες.Οι 5 απ αυτους φερουν windows 2000 professional και ενας με xp prof.Eχω βαλει ονομα υπολογιστη και ιδια ομαδα εργασιας.Επισης εχω δοσει και στατικη ip στο pc με τα xp παρομοιες με τισ ip των υπολοιπων υπολογιστων αλλαζοντας μονο το τελευταιο ψηφιο.Αλλα και παλι τιποτα.Η συνδεση γινεται μεσω 8πορτου (νομιζω) switch της tp-link.Ο υπολογιστης αυτος δεν χρησιμοποιει pci καρτα δικτυου αλλα τον προσαρμογεα δικτυου 1394 της μητρικης.DHCP πρωτοκολλο δεν χρησιμοποιειται.

Δημοσ.

Συγγνωμη αλλα πως ακριβως εχεις συνδεσει τον υπολογιστη με τα xp με τους αλλους υπολογιστες με τον προσαρμογεα δικτυου 1394 της μητρικης;

Δημοσ.

Με τον 1394 ηταν συνδεμενος στο δικτυο ο υπολογιστης αυτος οταν ειχε τα windows 2000.Σημερα θα του βαλω μια καρτα δικτυου μηπως και δω φως.Αντε να δουμε

Δημοσ.

Το 1394 ειναι firewire. Πως ακριβως το συνεδεσες στο switch που λες? Τι καλωδιο χρησιμοποιησες δηλαδη τωρα αλλα και πριν που ειχε 2000?

Δημοσ.

Ωραία μας εξήγησες κάποια πραγματάκια...έχεις δώσει εσύ Ip και έστω οτι είναι σωστή η τοπολογία που περιγράφεις.

Σε όλα τα pc κλείσε firewall (αν και δεν είναι ότι καλύτερο) και αν απο τα windows 2000 θέλεις να έχεις πρόσβαση στα windows XP τότε πρέπει να κάνεις ένα φάκελο του δίσκου των XP κοινόχρηστο.

γράψε μου λίγο την Ip απο το μηχάνημα με τα XP για να σου πώ πώς να κάνεις ping...

σε ενα απο τα pc με 2000 πάνε εναρξη-> εκτέλεση και γράψε

Ping -t xxx.xxx.xxx.xxx (τα xxx είναι η ip του XP)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...