d3monhunter Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Ρε παιδια υπαρχει κανενας τροπος να τσεκαρουμε εαν στο αμαξι εχουνε σβησει χιλιομετρα? Εχω σοβαρες υποψιες οτι πρεπει να εχει γινει τετοια ........
iced Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Εχω ακουσει μεσω αντιπροσωπειας και μεσω της ασφαλιστικης του... Δεν ξερω καμια λεπτομερεια ομως. Θα σου πουν περισσοτερα οι εξιδεικευμενοι
tolis00 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να το καταλαβεις αυτο. Αλλα σε μεταχειρισμενο τι ψαχνεις?! Βαζω στοιχημα οτι τα περισσοτερα μεταχειρισμενα εχουν "σβησμενα" χιλιομετρα και οι περισσοτεροι ιδιοκτητες δεν εχουν καταλαβει τιποτα.
clockwork Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Εχω ακουσει μεσω αντιπροσωπειας και μεσω της ασφαλιστικης του... Δεν ξερω καμια λεπτομερεια ομως. Θα σου πουν περισσοτερα οι εξιδεικευμενοι ΑΝ το αμαξι ειναι σχετικα νεας τεχνολογιας, ΑΝ το σερβις γινοταν στην αντιπροσωπεια και συνδεοταν καθε φορα στον υπολογιστη και ΑΝ εχει κρατηθει αρχειο σερβις απο την αντιπροσωπεια τοτε ναι γινετε. Για παλια μηχανικα κοντερ δεν το συζηταμε καν. Η ασφαλιστικη δεν ξερει λεπτομεριες για χλμ ( το πολυ πολυ οταν κανεις νεα ασφαλεια να δουν ποσα χλμ εχει - δεν μου ετυχε ποτε) ενας χονδρικος τροπος αν εχεις εμπιστο μηχανικο ειναι να ελεγξει αν εχει αλλαχτει για παραδειγμα ο συμπλεκτης. Συνηθως, το καθε μοντελο λενε οτι "βγαζει συμπλεκτη" η "διαφορικο" η "σασμαν" στα "τοσα χιλιομετρα". Αν "τα τοσα χιλιομετρα" ειναι 100.000 και αυτος σου λεει οτι το αμαξι εχει 50.000 χλμ τοτε κατι παιζει....
Voodooman Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Υπάρχει τρόπος. Τουλάχιστον σε GM από όσο ξέρω, ακόμη και στο ebay υπάρχουν μηχανήματα (1500-3000 ευρώ) που τα συνδέεις στο αυτοκίνητο και κάνουν παπάδες, διαβάζουν τα πάντα σχετικά με το αυτοκίνητο, κάνουν αναβάθμιση στο software τους και άλλα τέτοια. Έτσι είδα και τα χλμ. που είχε το μεταχειρισμένο δικό μου,δυστυχώς αφού το είχα αγοράσει...
Waldo_Vrs Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Τα χαρτιά του ΚΤΕΟ τα λένε ΟΛΑ!!! Δες πόσα χιλ. έχει τώρα και πόσα γράφει το τελευταίο ΚΤΕΟ που πέρασε και τα προηγούμενα...αν δεν έχεις τα χαρτιά...(που τα έχεις λογικά γιατί χωρίς αυτά δεν γίνετε να στο πουλήσει) πάνε στο ΚΤΕΟ που πέρναγε και ρώτα..κρατάνε αρχείο. Να υπολογίζεις 15.000 με 20.000χιλ το χρόνο το αμάξι. Στατιστικό νούμερο είναι αυτό!.
moldovan20 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Τα χαρτιά του ΚΤΕΟ τα λένε ΟΛΑ!!! Δες πόσα χιλ. έχει τώρα και πόσα γράφει το τελευταίο ΚΤΕΟ που πέρασε και τα προηγούμενα...αν δεν έχεις τα χαρτιά...(που τα έχεις λογικά γιατί χωρίς αυτά δεν γίνετε να στο πουλήσει) πάνε στο ΚΤΕΟ που πέρναγε και ρώτα..κρατάνε αρχείο. Να υπολογίζεις 15.000 με 20.000χιλ το χρόνο το αμάξι. Στατιστικό νούμερο είναι αυτό!. ΚΤΕΟ περνάς όμως μετά τα 5 χρόνια .Αν είναι πιο καινούργιο δεν θα έχει περάσει .
De@th L0rd Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Είναι απλό βρίσκεις έναν καλό μηχανικό και το πας. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει ΠΡΙΝ αγοραστεί το αυτοκίνητο κ όχι μετά. Δυστυχώς τώρα δε νομίζω να μπορείς να κανεις και τίποτα.
Rabican Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 σε οπελ απο οσο ξερω βαζεις Tech2 στην obd2 θυρα και διαβαζεις σχεδον τα παντα απο το αμαξι. τι βλαβες εμφανισε, ποσα χλμ εχει κανει κλπ. ΝΟΜΙΖΩ, δεν το λεω με σιγουρια, πως μεσω Tech2 μπορεις να δεις τα παντα (δηλαδη αν καποια στιγμη ειχε φορτωθει αλλο προγραμμα στην ECU κλπ), αρα πιθανοτατα θα μπορεις να δεις και αν εχουν σβηστει χλμ... αυτο με πασα επιφυλαξη..
kage Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Περα απο αυτα που γραφτηκαν... τα κμ στο ταμπλο αλλαζουν ευκολα και φτηνα αλλα στον "εγκεφαλο" μενουν οι αλλαγες...αναλογα και τις μαρκες(μερικα ειναι τρυπια εντελως) τωρα αν ειναι ακριβο αυτοκινητο και τον συμφερει στελνει εγκεφαλο σε καποια μαγαζια(δεν ξερω αν εχει Ελλαδα) και φτιαχνουν και εκεινη την ρυθμιση... ή απλα βαζουν καινουργιο /μεταχειρισμενο εγκεφαλο. συνηθως και οι αεροσακοι κρατανε κμ... αυτο με τα 10-20.000κμ το χρονο ισως να ισχυει αν ειναι το βασικο αυτοκινητο.Αλλα μπορει να υπαρχει ενα αυτοκινητο για καθε μελος οικογενειας ή να μην κανει ταξιδια κτλ.
De@th L0rd Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Περα απο αυτα που γραφτηκαν... τα κμ στο ταμπλο αλλαζουν ευκολα και φτηνα αλλα στον "εγκεφαλο" μενουν οι αλλαγες...αναλογα και τις μαρκες(μερικα ειναι τρυπια εντελως) τωρα αν ειναι ακριβο αυτοκινητο και τον συμφερει στελνει εγκεφαλο σε καποια μαγαζια(δεν ξερω αν εχει Ελλαδα) και φτιαχνουν και εκεινη την ρυθμιση... ή απλα βαζουν καινουργιο /μεταχειρισμενο εγκεφαλο. συνηθως και οι αεροσακοι κρατανε κμ... αυτο με τα 10-20.000κμ το χρονο ισως να ισχυει αν ειναι το βασικο αυτοκινητο.Αλλα μπορει να υπαρχει ενα αυτοκινητο για καθε μελος οικογενειας ή να μην κανει ταξιδια κτλ. Corolla 12 ετών 90.000km περίπου. Χρησιμοποιείται μόνο για ταξίδια. Φαίνεται όμως από πολλά πόσο είναι προσεγμένο το αυτοκίνητο. Σε τι κατάσταση είναι το σαλόνι, οι πατούρες από τα πεντάλια, ο μοχλός ταχυτήτων. Γιατί αν δεις πετάλια με το σίδερο, φαγωμένους λεβιέδες και ξεβαμένες ενδείξεις τότε το αμάξι έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα. Αλλά η καλύτερη λύση είναι το OBD. Γι αυτό το πας σε μηχανικό πριν να το αγοράσεις. Δεν δέχεται ο πωλητής; Δε το παίρνεις...
timekeeper Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Πάει ένα φίλος μου σε μία αντιπροσωπεία στην Καρδίτσα και δίνει το Civic του, 7ετίας με 200.000 χλμ και παίρνει ένα καινούργιο (άλλης μάρκας). Μετά από 15 μέρες είναι στη Λάρισα και βλέπει το παλιό του το Civic σε μια μάντρα με τις πινακίδες πάνω! Σταματάει επιτόπου και μπαίνει να ρωτήσει τιμή... Το αμάξι μέσα σε 15 μέρες έγινε κατά 110.000 χλμ πιο καινούργιο!!! 90.000 χλμ του είχαν αφήσει πάνω τα λαμόγια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.