Προς το περιεχόμενο

Μητρική για τον Phenom 2 965

Giorgos3924

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το οτι εχουν ενσωματωμενη καρτα γραφικων δεν σημαινε πως δε μπορω να βαλω τη δικια μου,?Η μπορω αλλα δεν ενδυκνεται?Αυτη που κανει 134Ε εκει στις μνημες που δεν λεει 1600Μhz σημαινει οτι δεν μπορω να βαλω 160mhz.Αν ναι κατι τετοια μικρα σημεια θελω να γνωριζω γιατι εγω ημουν ετοιμος να παρω ocz 2x2gb στα 1600mhz

Το ότι έχει πάνω κάρτα γραφικών απλά σημαίνει ότι αν πάρεις ΑΤΙ κάρτα τότε θα μπορείς να τις τρέχεις σε crossfire (hybrid crossfire). Από την άλλη μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε άλλη κάρτα θέλεις και να απενεργοποιήσεις την on-board από το bios.

Τώρα για τις μνήμες στα 1600Mhz να σου πω την αλήθεια δεν πρόσεξα ότι δεν τις υποστηρίζει. Οπότε μπορείς είτε να καταφύγεις στην άλλη μητρική είτε να πάρεις μνήμες στα 2000Mhz. Υποτίθεται βέβαια ότι έχει και ένα MemOK button που ρυθμίζει τις μνήμες έτσι ώστε να μπορούν να τρέξουν αλλά υπάρχει η πιθανότητα τις 1600 να τις χρονίσει στα 1333. [Διόρθωση: στο site της ASUS φαίνεται να τις υποστηρίζει. +1 lionheart)

@lionheart και η μητρική που λες καλή φαίνεται αν και με την asrock δεν είχα καλές εμπειρίες. Το μόνο κοινό που έχει με την ASUS είναι το "AS".

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το ότι έχει πάνω κάρτα γραφικών απλά σημαίνει ότι αν πάρεις ΑΤΙ κάρτα τότε θα μπορείς να τις τρέχεις σε crossfire. Από την άλλη μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε άλλη κάρτα θέλεις και να απενεργοποιήσεις την on-board από το bios.

Τώρα για τις μνήμες στα 1600Mhz να σου πω την αλήθεια δεν πρόσεξα ότι δεν τις υποστηρίζει. Οπότε μπορείς είτε να καταφύγεις στην άλλη μητρική είτε να πάρεις μνήμες στα 2000Mhz. Υποτίθεται βέβαια ότι έχει και ένα MemOK button που ρυθμίζει τις μνήμες έτσι ώστε να μπορούν να τρέξουν αλλά υπάρχει η πιθανότητα τις 1600 να τις χρονίσει στα 1333. [Διόρθωση: στο site της ASUS φαίνεται να τις υποστηρίζει. +1 lionheart)

@lionheart και η μητρική που λες καλή φαίνεται αν και με την asrock δεν είχα καλές εμπειρίες. Το μόνο κοινό που έχει με την ASUS είναι το "AS".

Η extreme3 είναι φοβερή στα λεφτά της.

Κάποιοι είχαν κακές εμπειρίες και με asus δε λέει κάτι.

Πάντως όποια και να πάρει ο φίλος με το νέο πλέον chipset θα είναι κομπλέ.

Να κοιτάξει μόνο να την skroutzάρει διότι είναι κρίμα να δώσει τσάμπα παραπάνω χρήματα. :-)

p.s: Όσο αφορά το hybrid crossfire δεν λειτουργεί με την καινούργια σειρά 5ΧΧΧ αλλά με παλιότερες σειρές, την 3χχχ - 4χχχ αν δεν κάνω λάθος και μάλιστα με όχι όλες απο τη σειρά αλλά ορισμένες απο αυτές.

Δημοσ.

lionheart αληθές αυτό για το chipset αν και κρατώ τις επιφυλάξεις μου για τους Bulldozer/Bobcat. Μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει αν θα μπαίνουν σε sAM3 με bios update ή αν θα βγουν σε εντελώς νέο socket.

Δημοσ.

Ναι σε αυτό και γω δεν είμαι σίγουρος, αν και η amd δεν απαξιώνει εύκολα τα socket της (κάθε άλλο θα έλεγα), οπότε είναι πολύ πιθανό να τους υποστηρίζει, θεωρώ.

Είδωμεν. :-)

---------- Προσθήκη στις 00:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:37 ----------

Θα προτείνω και εγώ μία ολίγον τι "αναχρονιστική" αλλά κατά την γνώμη μου κορυφή http://www.pc2shop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=394&category_id=69&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=53.

Φοβερή μητρική pano και με πλήρη υποστήριξη crossfireX. Αναχρονιστικη δεν θα το έλεγα καθόλου απλά θεωρω πως απευθύνεται καθαρά και μόνο σε ορισμένη κατηγορια χρηστών που επιθυμούν το παραπάνω χαρακτηριστικό. Εννοείται στα 90+ ευρώ αποτελεί ευκαιρία. :-)

Δημοσ.
Eγώ πάλι θα σου πρότεινα αυτή. Θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερη στα λεφτά της και ειδικά στην τιμή αυτή μην το σκέφτεσαι και πολύ. 18 ευρώ φθηνότερα απο Πλαίσιο. :-)
Τ

Αυτη που προτεινεις εχει καποια ιδιαιτερη διαφορα με αυτην?http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASROCK-880-G-XTREME-3-SAM3-880G-DDR3-VGA-1O4ASR-880GEXTREME3.htm

Επισης στην 890 βλεπω να λεει για τις μνημες διπλα απο 1600mhz και 1800mhz "OC".Αυτο σημαινει οτι θελει overclock για να τρεξει τετοιες μνημες η καμια σχεση?

Δημοσ.

Σημαίνει ότι αν οι μνήμες είναι 1600 τις τρέχει κανονικά αλλά με ξεχωριστή ρύθμιση. Μπορεί όμως και τις 1333 να τις ανεβάσεις στα 1600 ή στα 1800.

Δημοσ.
Τ

Αυτη που προτεινεις εχει καποια ιδιαιτερη διαφορα με αυτην?http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASROCK-880-G-XTREME-3-SAM3-880G-DDR3-VGA-1O4ASR-880GEXTREME3.htm

Επισης στην 890 βλεπω να λεει για τις μνημες διπλα απο 1600mhz και 1800mhz "OC".Αυτο σημαινει οτι θελει overclock για να τρεξει τετοιες μνημες η καμια σχεση?

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο νέα chipsets (880G - 890GX) τα οποία υποστηρίζουν sata3 και usb3 ports καθώς και τους νέους x6 της AMD. Απλά το μέν 890GX (όπως και το ακριβότερο 890FX) απευθύνοται στους ethusiasts χρήστες περισσότερο, ενώ το 880G σε πιο μέσους χρήστες. Μια άλλη διαφορά είναι η Onboard κάρτα γραφικών η οποία για την μεν 880G είναι η hd4250 και για την 890GX η hd4290. Kάποια αξιόλογη άλλη διαφορά πέραν του chipset καθ' αυτού (890GX northbridge + SB850 southbridge / 880G northbridge + SB810 southbridge), δεν υπάρχει.

Για μένα και αυτή αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή.

Όσον αφορά τις μνήμες, υποστηρίζει κανονικά 1600mhz, απλά για να παίζουν στα 1600mhz (και όχι στα 1333 που θα παίζουν στόκ), θα πρέπει να κάνεις την απαραίτητη ρύθμιση στο bios της μητρικής. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. :-)

Δημοσ.

καλησπερα!

για να μην ανοιγω καινουριο θεμα και αφου εδω υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν, θελω και γω να αναβαθμισω το pc μου αγοραζοντας τον εν λογω επεξεργαστη.

Για την ακριβεια, εχω στο μυαλλο μου αυτον

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559961

αφου λετε οτι συμφερει περισσοτερο.

Το θεμα ειναι, ποια μητρικη να προτιμησω?

Απο το παλιο πισι, μου εχουν περισσεψει τα παρακατω:

2 χ 1GB Kingston KVR800D2N5/1G

2 x 1GB Buffalo D2U667C-1GA

και η ASUS EN9400GT/DI/1GD2 CUDA 1GB PCI-E

επειδη σκεφτομαι οτι τον χρειαζομαι περισσοτερο για γραφιστικα θεματα

(φωτοσοπ, βιντεο μονταζ, animation κλπ.) τι προτεινετε?

Μπορω να κρατησω τις μνημες ή καποιες από αυτές? π.χ. τις 800αρες

Να προτιμησω μητρικη με καρτα γραφικων επανω ή να βαλω αυτη που έχω

και μια ομοια και να κανω ενα SLI (ή crossfire δεν ξερω τι ταιριαζει :fear:

Εχω ενα μπατζετ καπου 250 ευρω (υπολογιζω 130 τη cpu) φτανουν για κατι καλουτσικο? να σημειωθει οτι ο προηγουμενος επεξεργαστης ηταν ο Intel Core 2 (6400 2,13GHz).... :rolleyes:

με θεμα τροφοδοσιας δεν εχω θεμα, εχω ενα

THERMALTAKE W0116 TOUGHPOWER 750W

ευχαριστω για την βοηθεια προκαταβολικα...

Δημοσ.

Με το budget που διαθέτεις, πας στον 955 στα 130€ όπως λες κι εσύ.

Από 'κει και πέρα, έχει υπόψη σου ότι μπορείς μεν να πας σε μητρική με DDR2, αλλά αν βάλεις και τις 667άρες, και οι 800άρες θα υποχρονιστούν στα 667MHz.

Απ' την άλλη, τα 2GB είναι λίγα για το σκοπό χρήσης για τον οποίο προορίζεται το σύστημα.

Στα 250€ κάπως δύσκολο να παίξεις με DDR3 μητρική και μνήμες, πάνω από 2GB.

Δημοσ.
Με το budget που διαθέτεις, πας στον 955 στα 130€ όπως λες κι εσύ.

Από 'κει και πέρα, έχει υπόψη σου ότι μπορείς μεν να πας σε μητρική με DDR2, αλλά αν βάλεις και τις 667άρες, και οι 800άρες θα υποχρονιστούν στα 667MHz.

Απ' την άλλη, τα 2GB είναι λίγα για το σκοπό χρήσης για τον οποίο προορίζεται το σύστημα.

Στα 250€ κάπως δύσκολο να παίξεις με DDR3 μητρική και μνήμες, πάνω από 2GB.

θενκς για την απαντηση...

ας πουμε οτι κραταω τις 2 800αρες και παιρνω και αλλες 2 παρομοιες

ποια μητρικη λες? με την καρτα γραφικων τι να κανω? την κραταω? να ψαξω για ιδια?

Δημοσ.

ας ξεχασουμε το οριο του μπατζετ, ας πουμε οτι παει και 300 ευρω (λεμε)

ολες οι μητρικες που δινετε ειναι για crossfire που σημαινει οτι πεταω την καρτα που εχω και ή παιρνω μια με μητρικη ενσωματωμενη ati +1 ati κανονικη και τις κανω ζευγάρι, ή παιρνω μια μητρικη χωρις τιποτα και αγοραζω 2 ati για να τις κανω crossfire (αν λεω μα$@%@!@#$ με διορθωνετε..)...

παιζει κατι αλλο που δεν βλεπω? επισης οι μνημες που εχω ειναι ολες μονες, αρα

σε μητρικη με π.χ. 4 θεσεις θα πρεπει να βαλω παλι μονες (οχι αυτη π.χ. που μου προτεινεις που ειναι δυαρα)

για τη χρηση που προοριζεται, τι καλυτερο μπορω να κανω?

edit: βρηκα αυτη, τι λετε?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4N72-E-Am3-Ddr2-Nv750A-Sli-90-MIB750-G0EAY00Z.htm

Δημοσ.

1. Γιατί να πετάξεις την 9400GT; Δεν τίθεται θέμα επειδή είναι nVidia και η μητρική δέχεται CrossFire.

Το αν σε συμφέρει να την έχεις πάνω απ' τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα η μητρική σου να έχει onboard vga και δεν παίζεις παιχνίδια (απ' ότι καταλαβαίνω), είναι άλλο θέμα.

2. Γιατί να μη μπορείς να βάλεις τις 2 800άρες που έχεις και αυτή που παρέθεσα; Εκτός κι αν πέσεις σε κανα limitation του chipset/mobo, δε θα έχεις πρόβλημα.

Αν το budget ανέβει στα 300€, έχεις τις ακόλουθες επιλογές:

1. Ο 955 παραμένει.

2. Μητρική αυτή για μελλοντική υποστήριξη στους 6πύρηνους ή αυτή αν δε σκέφτεσαι κάτι τέτοιο.

3. 2 τέτοιες μνήμες.

4. Αν δώσεις κάποιες απ' τις DDR2 που έχεις, μπορούμε ν' αλλάξουμε τη μητρική με κάτι καλύτερο/πληρέστερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...