Προς το περιεχόμενο

Μητρική για τον Phenom 2 965

Giorgos3924

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο επεξεργαστής με το socket AM2+ είναι συμβατός;

Γιατί γράφει sAM3

Εννοείται...

στην ΑMD σχεδόν τα πάντα είναι συμβατά μεταξύ τους.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Go on! μια χαρά είναι η σύνθεση και όπως σου είπα μπορείς αργότερα να βάλεις και 2η κάρτα σε crossfire, αν σε ενδιαφέρει βέβαια, αφού δεν έχεις psu issues.

Μπορείς να βρείς πλέον μια ακόμα 4870 σε πολυ καλή τιμή used και να έχεις ένα πολύ δυνατο μηχανάκι για παιχνίδια. Το 8χ στη δεύτερη είναι αμελητέα διαφορά στις επιδόσεις.

Δημοσ.
Μερικές μητρικές με AM3 παίρνουν DDR2 όμως.

Για δειξε μου μια? Αυτη μηπως http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A79-Deluxe-Am3-Ddr2-790Fx-90-MIB7D0-G0EAY00Z.htm

Μην μας τρελανεις σημερα εσυ και το πλασιο με τις λαλακιες που γραφει.Παει να πουλησει ΑΜ2+ μητρικη για ΑΜ3.Υπαρχει-ουν μητρικη-ες που μπορουν να παρουν στα δυο slot DDR2 και στα αλλα δυο DDR3.Αλλο αυτο αλλα το socket AM3 δεχεται μονο DDR3 μνημες.

Δημοσ.
Για δειξε μου μια? Αυτη μηπως http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A79-Deluxe-Am3-Ddr2-790Fx-90-MIB7D0-G0EAY00Z.htm

Μην μας τρελανεις σημερα εσυ και το πλασιο με τις λαλακιες που γραφει.Παει να πουλησει ΑΜ2+ μητρικη για ΑΜ3.Υπαρχει-ουν μητρικη-ες που μπορουν να παρουν στα δυο slot DDR2 και στα αλλα δυο DDR3.Αλλο αυτο αλλα το socket AM3 δεχεται μονο DDR3 μνημες.

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Γίνονται αρκετά λάθη απο τα καταστήματα στα sites τους όσο αφορά τις περιγραφές προιόντων. Γιαυτό θα πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα για να μην την πατήσεις και μετά τρέχεις για αλλαγή. Καλύτερα πάντα να ενημερώνεσαι απο το site του κατασκευαστή όταν πρόκειται να αγοράσεις κάτι. sAM3 = DDR3 μνήμες. :-)

Δημοσ.

Παιδιά, με την μητρική της παραπάνω σύνθεσης (ποστ #32) μπορώ να κλοκάρω τον επεξεργαστή πιο πάνω; εως τα 3,5 πχ;

Δημοσ.
Παιδιά, με την μητρική της παραπάνω σύνθεσης (ποστ #32) μπορώ να κλοκάρω τον επεξεργαστή πιο πάνω; εως τα 3,5 πχ;

O 955 (όπως και ο 965) είναι black edition (BE) πράγμα που σημαίνει ότι έχει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή (aka multi) και μπορεί να ανέβει πολύ εύκολα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις στο o/c, απλά αυξάνοντας τον πολ/στή. Έτσι δεν χρειάζεται να παίξεις με άλλες ρυθμίσεις στο bios της μητρικής προκειμένου να έχεις ένα σταθερό overcklock. Το μόνο που θα χρειάστει να αυξήσεις κάποια στιγμή είναι η τάση (voltage) του cpu και αυτό μετά τα 3,5-3,6Ghz (ανάλογα τον cpu). Τις περισσότερες φορές οι 955 C3 έχουν τα 3600mhz με stock voltage, όσο δηλαδή δίνει η μητρική για τα 3200mhz.

Στην ερώτησή σου λοιπόν σχετικά με τις δυνατότητες της συγκεκριμένης msi για o/c του 955, η απάντηση είναι σαφώς ναι και μάλιστα πολύ πάνω απο τα 3500mhz που θές (ανάλογα και το κομμάτι του cpu), καθώς τα 3800mhz ένας C3 955 τα έχει άνετα. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει και με φθηνότερες / χειρότερες μητρικές. To μόνο που σίγουρα θα χρειαστείς αν σκοπεύεις να τον πάς πάνω απο τα 3600mhz είναι μια καλή aftermarket ψύκτρα διότι η stock δεν θα την παλέψει, πόσο μάλλον καλοκαιριάτικα. :-)

Ενημερώσου πριν κάνεις οτιδήποτε, για το o/c των 955 και 965 στο σχετικό thread που υπάρχει στην κατηγορία overclocking & case modding. :-)

Δημοσ.

Μόλις συναρμολόγησα το PC.

Έκανα και format γιατί είχα ένα πρόβλημα με τα windows.

και προς το παρόν όλα δουλεύουν μια χαρά!

Η παλιά μου ψύκτρα δεν κουμπώνει πάνω στη μητρική, οπότε έβαλα την δικιά του που είχε στο κουτί.

Το μόνο πρόβλημα που είδα μέχρι στιγμής είναι στο πρόγραμμα real temp

μου βγάζει το παρακάτω error

realtemperror.th.png

Το speedFan λειτουργεί κανονικά.

speedfany.th.png

Και το CPU-Z νομίζω πως φαίνεται μια χαρά

cpu1.th.png

cpu2s.th.png

cpu3.th.png

cpu4.th.png

cpu5.th.png

cpu6.th.png

Επίσης ο πολλαπλασιαστής δεν είναι σταθερός.

Μπορώ να τον σταθεροποιήσω κάπου ώστε να έχω 3,4-3,5GHz συνέχεια;

Η ψύκτρα θα αντέξει;

Δημοσ.

To real temp δεν υποστηρίζει non-intel - κατά τα άλλα όλα δείχνουν μια χαρά - μπορείς "να σταθεροποιήσεις" τον πολλαπλασιαστή κλείνοντας το cool & quite αλλά γιατί να καις άδικα ρεύμα;

Αν θέλεις να clockάρεις - άλλο θέμα... :-)

Δημοσ.

Ελπιζω να μη θεωρηθει σπαμ.Αγοραζω και γω τον ιδιο επεξεργαστη (PhenomΙΙ χ4 955black),και ψαχνω μητρικη απλα θελω ddr3 και καποια καλη οχι πανω απο 150ευρω.Αν θελετε προτεινεται καποια και πειτε τι ειναι βασικα να κοιταξει κανεις σε μια μητρικη αυτης της γενιας.

Δημοσ.
Αυτή ή αυτή μιας και υποστηρίζουν πλήρως και τους Phenom II X6 οπότε μελλοντικά θα μπορέσεις να βάλεις έναν τέτοιο στο σύστημά σου. Αμφότερες προσφέρουν δυνατότητες ξεκλειδώματος του επεξεργαστή και εύκολη αναβάθμιση σε μεγαλύτερο επεξεργαστή. Βέβαια προβλέπεται να μπει κάποιο ταβάνι με την έλευση των Bulldozer/Bobcat. Θεωρητικά το 890FX chipset θα τους υποστηρίζει αλλά η μητρική ανεβαίνει πάνω από 150 ευρώ. Όπως και να έχει όμως έχουν πάνω και SATAIII το οποίο βέβαια θα αξιοποιηθεί με την επόμενη γενιά των SSD.
Δημοσ.
Αυτή ή αυτή μιας και υποστηρίζουν πλήρως και τους Phenom II X6 οπότε μελλοντικά θα μπορέσεις να βάλεις έναν τέτοιο στο σύστημά σου. Αμφότερες προσφέρουν δυνατότητες ξεκλειδώματος του επεξεργαστή και εύκολη αναβάθμιση σε μεγαλύτερο επεξεργαστή. Βέβαια προβλέπεται να μπει κάποιο ταβάνι με την έλευση των Bulldozer/Bobcat. Θεωρητικά το 890FX chipset θα τους υποστηρίζει αλλά η μητρική ανεβαίνει πάνω από 150 ευρώ. Όπως και να έχει όμως έχουν πάνω και SATAIII το οποίο βέβαια θα αξιοποιηθεί με την επόμενη γενιά των SSD.

Το οτι εχουν ενσωματωμενη καρτα γραφικων δεν σημαινε πως δε μπορω να βαλω τη δικια μου,?Η μπορω αλλα δεν ενδυκνεται?Αυτη που κανει 134Ε εκει στις μνημες που δεν λεει 1600Μhz σημαινει οτι δεν μπορω να βαλω 160mhz.Αν ναι κατι τετοια μικρα σημεια θελω να γνωριζω γιατι εγω ημουν ετοιμος να παρω ocz 2x2gb στα 1600mhz

Δημοσ.

Eγώ πάλι θα σου πρότεινα αυτή. Θεωρώ πως δεν υπάρχει καλύτερη στα λεφτά της και ειδικά στην τιμή αυτή μην το σκέφτεσαι και πολύ. 18 ευρώ φθηνότερα απο Πλαίσιο. :-)

---------- Προσθήκη στις 00:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:14 ----------

Το οτι εχουν ενσωματωμενη καρτα γραφικων δεν σημαινε πως δε μπορω να βαλω τη δικια μου,?Η μπορω αλλα δεν ενδυκνεται?Αυτη που κανει 134Ε εκει στις μνημες που δεν λεει 1600Μhz σημαινει οτι δεν μπορω να βαλω 160mhz.Αν ναι κατι τετοια μικρα σημεια θελω να γνωριζω γιατι εγω ημουν ετοιμος να παρω ocz 2x2gb στα 1600mhz

Εννοείται ότι δεν έχει καμμιά σχέση η ύπαρξη Onboard ή όχι. Μπορείς να βάλεις όποια κάρτα θέλεις. Θα κοιτάξεις η μητρική που θα πάρεις τι μνήμες υποστηρίζει απο θέμα συχνότητας και θα πάρεις τις αντίστοιχες. Πάντως η asus στην οποία αναφέρεσαι υποστηρίζει 1600mhz μνήμες, άσχετα αν δεν αναφέρεται στο site του Πλαισίου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...