Dosas Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Και αυτο τι σημαίνει, οτι πρεπει να ψηνετε σε idle κατασταση?Ειναι λιγο ψηλα παντως οι θερμοκρασιες του φιλου, ας πει καποιος που εχει την ιδια καρτα σε τι θερμοκξρασιες παιζει. τί εννοείς 'ψήνεται' ρε φίλε, δεν σε καταλαβαίνω, εγώ ρώτησα ποιος είναι ο λόγος που θα έπρεπε να μας νοιάζει η idle temperature, γιατί με ενδιαφέρει, άμα ξέρεις πες και εμάς, άμα θες να τρολάρεις τζάμπα κουράζεσαι. H AMD λέει ότι οι 48χχ πάνε άνετα ως 105oC και οτιδήποτε κάτω από 90oC load είναι άνετα within specs, αν και το υπόλοιπο σύστημα του δεν επηρεάζεται (μνήμες, cpu και nb/sb) και είναι όλα μακριά από το distance to TJmax σε load συνθήκες, το 'ψήνεται΄ είναι δικές σου θεωρείες από το μυαλό σου, εκτός και αν έχεις πληροφορίες που δεν έχουμε οι υπόλοιποι, οπότε by all means να τις μοιραστείς. PS. original poster, εμένα η παλιά μου 4870χ2 είχε max temp μετά από μία ώρα furmark 84oC, οπότε δεν νομίζω να είναι υψηλό το max temp σου στα 76oC, μάλλον χαμηλό θα έλεγα από προσωπική εμπειρία, το κανονικό reference cooler των ΑΤΙ είναι πιο καλό από την άποψη ότι φυσάει έξω τον αέρα, αλλά και πάλι η ζέστη πάει προς τα πάνω γιατί να φύγει πάνω στο psu σου που το έχεις στη βάση αν κατάλαβα καλά οπότε μάλλον άκυρο μου φαίνεται και αυτό.
Luciddream Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 90 λεπτά stability test στο furmark και η max θερμοκρασία στους 76 oC. φίλε όμως δεν αναφέρεις ποια max θερμοκρασία είναι στους 76.. συνήθως αυτά που ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασια είναι τα MemIO (έτσι τα αναφέρει το Everest) .. άνοιξε χώρο στο κουτί σου όπωσδήποτε. δεύτερον μπορείς με αλλαγή πάστας να δείς καλύτερα αποτελέσματα.. απο ότι είδα στις φωτογραφίες η ψύξη της κάρτας φαίνεται σκυλί... αλλα αν είσαι απο αθήνα και έχεις όρεξη να δοκιμάσεις μπορώ να σου δώσω μια: http://www.techpowerup.com/reviews/Akasa/Vortexx/1.html που μου ξέμεινε απο λάθος αγορά.. είναι στο κουτί της αχρησιμοποίητη τελείως. την δοκιμάζεις και αν σου κάνει δουλειά τα βρίσκουμε.. (υ.γ δεν έχω ιδέα αν είναι καλύτερη η χειρότερη μην αρχίσετε να κράζετε μια πρόταση κάνω στον άνθρωπο)
irahara Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δηλαδη σε idle δεν δουλευει καθολου ο ανεμιστηρας της καρτας? Κακο αυτο,κανε ενα reinstall τους drivers της καρτας και κοιτα. Δεν πιστευω να κοιτας το activity? Σε idle δεν ξέρω αλλά όταν η θερμοκρασία είναι στους 56 βαθμούς τότε Fan Speed=0% φίλε όμως δεν αναφέρεις ποια max θερμοκρασία είναι στους 76.. συνήθως αυτά που ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασια είναι τα MemIO (έτσι τα αναφέρει το Everest) .. άνοιξε χώρο στο κουτί σου όπωσδήποτε. Στην συγκεκριμένη μέτρηση αναφέρομαι στην τιμή που δείχνει το FurMark, υποθέτω ότι αναφέρεται στο GPU DIODE (DispIO), η οποία συμφωνεί με την τιμή που λαμβάνεται υπόψη στο ATI CCC. Οι άλλες τιμές MemIO και Shader του Everest είναι συνήθως 10 βαθμούς πιο πάνω αλλά αυτούς δεν ξέρω για ποιο λόγο το Ati CCC δεν τους θεωρεί τόσο σημαντικούς όσο την DispIO. Ίσως τα συγκεκριμένα μέρη της κάρτας που αναφέρονται οι MemIO και Shader να έχουν μεγαλύτερη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες από την DispIO. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς αυτό; Το κουτί έχει αρκετό χώρο αφού το πρόσεξα ειδικά. Δεν έχει όμως πλαϊνούς ανεμιστήρες. Η θερμοκρασία τώρα που γράφω (idle κατάσταση) είναι κολλημένη στους 57-58 βαθμούς με Fan Speed = 0%. Αν το βάλω manual στο 30% αυτό σημαίνει ότι ακόμα και εάν ανέβει η θερμοκρασία π.χ. στους 70 η ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα θα παραμείνει στο 30% ή απλώς το 30% θα γίνει η ελάχιστη ταχύτητα περιστροφής για κάθε περίπτωση δηλαδή ακόμα και αν η θερμοκρασία φθάσει π.χ λέμε τώρα στους 30 οC;
caution Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Ένα ένα... Αρχικά καλύτερα να χρησιμοποιείς gpuz για monitoring. Κανονικά η κάρτα δεν πρέπει να σταματάει τελείως το fan της - και δεν νομίζω να το κάνει, απλά κάποιο λάθος reading πρέπει να βλέπεις. Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι μια χαρά, με κάπως τσιμπημένα idle... αν αγόρασες used δες τι γίνεται από πάστες και αν παίζεις με official bios (μήπως δεν κατεβάζει ρολόγια σε 2d). Αν βάλεις 30% - θα έχεις ΠΑΝΤΑ 30% fan και αυτό είναι κάπως επισφαλές... :/
irahara Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Και με gpu-z τα ίδια μου δείχνει με διαφορά ότι δείχνει τον ανεμιστήρα να δουλεύει στο 24% (τώρα συμμορφώθηκε και το ati ccc αφού και αυτό δείχνει τα ίδια σε αντίθεση με το παρελθόν). Πράγματι αγόρασα μεταχειρισμένη ενώ δεν παίζω με official bios. Τώρα αυτό με τις πάστες δεν ξέρω. Από την απόδειξη φαίνεται να αγοράσθηκε στις 19/8/2009. Λέτε να έχω τόσο γρήγορα πρόβλημα με την πάστα; και αν είναι η πάστα γιατί σε full load κινείται η θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα. Δεν θα έπρεπε και εκεί να έχουμε παρενέργειες;
caution Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 ΕΕΕεε μπορεί και σε load να χάνεις κανένα βαθμό - αν έχεις φρέσκια πάστα, και όρεξη, δεν χάνεις τίποτα να την αλλάξεις. Επίσης από το cpuz μπορείς να δεις αν κατεβαίνουν τα ρολόγια σε 2d - και ίσως να μπορείς να δεις και το voltage - δες αν σε idle είναι reference Πάντως - ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
irahara Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Μάλλον έχεις δίκιο. Είδα και αυτό και είμαι και καλύτερα από τις τιμές που γράφουν. Θα βάλω και πλαϊνους ανεμιστήρες και ίσως να αλλάξω και πάστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.