lionheart75 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Εχουμε ιδια mobo και ιδιο cpu. Εμενα northbridge στο everest μου δειχνει 59 και ειμαι μαμα τωρα,ακλοκαριστος. Ασχετο...Bios update πως κανουμε τωρα; Μπορείς να κάνεις με το προγραμματάκι που έρχεται με την μητρική σου, καθώς επίσης και χειροκίνητα κατεβάζοντας το τελευταίο bios απο το site της msi, περνώντας το σε ένα άδειο στικάκι, μπαίνοντας bios και φλασάροντας την μητρική σου με την αντίστοιχη επιλογή. Πάντως και το πρόγραμμα που έρχεται με την μητρική είναι πολύ ευχρηστο, έστω και μέσω των windows. Aπλά θα πρέπει να κάνεις το σταυρό σου μην τυχόν και γίνει καμμιά διακοπή ρεύματος τη στιγμή που φλασάρεις τη μητρική, διότι μετά πάπαλα... (Αν δεν έχεις κάποιο θέμα, δεν είναι απαραίτητο να κάνεις. ) ---------- Προσθήκη στις 16:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:10 ---------- Λοιπον,εμενα οτι δειχνει το panel της mobo δειχνει ακριβως και το TMPIN0.Ποια θερμοκρασια ειναι αυτη; Και μένα μου εμφανίζει το tmpin0, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό. Πάντως, απλά για την ιστορία, το 1,40v που σου δίνει vcore η μητρική είναι υψηλό. Ο 955 αν είναι C3 μπορεί να τρέχει στοκ και με κάτω απο 1,30v (~1.23 - 1.25). Στη θέση σου κάποια στιγμή θα δοκίμαζα undervoltage για να έχω και καλύτερες θερμοκρασίες λειτουργίας. Με στοκ ψύξη είσαι? Edit: Άκυρο 965 έχεις και μάλιστα C3 Πάντως δοκιμασε να ρίξεις cpu voltage, είναι υψηλό για στόκ. Γνώμη μου πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solarsoul Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δεν ξερω αν παιζουν ρολο οι μνημες.ΤΙς εχω 1:4 για να δουλευουν 1600 που ειναι η συχνοτητα τους. Θα δοκιμασω πιο χαμηλα. Ψυχτρα αυτη της υπογραφης μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moldovan20 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 @lionheart Ένα test που έκανα τώρα . Το χειμώνα με ίδιο set up δε ξεπερνούσε τους 48 με intelburntest τώρα απ'ότι βλέπω χτυπάει 54 . Αν και ποτέ δεν έχω ανεβάσει τέτοιες θερμοκρασίες εκτός του strees test .Άμα αλλάξω πάστα ,γιατί έχω τη noctua λες να έχει διαφορά ?Γιατί το σπίτι μου το καλοκαίρι είναι φούρνος .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Πόσο καιρό έχεις τη θερμοαγώγιμη; Είχε απλωθεί σωστά; Πάντως τέτοιες διαφορές είναι δεδομένες, και πού είμαστε ακόμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moldovan20 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Πόσο καιρό έχεις τη θερμοαγώγιμη; Είχε απλωθεί σωστά; Πάντως τέτοιες διαφορές είναι δεδομένες, και πού είμαστε ακόμα.. Με την πάστα όλα κομπλέ , το pc είναι 3 μηνών , δε νομίζω να θέλει αλλαγή αλλά τέτοια διαφορά από τώρα , το καλοκαίρι που θα έχω 40 βαθμούς να δω τη θα γίνετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Μείωση του overclocking; :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solarsoul Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Lionheart Τις μνημες τις εχεις auto ρευμα στο 1:4; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 @lionheart Ένα test που έκανα τώρα . Το χειμώνα με ίδιο set up δε ξεπερνούσε τους 48 με intelburntest τώρα απ'ότι βλέπω χτυπάει 54 . Αν και ποτέ δεν έχω ανεβάσει τέτοιες θερμοκρασίες εκτός του strees test .Άμα αλλάξω πάστα ,γιατί έχω τη noctua λες να έχει διαφορά ?Γιατί το σπίτι μου το καλοκαίρι είναι φούρνος .. Μάλιστα. Ξέρεις γιατι σε ρώτησα? Διότι και εγώ με την baram2010 και 2 SilenX push-pull, είναι με 1,30 - 1,31vcore στα 3,8Ghz με idle 42 - 43 και full load με Linpack 58 - 60. Υψηλές θερμοκρασίες θεωρώ για τόσο χαμηλό vcore. Ακόμα και στην περίπτωση θέματος του κουτιού, το οποίο αν και htpc έχει πολύ καλό airflow, oι θερμοκρασίες δεν μου επιτρέπουν να δώσω και άλλο vcore για τα 4Ghz, τα οποία επιβεβαιωμένα αυτό το κομμάτι τα έχει με 1,42 - 1.43v. Πραγματικά και γώ φοβάμαι το καλοκαίρι και σκέφτομαι να γυρίσω ήδη στα 3,6 και μπορεί και παρακάτω. Δεν νομίζω να δείς κάποια άξια λόγου διαφορά με αλλαγή πάστας με κάποια As5 ή Ceramique. Η πάστα της noctua απο ότι ξέρω είναι καλή. (Εγώ δοκίμασα και τη πάστα της thermolab και την AS5 και δεν είδα διαφορά φίλε ειλικρινά) Εγώ βασικά θέλω κάποιος που γνωρίζει καλά, ποιά είναι η ανώτερη ασφαλής θερμοκρασία που μπορεί να χτυπάει ο 955 για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Το 62 C που λέει ο κατασκευαστής, μου θυμίζει ανέκδοτο. Ειδικά για 125W TDP επεξεργαστές. Btw εμένα ο 955 στα 3,8 αυτόν τον καιρό που δεν μπήκαν και πολλές ζέστες, χτυπάει 55 -56 βαθμούς μετά απο ώρες παιχνιδιού. Πράγμα που δεν με ικανοποιεί ιδιαίτερα.... ---------- Προσθήκη στις 16:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:29 ---------- Lionheart Τις μνημες τις εχεις auto ρευμα στο 1:4; Όχι τις μνήμες δεν τις έχω auto. Έχω βάλει να παίζουν στα 1600mhz (1:4) και μετά έχω βάλει τα timings σύμφωνα με το spd του cpu-z σε 9-9-9-24 και το dram voltage σε 1,65v. Όσο δίνει ο κατασκευαστής. Παίζουν μια χαρά. Άλλωστε μόνο multi άλλαξα, όχι FSB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dosas Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 εμένα το nb με 1.49v. σε Χ48 chipset βαράει max -load- temp 44oC αλλά έχω βάλει από πάνω αυτό http://www.xsreviews.co.uk/reviews/misc-coolers/antec-spot-cool/ για ρίξτο μια ματιά μπορεί να σου λύσει το πρόβλημα, από το σκρούτζ το βρήκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.