Προς το περιεχόμενο

Northbridge temp

moldovan20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα .

Μετά από καιρό φιλοτιμήθηκα να προσέξω τη θερμοκρασία του northbridge και βλέπω ότι είναι πάντα γύρο στους 55 βαθμούς .Το pc είναι της υπογραφής .Είναι φυσιολογικό ?

35904447.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι είναι 3.8 μόνο με αύξηση του multi όμως χωρίς τάσεις .

Απλά είδα το post του euklidi και μου φάνηκε κάπως ..

Το οτι αντεχει τοσο η μητρικη σου δεν σημαινει οτι ειναι για 24/7 αλλα αφου το λες εσυ οτι 78 βαθμοι για ΝΒ ειναι οκ, θα εχεις δικιο. Οσοι φρικαρουν οταν τους ανεβαζει 55 στο ιντερνετ θα ειναι χαζοι...

Δεν έχω διαβάσει περαιτέρω σχετικά με τα εκάστοτε chipset και τις αντοχές τους, αλλά nForce δεν είναι το δικό σου.

Δε θεωρώ υψηλή θερμοκρασία τους 55°C.

To ΗWMonitor και το BIOS τι λένε;

Tόσο παίζει και στη δικιά μου φίλε ΤS στην ίδια μητρική με τον 955 στα 3,8, οπότε μην ανησυχείς.

Ψάχνοντας κάποια στιγμή στο φόρουμ τις msi, επειδή και γώ το είχα απορία, η ανώτατη ασφαλής θερμοκρασία του chipset της GD70 είναι οι 80 βαθμοί Κελσίου. Επίσημη απάντηση της msi. Οπότε don't panic. :P

To HWMonitor δε μου δείχνει θερμοκρασία και το bios δείχνει ότι να'ναι για cpu temp..Μάλλον για bios update πάω μια και δεν έχω κάνει ποτέ ,έχω version 1.4 :-(

82232099.jpg

p5071646.jpg

Ασφαλώς και πρέπει να κάνεις bios update. Θα δείς και καλύτερες θερμοκρασίες στον cpu σου. Έχει βγεί η έκδοση 1,10 αυτή τη στιγμή. Αλήθεια τι θερμοκρασίες idle και full load έχεις στον cpu τώρα? Έτσι καθαρά για την ιστορία. :P

Έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι η ένδειξη TMPIN1 αντιπροσωπεύει το chipset.

Nαι Φάνη αυτή είναι επιβεβαιωμένα. :)

Βέβαια εμένα το hwmonitor μου εμφανίζει και το TMPIN0, που δεν εμφανίζεται τον moldovan.

Δίκιο έχεις ένα από τα 2 tmpin το 1 μάλλον είναι nb και το άλλο cpu . Κάθε πρόγραμμα άλλα temp δείχνει ..Εφόσον δεν είναι ανησυχητικό και δεν υπάρχει λόγος , αναβάλετε για ακόμα μία φορά το bios update :o

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .

Btw @lionheart

τη 2η 5850 που την έχεις στην κάτω pci-e δουλεύει χ16 και αυτή ?

Δίκιο έχεις ένα από τα 2 tmpin το 1 μάλλον είναι nb και το άλλο cpu . Κάθε πρόγραμμα άλλα temp δείχνει ..Εφόσον δεν είναι ανησυχητικό και δεν υπάρχει λόγος , αναβάλετε για ακόμα μία φορά το bios update :o

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .

Btw @lionheart

τη 2η 5850 που την έχεις στην κάτω pci-e δουλεύει χ16 και αυτή ?

Nαι δουλεύουν 16x. Αν διαβάσεις το manual θα δείς ότι συνιστά την pci-e 1 και την pci-e 3 για crossfireX 16x. :-)

btw δεν μου είπες για cpu temps είμαι περιεργος με την noctua που έχεις τι παίζει. :P

Εχουμε ιδια mobo και ιδιο cpu.

Εμενα northbridge στο everest μου δειχνει 59 και ειμαι μαμα τωρα,ακλοκαριστος.

Ασχετο...Bios update πως κανουμε τωρα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...