Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω τίποτα για Καναδά.

Ωστόσο εχω πάει ΗΠΑ σαν γραφικός τουρίστας,ενώ οι αδελφές μου έχουν σπουδάσει ιατρική στις Ηπα.Η μια σαν ερευνήτρια για μια διετία και η μεγάλη η βλαμμένη τέλειωσε την ειδικότητα της εκεί και συνεχίζει να ζει παντρεμένη πια.

Η ιατρική στις ΗΠΑ είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.Οχι παίξε γέλασε.Θα κουραστείς πολύ για να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο.Αλλά λέγεται οτι μετά σου ...ανοίγονται λεωφόροι.Η μια άντεξε.Αλλά ενα κομμάτι του εαυτού της δεν είναι σίγουρη για την ορθότητα της.Αρκετές στενοχώριες.

Η μικρή που τελικά την έκανε και επίστρεψε στη πατρίδα επίσης το μετάνιωσε.Τζίφος!

Πάντως τα πράγματα στις ΗΠΑ και μάλλον για Καναδά η ζωή είναι πολύ καλή για κείνους που έχουν οικονομική επιφάνεια και δουλευουν πολύ σκληρά.Για τους υπόλοιπους γμσ τα.

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι να πας να σπουδάσεις εκεί αλλά αργότερα να επιστρέψεις στη πατρίδα.

Καλά κρυοπαγήματα.:-D

Δημοσ.
Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι να πας να σπουδάσεις εκεί αλλά αργότερα να επιστρέψεις στη πατρίδα.

Ναι, να παει να σκιστει για 8-10 χρονια και μετα οταν ειναι να αρχισει να λαμβανει καλα να γυρισει στο ΙΚΑ με 1200 το μηνα. Τι λες;!

Δημοσ.
Ναι, να παει να σκιστει για 8-10 χρονια και μετα οταν ειναι να αρχισει να λαμβανει καλα να γυρισει στο ΙΚΑ με 1200 το μηνα. Τι λες;!

Οι πραγματικά καλοι επαγγελματίες ακόμη και δω στην χώρα μας μπορούν να βγάλουν καλά λεφτά.Αυτή είναι η αλήθεια όσο και να ενοχλεί κάποιους.

Αλλά το νόημα στη ζωή δεν είναι ΜΟΝΟ τα λεφτά.

Δημοσ.

Ναι είναι οι γαμάτοι άνθρωποι και η καλοσύνη της χώρας μας που δεν συγκρίνεται με τα βρωμερά εξωτερικά.

ΝΟΤ

Δημοσ.

Αν αποφασίσεις να την κάνεις, καλό ταξίδι! Μην σε πάρει από κάτω όπως πήρε εμένα στα 17 μου όταν ξαναπήγα στον Καναδά και δεν ήθελα με τίποτα να μείνω... Τώρα το κοπανάω, αλλά πλέον με οικογένεια και δουλειά, δεν είναι και πολύ εύκολο να φύγω... Και έχω και ιθαγένεια... Πάντως αν δεν κάνω λάθος, τα πανεπιστήμια στον Καναδά είναι δημόσια και δωρεάν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πάντως αν δεν κάνω λάθος, τα πανεπιστήμια στον Καναδά είναι δημόσια και δωρεάν.

Δυστυχως κανεις λαθος :P

Ακριβως... Και γω ηρθα εδω για καλοκαιρινες διακοπες, αλλα γλυκαθηκα (κυριως απο τα $$) και ειμαι τωρα 11 μηνες and counting

Επεξ/σία από Kasrith
Δημοσ.
Αν αποφασίσεις να την κάνεις, καλό ταξίδι! Μην σε πάρει από κάτω όπως πήρε εμένα στα 17 μου όταν ξαναπήγα στον Καναδά και δεν ήθελα με τίποτα να μείνω... Τώρα το κοπανάω, αλλά πλέον με οικογένεια και δουλειά, δεν είναι και πολύ εύκολο να φύγω... Και έχω και ιθαγένεια... Πάντως αν δεν κάνω λάθος, τα πανεπιστήμια στον Καναδά είναι δημόσια και δωρεάν.

Pfff...δυστυχώς για εμένα οι απόψεις διίστανται( για να μη πω τριίστανται κτλ),τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω πλέον τι γίνεται και έχω και τους γονείς μου να προσπαθούν να με καθησυχάσουν λέγοντας μου οτι όλα θα πάνε καλά και οτι πρέπει να συγκεντρωθώ στα μαθήματά μου και στις εξετάσεις..εεμ εύκολο το'χεις;; :rolleyes: Πάντως, σας ευχαριστώ όλους για την ειλικρίνειά σας...στην ηλικία μου δεν έχουμε ανάγκη να μας "χαϊδεύουν τ'αυτιά"!!

---------- Προσθήκη στις 11:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:12 ----------

Δυστυχως κανεις λαθος :P

Τι εννοείς, στον Καναδά υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά υπάρχουν και δημόσια, right;;;: fear:

---------- Προσθήκη στις 11:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:14 ----------

Δεν γνωρίζω τίποτα για Καναδά.

Ωστόσο εχω πάει ΗΠΑ σαν γραφικός τουρίστας,ενώ οι αδελφές μου έχουν σπουδάσει ιατρική στις Ηπα.Η μια σαν ερευνήτρια για μια διετία και η μεγάλη η βλαμμένη τέλειωσε την ειδικότητα της εκεί και συνεχίζει να ζει παντρεμένη πια.

Η ιατρική στις ΗΠΑ είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση.Οχι παίξε γέλασε.Θα κουραστείς πολύ για να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο.Αλλά λέγεται οτι μετά σου ...ανοίγονται λεωφόροι.Η μια άντεξε.Αλλά ενα κομμάτι του εαυτού της δεν είναι σίγουρη για την ορθότητα της.Αρκετές στενοχώριες.

Η μικρή που τελικά την έκανε και επίστρεψε στη πατρίδα επίσης το μετάνιωσε.Τζίφος!

Πάντως τα πράγματα στις ΗΠΑ και μάλλον για Καναδά η ζωή είναι πολύ καλή για κείνους που έχουν οικονομική επιφάνεια και δουλευουν πολύ σκληρά.Για τους υπόλοιπους γμσ τα.

Καλά κρυοπαγήματα.:-D

Κοίτα για το "δουλεύω σκληρά" που ανέφερες δεν έχω πρόβλημα,εγώ τουλάχιστον γιατι δεν ξέρω πόσο ακόμη θα αντέξουν οι γονείς μου τη σκληρή δουλειά. Πάντως ούτως ή άλλως είμαι χαρακτήρας που αποφεύγει τον εύκολο δρόμο,συνήθως προτιμώ να καταφέρνω ό,τι κ αν καταφέρνω,μικρό ή μεγάλο κατόρθωμα, από μόνη μου...δουλεύοντας "σκληρά" όπως είπες...ποιό το νόημα αν τα βρείς όλα έτοιμα;!! Κάποια στιγμή βέβαια κουράζεσαι,αλλά ξέρεις οτι εσύ το επέλεξες να είναι έτσι. Τελοσπάντων,τέλος με τις φιλοσοφίες...όσον αφορά την "οικονομική επιφάνεια", η δική μας επιφάνεια δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο,νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ...συνεπώς οι ΗΠΑ δεν είναι για εμάς! Αλλά, έτσι όπως πάει το πράγμα,δεν βλέπω φως ούτε για τον Καναδά! Τι να πώ...time will tell!! :rolleyes:

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεία σας. Είμαι 21 στα 22 και σπουδαζω σε ΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ εδω στην ΕΛΛΑΔΑ.επειδη δεν με βλέπω να το τελειώνω και επειδη ξαναδίνω πανελληνιες μετα απο 4 χρονια, αν και διαβασα δεν εχω παει οπως θα ηθελα, με αποτελεσμα να μην εχω κατι αλλο να κανω εδω στην ελλαδα. Ενας παλιος μου συμμαθητης μενει και σπουδαζει μονιμα στον Καναδά. Έχει Καναδική υπηκοότητα, αρα δεν έχει και προβλημα.

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορει να μου πει, τι θα χρειαστω για να μεινω μονιμα εκει, αν και πως θα δωσω αυτο το TOEFEL λεγεται αν δεν κανω λαθος, και ποσα χρηματα να εχω μαζι μου για το ξεκίνημα. Άδει εργασίας μπορώ να βγάλω όταν θα είμαι ήδη εκει? ή πρεπει να γινει απο πριν? και πως είναι εφικτο αυτο???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Χωρίς συγγένεια πρώτου βαθμού με Καναδό πολίτη ή τίτλους σπουδών και εμπειρία εργασίας σε αντικείμενο με ζήτηση, δεν μπορείς να μεταναστεύσεις στον Καναδά.

Μπορείς όμως να κάνεις αίτηση σε καναδικά πανεπιστήμια και αν σε δεχτούν να πας εκεί με φοιτητική βίζα, και αφού τελειώσεις τις σπουδές σου να βρεις ίσως εργασία και τότε να πάρεις άδεια εργασίας, και να μεταναστευσεις (πράσινη κάρτα) ακόμα μερικά χρόνια αργότερα.

Γεία σας. Είμαι 21 στα 22 και σπουδαζω σε ΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ εδω στην ΕΛΛΑΔΑ.επειδη δεν με βλέπω να το τελειώνω και επειδη ξαναδίνω πανελληνιες μετα απο 4 χρονια, αν και διαβασα δεν εχω παει οπως θα ηθελα, με αποτελεσμα να μην εχω κατι αλλο να κανω εδω στην ελλαδα. Ενας παλιος μου συμμαθητης μενει και σπουδαζει μονιμα στον Καναδά. Έχει Καναδική υπηκοότητα, αρα δεν έχει και προβλημα.

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορει να μου πει, τι θα χρειαστω για να μεινω μονιμα εκει, αν και πως θα δωσω αυτο το TOEFEL λεγεται αν δεν κανω λαθος, και ποσα χρηματα να εχω μαζι μου για το ξεκίνημα. Άδει εργασίας μπορώ να βγάλω όταν θα είμαι ήδη εκει? ή πρεπει να γινει απο πριν? και πως είναι εφικτο αυτο???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

πω πω ειναι σιγουρο αυτό???????? δηλαδη αν παω σαν τουριστας για 3 μηνες που νομιζω ειναι η βιζα μετα δεν θα μπορεσω να μεινώ????παει ξενερωσα. παντως σε mail απο την καναδικη πρεσβεια(απο την ρωμη δεν μου ειπαν κατι τετοιο) θα ξαναρωτησω πιο συγκεκριμενα.

Δημοσ.

Χωρίς βίζα, μπορείς να μείνεις στον Καναδά σαν τουρίστας μέχρι έξι μήνες μόνο.

Μου προκαλεί τεράστια εντύπωση ότι δεν γνωρίζεις το προφανές - δικαίωμα μόνιμης διαμονής σε μια χώρα έχουν μόνο οι πολίτες με την ιθαγένεια της χώρας - υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. (π.χ. πολίτες Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα διαμονής σε όλη των ευρωπαική ένωση, και αλλοδαποί με την νομική ιδιότητα του μονίμου κατοίκου στον Καναδα (πράσινη κάρτα) έχουν το δικαίωμα διαμονής στον Καναδά ας είναι αλλοδαποί.)

Για αυτό και η κατοχή μιας ιθαγένειας έχει τόσο μεγάλη αξία, διότι σου δίνει την δυνατότητα να μείνεις μόνιμα στην χώρα της οποίας την ιθαγένεια κατέχεις. Και για αυτό και χιλιάδες Αλβανοί και άλλοι δεν έχουν το δικαίωμα να ζήσουν στην Ελλάδα - διότι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Έτσι και εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να ζήσεις στον Καναδά.

Αν η πρεσβεία ή η υπηρεσία συνόρων ενημερωθεί για τις προθέσεις σου, δεν θα μπορέσεις να πας στον Καναδά ούτε για τουρισμό, αφού οι πραγματικές σου προθέσεις είναι η μετανάστευση και όχι ο τουρισμός και θα σου αρνηθούν την είσοδο στα σύνορα.

πω πω ειναι σιγουρο αυτό???????? δηλαδη αν παω σαν τουριστας για 3 μηνες που νομιζω ειναι η βιζα μετα δεν θα μπορεσω να μεινώ????παει ξενερωσα. παντως σε mail απο την καναδικη πρεσβεια(απο την ρωμη δεν μου ειπαν κατι τετοιο) θα ξαναρωτησω πιο συγκεκριμενα.
Δημοσ.

δηλαδη πολυ δυσκολα θα παω καναδα?? για την αμερικη ισχυει το ίδιο??? Για παραδειγμα για να παρω υπηκοοτητα τι παιζει? ισχυει ακομα αυτος ο γαμος και καλα που κανανε οι παλιοι??? τι να πω απογοητευτηκα,με βλεπω στην ελλαδα δηλαδη??

Δημοσ.
δηλαδη πολυ δυσκολα θα παω καναδα?? για την αμερικη ισχυει το ίδιο??? Για παραδειγμα για να παρω υπηκοοτητα τι παιζει? ισχυει ακομα αυτος ο γαμος και καλα που κανανε οι παλιοι??? τι να πω απογοητευτηκα,με βλεπω στην ελλαδα δηλαδη??

Ότι θες να μάθεις για Aμερική δες εδώ στο site του φίλου dreamercon .

Aλλά απ'οτι προείπε είναι πιο δύσκολα για Αμερική .

Δημοσ.
π.χ. πολίτες Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα διαμονής σε όλη των ευρωπαική ένωση

Όχι ακριβώς, μα οφτόπικ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...