Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σου πω την αληθεια, δεν την εχω ψαξει καθολου για visa σπουδων.. Για την εργασιακη που εχω ψαξει, ειναι αρκετα δυσκολα. Λογικα ομως θα ειναι ποιο ευκολα να βγαλεις σπουδων.

Εχω κατι φιλους εδω, που εχουν ερθει για σπουδες. Θα τους ρωτησω τι διαδικασια ακολουθησαν και θα ενημερωσω.

Ο γνωστος σας ειναι συγγενης? Θα ερθουν και οι γονεις σου? Σε ποιο μερος σκοπευεται να πατε?

Δημοσ.
Γεια σου So..?

Τι εννοεις οτι το σκεφτεστε για Καναδα; Δεν μπορεις απλα να παρεις το αεροπλανο και πας. Υπαρχουν συγκεκριμενες κατηγοριες μεταναστων στις οποιες πρεπει να κανεις αιτηση και αρκετη χαρτουρα. Πχ κατηγορια ειδικευμενου εργαζομενου (απο μαγειρες μεχρι νοσοκομοι), κατηγορια σπουδων, κλπ. Ειναι ολα στο site που αναφερθηκε νωριτερα. Οι γονεις σου πρεπει να κανουν τη διαδικασια και συ θα εισαι μαζι τους σαν εξαρτώμενο μελος οικογενειας.

Ιατρικη στο Καναδα ειναι 4 χρονια τουλαχιστον μετα τις πτυχιακες σπουδες (πχ Βιολογιας). Ολα τα πανεπιστήμια θελουν διδακτρα και περισσοτερα αν δεν εισαι Καναδος πολιτης ή μονιμος κατοικος. Γενικα θες τουλαχιστον 10 χρονια σπουδες μετα το λυκειο.

Γειά σου κ'εσένα Crizzt

Ναι,συμφωνώ...δεν είναι τόσο απλό,δεν ξέρω αν φάνηκε από την διατύπωση μου οτι το έχω λάβει ως μια έυκολη απόφαση,αλλά όπως και να'χει δεν είναι έτσι! Γνωρίζω καλά τι σημαίνει μετανάστευση και όλες τις συνέπειες που αυτή έχει...Όταν έιδα αυτό το 10 στο τέλος σαν να ανατρίχιασα λιγάκι :fear: αλλά αν το σκεφτείς, και εδώ η ιατρική περίπου τόσο θα μου πάρει...και είμαι διατεθειμένη να τα χαρίσω ( αν όχι χαραμίσω :P) αυτά τα χρόνια για την ιατρική! Πάντως ομολογώ,πως έτσι όπως το θέτεις με προβληματίζεις...αν και η βιολογία είναι μια άλλη μου αγάπη :o για φαντάσου...2 σε 1 B) Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

---------- Προσθήκη στις 21:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:58 ----------

Να σου πω την αληθεια, δεν την εχω ψαξει καθολου για visa σπουδων.. Για την εργασιακη που εχω ψαξει, ειναι αρκετα δυσκολα. Λογικα ομως θα ειναι ποιο ευκολα να βγαλεις σπουδων.

Εχω κατι φιλους εδω, που εχουν ερθει για σπουδες. Θα τους ρωτησω τι διαδικασια ακολουθησαν και θα ενημερωσω.

Ο γνωστος σας ειναι συγγενης? Θα ερθουν και οι γονεις σου? Σε ποιο μερος σκοπευεται να πατε?

Οκ να'σαι καλά,ναι είναι συγγενής, σκοπεύουμε να μεταναστεύσουμε οικογενειακώς που σημαίνει πως ναι μαζί με τους γονείς μου και αν τελικά πάμε θα πάμε πρωτεύουσα, δηλ. ottawa!!! :-)

---------- Προσθήκη στις 21:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:01 ----------

Εν τέλει guys σας ευχαριστώ πάάάάρα πολύ,δεν αγνοώ κανενός τις συμβουλές και τις προτάσεις...να'στε όλοι καλά...και θα σας ενημερώσω για νεότερα!! :D

Δημοσ.

Η Οττάβα είναι παρα πολύ όμορφη. Αλλά το χειμώνα , το κρύο μπορεί να φτάσει κάτω από -30C. Το κρύο στον Καναδά είναι τόσο έντονο, που τα αυτοκίνητα έχουν block heater - δηλαδή είναι συνδεδεμένα στην πρίζα κατά την διάρκεια της νύχτας, ώστε να μπορούν να πάρουν μπρος το πρωι.

Δημοσ.

Είμαι στις ΗΠΑ εντεκα χρόνια, και στην washington δυο.

αφροδιτη;:P

φιλε dreamercon,απο καιρο wash ή προσφατα μεταναστης;

Δημοσ.
Είμαι στις ΗΠΑ εντεκα χρόνια, και στην washington δυο.

Σου'ρχεται pm να σε ρωτήσω 2 πραγματάκια αν έχεις όρεξη:Ρ

Δημοσ.

Πληροφοριες για ιατρικες σπουδες στον Καναδα εχει και η Wikipedia. Απο οσα γνωριζω ειναι σωστα αυτα που λεει.

Οσο αφορα το "κρυο", τις μεσες χαμηλες και υψηλες θερμοκρασιες τις εχει παλι η Wikipedia

Δημοσ.

αν ειναι να πληρωσεις 8 χρονια σπουδες πως γινετε να σας συμφερει να πατε εκει πανω?

τα αμερικανακια συνηθως πανε με υποτροφιες στα πανεπιστημια..

το μονο εξτρα που εχει ο καναδας σε αντιθεση με την αμερικη ειναι οτι εχει δημοσια υγεια

Δημοσ.
αν ειναι να πληρωσεις 8 χρονια σπουδες πως γινετε να σας συμφερει να πατε εκει πανω?

To ποσοστο των αμερικανακιων που πανε με υποτροφιες ειναι σχετικα μικρο μπροστα στον αριθμο των συνολικων φοιτητων στα πανεπιστημια...

Δημοσ.

δεν ξερω στατιστικα κτλ. οπως και δεν ξερω αν το δανειο που παιρνουν οι ημεδαποι ,εαν ειναι στυλ αγγλικο για μας τους ευρωπαιους που το παιρνεις και το ξεχρεωνεις οποτε βρεις καλη δουλεια με μεγαλο μισθο..(το αναφερει στο σιτε)

Δημοσ.
Πληροφοριες για ιατρικες σπουδες στον Καναδα εχει και η Wikipedia. Απο οσα γνωριζω ειναι σωστα αυτα που λεει.

Οσο αφορα το "κρυο", τις μεσες χαμηλες και υψηλες θερμοκρασιες τις εχει παλι η Wikipedia

Σ'ευχαριστώ,πολύ!

---------- Προσθήκη στις 00:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:42 ----------

το μονο εξτρα που εχει ο καναδας σε αντιθεση με την αμερικη ειναι οτι εχει δημοσια υγεια

Δεν ξέρω φίλε Kage αν μας συμφέρει,γι'αυτό ψαχνόμαστε!!

---------- Προσθήκη στις 00:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:43 ----------

...πού πάτε όλοι ρε, καθήστε να μας πδξν όλους μαζί, να μας έρθει απαλότερο...

Όσο γι'αυτό...washcloud ε πόσος είναι ο πληθυσμός της Ελλάδας...10.964.020 οι μισοί έχουν πηδηχτεί απ'τα παράθυρα και οι άλλοι μισοι κάνουν συμπαράσταση, μην ανησυχείς λοιπόν :P...αλλά νομίζω πως όπως και να το κάνεις,ελαφρύτερα δεν θα σου'ρθει :X μάλλον ισχύει το όσο πιο πολλοί τόσο το χειρότερο!!!

---------- Προσθήκη στις 00:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:49 ----------

Η Οττάβα είναι παρα πολύ όμορφη. Αλλά το χειμώνα , το κρύο μπορεί να φτάσει κάτω από -30C. Το κρύο στον Καναδά είναι τόσο έντονο, που τα αυτοκίνητα έχουν block heater - δηλαδή είναι συνδεδεμένα στην πρίζα κατά την διάρκεια της νύχτας, ώστε να μπορούν να πάρουν μπρος το πρωι.

Πςςςς...τι μου λες τώρα :-(!! Φαντάσου οτι ζώ σε νησί,και τιιι νησί...νησάρα!! Ασε, με το κλίμα,αν τελικά φύγουμε, θα έχουμε ένα θέμα :mad:

Δημοσ.

Πςςςς...τι μου λες τώρα :-(!! Φαντάσου οτι ζώ σε νησί,και τιιι νησί...νησάρα!! Ασε, με το κλίμα,αν τελικά φύγουμε, θα έχουμε ένα θέμα :mad:

Καλα ναι, αυτο ειναι μαλλον και το ποιο δυσκολο να συνηθισεις. Εδω Τοροντο επιασε κατι -20 και -25 φετος, και ολοι λενε τωρα "ευτυχως φετος εκανε καλο χειμωνα"

Δημοσ.

Καλα ναι, αυτο ειναι μαλλον και το ποιο δυσκολο να συνηθισεις. Εδω Τοροντο επιασε κατι -20 και -25 φετος, και ολοι λενε τωρα "ευτυχως φετος εκανε καλο χειμωνα"

Δημοσ.

Βρε να έυχεσαι να φύγεις...

Τα πρώτα χρόνια θα είναι δύσκολα..

Μετά αν όλα πανε "βάσει σχεδίου" θα είσαι λογικά,καλύτερα.

---------- Προσθήκη στις 01:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:59 ----------

λολ

Αθήνα φέτος δεν παίζει να έπεσε κάτω απο τους 0(κελσίου).

Αν θυμάμαι καλά:lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...