Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χερετω κ εγω ειμαι νεος οδηγος επαγγελματικου διπλοματος Β+Γ+(Ε+ΠΕΙ Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας)

με τον πατερα μου ταξιδευουμε 8-10 χρονια μαζι στην ευρωπη κ απο πολυ μικρος ηθελα κατι ποιο ρεαλιστικο στην ζωη μου

εχω δει κ ακουσει πολλα για τους οδηγους στον καναδα κ πιστευω οτι ειναι κατι που το οποιο ειναι ονειρο ζωης +οτι ειναι κ οικονομικα πολυ καλη δουλεια οσο την κυνηγας...εχω παρει την αποφαση πλεον, που ειναι το δυσκολοτερο πραγμα κ το 1ο που πρεπει να γινει για μια τετια αποφαση ζωης...δεν λεω οτι θελω να παω καναδα για μια ζωη απλα θελω να δωσω ενα νοημα στην ζωη μου γιατι εδω αισθανομαι πολυ αβολα σαν να μην ειμαι σπιτι μου(ισως φτεει κ το οτι μεγαλωσα ετσι)

εχω κανει κ αλλα αλματα στην ζωη μου αλλα δεν με εβγαλαν πουθενα(επαγγελματικα)

Για να μην σας κουραζω κ πολυ απλα θελω να ρωτησω αν αξηζει να το ψαξω για οδηγος στον καναδα-αλασκα κ γενικα καπου προς τα εκει πανω οσο ειναι νωρις κ δεν εχω τιποτα που να με κραταει στην ελλαδα-ευρωπη...ειναι εφικτο κατι τετιο κ εαν γνωριζει καποιος κατι συγκεκρημενο με το ice trucker θα χαρω να με στειλει μηνημα.ευχαριστω

0

Δημοσ.

Λοιπόν θα σου πω εγώ τι ξέρω και μετά εσύ αποφάσιζεις τι να κανείς. I am already a student in Canada and I know how the system works. First of all I would say finish high school first" when you go to Canada and apply for university you do not need to write any exams, they look at your average grades from high school and then decide to let you in or not. So finish high school first and then move to Canada. Also for school you will need a language proficiency, in Canada Michigan is not accepted anymore in most schools, they will ask you for this exam called TOEFL I know because I had the same issue when I got in, even Cambridge proficiency is not widely accept..... Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες στείλε μου μήνυμα και θα σου πω τι άλλο θέλεις να ξέρεις εάν σκέφτεσαι να έρθεις εδώ σοβαρά

Sent from my iPad using Insomnia

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα μετανάστευσης σε ΗΠΑ και λιγότερο σε Καναδα - Θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα εξής:

* Σχεδόν όλες οι ιατρικές σχολές σε Καναδά και ΗΠΑ είναι μεταπτυχιακές, που σημαίνει σπουδάζεις κάτι άλλο πρώτα για τέσσερα χρόνια και μετά κάνεις αίτηση για ιατρική, συνήθως άλλα τέσσερα χρόνια

* Ο Καναδάς έχει ένα πολύ αναπτυγμένο point system όπου κάθε επίδοξος μετανάστης παίρνει κάποια points και ανάλογα με την βαθμολογία του μπορεί να μεταναστεύσει. Παλιότερα ήταν αρκετά εύκολο, τώρα όμως έχει δυσκολέψει λίγο.

* Για να μεταναστεύσεις με το point system, μετράνε οι σπουδές σου, οι γνώσεις αγγλικών/γαλλικών, το αν έχεις σπουδάσει στον Καναδά, το αν έχεις συγγενείς στον Καναδά και το αν έχεις έτοιμη προσφορά εργασίας από τον Καναδά και τυχόν χρόνια προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας

* Πιο εύκολα μεταναστεύουν οι νοσοκόμοι παρά οι γιατροί

* Στην πράξη δεν μπορείς να περιμένεις να μεταναστεύσεις άμεσα αφού δεν έχεις τα επαρκή προσόντα - θα πρέπει να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις τα αναγκαία προσόντα στα επόμενα χρόνια ώστε στο μέλλον να μπορέσεις να μεταναστεύσεις.

* Επειδή η Ιατρική είναι ιδιαίτερα προβληματική σε ΗΠΑ/Καναδά, αφού είναι μεταπτυχιακός τίτλος και μόνον, ίσως είναι πιο εύλογο να κοιτάξεις άλλες χώρες, τουλάχιστον για τις σπουδές σου.

* To επίσημο site της υπηρεσίας μετανάστευσης του Καναδά είναι http://www.cic.gc.ca/

* Αν οι γονείς σου έχουν αρκετά points για να μεταναστεύσουν, καλό είναι να το κάνουν τώρα, αφού μόνο όταν είσαι κάτω από 22 μπορείς να μεταναστεύσεις μαζί τους.

γειά σας παιδιά !

ενδιαφέρομαι κ εγώ για μεταναστευση στον Καναδα και ειδα οτι η ιατρικη ειναι κυρίως μεταπτυχιακο προγραμμα. είμαι σε ΑΤΕΙ νοσηλευτικης στον 3 χρόνο και μόλις τελειώσω θέλω να κοιτάξω να σπουδάσω ιατρική στον Καναδα , το πτυχίο νοσηλευτικης πιάνει ; και τι εννοείτε οτι μεταναστευουν πιο ευκολα νοσοκομοι παρα ιατροι ;;;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...!!!!!

Είμαι ο Λευτέρης και θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος σε μερικές ερωτήσεις που έχω.....

1. Η μητέρα μου γεννήθηκε στον Καναδά,και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω και εγώ τα χαρτιά μου για να γίνω και εγώ Καναδός υπήκοος.Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία για να πάρω την υπηκοότητα  ?

2.Αφού έχω την υπηκοότητα έχω σκοπό να έρθει και η κοπέλα μου στον Καναδά μαζί μου....Ο γάμος θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα η θα ήταν προτιμότερο να γίνει στον Καναδά?? Θα έχει κάποιο θέμα με τα χαρτιά της? Έχουμε διαβάσει πολλά και έχουμε μπερδευτεί...

3.Αφού πάω εγώ πρώτος θα μπορέσω να της κάνω πρόσκληση?? η όχι????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

Δημοσ.

Νομίζω πως αυτό με την αλλαγή απο Έλληνας==> Καναδός είναι μέχρι τα 18-19 ;;

Το ξέρω γιατί αυτό ήθελα να κάνω και εγώ αλλά για Αυστραλία ( η μητέρα μου γεννήθηκε εκεί) αλλά πλέον ειμαι στα 23 και δεν μπορώ .

Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει διαφορετικό πράγμα για Καναδά .

Αν και νομίζω πως Αυστραλία , Βρετανία , Καναδάς και Ν.Ζηλανδία αποτελούν μια Κοινοπολιτεία που αν εισαι υπηκοος μιας απο αυτες τις χωρες πας απο την μια στην άλλη χωρις αδειες παραμονής κλπ , οπότε θα εχουν και κοινή πολιτική στο θέμα ( ? )

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...!!!!!

Είμαι ο Λευτέρης και θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος σε μερικές ερωτήσεις που έχω.....

1. Η μητέρα μου γεννήθηκε στον Καναδά,και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω και εγώ τα χαρτιά μου για να γίνω και εγώ Καναδός υπήκοος.Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία για να πάρω την υπηκοότητα  ?

2.Αφού έχω την υπηκοότητα έχω σκοπό να έρθει και η κοπέλα μου στον Καναδά μαζί μου....Ο γάμος θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα η θα ήταν προτιμότερο να γίνει στον Καναδά?? Θα έχει κάποιο θέμα με τα χαρτιά της? Έχουμε διαβάσει πολλά και έχουμε μπερδευτεί...

3.Αφού πάω εγώ πρώτος θα μπορέσω να της κάνω πρόσκληση?? η όχι????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση

1.Περα απο την υπηκοοτητα χρειαζεται και καναδεζικο διαβατηριο.Αμα θες να πας Καναδα με ελληνικο διαβητηριο δεν θα σε αφησουν στο αεροδρομιο να φυγεις αμα δεν εχεις εισητηριο επιστροφης.Και δεν πιστευω να θες να δωσεις κανα 700αρι για εισητηριο το οποιο δεν θα χρησιμοποιησεις. Για υπηκοοτητα + διαβατηριο υπολογισε κανα 8μηνο.

2.Αμα ειστε παντρεμενοι πριν πατε Καναδα,νομιζω τα πραγματα γινονται αρκετα πιο ευκολα.

3.Δεν γνωριζω σιγουρα.Νομιζω πως το καθεστως των προσκλησεων εχει σταματησει.

Καλα κουραγια.

• 2 χρόνια αργότερα...
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. .Είμαι καινούρια και δεν γνωρίζω πολλά,  θα ήθελα να με συγχωρέσετε .

Εγώ ο σύζυγός μου και η 8μηνων κορούλα μου, ηρθαμε στο Καναδά στις 10 Αυγούστου. Από το immigration στο αεροδρόμιο του Τορόντο είχαμε πρόβλημα,  και μου έδωσαν παραμονή μόνο 3μηνες  ( να σημειώσω πως ο σύζυγός είναι Καναδός ) .

Σας παρακαλώ επειδή ο χρόνος περνάει τι να κάνω, ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσω για να μπορέσω να παραμείνω χωρίς πρόβλημα. 

Να σημειώσω πως πήγαμε σε μια δικηγόρο αλλά δεν την βλέπω να έχει πρόθεση να βοηθήσει. Είμαι καινούρια εδώ και δεν ξέρω πως να κινηθώ. ..αν γνωρίζετε σας παρακαλώ είμαι ευγνώμων για την βοήθεια σας. 

Να είστε όλοι σας καλά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Emmanouela83 είπε

Καλησπέρα σε όλους. .Είμαι καινούρια και δεν γνωρίζω πολλά,  θα ήθελα να με συγχωρέσετε .

Εγώ ο σύζυγός μου και η 8μηνων κορούλα μου, ηρθαμε στο Καναδά στις 10 Αυγούστου. Από το immigration στο αεροδρόμιο του Τορόντο είχαμε πρόβλημα,  και μου έδωσαν παραμονή μόνο 3μηνες  ( να σημειώσω πως ο σύζυγός είναι Καναδός ) .

Σας παρακαλώ επειδή ο χρόνος περνάει τι να κάνω, ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσω για να μπορέσω να παραμείνω χωρίς πρόβλημα. 

Να σημειώσω πως πήγαμε σε μια δικηγόρο αλλά δεν την βλέπω να έχει πρόθεση να βοηθήσει. Είμαι καινούρια εδώ και δεν ξέρω πως να κινηθώ. ..αν γνωρίζετε σας παρακαλώ είμαι ευγνώμων για την βοήθεια σας. 

Να είστε όλοι σας καλά. 

Ο συζυγος είναι Καναδός; Δεν μπορεί να σου μεταβιβασει την καναδική υπηκοότητα; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Emmanouela83 είπε

Να είστε όλοι σας καλά. 

εσυ είσαι καινουργια, ο σύζυγος τι είναι ;Αλλος δικηγόρος δεν υπάρχει;Τι πρόβλημα δηλαδή υπάρχει ;Τι ειπε το immigration?Μήπως πήγες με λάθος βιζα;(χρειάζεται βιζα;δεν ξέρω )

https://official-canada-eta.com/canada-eta-requirements/eta-for-greek-citizens.html

Δημοσ.

Οι immigration officers στον Καναδά τα κάνουν όλα by the book και αν δεν είστε εντάξει στο 100% σε ότι απαιτείται για να πάρεις τη βίζα απλά δεν θα μείνεις στον Καναδά.Για ποιο λόγο είχες πρόβλημα, τι σου είπαν στο αεροδρόμιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ρε Εμμανουέλα πήγες Καναδά ο σύζυγος Καναδός και ρωτάς τι πρέπει να κάνεις να βγάλεις άδεια παραμονής στο Καναδά.Γιατί ο σύζυγος αφού είναι Καναδός δεν ρωτάει εκεί τι πρέπει να κάνεις;;;

Στην Ελλάδα σύζυγο Έλληνα δεν μπορούν να τη διώξουν με κανένα τρόπο εκτός και ανακαλύψουν ότι ο γάμος είναι εικονικός για την άδεια , αλλά να ξέρεις η Νομοθεσία από χώρα σε χώρα σε αυτό το θέμα είναι διαφορετική οπότε τι μπορεί να σου πει ένας Έλληνας ακόμη και δικηγόρος να είναι;;;;; 

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Emmanouela83 είπε

Να είστε όλοι σας καλά. 

Τι ακριβως σας ειπε το immigration? Για ποιον λογο δε χορηγηθηκε μονιμη βιζα και υπο ποιες προυποθεσεις θα μπορουσε να χορηγηθει για την περιπτωση σας; Αυτα ειναι υποχρεωμενοι να σας τα πουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...