kcharito Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2010 Τα αυτοκίνητα σε ΗΠΑ/Καναδά είναι παρα πολύ φθηνά και είναι εντελώς ασύμφορο να φέρεις αυτοκίνητο από την Ελλάδα εδώ. Το κόστος μεταφοράς είναι γύρω στα $1000, αλλά αν πουλήσεις το αυτοκίνητο στην ελλάδα θα πάρεις πολύ καλύτερο εδώ - χώρια που στον Καναδά θα πρέπει να πάρεις τοπικές πινακίδες (και να πληρώσεις δασμούς) αν έρχεσαι εδώ μόνιμα. Ισχύει αυτό που λές, αλλά παίζουν δύο ενδεχόμενα που με κάνουν να το φέρω εκεί όταν με το καλό έρθω. 1) Η αγορά έχει κολλήσει τόσο πολύ εδώ, που δεν πουλιέται σχεδόν τίποτα, ούτε αν πουλήσεις τη ψυχή σου στον Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που καινούργιο κάνει 33.000 ευρώ και το έχω 10 μήνες. Ποιος θα βρεί να δώσει ένα ποσό γύρω στα 20.000 με 25.000 που θα ήταν πιστεύω το ιδανικό (γιατί έχω κι ένα δάνειο που τρέχει και ειναι στα 15.000)??? 2)Ενας φίλος μου ειπε, ότι αν κρατήσω τις πινακίδες τις ελληνικές, μιας και που για εναα χρονικο διάστημα γίνεται αυτό, θα μπορώ -ισως- να κρατήσω και την ασφάλεια που έχω εδώ, αυξημένη σε ένα ποσοστό βέβαια, αλλά καμια σχέση με τα $4000-$6000 που ακούω ότι ισχύουν εκει... Βέβαια, μετά απο αυτό το διάστημα, μια Alfa Romeo Ελληνικής προέλευσης, μπορεί να γίνει κοτέτσι αφού δε θα πουλιέται με τίποτα εκεί Τέλος πάντων...thanks for the advice, i will keep my options open...
Kasrith Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2010 Δεν ξερω αν ισχυει αυτο με την Ελληνικη ασφαλεια στον Καναδα. Αν ισχυει, ισως και να σε συμφερει να φερεις το αμαξι (οταν με το καλο δηλαδη). Αλλα οπως λες, παιζει και να μην πωλειται μετα.. 1
kcharito Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξερω αν ισχυει αυτο με την Ελληνικη ασφαλεια στον Καναδα. Αν ισχυει, ισως και να σε συμφερει να φερεις το αμαξι (οταν με το καλο δηλαδη). Αλλα οπως λες, παιζει και να μην πωλειται μετα.. Τελικά δε γίνεται ούτε το αμάξι αλλά μάλλον ούτε και ο κάτοχος του να πάνε στον καναδά... Εγώ έχω μια θέση σε ένα κολλέγιο που με περιμένει, η γυναίκα μου δεν έχει...προσφορά εργασίας από εκεί είναι ουσιαστικά αδύνατο να δεχτεί κάποιος μή Καναδός υπήκοος, κι αυτό γιατι ακόμα και να τα καταφέρει, θα ισχύει για μολις 6 μήνες. Ουσιαστικά ο μοναδικός τρόπος μετανάστευσης (πλήν να παντρευτείς καναδό/η) είναι να πάς για σπουδές και να μείνεις εκει. Ετσι μονο σε δεχονται. Αλλιως οχι. Εκτος αν είσαι επιχειρηματίας και αποδείξεις οτι πάς για επενδύσεις. Κι εκτός αν είσαι αθλητής, παπάς νομιζω και καποιες αλλες ειδικότητες... Αρα μάλλον Μενουμε Ελλαδα οπως λεει και η εκπομπη.
dreamercon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Βεβαίως και γίνεται με το point system αν έχεις αρκετούς πόντους - αλλά δεν είναι εύκολο και η διαδικασία διαρκεί χρόνια. Τελικά δε γίνεται ούτε το αμάξι αλλά μάλλον ούτε και ο κάτοχος του να πάνε στον καναδά...Εγώ έχω μια θέση σε ένα κολλέγιο που με περιμένει, η γυναίκα μου δεν έχει...προσφορά εργασίας από εκεί είναι ουσιαστικά αδύνατο να δεχτεί κάποιος μή Καναδός υπήκοος, κι αυτό γιατι ακόμα και να τα καταφέρει, θα ισχύει για μολις 6 μήνες. Ουσιαστικά ο μοναδικός τρόπος μετανάστευσης (πλήν να παντρευτείς καναδό/η) είναι να πάς για σπουδές και να μείνεις εκει. Ετσι μονο σε δεχονται. Αλλιως οχι. Εκτος αν είσαι επιχειρηματίας και αποδείξεις οτι πάς για επενδύσεις. Κι εκτός αν είσαι αθλητής, παπάς νομιζω και καποιες αλλες ειδικότητες... Αρα μάλλον Μενουμε Ελλαδα οπως λεει και η εκπομπη.
sallonicios Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια... Αποφασησα μαζι με την γυναικα μου να μεταναστευσουμε στον Καναδα. Τα επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες του Καναδά,δίνουν το δικαίωμα μετανάστευσης και ενα απο αυτα ειναι Υδραυλικος. Εχω απο το 2005 εδω στην Ελλαδα εναρξη ατομικης επιχειρησης με 'Υδραυλικες εργασιες'. Λετε να εχω τυχη να με δεχτουνε? P.S. Επειδη μας ενδιαφερει το Τοροντο αν καποιο μελος ειναι απο εκει ας μου στειλει σας παρακαλω πληροφοριες . Ευχαριστώ
naysiploos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2011 Θα ήθελα κι εγώ να μεταναστεύσω στον Καναδά μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου. Εγώ είμαι καναδός υπήκοος μιας και γεννήθηκα στην Οτάβα και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Μπορεί κάποιος να δώσει οδηγίες και πληροφορίες προκειμένου να κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται; Αν υπάρχει κάποια πηγή πληροφόρησης στα ελληνικά θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο. Επίσης έχω κάποιες πληροφορίες ότι αν παντρευτούμε εκεί είναι ευκολότερο για εκείνη να πάρει καναδική υπηκοότητα ή μια μόνιμη βίζα. Εγώ λογικά δε θα έχω πρόβλημα μιας και είμαι καναδός υπήκοος. Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν πολύ χρήσιμη παιδιά... Ευχαριστώ
Kasrith Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Επίσης έχω κάποιες πληροφορίες ότι αν παντρευτούμε εκεί είναι ευκολότερο για εκείνη να πάρει καναδική υπηκοότητα ή μια μόνιμη βίζα. Εγώ λογικά δε θα έχω πρόβλημα μιας και είμαι καναδός υπήκοος. Απότι γνωρίζω, είναι το ανάποδο... Αν παντρευτείτε στον Καναδά, ίσως το δούν και καλά ότι παντρέφτηκε Καναδό μόνο για να μείνει. Ενω αν έρθεται ζεύγος, αποτι γνωρίζω πάλι, είναι ποιο εύκολα.
dreamercon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2011 Θα ήθελα κι εγώ να μεταναστεύσω στον Καναδά μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου. Εγώ είμαι καναδός υπήκοος μιας και γεννήθηκα στην Οτάβα και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Μπορεί κάποιος να δώσει οδηγίες και πληροφορίες προκειμένου να κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται; Αν υπάρχει κάποια πηγή πληροφόρησης στα ελληνικά θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο. Επίσης έχω κάποιες πληροφορίες ότι αν παντρευτούμε εκεί είναι ευκολότερο για εκείνη να πάρει καναδική υπηκοότητα ή μια μόνιμη βίζα. Εγώ λογικά δε θα έχω πρόβλημα μιας και είμαι καναδός υπήκοος. Οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν πολύ χρήσιμη παιδιά... Ευχαριστώ Ο γάμος μπορεί να γίνει οπουδήποτε - δεν έχει σημασία. Αφού παντρευτείτε, θα στείλετε το πακέτο με όλα τα έγγραφα που χρειάζονται στο CPC-Mississauga και θα ξεκινήσει η διαδικασία της μετανάστευσης. Μπορείς να προσλάβεις έναν μεταναστευτικό δικηγόρο να σου ετοιμάσει τα έγγραφα που χρειάζονται. Δες http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/3900ETOC.asp
George20ca Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Καλημερα σε ολους!Και εγω οπως και πολυς κοσμος θελω να μεταναστευσω στον Καναδα.Επικοινωνησα με το προξενειο του Καναδα,στα τηλεφωνα που αναγραφονται σε προηγουμενο post και με ενημερωσαν οτι θα πρεπει να επικοινωνησω με το τμημα μεταναστευσης στη Ρωμη.Υπαρχει καποιος αλλος τροπος πιο γρηγορος;Η συγκεκριμενη ιστοσελιδα του μεταναστευτικου γραφειου λεει οτι χρειαζονται 15 ημερες για την αποστολη της φορμας που χρειαζεται να συμπληρωσω (permanent resident application form)! Οποιος γνωριζει κατι παραπανω παρακαλω να βοηθησει!
dreamercon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Καλημερα σε ολους!Και εγω οπως και πολυς κοσμος θελω να μεταναστευσω στον Καναδα.Επικοινωνησα με το προξενειο του Καναδα,στα τηλεφωνα που αναγραφονται σε προηγουμενο post και με ενημερωσαν οτι θα πρεπει να επικοινωνησω με το τμημα μεταναστευσης στη Ρωμη.Υπαρχει καποιος αλλος τροπος πιο γρηγορος;Η συγκεκριμενη ιστοσελιδα του μεταναστευτικου γραφειου λεει οτι χρειαζονται 15 ημερες για την αποστολη της φορμας που χρειαζεται να συμπληρωσω (permanent resident application form)! Οποιος γνωριζει κατι παραπανω παρακαλω να βοηθησει! Αν σου φαίνονται πολλές οι 15 μέρες, θα πρέπει να ξέρεις ότι για να προχωρήσει μια αίτηση μετανάστευσης για Καναδά για federal skilled workers χρειάζεται πάνω από χρόνο. Δες http://www.cic.gc.ca/english/information/times/perm/skilled-fed.asp. Όποιος χρειάζεται μεταναστευτικές υπηρεσίες συνομιλεί με έναν μεταναστευτικό δικηγόρο της εκάστοτε χώρας - οι πρεσβείες ούτε έχουν υποχρέωση να παρέχουν σωστές πληροφορίες, ούτε και το πράτουν.
DownUNDERground Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Υπαρχει καποιος αλλος τροπος πιο γρηγορος;Η συγκεκριμενη ιστοσελιδα του μεταναστευτικου γραφειου λεει οτι χρειαζονται 15 ημερες για την αποστολη της φορμας που χρειαζεται να συμπληρωσω (permanent resident application form)! Οποιος γνωριζει κατι παραπανω παρακαλω να βοηθησει! Φίλε μήπως ψάχνεις αυτό; http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008egen.pdf Για τσέκαρέ το.Στο google το έψαξα κι εγώ.Δεν ξέρω κάτι παραπάνω.
headbanger Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 να δείτε όλο το website του Immigration services. εγώ αυτό είχα κάνει. αφού είσαι ΗΔΗ καναδός υπήκοος δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. πάρε την 1η πτήση και έλα. Προετοιμάσου για πολύ κρύο, εδώ κάνει -20 με το windchill τώρα και δεν το παλεύω. που να έρθει και ο Γενάρης.. (ΚΑΙ δεν χιόνισε ακόμα.. ευτυχώς δηλαδή. η γθναίκα σου μπορεί να έρθει μέχρι 6 μήνες σαν τουρίστρια, αλλά θα πρότεινα να παντρευτείται με πολιτικό για να περάσει . βέβαια οι Καναδοί αναγνωρίζουν και τον common law partner. ψάξτο
Crizzt Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Προετοιμάσου για πολύ κρύο, εδώ κάνει -20 με το windchill τώρα και δεν το παλεύω. που να έρθει και ο Γενάρης.. Ποσταρω γιατι την ακουω πολυ αυτη τη καραμελα, μη το πάρεις προσωπικα. Ο ΤΣ ειπε για Καναδα γενικα οτι για Edmonton. Το να λες οτι στον Καναδα "κανει κρυο" ειναι σα να λες οτι στην μιση Ευρωπη κανει κρυο, γιατι για την ιδια εκταση μιλαμε. Ασαφες. Δεν εχει το ιδιο κλιμα το Βανκουβερ με το Εντμοντον με το Τοροντο με το Ικαλουιτ με το Γελλουναϊφ. Ο σημερινος καιρος για παραδειγμα εχει πολυ μεγαλες διακυμανσεις: Link Σε γενικες γραμμες υπαρχει μια περίληψη εδω για το κλιμα στον Καναδα: Link
headbanger Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 . το Βανκούβερ δεν πιάνει -35 ΑΛΛΑ έχει άπειρη υγρασία σε σύγκριση με το Εντμοντον. το ξερό κρύο είναι και πιο εύκολο να το αντιμετωπήσεις. γενικά ο Καναδάς είναι ΒΟΡΕΙΑ. δεν είναι Αριζόνα ούτε Αίγυπτος. Τοκ λίμα είναι κρύο για τους Έλληνες σε όλο τον Καναδά. Period. κάτω από το -15 βέβαια δεν αναγνωρίζεις διαφορά στο κρύο, πέρα από τον ρυθμό που παγώνουν τα πόδια σου
naysiploos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά, μήπως ξέρετε κάποιο μεταναστευτικό δικηγόρο να επικοινωνήσω μαζί του να μου πει για τα διαδικαστικά; δεν είναι θέμα διαφήμισης αν θέλετε στείλτε μου μήνυμα ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα