Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά, είμαι νέο μέλος όπως θα δείτε αλλά στο insomnia έχω μπεί πολλές φορές ως απλός επισκέπτης και έχω βρει απαντήσεις σε πολλά θέματα!! Το θέμα που πρόκειται να θέσω τώρα βέβαια,δεν το έχω βρεί..θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας..

Όπως βλέπετε η κατάσταση στην Ελλάδα πλέον είναι τραγική, το ξέρω οτι αυτό το διάστημα ξεκινώντας από τους φοιτητές και καταλήγωντας σε ολόκληρες οικογένειες υπάρχει μια τάση φυγής όσο το δυνατόν μακριά από εδώ...δεν το επικροτώ καθώς δεν είναι η καλύτερη στάση που μπορεί να έχει κανείς αλλά εγώ προσωπικά (όντας διορατική :P) το σκεφτόμουν πολύ πριν συμβούν όλα αυτά...και ερχόμαστε στο ψητό..

Είμαι 17 χρονών και σκεφτόμαστε σοβαρά να μεταναστεύσουμε στον Καναδά, έχουμε έναν γνωστό-συγγενή εκεί ο οποίος απ'ότι λέει είναι διατεθειμένος να βοηθήσει..το θέμα είναι το σχολείο μου,οι σπουδές μου. Είμαι αρκετά καλή μαθήτρια και το όνειρό μου είναι να σπουδάσω ιατρική,( ναι,ναι γνωρίζω όλα αυτά περι ειδικότητας,πολλών χρόνων σπουδών κτλ κτλ) απλά είναι κάτι που από την στιγμή που το σκέφτηκα δεν το έβγαλα στιγμή απ'το μυαλό μου!! Το θέμα είναι οτι αν εμείς μεταναστεύσουμε στον Καναδά πως θα γίνει να συνεχίσω τις σπουδές μου εκεί;; Εννοώ πως,φέτος τελείωσα την β' λυκείου( οπου να'ναι δίνουμε εξετάσεις) και ετοιμάζομαι πυρετωδώς για πανελλήνιες...τι να κάνω,να περιμένω να δώσω εξετάσεις και μετά να φύγουμε ήήή..:fear:;; Και άν περάσω εδώ, γνωρίζω πως μετεγγραφές από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο δεν γίνονται....πως είναι δυνατόν να συνεχίσω εκεί;; :rolleyes: Παρέλειψα να αναφέρω πως γνωρίζω άπταιστα αγγλικά και πως έχω πτυχία που είναι αναγνωρισμένα,συνεπώς το θέμα της γλώσσας δεν με απασχολεί!B)

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει οτιδήποτε ας βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πολύ :-)

Μια ανήσυχη νέα!

• Like 1
  • Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

στο βανκουβερ πάντως μιλάνε και αγγλικά ...

πάντως πληροφορίες μπορείς να βρεις αν πάρεις το προξενείο του Καναδά (Ιωαν. Γενναδίου 4, 115 21 Αθήνα

Τηλ.: +30-210 7273206, +30-210 7273309

Fax: +30-210 7273475)

Δημοσ.

καλησπέρα φίλη !

Είναι κάποια βασικά που πρέπει να κοιτάξεις.

Καταρχάς να ενημερωθείς από τον γνωστό σου,εάν έχει αυτός κάποιον δικό του που είναι στην ηλικία σου ή που σπουδάζει ήδη για να έρθεις σε επαφή μαζί του και να τον ρωτήσεις ότι σχετικό με το πως είναι τα πανεπιστήμια.

Κατά δεύτερον,αφού κατέχεις την αγγλική,ψάξε στα αγγλικά σε διάφορα φόρουμ μέσο Google για σπουδές στον Καναδά (άμα πατήσεις την σχετική φράση θα σου βγάλει άπειρα αποτελέσματα,όπως επίσεις θα πρέπει να εστιάσεις σε ένα πανεπιστήμιο που είναι κοντά στην πόλη που θα πας να μείνεις)

Απ΄ότι γνωρίζω,για να σε δεχτούν σε Ανώτερη Σχολή,θα πρέπει να κάνεις τα χαρτιά σου τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν.Καλά θα κάνεις μόλις βρεις το πανεπιστήμιο της επιλογής σου να τηλεφωνήσεις εκεί για να σε ενημερώσουν και για να τους εξηγήσεις πως έχει η κατάσταση μιας και είσαι μαθήτρια στην Ελλάδα.Υπάρχουν σχολές που διδάσκουν μόνο στα Αγγλικά,σχολές που διδάσκουν μόνο Γαλλικά και σχολές που διδάσκουν και τα δύο.Γιαυτό ενημερώσου όπως έγραψα και πριν για την πόλη που θα μείνεις.

Για να μείνεις στον Καναδά σαν φοιτήτρια θα χρειαστείς το Study Permit,που είναι σαν άδεια παραμονής για παραπάνω από 6 μήνες.Αυτό θα το βρεις στο Προξενείο του Καναδά(εκτός Αθήνας πρέπει να έχει και στην Θεσσαλονίκη απ'ότι θυμάμαι).

Λογικά άμα δώσεις μόνο Πανελλήνιες και περάσεις σε Ανώτερη Σχολή στην Ελλάδα,θα μπορείς να γραφτείς και εκεί.Αυτό ισχύει για μας στα Γερμανικά σχολεία πάντος,ωστόσο δεν σε παίρνω στο λαιμό μου.Οπότε ξαναγυρνάμε εκεί που σου είπα να τηλεφωνήσεις απευθείας στο Πανεπιστήμιο και να ρωτήσεις άμα σε δεχτούν με κριτήριο μόνο της Πανελλήνιες που πέρασες.

Συγγνώμη για την όποια προχειρότητα αλλά αυτά είναι τα πρώτα που γνωρίζω.

Πάντος ενημερώσου από τώρα,τα καναδέζικο σχολικό σύστημα είναι γνωστό για την γραφειοκρατεία του !

Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα μετανάστευσης σε ΗΠΑ και λιγότερο σε Καναδα - Θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα εξής:

* Σχεδόν όλες οι ιατρικές σχολές σε Καναδά και ΗΠΑ είναι μεταπτυχιακές, που σημαίνει σπουδάζεις κάτι άλλο πρώτα για τέσσερα χρόνια και μετά κάνεις αίτηση για ιατρική, συνήθως άλλα τέσσερα χρόνια

* Ο Καναδάς έχει ένα πολύ αναπτυγμένο point system όπου κάθε επίδοξος μετανάστης παίρνει κάποια points και ανάλογα με την βαθμολογία του μπορεί να μεταναστεύσει. Παλιότερα ήταν αρκετά εύκολο, τώρα όμως έχει δυσκολέψει λίγο.

* Για να μεταναστεύσεις με το point system, μετράνε οι σπουδές σου, οι γνώσεις αγγλικών/γαλλικών, το αν έχεις σπουδάσει στον Καναδά, το αν έχεις συγγενείς στον Καναδά και το αν έχεις έτοιμη προσφορά εργασίας από τον Καναδά και τυχόν χρόνια προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας

* Πιο εύκολα μεταναστεύουν οι νοσοκόμοι παρά οι γιατροί

* Στην πράξη δεν μπορείς να περιμένεις να μεταναστεύσεις άμεσα αφού δεν έχεις τα επαρκή προσόντα - θα πρέπει να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις τα αναγκαία προσόντα στα επόμενα χρόνια ώστε στο μέλλον να μπορέσεις να μεταναστεύσεις.

* Επειδή η Ιατρική είναι ιδιαίτερα προβληματική σε ΗΠΑ/Καναδά, αφού είναι μεταπτυχιακός τίτλος και μόνον, ίσως είναι πιο εύλογο να κοιτάξεις άλλες χώρες, τουλάχιστον για τις σπουδές σου.

* To επίσημο site της υπηρεσίας μετανάστευσης του Καναδά είναι http://www.cic.gc.ca/

* Αν οι γονείς σου έχουν αρκετά points για να μεταναστεύσουν, καλό είναι να το κάνουν τώρα, αφού μόνο όταν είσαι κάτω από 22 μπορείς να μεταναστεύσεις μαζί τους.

Γειά σας παιδιά, είμαι νέο μέλος όπως θα δείτε αλλά στο insomnia έχω μπεί πολλές φορές ως απλός επισκέπτης και έχω βρει απαντήσεις σε πολλά θέματα!! Το θέμα που πρόκειται να θέσω τώρα βέβαια,δεν το έχω βρεί..θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας..

Όπως βλέπετε η κατάσταση στην Ελλάδα πλέον είναι τραγική, το ξέρω οτι αυτό το διάστημα ξεκινώντας από τους φοιτητές και καταλήγωντας σε ολόκληρες οικογένειες υπάρχει μια τάση φυγής όσο το δυνατόν μακριά από εδώ...δεν το επικροτώ καθώς δεν είναι η καλύτερη στάση που μπορεί να έχει κανείς αλλά εγώ προσωπικά (όντας διορατική :P) το σκεφτόμουν πολύ πριν συμβούν όλα αυτά...και ερχόμαστε στο ψητό..

Είμαι 17 χρονών και σκεφτόμαστε σοβαρά να μεταναστεύσουμε στον Καναδά, έχουμε έναν γνωστό-συγγενή εκεί ο οποίος απ'ότι λέει είναι διατεθειμένος να βοηθήσει..το θέμα είναι το σχολείο μου,οι σπουδές μου. Είμαι αρκετά καλή μαθήτρια και το όνειρό μου είναι να σπουδάσω ιατρική,( ναι,ναι γνωρίζω όλα αυτά περι ειδικότητας,πολλών χρόνων σπουδών κτλ κτλ) απλά είναι κάτι που από την στιγμή που το σκέφτηκα δεν το έβγαλα στιγμή απ'το μυαλό μου!! Το θέμα είναι οτι αν εμείς μεταναστεύσουμε στον Καναδά πως θα γίνει να συνεχίσω τις σπουδές μου εκεί;; Εννοώ πως,φέτος τελείωσα την β' λυκείου( οπου να'ναι δίνουμε εξετάσεις) και ετοιμάζομαι πυρετωδώς για πανελλήνιες...τι να κάνω,να περιμένω να δώσω εξετάσεις και μετά να φύγουμε ήήή..:fear:;; Και άν περάσω εδώ, γνωρίζω πως μετεγγραφές από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο δεν γίνονται....πως είναι δυνατόν να συνεχίσω εκεί;; :rolleyes: Παρέλειψα να αναφέρω πως γνωρίζω άπταιστα αγγλικά και πως έχω πτυχία που είναι αναγνωρισμένα,συνεπώς το θέμα της γλώσσας δεν με απασχολεί!B)

Μια ανήσυχη νέα!

Δημοσ.

Νομιζω οτι τα δικά σου θεματα -σπουδες- δεν ειναι τα πιό σημαντικά, (ή εχετε λυμένα ολα τα άλλα; ...)

Οι γονεις σου ερχονται μαζι; εχουν ηδη εξασφαλισει εκει δουλειές , ή δεν τις χρειαζονται;

για σπιτι εχετε κατι;

οι συγγενεις θα βοηθησουν, αλλα τι ειδους βοηθεια πιστευεις θα εχετε; Αλλος εννοει "βοηθεια" το να σου παραχωρησεις 2 δωματια του σπιτιου του να μεινεις μεχρι να τακτοποιηθείς, άλλος να σου δωσει και δουλεια, και άλλοι "βοηθεια" εννοουν να σου δώσουν τη διεύθυνση του κοντινότερου μεσίτη, και να σε συστήσει σε αλλους ομογενεις "μπας και κάποιος έχει κατι" για σένα ...

Του που θα πατε προφανώς εχει σχέση με το που βρισκονται οι συγγενεις σας. Απο τις 10 επαρχίες του Καναδά,

μία, το Κεμπέκ εχει κυρίαρχη γλώσσα τα Γαλλικα, οι υπόλοιπες τα Αγγλικά. Αλλα και οι 2 ειναι επίσημες του κράτους.

Οσον αφορά το σχολείο, μαλλον το δυσκολο θα ειναι να φυγεις απο εδώ με Β' λυκείου, και να μπορεσεις να γραφτεις εκει σε κάτι ισοδύναμο της Γ' για να εχεις μετά δικαιωμα για συνέχεια σε 3βάθμιες σχολές.

Ισως αν εκει υπάρχει καποιο ελληνικό σχολείο,

αλλιως, θα πρεπει να ζοριστείς και να βουτήξεις με τη μία στα βαθία νερά, δηλ 3η λυκειου σε κανονικό αγγλόφωνο, και να ελπιζεις να βρεις εκει μια ομογενείς μαθητές να σε βοηθησουν στην προσαρμογή.

Η πιό μεσοβέζικη λύση, ειναι να κατσεις εδω αλλον ενα χρόνο, να τελειωσεις λυκειο στα γνωριμα ελληνικά,

στο μεταξύ μπορει ενας απο τους γονεις σου να παει μια βολτα Καναδα να προετοιμασει το εδαφος (σε θεματα σπιτι, δουλεια, γραφειοκρατεια μετανάστευσης, κλπ. ).

και εσυ, αντι να διαβάζεις για πανελλήνιες, να μαθεις τι παιζει με τα καναδέζικα πανεπιστήμια και να προετοιμαστείς για αυτά.

Αν η υπολοιπη οικογένεια το εχει παρει απόφαση, και δεν θα κανει με τιποτα πίσω, νομιζω οι πανελλήνιες εδώ δεν χρειάζονται.

Καντε και μια έρευνα, για τα εκει πανεπιστήμια για να μην πέσεις απο τα συννεφα.

Δηλ. εχει δημόσια, και ιδιωτικά; μονο δημόσια;

εχει τέτοια στην περιοχή που θα μείνετε;

ποσο κοστίζουν (σε διδακτρα, διαμονή, όλα....);

πως εισάγεσαι (εξετάσεις; γλώσσα; αλλα κριτήρια),

επίσης σαν μετανάστες μη-καναδοί τι διαφορές σε δικαιώματα εκπαιδευσης/ασφάλισης θα έχετε απο τους Καναδούς;

συνεχεια εδω ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Canada

http://en.wikipedia.org/wiki/Higher_education_in_Canada

Taking Up Residense: Canada

Moving to Canada

Δημοσ.

international bacalaureate το εχεις σκεφτει καθολου?

σορυ δεν ξερω γαλλικα αλλα καταλαβαινεις τι θελω να πω.

Δημοσ.

Θέλεις να σπουδάσεις στην ίδια χώρα που θα βρίσκονται και οι γονείς σου ή δεν σε απασχολεί αυτό? Εγώ βλέπω 2 είλογές.

1) Μετακομείτε άμεσα, εσύ επαναλαμβάνεις την αντίστοιχη σευτέρα λυκείου στον Καναδά σε αγγλόφωνο σχολείο και στο τέλος της τρίτης δίνεις τις εξετάσεις των ομογενών (κατηγορία εκτός ευρωπαϊκής ένωσης - μη ελληνικό σχολείο) και εφόσων μας είπες ότι είσαι πολύ καλή μαθήτρια, κατά πάσα πιθανότητα περνάς ιατρική στην Ελλάδα

2) Ψάχνεις τις διαδικασίες που χρειάζετε για αιτήσεις σε πανεπιστήμια του Καναδά και προετοιμάζεσαι όσο καλύτερα μπορείς για πανελλήνιες κοιτώντας ταυτόχρονα να περάσεις και σε πανεπιστήμιο του Καναδά (δεν ξλερω πως είναι το σύστημά τους και πόσο εύκολα παίρνουν προπτυχιακούς από άλλες χώρες)

Κατά τη γνώμη μου, καλυτερη επλογη η πρώτη αφού είναι αρκετά πιο εύκολο να περάσεις στη σχολή της επιλογής σου, αλλά θα χάσεις έναν χρόνο

υγ. αυτά που λέω με κάθε επιφύλαξη αφού δεν γνωρίζω τη δομή ούτε της δευτεροβάθμιας ούτε της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ου Καναδά.

Δημοσ.

Στο IB θα επρεπε να εχει παει αντι για δευτερα λυκειου. Είναι διετες. Και τωρα μπορει να παει αλλα θα πρεπει να παρακολουθησει ολη τη διετια, επομενως θα αποφοιτησει ενα χρονο αργοτερα.

Δημοσ.
Γειά σας παιδιά...

Μια ανήσυχη νέα!

να έρθω για παρέα ?

Δημοσ.

Γεια σου So..?

Τι εννοεις οτι το σκεφτεστε για Καναδα; Δεν μπορεις απλα να παρεις το αεροπλανο και πας. Υπαρχουν συγκεκριμενες κατηγοριες μεταναστων στις οποιες πρεπει να κανεις αιτηση και αρκετη χαρτουρα. Πχ κατηγορια ειδικευμενου εργαζομενου (απο μαγειρες μεχρι νοσοκομοι), κατηγορια σπουδων, κλπ. Ειναι ολα στο site που αναφερθηκε νωριτερα. Οι γονεις σου πρεπει να κανουν τη διαδικασια και συ θα εισαι μαζι τους σαν εξαρτώμενο μελος οικογενειας.

Ιατρικη στο Καναδα ειναι 4 χρονια τουλαχιστον μετα τις πτυχιακες σπουδες (πχ Βιολογιας). Ολα τα πανεπιστήμια θελουν διδακτρα και περισσοτερα αν δεν εισαι Καναδος πολιτης ή μονιμος κατοικος. Γενικα θες τουλαχιστον 10 χρονια σπουδες μετα το λυκειο.

Δημοσ.
Τι εννοεις οτι το σκεφτεστε για Καναδα; Δεν μπορεις απλα να παρεις το αεροπλανο και πας. Υπαρχουν συγκεκριμενες κατηγοριες μεταναστων στις οποιες πρεπει να κανεις αιτηση και αρκετη χαρτουρα.

εγραψε οτι έχουν καποιο γνωστό-συγγενή.

Αν θέλει και μπορεί να γίνει σπονσορας, θα τους διευκολύνει: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp

αλλιώς θα μπλέξουν : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

Δημοσ.
εγραψε οτι έχουν καποιο γνωστό-συγγενή.

Αν θέλει και μπορεί να γίνει σπονσορας, θα τους διευκολύνει: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp

αλλιώς θα μπλέξουν : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

Ναι, random, θα μπλεξουν, αυτο εννοω, γιατι σπονσορας γινεται μονο στενος συγγενης.

Δημοσ.
Έχε υπόψιν ότι σε πολλά μέρη του Καναδά, τα αγγλικά δεν είναι πρώτη γλώσσα αλλά τα γαλλικά.[/quote

Ναι, το γνωρίζω! Σ'ευχαριστώ πάντως!!:-)

---------- Προσθήκη στις 20:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:21 ----------

στο βανκουβερ πάντως μιλάνε και αγγλικά ...

πάντως πληροφορίες μπορείς να βρεις αν πάρεις το προξενείο του Καναδά (Ιωαν. Γενναδίου 4, 115 21 Αθήνα

Τηλ.: +30-210 7273206, +30-210 7273309

Fax: +30-210 7273475)

Τα σημείωσα,να'σαι καλά!!:-D

---------- Προσθήκη στις 20:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:22 ----------

καλησπέρα φίλη !

Είναι κάποια βασικά που πρέπει να κοιτάξεις...

Sylvia88

Ο,τι αναφέρεις παραπάνω το έχω κατα νου,έχω κάνει την έρευνά μου και αναμένω ακόμη μερικές απαντήσεις από τα άτομα που έχω ρωτήσει...οι συμβουλές σου είναι πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες..σ'ευχαριστώ πολύ!! ;)

---------- Προσθήκη στις 20:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:26 ----------

Έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα μετανάστευσης σε ΗΠΑ και λιγότερο σε Καναδα - Θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα εξής:

* Σχεδόν όλες οι ιατρικές σχολές σε Καναδά και ΗΠΑ είναι μεταπτυχιακές, που σημαίνει σπουδάζεις κάτι άλλο πρώτα για τέσσερα χρόνια και μετά κάνεις αίτηση για ιατρική, συνήθως άλλα τέσσερα χρόνια

* Ο Καναδάς έχει ένα πολύ αναπτυγμένο point system όπου κάθε επίδοξος μετανάστης παίρνει κάποια points και ανάλογα με την βαθμολογία του μπορεί να μεταναστεύσει. Παλιότερα ήταν αρκετά εύκολο, τώρα όμως έχει δυσκολέψει λίγο.

* Για να μεταναστεύσεις με το point system, μετράνε οι σπουδές σου, οι γνώσεις αγγλικών/γαλλικών, το αν έχεις σπουδάσει στον Καναδά, το αν έχεις συγγενείς στον Καναδά και το αν έχεις έτοιμη προσφορά εργασίας από τον Καναδά και τυχόν χρόνια προηγούμενης εργασιακής εμπειρίας

* Πιο εύκολα μεταναστεύουν οι νοσοκόμοι παρά οι γιατροί

* Στην πράξη δεν μπορείς να περιμένεις να μεταναστεύσεις άμεσα αφού δεν έχεις τα επαρκή προσόντα - θα πρέπει να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις τα αναγκαία προσόντα στα επόμενα χρόνια ώστε στο μέλλον να μπορέσεις να μεταναστεύσεις.

* Επειδή η Ιατρική είναι ιδιαίτερα προβληματική σε ΗΠΑ/Καναδά, αφού είναι μεταπτυχιακός τίτλος και μόνον, ίσως είναι πιο εύλογο να κοιτάξεις άλλες χώρες, τουλάχιστον για τις σπουδές σου.

* To επίσημο site της υπηρεσίας μετανάστευσης του Καναδά είναι http://www.cic.gc.ca/

* Αν οι γονείς σου έχουν αρκετά points για να μεταναστεύσουν, καλό είναι να το κάνουν τώρα, αφού μόνο όταν είσαι κάτω από 22 μπορείς να μεταναστεύσεις μαζί τους.

Όντως φαίνεται οτι έχετε ασχοληθεί...μου διευκρινίσατε αρκετά πράγματα!! Όσο για το link έχω μπεί και έχω αναζητήσει αυτά που με ενδιαφέρουν,απλά όπως και να το κάνεις αλλιώς είναι οι ανθρώπινες εμπειρίες και οι απόψεις σας... Σας ευχαριστώ :-)

---------- Προσθήκη στις 20:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:34 ----------

Νομιζω οτι τα δικά σου θεματα -σπουδες- δεν ειναι τα πιό σημαντικά, (ή εχετε λυμένα ολα τα άλλα; ...)

Οι γονεις σου ερχονται μαζι; εχουν ηδη εξασφαλισει εκει δουλειές , ή δεν τις χρειαζονται;

για σπιτι εχετε κατι;

οι συγγενεις θα βοηθησουν, αλλα τι ειδους βοηθεια πιστευεις θα εχετε; Αλλος εννοει "βοηθεια" το να σου παραχωρησεις 2 δωματια του σπιτιου του να μεινεις μεχρι να τακτοποιηθείς, άλλος να σου δωσει και δουλεια, και άλλοι "βοηθεια" εννοουν να σου δώσουν τη διεύθυνση του κοντινότερου μεσίτη, και να σε συστήσει σε αλλους ομογενεις "μπας και κάποιος έχει κατι" για σένα ...

Του που θα πατε προφανώς εχει σχέση με το που βρισκονται οι συγγενεις σας. Απο τις 10 επαρχίες του Καναδά,

μία, το Κεμπέκ εχει κυρίαρχη γλώσσα τα Γαλλικα, οι υπόλοιπες τα Αγγλικά. Αλλα και οι 2 ειναι επίσημες του κράτους.

Οσον αφορά το σχολείο, μαλλον το δυσκολο θα ειναι να φυγεις απο εδώ με Β' λυκείου, και να μπορεσεις να γραφτεις εκει σε κάτι ισοδύναμο της Γ' για να εχεις μετά δικαιωμα για συνέχεια σε 3βάθμιες σχολές.

Ισως αν εκει υπάρχει καποιο ελληνικό σχολείο,

αλλιως, θα πρεπει να ζοριστείς και να βουτήξεις με τη μία στα βαθία νερά, δηλ 3η λυκειου σε κανονικό αγγλόφωνο, και να ελπιζεις να βρεις εκει μια ομογενείς μαθητές να σε βοηθησουν στην προσαρμογή.

Η πιό μεσοβέζικη λύση, ειναι να κατσεις εδω αλλον ενα χρόνο, να τελειωσεις λυκειο στα γνωριμα ελληνικά,

στο μεταξύ μπορει ενας απο τους γονεις σου να παει μια βολτα Καναδα να προετοιμασει το εδαφος (σε θεματα σπιτι, δουλεια, γραφειοκρατεια μετανάστευσης, κλπ. ).

και εσυ, αντι να διαβάζεις για πανελλήνιες, να μαθεις τι παιζει με τα καναδέζικα πανεπιστήμια και να προετοιμαστείς για αυτά.

Αν η υπολοιπη οικογένεια το εχει παρει απόφαση, και δεν θα κανει με τιποτα πίσω, νομιζω οι πανελλήνιες εδώ δεν χρειάζονται.

Καντε και μια έρευνα, για τα εκει πανεπιστήμια για να μην πέσεις απο τα συννεφα.

Δηλ. εχει δημόσια, και ιδιωτικά; μονο δημόσια;

εχει τέτοια στην περιοχή που θα μείνετε;

ποσο κοστίζουν (σε διδακτρα, διαμονή, όλα....);

πως εισάγεσαι (εξετάσεις; γλώσσα; αλλα κριτήρια),

επίσης σαν μετανάστες μη-καναδοί τι διαφορές σε δικαιώματα εκπαιδευσης/ασφάλισης θα έχετε απο τους Καναδούς;

συνεχεια εδω ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Canada

http://en.wikipedia.org/wiki/Higher_education_in_Canada

Taking Up Residense: Canada

Moving to Canada

Έχεις απόλυτο δίκιο όσον αφορά αυτό με την βοήθεια και τα άλλα ,εξίσου σημαντικά θέματα,αλλά αυτά τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί από τους γονείς μου...αυτήν την στιγμή με απασχολούν οι σπουδές μου...δεν θέλω να πάει χαμένος ο κόπος μου :) thanks :-D

---------- Προσθήκη στις 20:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:41 ----------

Εεε η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω :P ή μάλλον κατάλαβα!! Αλλα τελικά τι με συμβουλεύεις να καταλαβαίνω ή να κάνω πως δεν καταλαβαίνω,ή και τα δυο;; :rolleyes:

Πέρα του αστείου,ναι ξέρω τι εννοείς και βρίσκεται και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σ'ευχαριστώ!!

---------- Προσθήκη στις 20:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:46 ----------

Θέλεις να σπουδάσεις στην ίδια χώρα που θα βρίσκονται και οι γονείς σου ή δεν σε απασχολεί αυτό? Εγώ βλέπω 2 είλογές.

1) Μετακομείτε άμεσα, εσύ επαναλαμβάνεις την αντίστοιχη σευτέρα λυκείου στον Καναδά σε αγγλόφωνο σχολείο και στο τέλος της τρίτης δίνεις τις εξετάσεις των ομογενών (κατηγορία εκτός ευρωπαϊκής ένωσης - μη ελληνικό σχολείο) και εφόσων μας είπες ότι είσαι πολύ καλή μαθήτρια, κατά πάσα πιθανότητα περνάς ιατρική στην Ελλάδα

2) Ψάχνεις τις διαδικασίες που χρειάζετε για αιτήσεις σε πανεπιστήμια του Καναδά και προετοιμάζεσαι όσο καλύτερα μπορείς για πανελλήνιες κοιτώντας ταυτόχρονα να περάσεις και σε πανεπιστήμιο του Καναδά (δεν ξλερω πως είναι το σύστημά τους και πόσο εύκολα παίρνουν προπτυχιακούς από άλλες χώρες)

Κατά τη γνώμη μου, καλυτερη επλογη η πρώτη αφού είναι αρκετά πιο εύκολο να περάσεις στη σχολή της επιλογής σου, αλλά θα χάσεις έναν χρόνο

υγ. αυτά που λέω με κάθε επιφύλαξη αφού δεν γνωρίζω τη δομή ούτε της δευτεροβάθμιας ούτε της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ου Καναδά.

Μαζί με τους γονείς μου είναι η απάντηση,και σημασία έχει ότι προσπάθησες να με βοηθήσεις...σε ευχαριστώ λοιπόν και εσένα! Όντως με έχετε βοηθήσει να συγκεντρώσω πολλές πληροφορίες!! :-D:-D:-D

---------- Προσθήκη στις 20:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:49 ----------

να έρθω για παρέα ?

Και δεν έρχεσαι...όλοι οι καλοί χωράνε :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...