Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 7 μήνες μετά...
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χωρίς σειρά...

Σκορτσέσε

Ίστγουντ

Κόπολα

Κιούμπρικ

και ... Σπίλμπεργκ για τη Λίστα του Σίντλερ

Κιμίνο για τον Ελαφοκυνηγό.

Χωρίς σειρά...

Σκορτσέσε

Ίστγουντ

Κόπολα

Κιούμπρικ

Μπέργκμαν

και ... Σπίλμπεργκ για τη Λίστα του Σίντλερ

Κιμίνο για τον Ελαφοκυνηγό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Η 15άδα μου, όπως την έφτιαξα πριν λίγο καιρό για το imdb:

1. Peter Jackson [για την τριλογία του Άρχοντα]

2. David Fincher [για όλες τις ταινίες του με κορυφή φυσικά το "Fight Club"]

3. Tim Burton [για τις περισσότερες ταινίες του με προσωπικό αγαπημένο το "Big Fish"]

4. Christopher Nolan [ποια να πρωτοδιαλέξω; "Memento", "Prestige", "Dark Knight"; Ας πω το "Inception"]

5. Steven Spielberg [για τα παιδικά μου ταξίδια, με αποκορύφωμα την πρόωρη ενηλικίωση μέσω του "Schindler's List"]

6. James Cameron [το "Avatar" και μόνο φτάνει]

7. Martin Scorsese [τι να δικαιολογήσω...; Τελευταίο αριστούργημα το "Hugo"]

8. Danny Boyle [κυρίως για το "Slumdog Millionaire"]

9. Francis Ford Coppola [αγαπώ "Dracula"]

10. Stanley Kubrick [εμένα μου άρεσε το κύκνειο άσμα του "Eyes Wide Shut" και πέστε να με φάτε]

11. Darren Aronofsky ["Requiem for a Dream" ταινιάραααααα]

12. Clint Eastwood [λατρεύω ως σκηνοθέτη γενικώς... Νούμερο ένα του το "Mystic River"]

13. Guy Ritchie [νομίζω πως έγινε master με τα "Sherlock Holmes"]

14. Roman Polanski [για το "The Pianist" αν και αγαπώ και άλλες ταινίες του]

15. Guillermo del Toro [για το θεϊκό "Pan's Labyrinth"]

Εννοείται πως θαυμάζω κι άλλους σκηνοθέτες, απλά είπα να αρκεστώ στους πρώτους 15.

Για την ιστορία, από έλληνες θαυμάζω τον Πάνο Κοκκινόπουλο.

Δημοσ.

Η 15άδα μου, όπως την έφτιαξα πριν λίγο καιρό για το imdb:

1. Peter Jackson [για την τριλογία του Άρχοντα]no.1 o Jackson? fail.

2. David Fincher [για όλες τις ταινίες του με κορυφή φυσικά το "Fight Club"] ok

3. Tim Burton [για τις περισσότερες ταινίες του με προσωπικό αγαπημένο το "Big Fish"]ok

4. Christopher Nolan [ποια να πρωτοδιαλέξω; "Memento", "Prestige", "Dark Knight"; Ας πω το "Inception"] ok

5. Steven Spielberg [για τα παιδικά μου ταξίδια, με αποκορύφωμα την πρόωρη ενηλικίωση μέσω του "Schindler's List"]ok

6. James Cameron [το "Avatar" και μόνο φτάνει]όχι το Avatar δε φτάνει.

7. Martin Scorsese [τι να δικαιολογήσω...; Τελευταίο αριστούργημα το "Hugo"] σε κόβω επείδη ανέφρες το Hugo κι επειδή έπρεπε να μπει πρώτη 5αδα ο συγκεκριμένος.

8. Danny Boyle [κυρίως για το "Slumdog Millionaire"]ok αν και λάθος η αιτιολόγηση.

9. Francis Ford Coppola [αγαπώ "Dracula"] αγαπάς το Godfather όχι το Dracula

10. Stanley Kubrick [εμένα μου άρεσε το κύκνειο άσμα του "Eyes Wide Shut" και πέστε να με φάτε] κόβεσαι λόγω επιλογής ταινίας

11. Darren Aronofsky ["Requiem for a Dream" ταινιάραααααα]ok

12. Clint Eastwood [λατρεύω ως σκηνοθέτη γενικώς... Νούμερο ένα του το "Mystic River"] ok

13. Guy Ritchie [νομίζω πως έγινε master με τα "Sherlock Holmes"] fail

14. Roman Polanski [για το "The Pianist" αν και αγαπώ και άλλες ταινίες του]ok

15. Guillermo del Toro [για το θεϊκό "Pan's Labyrinth"]ok

Εννοείται πως θαυμάζω κι άλλους σκηνοθέτες, απλά είπα να αρκεστώ στους πρώτους 15.

Για την ιστορία, από έλληνες θαυμάζω τον Πάνο Κοκκινόπουλο.

9/15 θα έπιανες κανονικά, σου κόβω όμως μία μονάδα επιπλέον γιατί άφησες έξω Ridley Scott & Tarantino. Καλά τα πήγες πάντως.

Δημοσ.

no.1 o Jackson? fail. Αν μπορούσες εσύ να γυρίσεις καλύτερα βιβλίο του Tolkien θα δεχόμουν την ένσταση...

.....

όχι το Avatar δε φτάνει. Ε, βάλε και "Terminator 2" και "Titanic" αν και πάλι δεν το σώζω για σένα μου φαίνεται...

.....

σε κόβω επείδη ανέφρες το Hugo κι επειδή έπρεπε να μπει πρώτη 5αδα ο συγκεκριμένος. Δε σου άρεσε το "Hugo";! Μάλλον μεγάλωσε το παιδάκι στην ψυχή σου, φιλαράκι...

.....

αγαπάς το Godfather όχι το Dracula Δεν είμαι και πολύ της μαφίας (όχι ότι δε μου άρεσε!), προτιμώ το υπερφυσικό...

.....

κόβεσαι λόγω επιλογής ταινίας Γούστα είναι αυτά...

.....

fail για τον Guy;! Why? Μην κρίνεις τις ταινίες από μόνες τους· έχε στο νου σου τη σκηνοθεσία!

.....

9/15 θα έπιανες κανονικά, σου κόβω όμως μία μονάδα επιπλέον γιατί άφησες έξω Ridley Scott & Tarantino. Καλά τα πήγες πάντως.

Καμία ταινία του Ridley δε συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μου, ωστόσο τον θαύμασα περισσότερο στο "Blade Runner".

Όσο για τον Tarantino, είναι στην επόμενη πεντάδα (μεταξύ 16-20 δηλαδή) μαζί με Almodovar, Lynch, Stone, Lucas. :-D

Δημοσ.

no.1 o Jackson? fail. Αν μπορούσες εσύ να γυρίσεις καλύτερα βιβλίο του Tolkien θα δεχόμουν την ένσταση... Δε μπορώ, το παραδέχομαι. Αυτό δεν αρκεί για να μπει στο νο.1 όμως.

.....

όχι το Avatar δε φτάνει. Ε, βάλε και "Terminator 2" και "Titanic" αν και πάλι δεν το σώζω για σένα μου φαίνεται... Αν βάλεις Aliens & Terminator 1 κάτι μπορούμε να κάνουμε :-D

.....

σε κόβω επείδη ανέφρες το Hugo κι επειδή έπρεπε να μπει πρώτη 5αδα ο συγκεκριμένος. Δε σου άρεσε το "Hugo";! Μάλλον μεγάλωσε το παιδάκι στην ψυχή σου, φιλαράκι... Δε μεγάλωσε καθόλου, εδώ μου άρεσε το Super 8... Αλλά όταν αναφέρουμε Scorcese πρώτα θα πούμε 10 άλλες ταινίες και μετά το Hugo.

.....

αγαπάς το Godfather όχι το Dracula Δεν είμαι και πολύ της μαφίας (όχι ότι δε μου άρεσε!), προτιμώ το υπερφυσικό...Δεκτό αλλά παρόλα αυτα κόβεσαι :P

.....

κόβεσαι λόγω επιλογής ταινίας Γούστα είναι αυτά... Εντάξει ας μη τα χαλάσουμε εδώ.

.....

fail για τον Guy;! Why? Μην κρίνεις τις ταινίες από μόνες τους· έχε στο νου σου τη σκηνοθεσία! Δεν είπα ότι είναι κακός. ΑΠλά δε διαννοούμαι να έχει έξω Tarantino και μέσα Guy.

.....

Καμία ταινία του Ridley δε συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μου, ωστόσο τον θαύμασα περισσότερο στο "Blade Runner".

Όσο για τον Tarantino, είναι στην επόμενη πεντάδα (μεταξύ 16-20 δηλαδή) μαζί με Almodovar, Lynch, Stone, Lucas. :-D

Δημοσ.
όταν αναφέρουμε Scorcese πρώτα θα πούμε 10 άλλες ταινίες και μετά το Hugo.
Δε με διαβάζεις προσεκτικά μου φαίνεται... Έγραψα «τι να δικαιολογήσω...; Τελευταίο αριστούργημα το "Hugo"». Δεν είπα ότι είναι η καλύτερή του ταινία!

δε διαννοούμαι να έχει έξω Tarantino και μέσα Guy.
Όχι ότι έχω θέμα με τους σάικο σκηνοθέτες, αλλά ο Tarantino το έχει παρακάνει! Άσε που μου τη δίνει λίγο και η φάτσα του! Χαχαχα... Τον ψηφίζω κυρίως για το "Reservoir Dogs" ωστόσο... Και μετά για "Pulp Fiction" και "Kill Bill".

Αυτό δεν αρκεί για να μπει στο νο.1 όμως.
It's my list, darling!!!

Για ανέβασε και τη δική σου λίστα, πουλάκι μου, να δω κάτι, που λέει και ο KilliK. :P

Δημοσ.

Δε με διαβάζεις προσεκτικά μου φαίνεται... Έγραψα «τι να δικαιολογήσω...; Τελευταίο αριστούργημα το "Hugo"». Δεν είπα ότι είναι η καλύτερή του ταινία!

Ωραίο το Hugo, δεν είναι όμως αριστούργημα.

Όχι ότι έχω θέμα με τους σάικο σκηνοθέτες, αλλά ο Tarantino το έχει παρακάνει! Άσε που μου τη δίνει λίγο και η φάτσα του! Χαχαχα... Τον ψηφίζω κυρίως για το "Reservoir Dogs" ωστόσο... Και μετά για "Pulp Fiction" και "Kill Bill".

Μόνο οι 3 ταινίες που αναφέρεις θέλει 10 ζωές ο Guy Richie για να τισ γυρίσει.

It's my list, darling!!!

Αποφασίζουμε και διατάζουμε δλδ ένα πράμα... :-D

Για ανέβασε και τη δική σου λίστα, πουλάκι μου, να δω κάτι, που λέει και ο KilliK. :P

Δεν είμαι ακόμα έτοιμος γι αυτό. Προς το παρόν δουλεύω ακόμα το τοπ 100 ταινιών μου.

Δημοσ.

Άντε, το έκανα το ρημάδι το τοπ 10. Αγαπημένοι ξεκαθαρίζω, όχι καλύτεροι...(για τη περίπτωση που αρχίσουν οι ερωτήσει τύπου που είναι ο Κουροσάβα και ο Χίτσκοκ...). Σε παρένθεση, με σειρά προτεραιότητας οι καλύτερες τους ταινίες κατά τη δική μου γνώμη.

1.Martin Scorsese (Taxi Driver,Goodfellas,Raging Bull)

2.David Lynch (Mulholland Drive,Lost Highway,Blue Velvet)

3.Darren Aronofsky (Requiem For A Dream,Black Swan,The Fountain)

4.Stanley Kubrick (A Clockwork Orange,The Shining,2001: A Space Odyssey)

5.Francis Ford Coppola (The Godfather,The Godfather II,Apocalypse Now)

6.Terry Gilliam (12 Monkeys,Brazil,Fear and Loathing in Las Vegas)

7.Ridley Scott (Blade Runner,Alien,Gladiator)

8.Quentin Tarantino (Pulp Fiction,Kill Bill,Inglourious Basterds)

9.Christopher Nolan (Memento,Inception,The Prestige)

10.Steven Spielberg (Schindler's List,Raiders of the Lost Ark,Jaws)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χωρίς σειρά, και όπως έρχονται τώρα στο μυαλό ..

Billy Wilder

Martin Scorsese

Alfred Hitchcock

Οι παραπάνω για το μεγαλύτερο μέρος των ταινιών τους,

αλλά και για πιο συγκεκριμένες δουλειές παραθέτω τους εξής..

Alejandro González Iñárritu για το Amores Perros και τα 21 Γραμμάρια

Ingmar Bergman για τις Άγριες Φράουλες και την Έβδομη Σφραγίδα

Steven Spielberg φυσικά για την αξεπέραστη Λίστα του Σίντλερ

Michael Cimino για το έπος εν ονόματι Ο Ελαφοκυνηγός

Αυτά.

Δημοσ.

Francis Ford Coppola

Quentin Tarantino

Steven Spielberg

Alfred Hitchcock

Woody Allen

με όχι κάποια ιδιαίτερη σειρά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...