Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
pedobear approved

...ναι ρε γμτ , έχεις δίκιο... και να φανταστεις οτι σαν σκηνοθέτης μου αρέσει πολύ και ο Woody αλλα όταν έμαθα για την κόρη του :shock::shock::eek::eek:

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

George Orson Welles

Terrence Vance "Terry" Gilliam

Hayao Miyazaki

Sir Charles Spencer "Charlie" Chaplin

1.Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Δημοσ.
Woody αλλα όταν έμαθα για την κόρη του

τουλάχιστον πάνω απο 18, ο πολάνσκι ποτέ δεν μου έκανε κλίκ, ο τρομερός Andrian Broody έκανε το Πιανίστα ταινία

καινούργιος σκηνοθέτης που μ'αρέσει, Christopher Smith, 3 στα 3 οι ταινίες του και φυσικά

transformers_movie_image_michael_bay__1_.jpg

Δημοσ.
τουλάχιστον πάνω απο 18, ο πολάνσκι ποτέ δεν μου έκανε κλίκ, ο τρομερός Andrian Broody έκανε το Πιανίστα ταινία

καινούργιος σκηνοθέτης που μ'αρέσει, Christopher Smith, 3 στα 3 οι ταινίες του και φυσικά

transformers_movie_image_michael_bay__1_.jpg

Ρε, αυτός ο ανώμαλος τα είχε με το κοριτσάκι απ'οταν ήταν στην εφηβεία... :eek:

anyway... Τον Πιανίστα δεν το έχω δει. Μου αρέσουν τρομερα τα : Repulsion, The tenant , Rosemary's baby, Chinatown, Ninth Gate, he ghost writer.... Εχει κάνει εργάρες..

αυτόν τον Smith που αναφέρεις δεν τον έχω δει.Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η τελευταία του http://www.imdb.com/title/tt1181791/

και πάιζει και ο Sean Beam που τον πάω.

Δημοσ.
...ναι ρε γμτ , έχεις δίκιο... και να φανταστεις οτι σαν σκηνοθέτης μου αρέσει πολύ και ο Woody αλλα όταν έμαθα για την κόρη του :shock::shock::eek::eek:

Σαν σκηνοθέτης σ'αρέσει ο Allen? :rolleyes: Τι βρίσκεις δηλαδή? Δεν είναι τίποτα το ιδαίτερο.

Εγώ έχω στα τοπ τον Michael Bay.

Δημοσ.

Κοίτα αυτά είναι γούστα.. Ο Woody προφανώς δεν έχει βρει σημεία επαφής με εσένα , δεν μπόρεσε να σε αγγίξει το χιούμορ του.. εγώ γελάω πολύ.. ε, και το στυλ του είναι κάπως πιο σαρκαστικό, αυτοειρωνικό και πολλούς τους εκνευρίζει, δεκτό...

Απο τις ταινίες που έχει γυρίσει ο Bay μόνο το The Rock μου άρεσε αρκετά.Βέβαια οι υπόλοιπες ταινίες του εμένα δεν μου αρέσουν και σεναριακά δηλ , οπότε πώς να τον κρίνω σαν σκηνοθέτη;

Δημοσ.
Κοίτα αυτά είναι γούστα.. Ο Woody προφανώς δεν έχει βρει σημεία επαφής με εσένα , δεν μπόρεσε να σε αγγίξει το χιούμορ του.. εγώ γελάω πολύ.. ε, και το στυλ του είναι κάπως πιο σαρκαστικό, αυτοειρωνικό και πολλούς τους εκνευρίζει, δεκτό...

Απο τις ταινίες που έχει γυρίσει ο Bay μόνο το The Rock μου άρεσε αρκετά.Βέβαια οι υπόλοιπες ταινίες του εμένα δεν μου αρέσουν και σεναριακά δηλ , οπότε πώς να τον κρίνω σαν σκηνοθέτη;

Ωπα ωπα μισό. Οι ταινίες του Allen είναι απο τις ελάχιστες που έχω κρατημένες στον σκληρό επειδή με πιάνει που και που και τις ξαναβλέπω για 3η και 4η φορά. Επίσης το χιούμορ του μου αρέσει υπερβολικά. Εγώ για σκηνοθεσία μίλησα.

σε φιλικό τόνο πάντα...

Δημοσ.

Οι ταινίες του Woody Allen είναι σα να κάθεσαι με ένα φίλο και να κουβεντιάζεις. Με έναν έξυπνο φίλο με χιούμορ. Και η συζήτηση να μην κρατάει πάνω από 1,5 ώρα. Ναι είμαι φαν και δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός (και να κρίνω σκηνοθεσία), αλλά οι ταινίες του πάντα μου άφηναν ένα feeling ότι μίλαγε σε μένα προσωπικά στην ταινία και τους άλλους 3-4 της παρέας τους είχε ψιλοχεσμένους.

Υπόψιν, σκηνοθεσία δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή σκηνοθεσία σκηνικών και πλάνων (βλέπε Inception). Διάβαζα την βιογραφία του Woody Allen που πιάνει μία-μία όλες τις ταινίες και λέει διάφορα και είναι εντυπωσιακό αυτό που λέει, ότι "όσο και αν φαίνονται κάποιες σκηνές πρόχειρες ή αυθόρμητες, όλες ήταν σχεδιασμένες έτσι και πολλές φορές χρειάστηκαν πολλές λήψεις για αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα, γιατί αυτό το αποτέλεσμα ήθελα". Υπάρχουν βέβαια και ταινίες με υποβλητική/ατμοσφαιρική σκηνοθεσία (Match Point) και άλλες με εντυπωσιακή σκηνοθεσία/φωτογραφία (Μανχάταν) - για το είδος τους βέβαια.

Δημοσ.

αν τον όρο "σκηνοθέτης" τον αντικαταστήσεις με τον όρο "auteur" όλα γίνονται απλούστερα.

η συζήτηση αν ο Woody είναι "καλός σκηνοθέτης" στεγνά και αυστηρά χωρίς context είναι άστοχη imo.

Δημοσ.

Sellers εννοείται φιλικά.Αν αρχίσουμε να τσαντιζόμαστε γιατί δεν έχουμε την ίδια γνώμη για τον woody δεν το γλιτώνουμε το έμφραγμα :-)

Νομίζω οτι ο/η the_end έδωσε την απάντηση που τα λέει όλα.

Αν κατάλαβα καλά εσύ θεωρείς τον Bay καλό σκηθέτη γιατί έχει την ικανότητα να οργανώνει απίστευτα δύσκολες τεχνικά σκηνές με τεράστιο budget , άρα και ευθύνη, με νευρικό editing κτλ ενώ o Allen έχει 2 ατομάκια να μιλάνε για 2 ώρες σε ένα παγκάκι. Αλλα δεν νομίζεις οτι το πώς θα αναδείξεις μια ερμηνεία ή πως θα κάνεις τον θεατή να αιθανθεί το ίδιο άβολα ας πούμε με τον ήρωα είναι πολύ δύσκολο επίσης;

• 11 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...