Προς το περιεχόμενο

λέξεις κλειδιά σε domain και αριθμός αναζητήσεων

antonisid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα , έχω μια απορία

Ξέρω οτι στις μηχανές αναζήτησης , ένα σημαντικό κριτήριο για την κατάταξη είναι τα keywords του domain. Πχ αν κάποιος ψάχνει για mykonos hotels , το domain mykonoshotels.com έχει προβάδισμα απ το greekvacations.com στο οποίο υπάρχει κάπου στο περιεχόμενο η φράση "mykonos hotels"

Βάσει αυτού και αν είναι σωστό αυτό που λέω , πόσο σημαντικό είναι να ελέγχουμε πόσες αναζητήσεις έχει στην google το domain που θέλουμε να κλείσουμε? (εφόσον υπάρχει ελεύθερο φυσικά)

Έχω κάποιο domain που τα keywords του έχoυν 60.000 searches τον μήνα (παγκοσμίως) και θα'θελα να ξέρω πόσο θετικό ή όχι είναι. Κάθε άποψη καλοδεχούμενη . ;)

Δημοσ.

Και θετικό και όχι.

Από τη μία μπορείς να κατευθύνεις αρκετό traffic στο domain σου, από την άλλη έχεις καλό ανταγωνισμό. Μη βλέπεις μόνο το απόλυτο νούμερο των hits/mo δηλαδή!

Δημοσ.

Στην παρούσα φάση μ ενδιαφέρει κυρίως το traffic. Είναι ικανό το domain απο μόνο του (μιας και τα keywords του έχουν πολλές μηνιαίες αναζητήσεις) να εξασφαλίσουν μια θέση στα πρώτα αποτελέσματα στην Google? Δε ξέρω δηλαδή πόσο σημαντικό κριτήριο αποτελούν τα keywords ενός domain.

Δημοσ.

Εννοεί ότι αν δεν ασχοληθείς με την προώθησή του μη περιμένεις από μόνο το domain να έρθει στα top αποτελέσματα του Google.

Εάν περιέχει τα keywords στα οποία στοχεύεις όπως λες, είναι πολύ πιο εύκολο να το φέρεις στην κορυφή σε σχέση με ένα ό,τι να'ναι domain. Αλλά και πάλι με δουλειά. Θα σε διευκολύνει το όνομα αλλά μέχρι εκεί.

Δημοσ.
Εννοεί ότι αν δεν ασχοληθείς με την προώθησή του μη περιμένεις από μόνο το domain να έρθει στα top αποτελέσματα του Google.

Εάν περιέχει τα keywords στα οποία στοχεύεις όπως λες, είναι πολύ πιο εύκολο να το φέρεις στην κορυφή σε σχέση με ένα ό,τι να'ναι domain. Αλλά και πάλι με δουλειά. Θα σε διευκολύνει το όνομα αλλά μέχρι εκεί.

Ευχαριστώ για την απάντηση . Ασφαλώς και δε περιμένω από μόνο του να δουλέψει για μένα. Υπάρχουν ή γνωρίζει κάποιος τεχνικές πληροφορίες για το πόσο ρόλο παίζει το domain βάσει του αλγορίθμου της Google?

Δημοσ.
Υπάρχουν ή γνωρίζει κάποιος τεχνικές πληροφορίες για το πόσο ρόλο παίζει το domain βάσει του αλγορίθμου της Google?
Κοίτα δεν ξέρει κανείς το βάρος σημαντικότητας που έχει ο κάθε παράγοντας που χρησιμοποιείται από την google αλλά και τις άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης, απλά προσπαθούμε να μαντέψουμε με βάσει τις ενέργειες που κάνουμε. Ο συγκεκριμένος παράγοντας που αναφέρεις πάντως πολλοί ειδικοί SEOs υποστηρίζουν φαίνεται να παίρνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με το παρελθόν. Προσωπικά τον θεωρώ πολύ σημαντικό παράγοντα και έχω επενδύσει προσωπικά σε κάποια domains με μεγάλο όγκο αναζητήσεων.
Δημοσ.
Προσωπικά τον θεωρώ πολύ σημαντικό παράγοντα και έχω επενδύσει προσωπικά σε κάποια domains με μεγάλο όγκο αναζητήσεων.

Κάτι τέτοιο ήθελα ν ακούσω. Σ ευχαριστώ... ;);)

Edit: θεωρείς οτι 60.000 αναζητήσεις τον μήνα είναι σεβαστός αριθμός?

Δημοσ.

Το domain απο μόνο του δεν αρκεί.

Χρειάζεται ποιοτικό περιεχόμενο, σωστή δομή και πολλά πολλά εισερχόμενα links από ποιοτικές ιστοσελίδες .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...