Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
απορω γιατι θεωρειτε καλη σειρα το dexter παντως.

η πρωτη season γαματη, η 2η οκ, η 3η ηταν σκατα, 4η δεν εχω δει ακομα

Γιατι ρε συ, τρομερη σειρα ειναι. Πως την βλεπεις? ενα ενα τα επισοδεια οταν παιζονται, ή back-to-back Μονοκαπανια ολα μαζι?

• Απαντ. 496
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για δες και την 4η.. Η τριτη οντως καμια σχεση με την ποιοτητα που βλεπαμε στα προηγουμενα, αλλα η τεταρτη ειναι σαφως ανωτερη.

Δημοσ.

έχω μια υποψία πως είμαι εγώ.

Κατά το γνωστό διάλογο sitcom:

- Ποιος είναι ο Preat;

- Εγώ.

- Μα δε σε λένε Preat!

- Ι know.

Jerry Seinfeld-George Constanza

Θεϊκο...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα ήθελα από τους αντι-φαν του Lost, να μου προτείνουν καμιά καλή σειρά να παρακολουθήσω. Προφανώς να είναι πολύ καλύτερη από το Lost, αφού αυτό έχει αποδειχθεί τόσο μάπα (δεν είναι η δική μου γνώμη αυτή).

Όχι πάλι το Carnivale. Θα το δω το καλοκαίρι. Καμιά άλλη, να την έχω μαζί μου στις διακοπές;

Πρακτικά, δεν έχω παρακολουθήσει τίποτα από δραματικές/μυστηρίου κτλ σειρές. Όχι δράσης αν γίνεται, τις βαριέμαι. Αλλά κάτι αντίστοιχο με Lost. Ανάπτυξη χαρακτήρων, μυστήριο (πολύ θα το χαρώ) κτλ.

Το X-Files αξίζει σαν φινάλε και γενικά σαν συνοχή; Τα επεισόδια τα σκέτα μου αρέσουν, καθώς ορισμένα που έχω παρακολουθήσει με τη βασική μυθολογία τους. Αξίζει να τα πιάσει κανείς ένα-ένα και να ξετυλίξει όλο το κουβάρι ή το τέλος είναι μούφα;

Δημοσ.
Αλλά κάτι αντίστοιχο με Lost. Ανάπτυξη χαρακτήρων, μυστήριο (πολύ θα το χαρώ) κτλ.

Για μένα, κάτι παρόμοιο με το Λοστ δεν υπάρχει. Το λοστ είναι το πρώτο στην κατηγορία του. Αν ήταν συγκρότημα θα ήταν οι Φλόιντ, για να σου δώσω να καταλάβεις. Απλα το γάμησ@ν και ψόφησε στο τέλος.

Δες το flash forward. Ολόιδιο με το Λοστ. Απλά αντι να το σκίσουν στην τελευταία σεζόν, το σκίζουν στο 3ο επεισόδιο. Πολύ πιο ειλικρινείς μαζί μας.

Δημοσ.

Manuel, η καλύτερη σειρά μυστηρίου ever -κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον- είναι με διαφορά το Twin Peaks του David Lynch

Αν δε το έχεις δει στο προτείνω..

Δημοσ.

αν σου αρεσε το lost θα προτεινα περισσοτερο το ALIAS παρα twin peaks και carnivale που ειναι πιο καλτ προτασεις...

Δημοσ.
Θα ήθελα από τους αντι-φαν του Lost, να μου προτείνουν καμιά καλή σειρά να παρακολουθήσω. Προφανώς να είναι πολύ καλύτερη από το Lost, αφού αυτό έχει αποδειχθεί τόσο μάπα (δεν είναι η δική μου γνώμη αυτή).

Όχι πάλι το Carnivale. Θα το δω το καλοκαίρι. Καμιά άλλη, να την έχω μαζί μου στις διακοπές;

Πρακτικά, δεν έχω παρακολουθήσει τίποτα από δραματικές/μυστηρίου κτλ σειρές. Όχι δράσης αν γίνεται, τις βαριέμαι. Αλλά κάτι αντίστοιχο με Lost. Ανάπτυξη χαρακτήρων, μυστήριο (πολύ θα το χαρώ) κτλ.

Το X-Files αξίζει σαν φινάλε και γενικά σαν συνοχή; Τα επεισόδια τα σκέτα μου αρέσουν, καθώς ορισμένα που έχω παρακολουθήσει με τη βασική μυθολογία τους. Αξίζει να τα πιάσει κανείς ένα-ένα και να ξετυλίξει όλο το κουβάρι ή το τέλος είναι μούφα;

Αν και δεν είναι προτάσεις ντε και καλά από αντι φαν, η αφορμή δημιουργίας του εν λόγω θέματος παρόμοια είναι, ρίξε αν θες μια ματιά κι δω επομένως:

Διαχρονικές σειρές ισάξιες ή και καλύτερες του Lost

Δημοσ.

ολοκληρωμενες σειρες με ιστορια με συνοχη. με σχεδιο, με αναπτυξη χαρακτηρων, με καταληξη συγκλονιστικη ειναι αναμφισβητητα το the shield και το the wire. Για μενα καταπληκτικες και οι δυο. ωμες, ρεαλιστικες, κοινωνικες....Τι παει να πει να ειναι σαν το λοστ, δηλαδη θες να βλεπεις παλι μονοκερους και νεραιδες για 5 χρονια?

Πολλοι θα προτεινουν και τα west wing, αλλα δεν εχω αποψη, εχω δει μονο σποραδικα επεισοδεια. Οπως επισης και το battlestar galctica, απο τα λιγα που ειδα δεν κολησα, δεν ειμαι του πολυ sci fi και σταρ τρεκιες.

Πολυ ενδιαφερον σειρα ειναι και το damages, βγαζει αλλη ποιοτητα με προσεγμενο σεναριο. Ολοκληρωθηκε προσφατα με 3 σεζον, αλλα ειμαι ακομα στην αρχη της 3της, οποτε δεν ξερω το τελος της για να πω οτι εκανε ενα σωστο κυκλο. Αλλα απο ακτινγκ και σεναριο σπερνει, καμια σχεση με λοστ και αηδιες αερολογιες.

Παρα πολυ ωραια σειρα ειναι και το firefly του whedon. αλλα δυστηχως δεν ολοκληρωθηκε. Αλλα βγηκε και μια ωραια ταινια στο τελος το serenity. Ισως ειναι ποιο κοντα σε ενα φαν του λοστ, με την ενοια οτι ειναι διασκεδαστικη, με λιγη δραση, με sci fi στοιχεια.

Φυσικα πρεπει να δεις το επος carnivale. Χαιρομαι που το εχεις στα υποψην.

Το breaking bad που μιλαμε στο τοπικ.

Six feet under, ολοκληρωμενη σειρα με νταρκ χιουμορ, αλλα δεν την εχω τελειωσει για να εχω πληρη αποψη.

Το κλασικο twin peaks toy lynch. Για να δεις πως ολλα αρχισαν.

Alias για σουπερ κουλ καταστασεις με τζενιφερ γκαρνερ σε ρολο super chick spy. Κλασικος βεβαια jj abrahams, μια σειρα που ολο υποσχεται κατι μαγικο, με τρελες θεωρειες, με την μοιρα να σε οδηγει καπου, αλλα που??? Τελος παντον η διαφορα με το λοστ, ειναι οτι το alias ειναι εξαρχης μια σειρα με μονο σκοπο να σε διασκεδασει, οτι θεωρια και να σου πεταξει ξερεις οτι ειναι τραβηγμενη απο την αρχη, βλεπεις ενα πολεμο με κατασκοπους αλλα τζειμς μποντ και οτι sci fi γκατζετια μπορεις να φανταστεις και μια γκομενα που κανει τον ραμπο να φαινετε φλωρος. Δεν υπαρχει σοβαρος ρεαλισμος, οποτε εισαι εξαρχης με κατεβασμενες τις αμυνες και απλα το διασκεδαζεις. Για μενα ηταν απο τις πρωτες μου αγαπες σε σειρες. Ναι με απογοητευσε στο τελος, αλλα το διασκεδασα στην πορεια. Το λοστ μονο εκνευρισμο και κοροιδια μου προσφερε, εγω προσωπικα δεν θα πω στο τελος, ναι την χαρηκα την πορεια του.

Deadwood, σειρα εποχης, με την αρχη των αμερικανικων αποικειων, με τους πρωτους νομους, με τους πιστολερο και τους σεριφηδες.... Μεστο σεναριο, καταπληκτικη απεικονιση της τοτε εποχης, ενδιαφερουσα ιστορια, πολλες καλες ερμηνειες με κορυφη τον al swarengen σε επιπεδα michael hall απο ντεξτερ η αν θες loke απο λοστ. Και τελος πολλα μπινελικια, μια σειρα οπου θα ακους το cocksucker γυρω στις 100 φορες ανα επεισοδειο λοοολ.

Για μενα ηταν διαμαντακι και το pushing daises. Πανυγλυκια σειρα, με νταρκ χιουμορ, με ωραιους χαρακτηρες, καπληκτικα σκηνικα και χρωματα, σου γεμιζε την καρδια. Δυστηχως ανηκει στην κατηγορια too good and wierd to get proper ratings. Με λιγα λογια, φανατικο κοινο αλλα μικρο, δεν εκανε τρελα ρατιγκς, οποτε το κοψανε στην 2ρη σεζον. Αλλα και ετσι αξιζει να το δεις.

Ενωειτε ντεξτερ για την απολυτη σειρα μετα το καρνιβαλ. Αν και πλεον το θεωρο καλυτερο απο το καρνιβαλ.

και μετα περναμε σε αλλο στυλ, ποιο κωμωδίες, οπου προτεινο flight of the conchords, scrubs, arrested devlopment, weeds, office, my name is earl.....

Αυτα τα λιγα μου ερχονται στο μυαλο. Και για μενα ολες που προτεινα ειναι κλασεις ανωτερες απο την λοστοαπατη.

• Members
Δημοσ.

Άντε, ας (ξανά)βάλω το δικό μου top-όσο φτάσει:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νο1: Οι πάρα πολύ αγαπημένες:

- The Wire

- Twin Peaks

- Dexter (επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, κρατάω μια επιφύλαξη)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νο2: Οι πολύ αγαπημένες:

- Sopranos

- Six feet under

- Carnivale

- The Prisoner (του 1968)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νο3: Οι πολύ καλές (μου άρεσαν πολύ αλλά δυσκολεύομαι να τις αποκαλέσω "αγαπημένες"):

- Breaking Bad (ναι, το ξεκίνησα κι εγώ)

- Deadwood

- Rome

- Band of Brothers

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νο4: Οι καλές, που όμως δυσκολεύομαι να τις αποκαλέσω "πολύ καλές":

- Damages

- Battlestar Gallactica

- OZ

- The Shield

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Νο5: Οι ευχάριστες:

- Lost

- Supernatural

- Spartacus Blood and Sand (μπείτε στο σχετικό topic και διαβάστε τα σχόλια που έχουν γίνει - πιστεύω θα σας πείσουν κι εσάς :P)

- House MD

- Firefly

- True Blood

Επίσης, μου άρεσαν οι πρώτες σαιζόν 24 και Prison Break - μόνο οι πρώτες σαιζόν όμως (για την ακρίβεια, στο 24 οι 12 πρώτες ώρες κυρίως, μετά άρχισε να χάνει την αληθοφάνειά του)

Σχετικά με το Lost τώρα (Sellers, ντροπή ο παραλληλισμός με τους Floyd - αν το ξαναγράψεις δε σου ξαναμιλάω :P) αν και κατά καιρούς έχω γράψει την άποψή μου, ας τα ξαναπώ εδώ μαζεμένα:

Ήδη από την πρώτη σαιζόν είχα γράψει θυμάμαι πως θα ήθελα στην 2η να την αναλάμβανε κάποιος σαν τον Lynch και να της άλλαζε τα φώτα ως προς το θέμα της προσμονής απαντήσεων (να την έκανε δηλαδή κάτι σαν το Twin Peaks).

Για μένα το επεισόδιο που σηματοδότησε το ότι μάλλον κινούμαστε σε κάτι μέτριο από άποψη απαντήσεων ήταν το Constant, όπου η λύση του μυστηρίου πιστεύω πως ήταν τελείως πρόχειρη και μάλλον αποτελούσε σεναριακή ευκολία

έφτανε δηλαδή ο Ντέσμοντ να τηλεφωνήσει στην αγαπημένη του και η ζωή του θα σωζόταν :eek:

. Μετά μπήκαν στην ιστορία

άνθρωποι που μιλούν με νεκρούς, αθάνατοι κλπ

οπότε κάπου εκεί έπεσε για μένα από την κατηγορία ν.3 στην ν. 5 (στην ν.2 δεν μπήκε ποτέ γιατί δεν είχε βρισίδι, σκηνές γραφικής βίας και σεξ - στοιχεία απαραίτητα για μια σειρά κατά τη γνώμη μου :P -εκτός κι αν είσαι Twin Peaks, οπότε συγχωρείσαι).

Γενικά πιστεύω πως είχε προοπτικές για κάτι καλύτερο, δεν τις δικαίωσε, αλλά παραμένει διασκεδαστική φτάνει να μην περιμένεις να σου λύσει τα μυστήρια του σύμπαντος.

*σημείωση: όλα τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούν αξιώσεις αντικειμενικότητας. Ανεφθινόμαστε για τις ζημνιές

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πολλοι θα προτεινουν και τα west wing, αλλα δεν εχω αποψη, εχω δει μονο σποραδικα επεισοδεια.

όχι και τόσο εύκολη σειρά και κάποιοι μπορεί να βαρεθούν γρήγορα, προσωπικά μια από τις αγαπημένες μου...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
ολοκληρωμενες σειρες με ιστορια με συνοχη. με σχεδιο, με αναπτυξη χαρακτηρων, με καταληξη συγκλονιστικη ειναι αναμφισβητητα το the shield και το the wire. Για μενα καταπληκτικες και οι δυο. ωμες, ρεαλιστικες, κοινωνικες....

Πολύ σωστά.

Καταπληκτικές σειρές. Καμιά σχέση με την σαχλαμάρα το Λοστ και τους ηλίθιους δημιουργούς του.

Μια άλλη καταπληκτική σειρά που πραγματικά είχε πενταετές πλάνο είναι το Babylon 5.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας και θα τις εξετάσω! Σίγουρα το Twin Peaks έχει μπει στη λίστα μετά(/μαζί με) το Carnivale και μετά λογικά πάμε για Wire.

Αλλά η ατάκα που μου τράβηξε την προσοχή είναι αυτή του nikosBruin για το Babylon 5.

Από όλες τις σειρές που προτείνατε, για ποιες νοιώθετε ότι υπάρχει πραγματικό πλάνο; Και μάλιστα χρόνων; Για παράδειγμα ο λόγος που έχω πολύ υψηλές προσδοκίες από το Carnivale είναι επειδή τελειώνει γρήγορα, οπότε μπορώ να φανταστώ ότι οι δημιουργοί είχαν το τέλος στο μυαλό τους από την αρχή.

ΥΓ. Το Babylon 5 δύσκολα θα το δω γιατί το κατακρίνει συνεχώς ο Sheldon. :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...