Επισκέπτης Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Δημοσ. 9 Μαΐου 2010 Με ανησυχεί που το θέμα αυτό δεν έχει γίνει ακόμα ευρέως γνωστό. Σε όσους το λέω θεωρούν ότι είναι κάποια φήμη. ακριβως γι'αυτό το περασαν στα ψιλά, λογω των αντιδράσεων του κόσμου. τι φήμη?? εδω ψηφίστηκε απο την Βουλή στις 04/05/2010 !! όποιος έχει την δυνατότητα ας το δημοσιοποιήσει και σε άλλα forum.
btriad Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 ακριβως γι'αυτό το περασαν στα ψιλά, λογω των αντιδράσεων του κόσμου.τι φήμη?? εδω ψηφίστηκε απο την Βουλή στις 04/05/2010 !! όποιος έχει την δυνατότητα ας το δημοσιοποιήσει και σε άλλα forum. Που ακριβώς είναι το κακό στο ότι πρέπει οι εργοδότες να καταβάλουν τις εισφορές που τους αναλογούν αλλά και να αποδίδουν τις εισφορές που ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΑΝ από τους εργαζόμενους; Γιατί οι εργοδότες να χρησιμοποιούν τα χρήματα των εργαζομένων αλλά και έμμεσα του ΙΚΑ για να χρηματοδοτούν την επιχείρησή τους; Που στο εξωτερικό γίνετε αυτό δηλαδή; Το αν ο τρόπος που επιλέγουν είναι λάθος (μη αποδοχή της ΑΠΔ) είναι κάτι που θέλει συζήτηση αλλά πιστεύω ότι καλά κάνουν και κυνηγάνε τους εργοδότες στο συγκεκριμένο θέμα.. Και δεν μας γυρίζει στο '70 που ανέφερε κάποιος αλλά στο 2001...
black_widow Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Που ακριβώς είναι το κακό στο ότι πρέπει οι εργοδότες να καταβάλουν τις εισφορές που τους αναλογούν αλλά και να αποδίδουν τις εισφορές που ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΑΝ από τους εργαζόμενους;Γιατί οι εργοδότες να χρησιμοποιούν τα χρήματα των εργαζομένων αλλά και έμμεσα του ΙΚΑ για να χρηματοδοτούν την επιχείρησή τους; Που στο εξωτερικό γίνετε αυτό δηλαδή; Το αν ο τρόπος που επιλέγουν είναι λάθος (μη αποδοχή της ΑΠΔ) είναι κάτι που θέλει συζήτηση αλλά πιστεύω ότι καλά κάνουν και κυνηγάνε τους εργοδότες στο συγκεκριμένο θέμα.. Και δεν μας γυρίζει στο '70 που ανέφερε κάποιος αλλά στο 2001... Δεν κατάλαβες τι προσπαθούμε να πούμε εδώ.Ποιός υποστήριξε τους εργοδότες σε αυτή τη συζήτηση;Από τον υπάλληλο γίνονται οι κρατήσεις κανονικά. Πες ότι ο εργοδότης χρωστούσε την καταβολή εισφορών προηγούμενης περιόδου και πήγε τώρα να υποβάλλει την καινούργια δήλωση των τελευταίων μηνών. Το ΙΚΑ δεχόταν τη δήλωση αν και χρωστάει και δε πέταγε το μπαλάκι στον εργαζόμενο, ο εργαζόμενος συνέχιζε να ασφαλιζόταν κανονικά γιατί είναι θέμα ΙΚΑ- εργοδότη αυτό, δεν έπρεπε να μείνει ανασφάλιστος. Στην επόμενη δήλωση λοιπόν που δε θα μπορεί να κατατεθεί, ο λογαριασμός της ασφάλισης του εργαζομένου για την περίοδο αυτή δε θα έχει ένσημα, δε θα μπορέσει να ανανεώσει το βιβλιάριο του γιατί θα φαίνεται ανασφάλιστος, θα έχει πρόβλημα με επιδόματα κ.λ.π. Κοινώς το οτι οι εργοδότες χρωστάνε στο ΙΚΑ οι εργαζόμενοι θα το πληρώσουν. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι ο εργοδότης θα τρέξει να πληρώσει τις εισφορές του μη τυχόν και μείνει ο υπάλληλος του χωρίς ένσημα, σκασίλα του μεγάλη. Δηλαδή εγώ που ψάχνω για δουλειά τώρα που θα ξέρω αν ο εργοδότης χρωστάει ή όχι στο ΙΚΑ ; Ας πάει το δημόσιο να του κατασχέσει την περιουσία, εγώ τι φταίω δηλαδή; Υ.Γ. Ακόμα το πρόβλημα δεν έχει φανεί, καθίστε να έρθει η Α.Π.Δ. του καλοκαιριού που θα αρχίσουν να μη γίνονται δεκτές.
btriad Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δεν κατάλαβες τι προσπαθούμε να πούμε εδώ.Ποιός υποστήριξε τους εργοδότες σε αυτή τη συζήτηση;Από τον υπάλληλο γίνονται οι κρατήσεις κανονικά. Πες ότι ο εργοδότης χρωστούσε την καταβολή εισφορών προηγούμενης περιόδου και πήγε τώρα να υποβάλλει την καινούργια δήλωση των τελευταίων μηνών. Το ΙΚΑ δεχόταν τη δήλωση αν και χρωστάει και δε πέταγε το μπαλάκι στον εργαζόμενο, ο εργαζόμενος συνέχιζε να ασφαλιζόταν κανονικά γιατί είναι θέμα ΙΚΑ- εργοδότη αυτό, δεν έπρεπε να μείνει ανασφάλιστος. Στην επόμενη δήλωση λοιπόν που δε θα μπορεί να κατατεθεί, ο λογαριασμός της ασφάλισης του εργαζομένου για την περίοδο αυτή δε θα έχει ένσημα, δε θα μπορέσει να ανανεώσει το βιβλιάριο του γιατί θα φαίνεται ανασφάλιστος, θα έχει πρόβλημα με επιδόματα κ.λ.π. Κοινώς το οτι οι εργοδότες χρωστάνε στο ΙΚΑ οι εργαζόμενοι θα το πληρώσουν. Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι ο εργοδότης θα τρέξει να πληρώσει τις εισφορές του μη τυχόν και μείνει ο υπάλληλος του χωρίς ένσημα, σκασίλα του μεγάλη. Δηλαδή εγώ που ψάχνω για δουλειά τώρα που θα ξέρω αν ο εργοδότης χρωστάει ή όχι στο ΙΚΑ ; Ας πάει το δημόσιο να του κατασχέσει την περιουσία, εγώ τι φταίω δηλαδή; Υ.Γ. Ακόμα το πρόβλημα δεν έχει φανεί, καθίστε να έρθει η Α.Π.Δ. του καλοκαιριού που θα αρχίσουν να μη γίνονται δεκτές. Μέχρι το 2002 το σύστημα δούλευε έτσι χωρίς προβλήματα. Και δεν νομίζω ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο να δίνετε πλήρη ασφάλιση χωρίς ...καταβολή ασφαλίστρων... Είναι δυνατόν να θεωρείς λογικό να έχει κάποιος παροχές (π.χ. εισητήρια θεάτρου) χωρίς να έχει καταβάλει εισφορές; Επαναλαμβάνω να μου πεις ότι είναι λάθος ο τρόπος της ΑΠΔ μπορεί και να έχεις δίκοι. Αλλά χωρίς πληρωμή εισφορών να έχει ασφάλιση; Ένας από τους λόγους που χάνουμε τις συντάξεις μας είναι και αυτός.. Αυτό το μέτρο θα θίξει τους ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ εργοδότες που μάθανε να κινούνται με τα χρήματα των υπαλλήλων τους και του ΙΚΑ... Και για να μην μου πεις για στραβοπάτημα του επιχειρηματία οι ρυθμίσεις στο ΙΚΑ καλά κρατούν... Και λες σαν λύση την κατάσχεση. Δηλαδή λες αν καθυστερήσει την πληρωμή εισφορών να κάνει κατάσχεση το Δημόσιο στην περιουσία του εργοδότη, δηλαδή να του κλείσει την επιχείρηση ουσιαστικά... Εσύ όμως θα είσαι ευτυχισμένος με τα ένσημα του ενός μήνα, άντε δύο αλλά και άνεργος... Μήπως είναι καλύτερα να (ξανά)μάθουν οι εργοδότες ότι τα ένσημα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνονται στην ώρα τους όπως το ρεύμα; Και με την ίδια λογική γιατί το κράτος να μην σπονσοράρει με τον ίδιο τρόπο και τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ; Γιατί ο ελ. επαγγ. να πρέπει να πληρώνει τις εισφορές του για να έχει ασφάλιση; Ο ελ. επαγγελματίας είναι το κορόιδο; Το μέτρο σαν σκέψη είναι πολύ καλό... Για να έχει κάποιος παροχές πρέπει να έχει πληρώσει. Αν όχι υπάρχει η πρόνεια που καλύπτει για τα βασικά... Το θέμα είναι πως θα γίνει η υλοποίηση και η μετάβαση...
black_widow Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Και με την ίδια λογική γιατί το κράτος να μην σπονσοράρει με τον ίδιο τρόπο και τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ; Γιατί ο ελ. επαγγ. να πρέπει να πληρώνει τις εισφορές του για να έχει ασφάλιση; Ο ελ. επαγγελματίας είναι το κορόιδο; Αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας να υποθέσω; ---------- Προσθήκη στις 10:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:14 ---------- Το μέτρο σαν σκέψη είναι πολύ καλό... Για να έχει κάποιος παροχές πρέπει να έχει πληρώσει. Αν όχι υπάρχει η πρόνεια που καλύπτει για τα βασικά... Το θέμα είναι πως θα γίνει η υλοποίηση και η μετάβαση... Μα ο εργαζόμενος δε θα έχει παροχές που επαναλαμβάνω του γίνονται οι παρακρατήσεις, δεν έκλεψε το Ελληνικό Δημόσιο σε κάτι. Ποιά είναι η πρόνοια που καλύπτει για τα βασικά; Που θα τα βρει τα ένσημα ο εργαζόμενος για να ανανεώσει το βιβλιάριο ασθενείας του;
kouvas73 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ο εργοδότης χρωστάει Το ΙΚΑ θέλει τα φράγκα του Ο εργαζόμενος που φταίει? Το κράτος προφανώς για να αναγκάσει τον εργοδότη να πληρώσει βάζει τον εργαζόμενο να βάλει χέρι στο αφεντικό του. Ότι δεν έχει κότσια να το κάνει το ίδιο κράτος ζητάει από τον εργαζόμενο να το κάνει. Ζιμπάμπουε. Στο ΤΕΒΕ ο εργαζόμενος είναι και "εργοδότης". Αν δεν μπορεί να πληρώσει να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Το ίδιο να γίνει και με το ΙΚΑ λοιπόν μπας και ξεβρομίσει η αγορά. Όποιος χρωστάει να πληρώσει επιτέλους σε αυτή τη χώρα. Μια επιχείρηση στην τελική που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις τις δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ζημιά κάνει παρά καλό. Άλλωστε αν δεν κλείσει σήμερα θα κλείσει αύριο έχοντας αυξήσει ακόμη περισσότερο το χρέος της. Υ.Γ.Είμαι εργοδότης και δεν χρωστάω στο ΙΚΑ. Παρόλα αυτά λόγο του ότι δεν ήμουνα πάντα αφεντικό καταλαβαίνω και τους εργαζόμενους.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέχρι το 2002 το σύστημα δούλευε έτσι χωρίς προβλήματα. Και δεν νομίζω ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο να δίνετε πλήρη ασφάλιση χωρίς ...καταβολή ασφαλίστρων... Είναι δυνατόν να θεωρείς λογικό να έχει κάποιος παροχές (π.χ. εισητήρια θεάτρου) χωρίς να έχει καταβάλει εισφορές; Επαναλαμβάνω να μου πεις ότι είναι λάθος ο τρόπος της ΑΠΔ μπορεί και να έχεις δίκοι. Αλλά χωρίς πληρωμή εισφορών να έχει ασφάλιση; Ένας από τους λόγους που χάνουμε τις συντάξεις μας είναι και αυτός.. Αυτό το μέτρο θα θίξει τους ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ εργοδότες που μάθανε να κινούνται με τα χρήματα των υπαλλήλων τους και του ΙΚΑ... Και για να μην μου πεις για στραβοπάτημα του επιχειρηματία οι ρυθμίσεις στο ΙΚΑ καλά κρατούν... Και λες σαν λύση την κατάσχεση. Δηλαδή λες αν καθυστερήσει την πληρωμή εισφορών να κάνει κατάσχεση το Δημόσιο στην περιουσία του εργοδότη, δηλαδή να του κλείσει την επιχείρηση ουσιαστικά... Εσύ όμως θα είσαι ευτυχισμένος με τα ένσημα του ενός μήνα, άντε δύο αλλά και άνεργος... Μήπως είναι καλύτερα να (ξανά)μάθουν οι εργοδότες ότι τα ένσημα ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνονται στην ώρα τους όπως το ρεύμα; Και με την ίδια λογική γιατί το κράτος να μην σπονσοράρει με τον ίδιο τρόπο και τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ; Γιατί ο ελ. επαγγ. να πρέπει να πληρώνει τις εισφορές του για να έχει ασφάλιση; Ο ελ. επαγγελματίας είναι το κορόιδο; Το μέτρο σαν σκέψη είναι πολύ καλό... Για να έχει κάποιος παροχές πρέπει να έχει πληρώσει. Αν όχι υπάρχει η πρόνεια που καλύπτει για τα βασικά... Το θέμα είναι πως θα γίνει η υλοποίηση και η μετάβαση... Φυσικα και οι εργαζομενοι πληρωνουν , αφου παρακρατειται η εισφορά τους απο τον μισθό, το προβλημα βρισκεται στους εργοδοτες που εκτος οτι δεν πληρωνουν την δικη τους εισφορά, καταχραζονται και αυτες των εργαζομένων. Όμως δεν θα ήθελα να σχολιάσω την άποψη σου, απλά είμαι με το μέρος+την λογική των εργαζόμενων στο συγκεκριμένο. Οι οποίοι, στην πλειονοτητα των περιπτώσεων δεν γνωρίζουν καν, αν ο εργόδοτης τους οφείλει στο ΙΚΑ. Πλέον θα το μάθουν, οταν του χρονου τον Φλεβάρη πάνε να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους... Πρόκεται για καραμπινάτη περίπτωση, μάλιστα στα μουλωχτά, για να ελαφρυνθεί το ΙΚΑ απο το κόστος παροχών το οποίο αδυνατεί με τους ελεγχτικους του μηχανισμούς να εισπράττει. Κατά τ'άλλα ΔΕ θα πλήρωναν πάλι τα σπασμένα τα γνωστά θύματα... αλλά τα λαμόγια. Απο το "πάταξη της εισφοροδιαφυγής & εισφοροκλοπής" το πήγαν στο "πάταξη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων & αύξηση της αδήλωτης εργασίας" σημ: ελεύθερος επαγγελματίας είμαι, οχι μισθωτός. κατι ψηνετε: http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=73429&pid=344322&st=0entry344322
btriad Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γράφετε; Μόνοι σας τα λέτε... Ο εργοδότης κλέβει τον εργαζόμενο και εσείς θέλετε το Ελληνικό Δημόσιο να τα βάλει από την τσέπη του και να κυνηγήσει τον εργοδότη... Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Σαν να λέμε με κλέβει εμένα κάποιος και ζητάω από το κράτος να μου δώσει τα χρήματα και ας πάει να τα πάρει το κράτος από τον κλέφτη... Ελεος δηλαδή.. Και με το ΤΕΒΕ το ίδιο ακριβώς.. Δεν κατάλαβα... Εκεί ο εργοδότης του εαυτού του δεν έχει δικαίωμα να έχει χρηματοδότηση από το κράτος όπως ο εργοδότης μέσω ΙΚΑ; Άλλος ο ένας άλλος ο άλλος; Να μου πείτε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος καταβολής εισφορών ώστε ο εργοδότης να μην έχει περιθώρια να κλέβει να το καταλάβω... π.χ. να μην γίνετε παρακράτηση από τον εργοδότη αλλά απόδοση από τον εργαζόμενο των εισφορών... Και πριν το 2002 δεν σας πείραζε το καθεστός του ότι πρέπει να πληρώσει για να έχει ένσημα; Τώρα σας κόφτει; Και για το βιβλιάριο που λέτε, ναι δεν θα έχει αλλά χωρίς υγειονομική κάλυψη δεν μένει κανείς στην Ελλάδα... Και ξαναρωτάω, που στον κόμσο δίνονται ένσημα χωρίς καταβολή εισφορών; ---------- Προσθήκη στις 08:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:07 ---------- Φυσικα και οι εργαζομενοι πληρωνουν , αφου παρακρατειται η εισφορά τους απο τον μισθό, το προβλημα βρισκεται στους εργοδοτες που εκτος οτι δεν πληρωνουν την δικη τους εισφορά, καταχραζονται και αυτες των εργαζομένων.Όμως δεν θα ήθελα να σχολιάσω την άποψη σου, απλά είμαι με το μέρος+την λογική των εργαζόμενων στο συγκεκριμένο. Οι οποίοι, στην πλειονοτητα των περιπτώσεων δεν γνωρίζουν καν, αν ο εργόδοτης τους οφείλει στο ΙΚΑ. Πλέον θα το μάθουν, οταν του χρονου τον Φλεβάρη πάνε να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους... Πρόκεται για καραμπινάτη περίπτωση, μάλιστα στα μουλωχτά, για να ελαφρυνθεί το ΙΚΑ απο το κόστος παροχών το οποίο αδυνατεί με τους ελεγχτικους του μηχανισμούς να εισπράττει. Κατά τ'άλλα ΔΕ θα πλήρωναν πάλι τα σπασμένα τα γνωστά θύματα... αλλά τα λαμόγια. Απο το "πάταξη της εισφοροδιαφυγής & εισφοροκλοπής" το πήγαν στο "πάταξη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων & αύξηση της αδήλωτης εργασίας" σημ: ελεύθερος επαγγελματίας είμαι, οχι μισθωτός. κατι ψηνετε: http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=73429&pid=344322&st=0entry344322 Οι εργαζόμενοι παλιά, χωρίς μηχανογράφηση κάθε μήνα πέρνανε τα ένσημά τους και έτσι ξέρανε αν τα είχε αγοράσει ο εργοδότης ή όχι... Και λες ότι τώρα δεν θα υπάρχει δυνατότητα να ξέρουν αν έχει πληρώσει ο εργοδότης τις εισφορές; Ακόμα και αν δεν υπάρχει να βρεθεί... Σιγά το δύσκολο... Να μου πεις άλλα θέματα, οκ. Π.χ. αν ο εργοδότης κάνει ρύθμιση (αυτή την ωραία καινούργια με καταβολή μιας δόσης) ο εργαζόμενος παίρνει τα ένσημα ακόμα και αν ο εργοδότης χάσει την ρύθμιση; Γιατί αν συμβεί αυτό το αποτέλεσμα είναι μηδέν.... Σαν ιδέα επιμένω ότι είναι σωστή... Την υλοποίηση θέλω να δω..
kouvas73 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γράφετε; Μόνοι σας τα λέτε... Ο εργοδότης κλέβει τον εργαζόμενο και εσείς θέλετε το Ελληνικό Δημόσιο να τα βάλει από την τσέπη του και να κυνηγήσει τον εργοδότη... Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Σαν να λέμε με κλέβει εμένα κάποιος και ζητάω από το κράτος να μου δώσει τα χρήματα και ας πάει να τα πάρει το κράτος από τον κλέφτη... Ελεος δηλαδή.. Ναι πολύ σοβαρά. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τον πολίτη από κλέφτες. Αυτός είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους ύπαρξης ενός κράτους. Αν δεν είναι έτσι να πάρει ο κάθε ένας και νόμο στα χέρια του. Να βγούμε έξω λοιπόν και να αρχίσουμε να κυνηγάμε. Με την ίδια λογική αν εσένα σε κλέψουν το σπίτι πρέπει να εσύ να ψάξεις να βρεις τα κλεμμένα και τον κλέφτη. Αν τον πιάσεις προτείνω να μην τον πας στην αστυνομία αλλά να τον δικάσεις και μόνος σου γιατί άλλωστε εσένα έκλεψε. Για πιο λόγο να ζητήσεις από το κράτος να πιάσει τον κλέφτη? Θα μας τρελάνεις μου φαίνεται. Αυτά σε ένα πολιτισμένο κράτος θεωρούνται αυτονόητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 ρωτάω, που στον κοσμο ενω ο εργαζομενος πληρωνει τις εισφορές του και ο εργοδοτης του ειναι λαμογιο και τις καταχραζεται,το κρατος στρεφετεαι εναντιον του εργαζομενου και οχι εναντιον του εργοδότη; ο εργαζομενος πληρωνει τις δικες του εισφορες στην πηγη με παρακρατηση, γι'αυτο άλλωστε δεν παιρνει στο χερι τον μεικτο μισθο του. ειναι εμφανές οτι αυτη η ρυθμιση εκτος απο το ΙΚΑ εξυπηρετει και τα λαμογια εργοδοτες που πλεον θα εχουν και δικαιολογια, οτι ναι μεν θελουν αλλα το ΙΚΑ δεν τους επιτρεπει να ασφαλιζουν το προσωπικό τους. να δειτε που θα εκτιναχθεί η αδηλωτη/ανασφαλιστη εργασια και το μονο σιγουρο οτι αυτο εξυπηρετει αρκετα λαμόγια.
btriad Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ναι πολύ σοβαρά. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τον πολίτη από κλέφτες. Αυτός είναι από τους πιο σημαντικούς λόγους ύπαρξης ενός κράτους. Αν δεν είναι έτσι να πάρει ο κάθε ένας και νόμο στα χέρια του. Να βγούμε έξω λοιπόν και να αρχίσουμε να κυνηγάμε.Με την ίδια λογική αν εσένα σε κλέψουν το σπίτι πρέπει να εσύ να ψάξεις να βρεις τα κλεμμένα και τον κλέφτη. Αν τον πιάσεις προτείνω να μην τον πας στην αστυνομία αλλά να τον δικάσεις και μόνος σου γιατί άλλωστε εσένα έκλεψε. Για πιο λόγο να ζητήσεις από το κράτος να πιάσει τον κλέφτη? Θα μας τρελάνεις μου φαίνεται. Αυτά σε ένα πολιτισμένο κράτος θεωρούνται αυτονόητα. ΕΛΕΟΣ!!!! Δηλαδή εσύ αν σε κλέψουν πας στο κράτος και σου δίνουν αποζημείωση για τα κλεμμένα και μετά ψάχνουν να βρουν τον κλέφτη για να του πάρουν αυτά που σου δώσανε;;; Τι λες τώρα; Σαφώς το κράτος πρέπει να τους κυνηγάει.. Ποιος είπε το αντίθετο... Και τώρα δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν θα κυνηγάει αυτους που εισφοροδιαφεύγουν.. Και όταν πάρει αυτά που χρωστάει ο κάθε εργοδότης θα αποδίδει τα ανάλογα στον εργαζόμενο... Το ίδιο γίνετε και με το παράδειγμα που ανέφερες. Πας στην αστυνομία, βρίσκει τον κλέφτη (λέμε τώρα) και σου αποδίδει τα κλεμμένα (λέμε τώρα)...
kouvas73 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 ΕΛΕΟΣ!!!! Δηλαδή εσύ αν σε κλέψουν πας στο κράτος και σου δίνουν αποζημείωση για τα κλεμμένα και μετά ψάχνουν να βρουν τον κλέφτη για να του πάρουν αυτά που σου δώσανε;;; Τι λες τώρα; Για αυτό λέω ότι αν χρωστάει να του κλείσουν το μαγαζί. Όπως και εσένα που σε κλέψανε δεν φταις έτσι δεν φταίει ο εργαζόμενος αν τον κλέβουν. Ούτε εσύ, ούτε ο εργαζόμενος είσαι υποχρεωμένος να τα βάλεις με τον κλέφτη.
btriad Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 ρωτάω, που στον κοσμο ενω ο εργαζομενος πληρωνει τις εισφορές του και ο εργοδοτης του ειναι λαμογιο και τις καταχραζεται,το κρατος στρεφετεαι εναντιον του εργαζομενου και οχι εναντιον του εργοδότη;ο εργαζομενος πληρωνει τις δικες του εισφορες στην πηγη με παρακρατηση, γι'αυτο άλλωστε δεν παιρνει στο χερι τον μεικτο μισθο του. ειναι εμφανές οτι αυτη η ρυθμιση εκτος απο το ΙΚΑ εξυπηρετει και τα λαμογια εργοδοτες που πλεον θα εχουν και δικαιολογια, οτι ναι μεν θελουν αλλα το ΙΚΑ δεν τους επιτρεπει να ασφαλιζουν το προσωπικό τους. να δειτε που θα εκτιναχθεί η αδηλωτη/ανασφαλιστη εργασια και το μονο σιγουρο οτι αυτο εξυπηρετει αρκετα λαμόγια. Το κράτος ΔΕΝ στρέφετε εναντίον του εργαζόμενου... Ο εργαζόμενος μπορεί κάλιστα να πάει να κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ ότι δεν τον ασφάλισε ο εργοδότης... Και ΞΑΝΑΛΕΩ. Το ξέρετε ότι πριν το 2002 έτσι δούλευε το σύστημα; Αν δεν απέδιδε εισφορά (δεν αγόραζε τα ένσημα) ο εργοδότης δεν υπήρχε ασφάλιση και δούλευε μια χαρά το σύστημα; Το 2002 το ΙΚΑ άρχισε να γίνετε τράπεζα για άτοκα δάνεια (μέσω των επαναλαμβανώμενων χαριστικών ρυθμίσεων) προς τους εργοδότες. Και για μερικούς ακόμα ποιο 'έξυπνους' που βασίζονται σε 'μαγκες' λογιστές και δικηγόρους ήταν επιχορήγηση ούτε καν δάνειο.. Καιρός να σταματήσει τουλάχιστον αυτή η κρεπάλη μπας και σωθούμε και πάρουμε σύνταξη κάποτε... ---------- Προσθήκη στις 08:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:34 ---------- Για αυτό λέω ότι αν χρωστάει να του κλείσουν το μαγαζί. Όπως και εσένα που σε κλέψανε δεν φταις έτσι δεν φταίει ο εργαζόμενος αν τον κλέβουν. Ούτε εσύ, ούτε ο εργαζόμενος είσαι υποχρεωμένος να τα βάλεις με τον κλέφτη. Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ... Όπως πάω στην αστυνομία όταν με κλέψουν έτσι να πάει και ο εργαζόμενος στο ΙΚΑ και το ΙΚΑ να κάνει τις δέουσες ενέργειες...
kouvas73 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Το κράτος ΔΕΝ στρέφετε εναντίον του εργαζόμενου... Ο εργαζόμενος μπορεί κάλιστα να πάει να κάνει καταγγελία στο ΙΚΑ ότι δεν τον ασφάλισε ο εργοδότης... Το κράτος γνωρίζει ότι δεν πληρώνει ο εργοδότης για αυτό αρνιέται να καταθέσει ΑΠΔ. Το γνωρίζει αλλά δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον εργοδότη.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 φυσικα και γινεται καταγγελια αλλά φαντασου τι εχει να γινει απο την εφαρμογη της ρυθμισης: 1) το ΙΚΑ δεν θα ξερει τι και ποιος του οφειλει 2) ανασφαλιστοι εργαζομενοι 3) σημαντικοτατη αυξηση της αδηλωτης εργασίας, με δικαιολογια μαλιστα πλεον , αφου δεν θα εχουν την δυνατοτητα να στελνουν ΑΠΔ ειτε ηλεκτρονικα είτε χειρογραφα. 4) σημαντικοτατη γραφειοκρατικη επιβαρυνση των τμ.εσοδων και των ελεγκτικων μηχανισμών με καταγγελιες, τακτικους ελεγχους κλπ Η μη υποβολη ΑΠΔ θα δημιουργει χαος και ασυδοσια. Το ΙΚΑ μενει στο μαυρο σκοταδι για τα ποσα που απαιτει αλλα το κυριοτερο αφηνει ακαλυπτους τους εργαζομενους οι οποιοι σε καθε περιπτωση εχουν καλυψει στο ακεραιο την οφειλη τους. Το ΙΚΑ ας προσαρμοσει το μηχανογραφικο του συστημα ετσι ωστε μεσω της ηλεκτρονικης υποβολης των ΑΠΔ - επομενων απο αυτη που δεν τακτοποιηθηκαν οι αντιστοιχες εισφορες - ώστε να αντλει ΜΟΝΟ τα στοιχεια ασφαλιστικης εικονας των εργαζομενων και να ενημερωνει αμεσα τον εργοδοτη για τις κυρωσεις που τον επιβαρυνουν συμφωνα με τις νεες διαταξεις. Οσο αφορά τις νομικές ενέργειες, το ΙΚΑ ανέκαθεν πτωχευε επιχειρήσεις με οφειλες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.