Προς το περιεχόμενο

PHP Script και Αποστολή email.

dim87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί συμφορουμίτες ελπίζω να είσαστε όλοι καλά...

Είμαι νέος στον τομέα του Web Development σε Apache, PHP και mySQL με το εργαλείο XAMPP...

Για τις ανάγκες τις Πτυχιακής Εργασίας μου θέλω να φτιάξω ενα PHP script το οποίο να

στέλνω ενα email outgoing, δηλαδή σε πραγματικά email... Χρησιμοποιώ την γνωστή

συνάρτηση mail() μέσα σε ενα αρχείο PHP...

Μπορεί να μου πεί κάποιος , αν γνωρίζει, τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να επιτευχθεί αυτό μεσα απο τον

mail server Mercury που έχει ο XAMPP ή απο κάποιον άλλον server? Κατα προτίμηση δωρεάν.

Βρήκα κάποια Post στο internet όπως <εδώ> . Εκανα κάποια πειράματα με εναν λογαριασμό gmail που έχω.

Κατάφερα να ρυθμίσω τον SMTP server και να στείλω κάποια email outgoing με επιτυχία.

Σημερα κατα ενα περιεργο λόγο δεν μπορώ να στείλω ούτε ένα...

Σας στέλνω ενα Printscreen της κατάστασης των email απο τον Mercury

Περιμένω την βοήθεια σας...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

mercury.th.jpg

Δημοσ.

Έχει συζητηθεί πολλάκις... μπορείς και με την mail, κε με την smpt και με ότι τραβάει η όρεξησου... τι θεμα έχει η πτυχιακή;

Δημοσ.
Έχει συζητηθεί πολλάκις... μπορείς και με την mail, κε με την smpt και με ότι τραβάει η όρεξησου... τι θεμα έχει η πτυχιακή;

Φιλε Seldimi... Αν γνωρίζεις κάτι τουλάχιστον μπορείς να μου δώσεις ορισμένες παραπομπές?:-)

Η Πτυχιακή έχει να κάνει με Recommendation Systems...

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα στον Mercury είναι στο φόρτωμα των modules του...

Όταν κάνω start τον Mercury όλα τα modules δείχνουν να είναι offline...

Αναγκαστικά πρέπει να να κάνω την εξής ενεργεια:

File->Enter Offline Mode και ξανα File->Leave Offline Mode...

Αυτο για να ειναι ready, διότι αν δεν το κάνω αυτό, όταν εκτελώ το script που περιέχει

την mail(), μου βγάζει το παρακάτω warning - προβλημα

>Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in XXXXXXX 

Μήπως γνωρίζει κάποιος πώς πρέπει να τον ρυθμίσω, απο το mercury.ini ετσι ώστε να μην

κάνω την παραπάνω ενέργεια?

Δημοσ.

Να σου πώ Seldimi έτσι πίστευα κι εγώ αλλά με τον παραπάνω οδηγό που αναφέρω

στο πρώτο post και με δοκιμές που έκανα άλλαξα γνώμη.. Αρκεί ένας λογαριασμός

email και τον smtp server του, εκεί που εχεις λογαριασμό...

Δημοσ.

Να σου πώ Seldimi έτσι πίστευα κι εγώ αλλά με τον παραπάνω οδηγό που αναφέρω

στο πρώτο post και με δοκιμές που έκανα άλλαξα γνώμη.. Αρκεί ένας λογαριασμός

email και τον smtp server του, εκεί που εχεις λογαριασμό...

Δημοσ.

Αρκεί να τροποποιήσεις το αρχείο C:\xampp\php\php.ini

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google:

Ένα από τα αποτελέσματα

Use an ASCII text editor (such as Notepad, which can be found in the Accessories folder of your Start menu) to open "php.ini". You may need to make the following changes to the file, depending on your requirements:

If your script uses the mail() function, and you want the function to successfully send mail on your local machine, look for the following section:

>[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost
smtp_port = 25

; For Win32 only.
;sendmail_from = [email="[email protected]"][email protected][/email]

Change it to point to your SMTP server and email account. For example, if your SMTP server is "mail.example.com" and your email address is "[email protected]", change the code to:

>[mail function]
SMTP = mail.example.com
smtp_port = 25
sendmail_from = [email="[email protected]"][email protected][/email] 

Note that after you do this, when your script tries to use the mail() function, you will need to be connected to your ISP for the function to succeed. If you do not modify the above lines and attempt to use mail() in your script, the function will return a fail code, and display (or log) the error (depending on how you configure php.ini to handle errors).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...