johnykim Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Συμφωνώ με τον Koeman ,αλλά και με τον nikos21aek για πιο φθηνή αν πάει σε TN panel. Να σημειώσω απλά ,ότι αν πάει σε TN panel μέχρι 200 ευρώ(γιατί ,όντως, μέχρι εκεί αξίζει να δώσεις), η διαφορά ανεβαίνει στα 150 ευρώ.Οπότε αφού μπορεί να δώσει λιγότερα, ίσως ξαναθέλει σκέψη η αγορά με IPS panel.
nikos21aek Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Και οι άλλοι δίκαιο έχουν.Αν είναι να δώσει 3 κατοστάρικα για tn είναι πολλά λεφτα.Σκέφτεται μετά και το ips πολύ σοβαρά γιατί αξίζει.Με 200 εννοείται ότι αλλάζει το θέμα.
Haldol Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Το δικό μου point πάντως ήταν πως στις 24" το TN είναι κακή επιλογή. Μια οθόνη 24" με 16:10 έχει 30+ εκατοστά ύψος. Και μισό μέτρο (!) πλάτος. Σε τέτοιες διαστάσεις δημιουργούνται πλαγιαστές γωνίες θέασης ακόμα και αν τα μάτια σου είναι τελείως κάθετα ως προς την οθόνη. Σε 17" με 4:3 δεν είναι και τόσο θέμα... εκεί ναι, πάρε TN εκτός κι αν χρειάζεσαι σωστά χρώματα. Όχι όμως σε 24"... εκεί θα είναι χάλια η απεικόνιση πάντα. Και αν δεν έχεις κάτσει μπροστά σε καλή οθόνη 24" για να καταλάβεις ο ίδιος τη διαφορά, θα την καταλάβουν τα μάτια σου. Πάντως θα συμφωνήσω με τα παιδιά... για TN panel να δώσεις πάνω από 200€ αμαρτία είναι.
Koeman Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Και οι άλλοι δίκαιο έχουν.Αν είναι να δώσει 3 κατοστάρικα για tn είναι πολλά λεφτα.Σκέφτεται μετά και το ips πολύ σοβαρά γιατί αξίζει.Με 200 εννοείται ότι αλλάζει το θέμα. Τότε να το ξαναπώ κάπως καλύτερα γιατί όντος δεν έχετε άδικο όσον αφορά το ποσό που είναι διατεθειμένος να δώσει για ΤΝ. Είναι πολλά τα 300 όπως και τα 250 είναι πολλά. Το γεγονός ότι θάβονται τα ΤΝ σε όλες τις συζητήσεις όμως ισχύει και μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να υπερέβαλα αλλά διαβάζοντας λίγο πολύ και άλλα tοpics η ίδια κουβέντα ανακυκλώνεται και καταλήγουμε στο πόσο χάλια είναι τα ΤΝ που για μένα είναι υπερβολή. Δεν προσπαθώ να περάσω σαν ψιλά γράμματα τις διαφορές ΤΝ με IPS, υπάρχουν, είναι σημαντικές και είναι σαφώς νικητής το IPS. Αλλά είμαι της άποψης ότι αν θέλεις να πας σε IPS δεν θα πάρεις ότι φτηνότερο IPS υπάρχει μόνο και μόνο επειδή είναι IPS. Αναφέρατε ένα φτηνό σχετικά μοντέλο, για δώστε μερικές τιμούλες παραπάνω για την γκάμα των 22"-27" ιντσών για να δούμε τελικά με τα λεφτά που συζητάμε που φτάνει το ταβάνι των IPS. Γι'αυτό ίσως βγαίνει από τα λεγόμενά μου ότι απευθύνονται σε "ιδιαίτερο" κοινό, απαιτητικούς/επαγγελματίες και μη-fps gamers. Φίλε Thresh δεν με ενόχλησαν ποτέ οι γωνίες θέασης γιατί για τις λίγες ώρες που θα δω (αν δω) ταινία με παρέα δεν θα είναι το βασικό κριτήριο της αγοράς μου. Για τον εαυτό μου την θέλω που κάθομαι στην καρεκλάρα μου, μπροστά μου και σ'αυτή την περίπτωση αδιαφορώ για τις γωνίες προσωπικά. Για τις εξαιρέσεις συμβιβάζομαι και δεν είναι ότι δεν βλέπεις και τίποτα εκτός αν κάτσεις πραγματικά στις 170 μοίρες από την οθόνη αλλα νομίζω ότι σε έναν χώρο δωματίου ας πούμε δεν πρόκειται να βρεθεί κανείς εύκολα σε μικρότερη απόσταη του ενός μέτρου από την οθόνη άρα η οπτική γωνία αλλάζει και δεν γίνεται να είναι τόσο χάλια - γνώμη μου. Για την κάθετη γωνία θέασης, άμα ρυθμίζεται από την βάση της, ξαπλώνεις και είσαι jet. Αυτό κάνω εγώ τουλάχιστον. Παιδιά μην το πέρνετε προσωπικά, τον δικηγόρο του διαβόλου κάνω λίγο πολύ για να είναι ξεκάθαρο στα άτομα που δεν την ψάχνουν τόσο πολύ την φάση αλλά περιορίζονται στο τι άκουσαν από τον φίλο τους ή τον πωλητή του τάδε καταστήματος, ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, υπάρχει και το γκρι και πάει ανάλογα τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και το budget του καθενός.
Dosas Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Τί σχέση έχουν τα fps games με τα IPS. Μου φαίνεται ότι 'κατασκευάζεις' προβλήματα γιατί δεν έχεις ιδέα τί παίζει, το input lag είναι αυτό που μετράει στα fps. Διάβασε κανένα review και θα καταλάβεις. Όσο για την NEC, δεν είναι καθόλου 'φτηνή' και ξεφτυλίζει οποιαδήποτε ΤΝ ανεξαρτήτου τιμής, δες εδώ τα input lags της http://www.tftcentral.co.uk/reviews/nec_ea231wmi.htm Επίσης όπως ανεφέρθηκε και πιο πάνω, στις ΤΝ και ίσια μπροστά να κάθεσαι το viewing angle της ΤΝ αδυνατεί να απεικονίσει τα χρώματα σωστά. Τέλος πάντων πολλά είπαμε, ο καθένας μπορεί να βγαλεί τα συμπεράσματα του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2010 Φίλε Thresh δεν με ενόχλησαν ποτέ οι γωνίες θέασης γιατί για τις λίγες ώρες που θα δω (αν δω) ταινία με παρέα δεν θα είναι το βασικό κριτήριο της αγοράς μου. Για τον εαυτό μου την θέλω που κάθομαι στην καρεκλάρα μου, μπροστά μου και σ'αυτή την περίπτωση αδιαφορώ για τις γωνίες προσωπικά. Για τις εξαιρέσεις συμβιβάζομαι και δεν είναι ότι δεν βλέπεις και τίποτα εκτός αν κάτσεις πραγματικά στις 170 μοίρες από την οθόνη αλλα νομίζω ότι σε έναν χώρο δωματίου ας πούμε δεν πρόκειται να βρεθεί κανείς εύκολα σε μικρότερη απόσταη του ενός μέτρου από την οθόνη άρα η οπτική γωνία αλλάζει και δεν γίνεται να είναι τόσο χάλια - γνώμη μου. Για την κάθετη γωνία θέασης, άμα ρυθμίζεται από την βάση της, ξαπλώνεις και είσαι jet. Αυτό κάνω εγώ τουλάχιστον. η ερώτηση/απορία δεν ήταν για το αν είναι προτεραιότητα/κριτήριο για σένα, ήταν για τις διαφορές μέρα με νύχτα που δεν έβλεπες... μπορεί να αδιαφορείς για την συγκεκριμένη διαφορά, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι αρκετά μεγάλη...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2010 για όποιον θέλει να περιμένει http://www.engadget.com/2010/05/13/dell-pumps-out-a-pair-of-new-ultrasharp-1080p-ips-lcds-asks-a-p/
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Νομίζω πως θα πάω στην τελευταια... Σε καμια 2 βδομαδες θα έχει ερθει αραγε και εδώ; Φαινεται καλή και οικονομικη
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 κανένα νέο προϊόν δεν έρχεται Ελλάδα σε 2 βδομάδες...λολ αλλά μπορεί να είσαι τυχερός και να το φέρεις από Αγγλία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.