chek2fire Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Παιδιά ολοκληρωμένο review περιμένουμε από όσους το τέλειωσαν και ας έχει και spoiler Αρε Τσουρινάκη που είσαι? Σε κάτι τέτοιες στιγμές χρειαζόταν
zvarthangalos Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Εχω απογοητευθεί απο το παιχνίδι (σχεδόν το τερματίζω) κατα την γνώμη μου πέταξαν στα σκουπίδια ολο το μυστήριο που ειχε το πρώτο black mirror (που ήτανε και το ατού του παιχνιδιού) τo part I και part II νομίζω πως δεν χρειαζόταν καθόλου η έστω να μην είχαν τοσο μεγάλη διάρκεια.
benign Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Λοιπον να πω και εγω την γνωμη μου. Προσωπικα μου αρεσει.Αυτο που δεν υπαρχει,ειναι η ατμοσφαιρα του Βρεττανικου χωριου με το καστρο που εδινε εναν κλασσικο αερα μυστηριου στην ιστορια του Black Mirror 1. Εδω σου δινει την εντυπωση μιας ιστοριας αστυνομικης,σαν thriller με υπονοιες του υπερφυσικου,αλλα αργει η εξελιξη.Εμενα μου αρεσει αυτο,εχοντας οργιωδη φαντασια και πολυ εμπειρια σε ταινιες, η σε games adventures.Συνηθως καταλαβαινω τι θα επακολουθησει σε μια ιστορια αρκετα συντομα αλλα εδω η πλοκη σε κρατα σε αναμονη και δεν εναι ευκολο να δεις τι θα επακολουθησει.Αυτο για μενα ειναι καλο. Ως προς το review.Για να πω την αληθεια δεν μου αρεσουν τα reviews σε adventures,προτιμω να ανακαλυπτω την ιστορια μονος μου στο συγκεκριμενο ειδος game.Αλλο ενα θεμα ειναι οτι μερικες φορες ειχα διαβασει αρνητικα reviews και ειχα επηρεαστει αλλα οταν επαιξα τα games μου αρεσαν. Πολλες φορες εχω προσεξει,ειδικα στα adventures,οτι η αποψη των παικτων διαφερει κατα πολυ απο αυτη του reviewer .Ειδικα στο IGN π.χ. που εχει ξεχωριστη βαθμολογια σε games απο τον reviewer και απο το κοινο,πολλες φορες εχει τεραστια διαφορα μεταξυ τους. Αν θελει κανεις να κανει review ,ας κανει,εγω θα πω απλα οτι το βρισκω πολυ ενδιαφερον αλλα μου λειπει η εντονη ατμοσφαιρα του πρωτου.Απο οτι εχω παιξει μεχρι τωρα θα του εδινα ενα 7,8/10.Αλλα ακομη ειμαι στα μισα.
metmat Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Επιτέλους έκανα κι εγώ εγκατάσταση το παιχνίδι. Ας δώσω λοιπόν κι εγώ τις πρώτες εντυπώσεις μου. Δεν έπαιξα καθόλου σχεδόν. Το έτρεξα μόνο για να δω πως είναι. Μπορώ να πω ότι είναι ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι από άποψη γραφικών. Δεν ιδιαίτερα εντυπωσιακά τα γραφικά αλλά κρατάνε το κλασικό ύφος adventure. Μου θυμίζει αρκετά το tunguska σε σχεδιασμό. Το έχω σε ανάλυση 1080 και όταν παίζω κόβει την εικόνα στις άκρες (δεξιά και αριστερά) και έχει δύο μαύρες στήλες. Χρησιμοποιεί πλήρη οθόνη μόνο όταν δείχνει κάποιο βιντεάκι. Αυτό που βρήκα λίγο ενοχλητικό είναι ότι τα γράμματα στους υπότιτλους είναι αρκετά μικρά και είναι λίγο κουραστικά στην ανάγνωση. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και η ανάλυση. Επίσης παρατήρησα ότι ο χαρακτήρας δεν τρέχει και πάει περπατώντας εκεί που κλικάρεις. Δεν είναι τίποτα τρομερό βέβαια αυτό αλλά θα προτιμούσα να πηγαίνει λίγο πιο γρήγορα (πχ με διπλό κλικ). Ίσως να υπάρχει τέτοια επιλογή αλλά να μην την ανακάλυψα αφού όπως είπα και πριν δεν έπαιξα σχεδόν καθόλου. Τέλος είδα ότι μέσα σε ένα δωμάτιο υπάρχουν πολλά αντικέιμενα τα οποία μπορεί να εξετάσει ο ήρωας του παιχνιδιού. Τα περισσότερα από αυτά δείχνουν να είναι "άχρηστα" για την εξέλιξη της ιστορίας αλλά κατά την προσωπική μου άποψη το κάνουν πιο ενδιαφέρον αφού ο χαρακτήρας μπορεί να παρατηρήσει περισσότερα πράγματα. Άσχετα αν δεν βοηθούν σε κάτι. Δείχνει πιο "αληθινό" με αυτόν τον τρόπο. Αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις μου. Σε γενικές γραμμές είναι υποσχόμενο παιχνίδι γιατί δείχνει να είναι κλασικό point 'n' click adventure. Και αυτού του είδους τα παιχνίδια νομίζω ότι έχουν λείψει από την αγορά, ειδικά για τους οπαδούς του είδους.
benign Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2010 Λοιπον απο το δευτερο μερος του game και μετα ειναι ακομη πιο ενδιαφερον και ο ηρωας ,δηλαδη εμεις,παει στο Willow Creek.Επιστροφη στις ριζες!
benign Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2010 Παιδια απο τη μεση και περα ειναι πολυ συναρπαστικο!Οχι οτι δεν μου αρεσε και απο την αρχη αλλα ηταν λιγο πιο αργη η πλοκη. ---------- Προσθήκη στις 22:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:27 ---------- Λοιπον εγω παιδες το τελειωσα!Πολυ ωραιο,και με δραματικο φιναλε που αφηνει ερωτηματικα.Μαλλον επεται και Black Mirror 3.
skiabox Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Και εγω το τελειωσα.Πολυ καλο.Το συστηνω ανεπιφυλακτα!
benign Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Σου αφησε και εσενα την εντυπωση πως θα υπαρξει και 3ο μερος?
tritonas00 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Πωω βγηκε black mirror 2 και εγω καθομαι..?Το 1 ειναι καταπληκτικο.Για να δουμε τι λεει και αυτο..
metmat Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μπήκα κι εγώ στο τρίτο κεφάλαιο! Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να παίξω και πολύ. Μου αρέσει πάντως το παιχνίδι και ας μην έχει τόσο πολύ την ατμόσφαιρα του πρώτου. Έχω βέβαια την εντύπωση ότι από το τρίτο κεφάλαιο και μετά θα την προεγγίει περισσότερο. Νομίζω ότι σαν παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιο σημείο στο οποίο να κολλήσω. (θυμάμαι παλιά σε κάποια advetures έμενα κολλημένος σε ένα σημείο για κανένα μήνα μέχρι να βρω ποιο είναι το επόμενο βήμα). Το black mirror 2 μου δίνει περισσότερο την εντύπωση ότι έχεις μπροστά σου ένα σενάριο στο οποίο επεμβαίνεις για να ξετυλιχτεί η υπόθεση χωρίς να κοπιάσεις ή να δυκολευτείς ιδιαίτερα. Βέβαια μπορεί ο βαθμός δυσκολίας να αυξάνεται προοδευτικά. Θα δείξει. Σε γενικές γραμμές πάντως νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι που αξίζει 100% τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος. Εξάλλου είχαμε πολύ καιρό να δούμε κάτι αξιόλογο σε αυτό το είδος. Και ειδικά σε μια εποχή που έδειχνε ότι τα adventures πεθαίνουν και όλος ο κόσμος στρέφεται σε πιο action κατευθύνσεις. Ελπίζω να έχουμε κι άλλους παρόμοιους τίτλους το μέλλον. (πραγματικά θα ήθελα πολύ να δω και ένα καινούριο broken sword με την ατμόσφαιρα και το gameplay του πρώτου τίτλου της σειράς.)
metmat Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Mόλις το τελείωσα κι εγώ το παιχνιδάκι! Αρκετά καλό. Παραδοσιακό adventure. Βέβαια μπορεί να μην έχει την δυκολία που είχαν παλιότερα παιχνίδια του είδους (μόνο σε καναδυό puzzle ήθελε λίγο ζόρι) αλλά άξιζε τον κόπο. Μου φάνηκε πάντως σχετικά μικρό. Σίγουρα δεν ήταν σαν το πρώτο μέρος της σειράς αλλά ελπίζω να είναι καλύτερο το τρίτο! Γιατί έτσι όπως τελειώνει το παιχνίδι αφήνει σίγουρα να εννοηθεί ότι η ιστορία δεν τελείωσε και θα υπάρξει sequel.
benign Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Γουσταρα λιγο περισσοτερο κακο τον ηρωα.Λιγο πιο αλανιαρη και πιο μυστικιστη.Ηταν καπως φλουφλης.
benign Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2010 Τι εγινε βρε σεις οι αλλοι ?Που εισαστε στο game?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.