Twisted_Wicked Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Οπως λεω και στον τιτλο εχω ακομα εναν raptor 74gb για os/progs/games(WD740ADFD sata I).(Μην με ρωτησετε πως την παλευω τοσο καιρο με τοσα gb/πως και δεν τον εχω αλλαξει τοσο καιρο κτλπ )Προσφατα πεσανε στα χερια μου 2 ιδιοι 80αρηδες Sata II και σκεφτομαι να τους βαλω σε raid 0 για αντικατασταση του raptor. Θα κερδισω τπτ η απλα θα χασω τον χρονο μου;
EddieObscurant Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Οι 80αρηδες είναι raptor (74gb δλδ) ή απλοι 80αρηδες. Αν είναι απλοι, είναι αρκετά παλιοι οποτε χάνεις και το πλεονέκτημα των υψηλών ταχυτήτων μεταφοράς. Δλδ average o καθένας θα χει γύρω στα 50mb/s με raid0 θα πας γυρω στα 100 που τόσο έχει ενας καινουριος 1tb με 65ευρώ. Γνωμη μου πούλα τους και πήγαινε σε ssd αν σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου αλλιώς μείνε με τον ραπτορ ή πήγαινε σε καινουριο δισκο (πχ 1tb).
Twisted_Wicked Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Ειναι απλοι 80αρηδες sata 2.Τελικα 2 sata 2 σε raid 0 δεν θα υπερισχυσουν σε επιδοσεις τον ταπεινο παλιο raptor sata 1;Οκ, δεν το περιμενα αυτο.
EddieObscurant Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Λογικά θα χεις λίγο υψηλότερο transfer rate γύρω στα 100mb/s σε σχέση με τα 80mb/s που πιστεύω ότι έχει average o raptor, αλλά θα χάσεις σε access time καθώς απο τα 7,5ms θα πας στα 15ms.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 μείνε στον raptor αν δεν έχεις θέμα με την χωρητικότητα... με το raid δεν κερδίζεις τπτ σε αποκρισιμότητα, μόνο σε μεταφορά αρχείων από και προς άλλους δίσκους...
morgan21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Για μενα κανε raid0 και 8α μεγαλωσεις τον σκληρο και σιγουρα θα ειναι γρηγοροτερος απο εναν. Edit : Ωπς αν ειναι απλοι και οχι ραπτορες δεν αξιζει πραγματι τον κοπο
morgan21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Αν ηταν ραπτορες γιατι θα αξιζε τον κοπο φιλε? Γιατι απο 76 γιγα σκληρο που θα ειχε για c τα 150 ειναι πολυ καλυτερα και σε 8εμα ταχυτητας ειναι πολυ ποιο γρηγοροι σε raid-0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.