Innersense Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Εγω πχ θελω να εχει μικρο input lag για gaming και να μπορει να κανει 1:1 pixel mapping. Αυτα τα μπορει? Αν ξερει κανεις να μου απαντησει ισως τη χτυπησω... Έχω και εγώ αυτή την απορία... πρόσφατα πήρε μια γνωστή μια 42άρα LG στο 500άρικο (δυστυχώς δεν πρόσεξα να σου πω αν ήταν η 2510 ή η 3000) και ήταν καταχαρούμενη (και φαντάσου ότι έκανε "αναβάθμιση" -μόνο στον τομέα της διάστασης κατά τη γνώμη μου- από Sony 32 άρα που είχε χρυσοπληρώσει 1500 ευρώ). Καθότι ψυχάκιας, μια μέρα που είχα πάει σπίτι της με το λάπτοπ είχα θυμηθεί να πετάξω 2-3 mkv 1080p να της κάνω ένα demo. Σύνδεσα το λαπτοπ με hdmi και φυσικά της πέσανε τα σαγόνια κάτω, έπαιρνε τηλέφωνο φίλες της και τους έλεγε ότι έβλεπε τηλεόραση 3D, τέτοια ζωντάνια και λεπτομέρεια! Τεσπα, αυτό που πρόσεξα και θέλω να καταλήξω είναι ότι όταν την σύνδεσα και έδωσα σήμα 1080p στο desktop η τηλεόραση δεν κλείδωσε κατευθείαν στο σήμα (ήταν σαν πιο μικρό παράθυρο αυτό του desktop) και παρόλο που έψαξα στις ρυθμίσεις της να απενεργοποιήσω τον scaler δεν το έκανε. Έτσι έφερα απλά full την εικόνα από το menu της ATI. Για τα δικά μου δεδομένα η εικόνα ήταν μάπα (="σούπα") και η τηλεόραση για πέταμα, αλλά όπως σας είπα η φίλη μου νόμιζε ότι έβλεπε τηλεόραση 3D! Επειδή έχω ρυθμίσει την τηλεόραση μου με test patern στη VGA για 1:1 (το οποίο δυστυχώς δεν έχω στην HDMI λόγω του μαμοσκαλερ της HD Ready τηλεόρασης μου) έχω γίνει λίγο ευαίσθητος στο θέμα και οτιδήποτε άλλο δω μου φαίνεται θολό (εκεί πάει και το σούπα). Είναι από τα θέματα που κρύβουν λίγο οι κατασκευαστές και επειδή φοβάμαι μήπως την πατήσω στην επόμενη αγορά μου το ψάχνω όσο μπορώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Σε 32LF2510 (full HD) παντως, η εικονα ΔΕΝ κλειδωσε απο μονη της σωστα, αλλα με καποιες μικρορυθμισουλες απο το μενου της τηλεορασης, ηρθε κι εδεσε! Καταλαβαινω τη διαφορα "τεντωνω την εικονα απο το μενου της VGA" με το "1:1 pixel mapping", καταλαβαινω ακριβως το οτι με τη πρωτη επιλογη χανεται η ευκρινεια, και εχω να πω οτι λογω της ρυθμισης απο το μενου της τηλεορασης, η ευκρινεια εχει παραμεινει πολυ σωστη! Κατι που δεν συμβαινει με απλο stretch... Και ο ηχος περναει απο το HDMI χωρις καμια ρυθμιση απο μερους μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
louben Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Το οποιο σημαινει η τηλεοραση ειναι καλη ή οχι? Η προσφορα παιζει ακομη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2010 Εχω την 42αρα και την έχω συνδέσει με hdmi με το pc(nvidia 8600) το πρόβλημα είναι ότι δεν κλειδώνει στην σωστή ανάλυση 1080.. το παράθυρο από τα windows είναι λίγο μεγαλύτερο με αποτέλεσμα να χάνετε λίγο από την εικόνα σε κάθε πλευρά Πρέπει να φτιάξω custom resolution από το μενού nvidia λίγο μικρότερο (δεν είμαι τώρα μπροστά και δεν θυμάμαι..πχ 1860χ1020 ) Μήπως πρέπει να φτιάξουμε μια ανάλυση 1920χ1080 για να κλειδώσει σωστά και να αλλάξουμε κάτι άλλο μέσα από το nvidia menu όπως τα Ηz???? αντίστοιχο πρόβλημα σε sony τν ...και ati όπου εκεί είναι το παράθυρο μεγαλύτερο. Αλλάζω τα Hz 50- 60 το παράθυρο είναι μεγαλύτερο η μικρότερο...αλλά πότε ακριβώς όπως πρέπει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Οχι μην αλλαζεις τα Hz και τις υπολοιπες ρυθμισεις. Βαλε απο τις επιλογες της τηλεορασης το "Μονο σκαναρ." στην εικονα και θα στρωσει αμεσα. Γενικα παιξε λιγο με το "Μονο σκαναρ", "διαγραφη", "πληρες πλατος" και "14:9". Οι xxLF2510 ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους. Τελειες. Λιγο καλυτερο ηχο θα ηθελα... αλλα εχω ευτυχως εξωτερικη μοναδα ηχου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IMAndreas Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Πήρα τηλέφωνο και μου λένε η προσφορά έχει εξαντληθεί από όλα τα καταστήματα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantin77 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Εχω την 42αρα και την έχω συνδέσει με hdmi με το pc(nvidia 8600)το πρόβλημα είναι ότι δεν κλειδώνει στην σωστή ανάλυση 1080.. το παράθυρο από τα windows είναι λίγο μεγαλύτερο με αποτέλεσμα να χάνετε λίγο από την εικόνα σε κάθε πλευρά Πρέπει να φτιάξω custom resolution από το μενού nvidia λίγο μικρότερο (δεν είμαι τώρα μπροστά και δεν θυμάμαι..πχ 1860χ1020 ) Μήπως πρέπει να φτιάξουμε μια ανάλυση 1920χ1080 για να κλειδώσει σωστά και να αλλάξουμε κάτι άλλο μέσα από το nvidia menu όπως τα Ηz???? αντίστοιχο πρόβλημα σε sony τν ...και ati όπου εκεί είναι το παράθυρο μεγαλύτερο. Αλλάζω τα Hz 50- 60 το παράθυρο είναι μεγαλύτερο η μικρότερο...αλλά πότε ακριβώς όπως πρέπει Έχω το ίδιο πρόβημα με μια Samsung 2270HD. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχωπαίξει με τα πάντα και κατέβασα και τους οδηγούς μήπως έφτεγε αυτό. Τεσπα, η απόκλιση είναι πολύ μικρή, δηλαδή κάτι σαν 1830χ1063 και δεν ασχολήθηκα έκτοτε. Θα δω και την λύση που έδωσε ο συνφορουμίτης για ρύθμιση από την τηλεόραση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MakisCE Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μάλλον μιλάτε για το OVERSCAN που τρώει ένα μικρό ποσοστό της εικόνας γύρω-γύρω (χρειάζεται στο τηλεοπτικό σήμα) Δείτε στις καρτέλες του ATI Catalyst και βάλτε το Overscan στο 0% (ή στο 100% .. δεν θυμάμαι τώρα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 offtopic Βαλε απο τις επιλογες της τηλεορασης το "Μονο σκαναρ." Μου θύμισες το ανέκδοτο που λέει ότι παίρνει τύπος σε τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης Motorola και λέει "Κυρία μου, πως γυρνάω τη γλώσσα στα Ελληνικά, γιατί μόνο αραβικά μου βγάζει αυτό το μαραφέτι;" "Για πείτε μου μια ένδειξη να καταλάβω". "Να, λέει εδώ ας πούμε ΧΑΜΗΛ ΜΠΑΤΑΡ" ... Είναι λίγο ανέκδοτο για όσους είχαν κάτι προπολεμικά Motorola, πχ Startac... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilverCloak Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 offtopic Βαλε απο τις επιλογες της τηλεορασης το "Μονο σκαναρ." Μου θύμισες το ανέκδοτο που λέει ότι παίρνει τύπος σε τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης Motorola και λέει "Κυρία μου, πως γυρνάω τη γλώσσα στα Ελληνικά, γιατί μόνο αραβικά μου βγάζει αυτό το μαραφέτι;" "Για πείτε μου μια ένδειξη να καταλάβω". "Να, λέει εδώ ας πούμε ΧΑΜΗΛ ΜΠΑΤΑΡ" ... Είναι λίγο ανέκδοτο για όσους είχαν κάτι προπολεμικά Motorola, πχ Startac... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ermaros Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 αύριο θα την έχω και εγώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ermaros Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 αύριο θα την έχω και εγώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Ε στο πεδιο που ειχε διαθεσιμο, δεν χωραγε ολοκληρη η εκφραση προφανως φιλε Silver Cloak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Moderators Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Ε στο πεδιο που ειχε διαθεσιμο, δεν χωραγε ολοκληρη η εκφραση προφανως φιλε Silver Cloak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LOULATRANS Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 επειδη ειναι η πρωτη τιβι με ψηφιακο,μου κανει καποια σπασιματα και πιξελιασματα στην εικονα.δλδ σαν να ειναι χαλασμενη βιντεοκασετα.ετσι ειναι τα ψηφιακα?η ειναι προβληματικη η τιβι?επισης,ο μεντια πλεειερ που εχει,δεν προχωραει σε φαστ φοργουορντ στα μπ3.ειναι λογικο?????τις ταινιες τις προχωραει,τα μπ3 οχι.ειναι νορμαλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.