alakhai Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Πριν μερικούς μήνες κέρδισα σε ένα διεθνή διαγωνισμό ένα laptop alienware. Μόλις πριν από λίγα λεπτά μου τηλεφώνησαν από την ελληνική fedex και μου είπαν πως το πακέτο βρίσκεται στο ελευθέριος βενιζέλος και περιμένει να εκτελωνιστεί. Δυστυχώς μετά από ερώτημά μου εάν είναι δηλωμένο σαν gift μου απάντησε η κοπελα στη τηλεφωνική γραμμή πως έχει δηλωθέν αξία 1100 ευρώ. Περιμένω εντός της ημέρας να μου στείλει σε e-mail τα έξοδα που θα μου φορτώσουν και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω. Το δέμα ήρθε από USA απευθείας από την ίδια την alienware. Ερώτηση... παίδες την έκατσα? θα πληρώσω ένα κάρο λεφτά σε δασμούς? μπορώ να κάνω κάτι, οτιδήποτε για να σώσω την κατάσταση? Κρίμα είναι να πληρώσω στους τελωνειακούς εκατοντάδες ευρώ για να παραλάβω ένα δώρο! είμαι άνεργος με χρέη και βλέπω το όνειρο να διαλύεται(δεν κάνω πλάκα, είμαι πραγματικά στεναχωρεμένος).
lagoudakis Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 δυστυχως θα πρεπει να πληρωσεις,τωρα το ακριβες ποσο δεν το ξερω
johnny21a Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Φιλαρακι την πατησες!!! Fedex και τα λοιπα ειναι μεγαααααλοι απατεωνες οσον αφορα εκτελωνισμους. θα εισαι πολυ τυχερος αν πληρωσεις κατω απο 300-400 ευρω....
alakhai Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 αυτό σκέφτηκα και εγώ όταν άκουσα τα μαντάτα στο τηλέφωνο. Θα ρίξω κλάμα από οτι φαίνεται.
johnny21a Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Ναι και δυστυχως δε μπορεις να κανεις τιποτα... Πιστεψε με και εγω ειχα παραγγειλει ενα κινητο, δηλωμενη μικρη αξια και σαν δωρο και πληρωσα νταβατζιλικι 180 ευρω. Τωρα εσυ με τοση αξια δηλωμενη ουτε θελω να σκεφτομαι τι θα πληρωσεις. Κριμα παντως γιατι σου χαλασαν οι μαλ..ες την χαρα, οπως ειχα ξενερωσει και εγω. Αυτο που μπορεις να κανεις αν εισαι Αθηνα η εκει κοντα ειναι να πας και να το εκτελωνισεις μονος σου, να συμπληρωσεις τα απαραιτητα χαρτια δηλαδη, δε θα γλυτωσεις τον δασμο αλλα θα γλυτωσεις την αμοιβη του εκτελωνιστη που ειναι 80 ευρω νταβατζιλικι. Και σε καμια περιπτωση μην δεχτεις να σου πουν οτι δε μπορεις να το κανεις μονος σου, φυσικα και μπορεις απλα αυτοι θελουν να τα παρουν απο οπου μπορουν... Καλη τυχη man!!!!
jobous Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Στν ουσία υπολόγιζε κάνα 30% της αξίας (δασμοί + φ.π.α.) συν το ποσό που αναφέρει ο φίλος παραπάνω για τον εκετελωνισμό.... Πράγματι άτυχος αλλά δες αν μπορείς να βγάλεις κάτι μέσω πώλησης ή αν κάποιος φίλος σου το θέλει και να πληρώσει αυτός τα έξοδα.
alakhai Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 θεσσαλονίκη μενω. Κρίμα να πουλήσω τέτοιο μοναδικό μηχάνημα αλλά μάλλον θα το κάνω.
Caravan Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Εάν είναι δώρο, θα γράφει δηλωθείσα αξία 1.100, μείον έκπτωση δώρου 1.100, οπότε υπόλοιπο 0. Καλό θα είναι να πας να δεις το τιμολόγιο και να επιμείνεις στο δώρο. Εάν έχεις και κάποια αποδεικτικά του διαγωνισμού που κέρδισες, πάρτα κι αυτά μαζί σου μήπως και γλιτώσεις το δασμό.
Nik.K Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Και 500ε να δωσεις παλι θα εχεις 1100ε laptop, εγω προτεινω να το κρατησεις.
alakhai Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Θα προσπαθήσω να το παλέψω μέσω e-mail το θέμα με το gift, σευχαριστώ. Το ποσό των 1100 ευρώ μου το ανέφερε η υπάλληλος της fedex. Η αξία του laptop σύμφωνα με τον διαγωνισμό είναι 2500 δολάρια. Είδωμεν.
Getta Robo Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Για 300€ ρουχα πληρωσα 250€ δασμους. Ακρη απο αδυνατον ως παρα παρα παρα πολυ δυσκολο να βγαλεις. Καλη τυχη.
SOTUS4545 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Θα προσπαθήσω να το παλέψω μέσω e-mail το θέμα με το gift, σευχαριστώ. Το ποσό των 1100 ευρώ μου το ανέφερε η υπάλληλος της fedex. Η αξία του laptop σύμφωνα με τον διαγωνισμό είναι 2500 δολάρια. Είδωμεν. Το καλύτερο που΄εχεις να κάνεις είναι να πας ΠΡΩΙ στο Ελ Βενιζέλος και να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό χωρίς να πληρώσεις τα εκτελωνιστικά της φεντεξ. θα φας βέβαια όλη σου τη μέρα αφου για έναν εκτελωνισμό περνάς από ΠΟΛΛΑ γκισέ αλλα το κέρδος σου θα είναι σημαντικό. Καλή Δύναμη!!!!
Nik.K Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Καλα πολλα γκισε δεν ειναι, παει στην αρχη στην FedEx, παιρνει τα χαρτια, πληρωνει εξοδα αποθηκης, παει στην αποθηκη του δινουν τα χαρτια αφου του βγαλουν την χρεωση (φορο), μετα παει στο κτηριο εφοριας του αεροδρομιου πληρωνει και τελος γυριζει στην αποθηκη με την αποδειξη πληρωμης παιρνει τα πραγματα και φευγει. Αντε να ειναι 2-3 ωρες συνολικα το πολυ και αυτο επειδη τα κτηρια μεταξυ τους δεν ειναι διπλα. Γενικα αξιζει παντως να πας μονος σου, θα γλυτωσεις καπου 80ε.
alakhai Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Άυπνα αδέλφια διαβάστε και κλάψτε μαζί μου. Η οδύσσεια ενός λαπτοπ με προορισμό τον ιδιοκτήτη του πλησιάζει στο τέλος της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Πριν τέσσερις περίπου μήνες η εταιρεί παιχνιδιών Montecristo διεξήγαγε διαγωνισμό για τους παίκτες του παιχνιδιού Cities XL Online. Ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός και οι νικητές μεταξύ άλλων δώρων κέρδιζαν σαν πρώτο βραβείο ένα Alienware M15x αξίας 2.500 δολαρίων. Εν τέλει εγώ κερδίζω το λαπτοπ (μου ανακοινώθηκε στις 20 φεβ) και περιμένω να το παραλάβω από την ίδια την alienware usa. Μετά από παρακάλια και πιέσεις (οι αμερικάνοι μάλλον θέλαν να το κάνουν γαργάρα το θέμα λέγοντας πως αντιμετωπίζουν ντεμέκ πρόβλημα καθώς δεν στέλνουν στην ελλάδα προιόντα) την παρασκευή 14 μαίου με πέρνει η κοπέλα της FedEx να μου ανακοινώσει πως έχω μια αποστολή από usa στο τελωνείο του ελ. βενιζέλος. Μου ζητάει το e-mail και περιμένω απάντηση. Πάπαλα όμως. Ξανατηλεφωνώ μετά από μια εβδομάδα και μου ζητάει η κοπέλα τον αριθμό της αποστολής. Εγώ όμως δεν έχω αριθμό αποστολής γιατί αφενός δεν μου το είπε η κοπέλα στην πρώτη μας επικοινωνία και αφεταίρου δεν το ζήτησα τότε γιατί κοιμώμουν όρθιος! Μου εξηγεί λοιπόν πως χωρίς αριθμό δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Βρε καλή μου, βρε ψυχή μου... τίποτα αυτή, χωρίς αριθμό δεν μπορεί να βρει τίποτα. Πέρνω και στο τελωνείο και... πέρνω τα @ρκίντια μου. Μιλάω με alienware και πέρνω ξανά τα @ρκίντια μου. Στέλνω μύνημα την περασμένη δευτέρα στον σύνδεσμο από την Montecristo και περιμένω απάντηση. Εν τω μεταξύ την ίδια μέρα μαθαίνω πως η Montecristo... πτώχευσε! Άρχισε τότε το μυαλό μου να πονάει (μαθημένος σ΄αυτόν τον πόνο... μπαοξής γαρ) και τα μάτια μου να κλαίνε. Σήμερα όμως καθώς ανοίγω τα mail βλέπω απάντηση! Το παλικάρι από την Montecristo μου στέλνει τον αριθμό αποστολής και μου γράφει πως εάν είχα αργήσει άλλη μια μέρα δεν θα γινόταν τίποτα μιας και την τρίτη έκλεισαν τα γραφεία και δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο αρχείο! Βουρ εγώ πέρνω τηλ στην Fedex, μου λένε στο τσαφ πρόλαβες πριν την επιστροφή! στέλνου το mail, πάω κάνω εκτυπώσεις, πληρώνω στην τράπεζα, συμπληρώνω δηλώσεις και λοιπά έγγραφα, γνήσιο της υπογραφής στο τμήμα και αποστολή στο φαξ. Τηλεφωνώ και μου λένε πως όλα καλα, την τρίτη θα παραλάβω το λαπτοπ. Ένα χαμόγελο ανακούφησης διαγράφεται στη μάπα μου καθώς γράφω αυτές τις σειρές ΥΓ Τα κόστη είναι αυτά : Δασμοί ΦΠΑ τελωνείου 225 ΔΕΤΕ 5 Έξοδα αεροδρομίου 15 Αμοιβή 102,85 Σύνολο 347,85 καλορίζικο.
zatoichi Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 εγω που κανω συνεχεια αγορες μεσο e bay ειχα παρει για την κοπελα μου ενα ρολοι marc ecko 100e k ειχα δωσει 60e νομηζω η 120e επισης ετημασου κ για πολυ τρεξιμο εχει πολυ χαρτομανι εγω εκανα 2,5 ωρες να ξεμπερδεψω ποτε fedex ποτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.