Προς το περιεχόμενο

ΕΠΕΙΓΟΝ: Τι έπαθα τώρα... δε μπουτάρει!!

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου ζήτησε να εγκαταστήσω τα updates, το κάνω και μου ζητάει Reboot. Το κάνω αλλά... κάτι έχει συμβεί.

Μου βγάζει το εξής μήνυμα πριν μπει σε GRUB:

>
fsck from util-linux-ng 2.17.2
/dev/sda1: clean κλπ.

[b]udevd[341]: SYSFS{}= will be removed in a future udev version, please use ATTR= to match the event device, or ATTRS{}= to match a parent device, in /etc/udev/rules.d/56-hpmud_support.rules:10

udevd[341]: SYSFS{}= will be removed in a future udev version, please use ATTR= to match the event device, or ATTRS{}= to match a parent device, in /etc/udev/rules.d/z80_user.rules:1

udevd[341]: BUS= will be removed in a future udev version, please use SUBSYSTEM= to match the event device, or SUBSYSTEMS{}= to match a parent device, in /etc/udev/rules.d/z80_user.rules:1

[/b]

Και δε μπουτάρει άλλο. Το Alt-Ctrl-F7 με βγάζει σε μια οθόνη που γράφει ubuntu με 5 τελείες να αλλάζουν από κόκκινες σε άσπρες αλλά πέραν αυτού τίποτε.

Έκανα αναζήτηση και δε βρήκα κάτι ουσιαστικό.

Rescue disk δεν έχω. Ο δίσκος είναι ext4 οπότε δε ξέρω αν θα τον δει ένα knoppix που έχω αν μπουτάρω με αυτό.

Τελευταία σκέψη: να βάλω το δισκάκι εγκατάστασης του Ubuntu

Εξέλιξη:

Καθώς όμως έγραφα το μήνυμα αυτό, με αφήνει σε ένα root prompt και μου γράφει:

>
Filesystem check or mount failed.
A maintenance shell will now be started.
CONTROL-D will terminate and continue booting after re-trying filesystems. Any further errors will be ignored.

Τι του έφταιξα τώρα και τι πρέπει να διορθώσω;

Να κάνω τις αλλαγές που προτείνει στο udev; Τι έχει συμβεί;

Επειγόντως ζητώ βοήθεια!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε αφηνει να γραψεις εντολες ετσι;

Αν ναι δοκιμασε fsck

>
/dev/sda1 is mounted.

WARNING!! the filesystem is mounted. If you continue you **WILL** cause **SEVERE** filesystem damage.

Do you really want to continue?

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια προειδοποίηση από fsck... μήπως με ψαρώνει;

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια προειδοποίηση από fsck... μήπως με ψαρώνει;

E δεν σου λέει και κάτι στραβό... πως θα ελέγξει ένα already mounted fs αν έχει πρόβλημα?

Αφού σου δίνει maintentance prompt, δεν δοκιμάζεις να κάνεις τις αλλαγές που σου γράφει στο αρχικό warning? Εμένα μου ακούγεται σαν προειδοποίηση για deprecation των συγκεκριμένων options σε επόμενο update, οπότε σου λέει φτιάχτο τώρα για να μην πάρεις κάτι πιο βαρύ στα χέρια μετά...

Βρήκα αυτό εδώ.

Θα κάνω reconfigure το udev και βλέπουμε...

---------- Προσθήκη στις 09:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:01 ----------

Εξέλιξη

Λοιπόν κάνω dpkg-reconfigure udev και /etc/init.d/udev restart και δείχνει να ξεκινά Ok.

Ctrl-D μετά για να συνεχίσει, τελικά το κάνω boot με alt-ctrl-del

Μου ξαναβγάζει αυτά τα μηνύματα στυλ

>...
udevd[341]: SYSFS{}= will be removed in a future udev version, please use ATTR= to match the event device, or ATTRS{}= to match a parent device, in /etc/udev/rules.d/56-hpmud_support.rules:10
...

και αφού περιμένω λίγο μήπως προκύψει το maintenance prompt, δε γίνεται τίποτε.

Αρχίζω και πατώ τυχαία πλήκτρα (και συνδυασμούς) μήπως και βγει το maintenance prompt, αλλά τελικά κάνει εκκίνηση το ...GNOME!!

Από μια άποψη αποκαταστάθηκα αλλά τι είχε/έχει συμβεί, αν θα μου ξανασυμβεί, αν τολμώ να ξανακάνω reboot ή update είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Τώρα τώρα εφαρμόζω τον κανόνα "μη σκαλίζεις ό,τι δουλεύει"...

Τα φώτα σας παρακαλώ...

• 1 μήνα μετά...

Τελικά έκανα αυτό που έλεγε.

Στο /etc/udev/rules.d/z80_user.rules άλλαξα τα "tags" σύμφωνα με την οδηγία που έδινε.

Όσο για το άλλο, στο /etc/fstab έσβησα με "#" όλες τις καταχωρήσεις και τα κάνω manually.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...