Psychopath Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Για σας παιδιά! Είχα έναν 120gb WD και έβαζα λειτουργικό, προγράμματα και παιχνίδια. Πριν λίγο καιρό άρχισε να κάνει κάτι μπιπ μπιπ... σαν να κάνει ένας δίσκος restart μόνος του και κόλλαγε. Οπότε (μιας και χρειάζομαι χώρο) πήρα έναν green 2Τ. Έκανα 4 partition και στο πρώτο από αυτά (για να είναι γραμμένο στην εξωτερική μεριά του δίσκου=ταχύτητα) έβαλα τα xp. Απεδείχθει έγκλημα, γιατί όλα σέρνονται. Απ' ό,τι καταλαβαίνω τα ίδια θα γίνουν και με τον άλλο green που έχω οπότε πάω για άλλον δίσκο. Θα ήθελα να βάλω ssd, αλλά διάβασα σε κάποια post, τις περίπλοκες διαδικασίες εγκατάστασης, το θέμα με τα random write και το trim που τα xp δεν υποστηρίζουν( ; ). Δεν με απασχολεί η υπερβολική ταχύτητα, αυτό που θέλω (για αυτό μάλλον δεν θα πάω σε hdd) είναι μικρή κατανάλωση, χαμηλές θερμοκρασίες και ησυχία. Δηλαδή ένας kingstone 128gb καλός θα ήταν, είναι και φθηνός, αλλά τι γίνεται με το θέμα του "όσο γράφω, τόσο θα γίνεται πιο αργός"; Αν έχω καταλάβει σωστά τα θέματα των ssd. Ευχαριστώ πολύ, παίδες!
damastes Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Αν πάρεις intel έχουν αυτό για τα XP και το trim Intel® SSD Toolbox with Intel® SSD Optimizer Download the Intel® SSD Toolbox with Intel® SSD Optimizer for a set of applications to easily manage the health and optimize the performance of your Intel SSD. The Intel SSD Toolbox includes a powerful set of management, information and diagnostic tools, and is designed to work best with 34nm Intel SSDs. The Intel SSD Optimizer utilizes the new ATA Data Set Management Command (Trim Attribute) to help maintain your SSDs performance at "fresh-out-of-the-box" levels, and is specifically designed to run with Microsoft Windows 7.* The Intel SSD Optimizer also works with Microsoft Windows Vista* and XP* operating systems as well.
Psychopath Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω λειτουργικό, επειδή τα xp που έχω είναι αυθεντικά και κάνω όλες τις ενημερώσεις κανονικότατα. Δηλαδή δεν ανησυχώ μην λήξει κάτι. Ή όταν ζητάει validate δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω δει κάτι άλλους και έχουν θέματα με σπασμένα (vista πχ) Δεν ξέρω τι γίνεται με τα 7. Αργότερα θα αναβαθμίσω το pc (αρκετά το κράτησα) και είχα σκοπό να αφήσω τα χπ. Γιαυτό ήθελα και ssd <<συμβατό>>. Ο φίλος damastes μου πρότεινε intel. Έριξα μια ματιά και είδα τον Intel X25-M 80GB SSD Postville MLC/34nm. Έχουν μια διαφορά στον κωδικό τους. Ένας είναι G2R5, άλλος G2C1, κτλ. Εδώ λέει τις διαφορές τους. Είναι γενικά καλοί δίσκοι; Δηλαδή υπάρχει διαφορά με τον kinston 128gb; (εκτός του optimizer - τα xp και vista τα έχει αστερίσκο)
EddieObscurant Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μην πας στον kingston v series 64gb kai 128gb καθώς έχουν τον infamous jmicron controller με τα stuttering issues. Ολοι οι άλλοι kington είναι οκ. Οι πιο γρήγοροι ssd είναι αυτοι βασισμένοι στον sandforce controller (vertex le, vertex 2 [50, 100, 200gb]) και μετά οι ιντελ.
Psychopath Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Πιο πολύ με ενδιαφέρει η αξιοπιστία και λιγότερο η ταχύτητα. Ούτως ή άλλως ο πιο αργός ssd είναι σαν τους πιο γρήγορους hd's (περίπου...) Σε ένα πολύ ενδιαφέρον thread που έχετε εδώ, διάβασα ότι οι ssd έχουν ακόμη διάφορα θέματα, ότι μπορεί να χαλάσει ο controller και τότε χαίρετε κι αντίο, ότι στο γράψε σβήσε χαλάνε, ότι τα δεδομένα δεν είναι τόσο ασφαλή όσο σε έναν hdd και κάτι άλλα... Δηλαδή για τα λεφτά τους (δεν είναι και λίγα) δεν πολυσυμφέρουν ακόμα. Εκτός από ssd μπορείτε να προτείνετε κάποιον μέχρι 120-140GB? (εκτός raptor)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.