spymix Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Καλησπέρα σας... Μόλις χθες εγκατέστησα το καινούριο ubuntu 10.4 και καθότι είμαι νέος στο linux αντιμετωπίζω κάποια μικροπροβλήματα, και θα ήθελα την βοήθειά σας... 1)Από default η διανομή έχει εγκατεστημένο τον firefox 3.6.3 ενώ σε διάφορα sites με flash videos πάει μια χαρά και ο επεξεργαστής δουλεύει το πολύ στο 50% - 60% (π.χ youtube κλπ) Σε κάποια sites με βαριά flash videos ο επεξεργαστής χτυπάει 100%, το μηχάνημα σέρνεται, και το video το παίζει καρέ-καρέ (το βλέπω διακεκομμένο, σέρνεται και αυτό...) Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους browsers που έχω δοκιμάσει όπως cromium, opera κλπ... Υποθέτω ότι πρέπει να είναι κάποιο πρόβλημα τοu flash player plg-in, και θα ήθελα να ρωτήσω άμα το αντιμετωπίζουν και άλλοι αυτό, και πώς διορθώνεται... 2) Δεν μπορώ να ανοίξω κάποια αρχεία του συστήματος όπως το /boot/grub/boot.img (ελπίζω να θυμάμαι καλά την διαδρομή, γιατί δεν βρίσκομαι στο linux τώρα...) Εννοείται ότι το έχω προσπαθήσει και ως root... Το αρχείο ως type το είχε "unknown type"... 'Oταν μου έβγαλε επιλογή με ποιο πρόγραμμα θέλω να το ανοίξω, το archive manager δεν το αναγνώριζε (δεν μπορούσε να το ανοίξει καν) και το gedit, αν θυμάμαι καλά μου έβγαζε κάτι για "unknown character encoding" Γενικότερα δεν ανοίγει κανένα αρχείο με κατάληξη .img Μάλλον θα χρείζεται να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα που να διαχειρίζεται τέτοιου είδους αρχεία αλλά δεν ξέρω ποιο... 3)Όταν θέλω να δω κάποια ταινία με υπότιτλους (οι υπότιτλοι σε ξεχωριστό .srt αρχειάκι όχι ενσωματωμένοι) το totem (ο deafult video player) δεν τους εμφανίζει... Επίσης όταν ανοίξω αυτό το .srt με το gedit οι υπότιτλοι βγαίνουν κινέζικα (παρόλο που έχω εγκαταστήσει την ελληνική γλώσσα στο σύστημα... Tέλος oποιοδήποτε tip&trick για γρηγορότερο boot, shutdown, internet είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο Το μηχάνημα είναι ένα λαπτοπ compaq presario 2825ea με pentium4, 1.9 512ram και ati 64mb.... Σας ευχαριστώ πολύ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 1) Blame flash. 2) Για ποιο λογο να ανοιξεις ενα .img? 3) Ανοιγεις το gedit ετσι >gedit --encoding=ISO-8859-7 Απο totem, και λοιπα frontends του gstreamer, δεν ξερω. 3.5) Βαλε xubuntu ή lubuntu ή ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spymix Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 at jim_p 1) αν εννοείς ότι η όλη ιστορία ωφείλεται στον flash player του firefox, και τα παραπονά μου σε αυτόν οκ... αν εννοείς οτιδήποτε άλλο sorry αλλά δεν καταλαβαίνω... help me please... και πώς θα λυθεί αυτό το πρόβλημα??? Αν λύνεται... 2) Για ποιο λόγο να ανοίξω ένα .img??? Οκ, ειλικρινά δεν ξέρω... αλλά δεν θα έπρεπε να ανοίγει??? και αν κάποια στιγμή θελήσω να το ανοίξω πώς θα το κάνω??? 3) Δυστυχώς ο τρόπος που μου προτείνεις δεν έχει αποτέλεσμα... Και πάλι τα ελληνικά το totem δεν τα εμφανίζει καθόλου, και το gedit τα γράφει κινέζικα... 3.5)Καλή η ιδέα σου και σε ευχαριστώ γιαυτό, αλλά έχω κολλήσει και προτιμώ το gnome... thanks anyway jim_p... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StefxOup Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 1)Αυτό εννοεί ότι ο flash player είναι χάλι μαύρο σαν plugin:lol:. 2)Στο Synaptic θα βρεις το AcetoneISO ή μέσω terminal >sudo apt-get install acetoneiso Με αυτό το εργαλείο μπορείς να κάνεις mount το .img και να δεις τι περιέχει. Αν τώρα το .img περιέχει μόνο media αρχεία(π.χ είναι μια ταινία σε DVD),μπορείς να το ανοίξεις απ'ευθείας με το VLC player. 3)Εγκατέστησε το VLC για να σου λυθούν τα χέρια (γενικότερα), και μέσα απο τα Preferences διαλέγεις γλώσσα υποτίτλων Ελληνικά και εμφανίζονται κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Στις προτιμήσεις του totem διάλεξε ελληνικά (1253) ως την προεπιλεγμένη γλώσσα των υποτίτλων. Γενικά για όποια ρύθμιση θες το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάς είναι στις προτιμήσεις των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.