dhatzi71 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Καλησπέρα παιδιά, είμαι αρχαριος όσον αφορά sites που είναι στημένα σε PHP/MySQL κλπ. Το θέμα που αναρτώ αφορά ένα νεο site το οποίο αγοράστηκε από κάποια εταιρία που έκλεισε. Η εταιρία αυτή είχε αναθέσει το έργο σε κάποιο ιδιώτη με τον οποίο ήλθε σε ρίξη. Επομένως δεν μπορώ να ζητήσω βοήθεια από τον κατασκευαστή και ζητώ βοήθεια από κάποιον στο forum που θα μπορέσει να ρίξει μια ματιά και να με βοηθήσει σε κάποιο θέμα που έχω. Ποιο είναι το θέμα (θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο μπορώ καλύτερα): Πίσω από την εφαρμογή είναι στημένη μια βάση mySQL στην οποία καταχωρούνται - ας πούμε εταιρίες/πελάτες. Σε μια επιλογή του site εμφανίζεται η λίστα των εταιριών ανα κατηγορία ανα περιοχή κλπ...η οποία δεν δουλεύει (πρέπει να υπάρχει και κάποιος κώδικας σε javascript πίσω από αυτό το κομμάτι του site). Λοιπόν το site βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.iea.org.gr/index.php και το πρόβλημα βρίσκεται στην επιλογή "Επιχειρήσεις - Μέλη μας". Όποιος πιστεύει οτι μπορεί να μου δώσει κάποια φώτα ας απαντήσει. Με εκτίμηση Δημήτρης
Seldimi Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 http://www.iea.org.gr/index.php?categoryID=1&areaID=1 Αν εννοείς εδώ δεν υπάρχουν καταχωρήσεις, οπότε ή το σύστημα σου δεν έχει δεδομένα ή ο τυπάς δεν σου έφτιαξε το κομμάτι που διαβάζει δεδομένα από την βάση και τα βγάζει εδώ... Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν 2 λύσεις.. ή φτιαχνεις σελίδα από την αρχή, ή ββρίσκεις κάποιον (επ αμοιβή συνήθως) ώστε να διαβάσει τον κώδικα να προσπαθήσει να στο φτιάξει (αν είναι έτοιμο CMS είναι εύκολο, αν είναι όμως της εταιρίας... τότε δύσκολα)
dhatzi71 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Ναι φίλε μου σε αυτό το κομμάτι αναφέρομαι. Επειδή το έψαξα όσο μπορούσα, κατέληξα σε αυτό ακριβώς που λες...έκανα κάποιες προσπάθειες να γεμισω ένα πίνακα banner που πιθανόν διαβάζει αλλα δεν κατάλαβα πως συνδέεται με τον κώδικα. Αυτή τη στιγμή ο πίνακας αυτός έχει δεδομένα μέσα παρ' όλαυτά δεν δουλευει σωστά.....ίσως κάτι μου έχει διαφύγει όταν έβαζα στοιχεία στον πίνακα. Επίσης πρεπει να λείπει κώδικας javascript που τρέχει όταν πατάς το + για να γίνει expand το κουτάκι της κατηγορίας. Επειδή το site αυτό κόστισε αρκετά χρήματα για να το πάρουμε στα χέρια μας και να το ψιλοτροποποιήσουμε, δεν είναι εφικτό να φτιαχτεί από την αρχή....ίσως το κομμάτι το συγκεκριμένο να γραφτεί κώδικας από την αρχη...Οπότε όπως και να έχει πρέπει να βρούμε κάποιον άνθρωπο να διαβάσει τον κώδικα και να δει τι μπορούμε να κάνουμε. Ευχαριστώ για το χρόνο σου
@sterios Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Θα γίνω λίγο αδιάκριτος, από απορία και μόνο! Πόσο στοίχισε η όλη δουλειά, αν επιτρέπεται; Πάνω από 5.000 euro; Όχι ότι αλλάζει τίποτα, απλά θέλω να δω πόσο κοστολογήθηκε η συγκεκριμένη σελίδα.
dhatzi71 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Φυσικά, εξάλλου δεν τα έδωσα εγώ.....χαχααχα απλά θα σου πω ότι κοστολογήθηκε πάνω από 7000€ και νομίζω πληρώσαμε τα μισά........δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του....πάντως είναι πολλά λεφτά για site και πιθανόν με τα ίδια λεφτά να φτιαχνότανε ένα πιο δυνατό και μοντέρο site
tempo Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Φυσικά, εξάλλου δεν τα έδωσα εγώ.....χαχααχα απλά θα σου πω ότι κοστολογήθηκε πάνω από 7000€ και νομίζω πληρώσαμε τα μισά........δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά του....πάντως είναι πολλά λεφτά για site και πιθανόν με τα ίδια λεφτά να φτιαχνότανε ένα πιο δυνατό και μοντέρο site +1 :-)
platongr Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Τι περιελάμβανε αυτό το ποσό, τα 3.5 δηλαδή. - Την πλατφόρμα - Το περιεχόμενο - Το δικαίωμα χρήσης του ονόματος και του υλικού Δεν είναι άσχημα αν σκεφτείς ότι με τα ίδια λεφτά έφτιαχνες ναι μεν ένα καινούργιο πιο ωραίο και ίσως πιο λειτουργικό (δεν ξέρω αν βολεύει εσάς ή τους επισκέπτες αυτό) αλλά χωρίς περιεχόμενο.
barca10 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 κοστολογήθηκε πάνω από 7000€ και νομίζω πληρώσαμε τα μισά........ Μάλλον πρέπει να συγχρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.
@sterios Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Η τιμή, δεν ήταν και αρκετά υψηλή! Αλλά το design του site είναι αρκετά μέτριο, η λειτουργικότητα του άθλια (εφόσον δεν μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο) άρα το τελικό αποτέλεσμα ήταν τραγικό! Νομίζω ότι η μόνη λύση για το πρόβλημά σας, είναι να αναθέσετε σε κάποιον επαγγελματία να δει τον κώδικα και να μπορέσει να καταλάβει που είναι το πρόβλημα, γιατί από ότι είδα δεν είναι φτιαγμένο με κάποιο από τα γνωστά cms (drupal, joomla κτλ), για να μπορέσει να σας βοηθήσει κάποιος και κατά πάσα πιθανότητα αν το site το ανέπτυξε κάποια εταιρία, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποίησε κάποιο δικό της cms οπότε δύσκολα τα πράγματα.
Seldimi Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Και εγώ την ίδια άποψη έχω... στην εταιρια που δουλεύω έχουμε κατασκευάσει ιστοσελίδες βουλευτών με τα μισά λεφτά και με πολύ πιο όμορφο design αλλά και support/framework κτλ
Uberalles_gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Και εγώ την ίδια άποψη έχω... στην εταιρια που δουλεύω έχουμε κατασκευάσει ιστοσελίδες βουλευτών με τα μισά λεφτά και με πολύ πιο όμορφο design αλλά και support/framework κτλ Είναι από αυτές τις ιστοσελίδες που τις πληρώσαμε όλοι εμείς??:p
dhatzi71 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Πλάτωνα ναι είναι ακριβώς αυτό που λες, αυτά τα 3 κοστίσανε 3500. Αστέριε αν είχε φτιαχτεί σε joomla είχαμε ένα φίλο ο οποίος γράφει σε joomla οπότε θα μα είχε εξυπηρετήσει και θα είχαμε τη λύση. Όπως προείπα είναι πολλά τα λεφτά γι' αυτό το site. Ενδεχομένως όμως - και εσκεμμένα από τον κατασκευαστή - δεν έχουν υλοποιηθεί όλες οι δυνατότητες του, δηλ. αν δείτε εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας όπου με μπλε χρώμα είναι οι περιοχές όπου έχουμε εγγεγραμμένα μέλη. Προφανώς αυτό μεταβάλλεται κάθε φορά που προσθέτεις μέλος σε μια περιοχή που δεν εμφανίζεται μπλέ (τουλάχιστον αυτόματα θα έπρεπε να γινότανε εκτός αν ο κατασκευαστής έχει προβλέψει αυτή η ενημέρωση του χάρτη να γίνεται χειροκίνητα - που δεν νομίζω). Στην πράξη δεν γίνεται. Δηλαδή έχω εντοπίσει 2 σημεία που δεν λειτουργούν καθόλου και μάλλον δεν υπάρχει κώδικας από πίσω να τρέχει. Δυστυχώς οι σχέσεις μας με τον κατασκευαστή δεν είναι καθόλου καλές οπότε θα πρέπει να αποτανθούμε σε κάποιον επαγγελματία να διαβάσει κώδικα - με πληρωμη - για να μας κάνει αυτή τη δουλειά. ---------- Προσθήκη στις 11:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:43 ---------- Barca ιδέα δεν έχω αν χρηματοδοτήθηκε από τον ΕΣΠΑ. ---------- Προσθήκη στις 11:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:44 ---------- Seldimi ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες....δυστυχώς ο πρόεδρος του Ινστιτιτούτου δεν είχε ιδέα για το τι πρόκειται να συναντήσουμε και ήλπιζε με μερικές αλλαγούλες να δουλέψει σωστά το site. Κάτι που δεν έγινε Uberalles_gr πλήρωσα κι εγώ θα του βάλλω μπουρλώτο :-D:-D:-D
tempo Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 μήπως θα κοστίσει φθηνότερα να το κάνετε απο την αρχή.....
platongr Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 μήπως θα κοστίσει φθηνότερα να το κάνετε απο την αρχή..... +1 το όνομα και το περιεχόμενο το έχετε, η πλατφόρμα λείπει...
dhatzi71 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 tempo αυτό σκέφτηκα κι εγώ....έτσι κι αλλιώς τα χρήματα είναι χαμένα.....αν για να διορθωθεί το site μας ζητήσουν κανένα χιλιάρικο+ τότε είναι καλύτερο να το φτιάξουμε από την αρχή!!! ---------- Προσθήκη στις 16:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:53 ---------- Πλάτωνα επίσης όμως πρέπει να βρεθεί άνθρωπος να προσαρμόσει το περιεχόμενο στην πλατφόρμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.