Προς το περιεχόμενο

Το ποίημα…

agamoi-thytai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτα τα topics όμως είναι που γουστάρω τρελά εδώ μέσα στο mpla mpla! Σχηματίζεις πλήρη εικόνα για το τι γίνεται εκεί έξω (από όλες τις πλευρές).

B)

Τι γίνεται έξω;;; Τίποτα δεν γίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ... Για πες λεπτομέρειες, να πάρω τηλ να το επιβεβαιώσω!

@mangepsamin

Έλα πες την αλήθεια... Δεν τα λες για πλάκα. Τα πιστεύεις αυτά που λες. έτσι δεν είναι;;

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@mangepsamin

Έλα πες την αλήθεια... Δεν τα λες για πλάκα. Τα πιστεύεις αυτά που λες. έτσι δεν είναι;;

Διαδικτυο μαν (ορ γουμαν,ορ μποτ) οι χαζοι μακαριοι.

B)

Δημοσ.

Πάντως στα Χανιά που συνέβησαν παρόμοια περιστατικά, όσοι δεν έκλεισαν τα μαγαζιά τους, τα είδαν μετά από λίγα λεπτά γεμάτα αυγά και γιαούρτια!

Δεν συζητάω για τις τράπεζες που τις "μουτζούρωσαν" με σπρέι κλπ, αλλά μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια κλπ...

Δημοσ.
05-05-2010.. Έφτασα στο μαγαζί νωρίς το πρωί...

...Του εξήγησα ήρεμα ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο μου απάντησε απλά ότι αν δεν συμβεί αυτό θα φέρει την πορεία μπροστά από το μαγαζί και για ότι συμβεί από εκεί και πέρα δεν θα είναι υπεύθυνος αυτός.

....

Σε όλη την ώρα της παραμονής και της αναμονής συζητούσα με τον επικεφαλή και τον φουσκωτό και τους εξηγούσα πως αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι χειρότερο και από τη χούντα.

....

Προσωπικά δεν είμαι με το μέρος κανενός κόμματος εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν πρόκειται να πάρω το μέρος τους όταν με τον τρόπο τους μου δημιουργούν απέχθεια για τον αγώνα τους και τα ιδεώδη τους.

....

Λυπάμαι ακόμα που παιδιά 18-20 χρονών δεν έχουν μυαλό και ακολουθούν τον όχλο με πρακτικές χούντας, μη έχοντας βούληση και ορθή σκέψη.

..

Λοιπόν,

επειδη κατα πώς φαίνεται έχεις χάσει επισόδεια, και δικαιολογημένα ίσως

(δεν εισαι με καποιο κόμμα, εχεις μαγαζί, εν έτη 2010 ειναι ακομα ανοιχτό -> αρα δουλεύεις πολύ, δεν προλαβαινεις να δεις αρκετη τιβί, δεν εισαι Αθήνα, κλπ..)

κατσε να σε ενημερώσω για τα τελευταία, για να μην ξαναπέσεις απο τα σύννεφα την επόμενη φορά. :o

Η κατάσταση που ζούμε χαρακτηρίζεται ως εμπόλεμη.

Δεν εχει σημασία αν εσύ συμφωνείς με αυτό.

Δεν εχει σημασία καν, αν το 90% των πολιτών συμφωνεί μαζί σου, οτι δεν ειναι.

Δεν λέω οτι είναι.

Τιποτα δεν "είναι".

Κάποιοι πιστεύουν οτι έτσι είναι, άρα είναι.

πχ. Αποφασίζουν οι Τούρκοι (our favorite sandman) :lol:

να μας την "πέσουν". Κανονικά: με Με Φ16, κορβετες, πυραύλους, γιαταγάνια και σπαθιά.

Οσο και να διαμαρτύρεσαι/πιστευεις οτι δεν εχουν λογο να επιτεθούν, οτι εχουμε απίστευτο οπλισμό και ολο τον κόσμο συμμάχους, οτι δεν διεκδικείς τίποτα, οτι ειναι παράλογο κλπ.

Ακόμα αν κανενας σε αυτη τη χώρα, ή και σε ολες τις τριτες χώρες (πλην του γείτονα) πιστευει οτι τελικά δεν θα γίνει τίποτα, οτι και να πεις, χαλάς το σάλιο σου.

Την ωρα που εμφανίζεται ο εχθρος, "κλειδωμένος", πανω απο το κεφάλι σου εχεις 2 επιλογές: Οπλίζεις και πυροβολεις πρώτος, ή γίνεσαι αλοιφή.

Λόγια την ώρα της μάχης = Αλοιφή, Κιμάς, κίλλ μπάη ντέθ.... :devil:

κι αφου ειναι πεποισμένοι, πρέπει να αναλάβουν και ανάλογη δράση στα διάφορα "μέτωπα": Επίθεση, Αμυνα, Αναμονή, κ.ο.κ..

και μάντεψε ποιός εναι ο "εχθρός".

Εσύ!

εσύ; μα εσυ δεν εχεις πειράξει κουνούπι. ποιανού εχθρός;

- Του Όλου! της κοινωνίας, του Λαού, του Εργάτη, του Δικαίου, και των Αγώνων. Ολωνόνε εχθρός εισαι. Η υπαρξή σου το επιβεβαιώνει.

Τα κουνουπια ειναι βλαβερά, οποιος δεν τα σκοτώνει ειναι κι αυτός παράσιτο.

Εισαι εδώ όρθιος και μας μιλάς; κατι δεν εκανες καλά.

αφου το λέει και το τραγούδι: "καλός καπιτάλας, ο νεκρός καπιτάλας". Ακόμα εδώ εισαι; Ψόφα ρε! :mad:

-------------------------------------------

:whistle: Του εξήγησες ήρεμα ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο.

- Τα "δικαιώματα" και οι υποχρεώσεις ορίζονται απο τους νικητές των προηγούμενων πολέμων: Το Κεφάλαιο.

Αν πολεμάς συνέχεια με τους όρους του εχθρού δεν εχεις καμια ελπίδα νίκης. Θα τους κόψουμε το βήχα (και πολλά άλλα) ! :X

Για το τι οριζεται ως δικαίωμα, θα σε ενημερώσουμε μετά τη Νίκη.

:-( Τους εξηγούσες πως αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι χειρότερο και από τη χούντα.

- "Χουντα" ειναι το σημερινό καθεστώς. "Δημοκρατία" και Ελευθερία θα ειναι αυτό που θα ισχύει οταν ανατραπεί το σημερινό. Κατι έχεις χάσει. Να τα ξαναπώ (μπορω να το απαγγέλω μεχρι να παγώσει η κόλαση, ειμαι εξασκημένος, μην ντρέπεσαι) :eek:

Προσωπικά δεν είσαι με το μέρος κανενός κόμματος εδώ και πολλά χρόνια

- Δηλαδή ομολογεις οτι για χρόνια μένεις αδρανείς και δεν βοηθάς τον Αγώνα Μας. Και για ποιον άλλο λόγο θα μπορουσε να συμβαινει αυτο, παρα απο το οτι σε βολευει το σημερινό Καθεστώς. Δηλ, τη βρίσκεις με τη ΧΟΥΝΤΑ!!! έρχεσαι στα λόγια ΜΑΣ, ειδες τι απλό ειναι εμποράκο;

Αφήνεις το Κεφάλαιο να κυβερνά, αρκει να σε αφήνει ήσυχο το απόγευμα να μετράς τις εισπράξεις της ημέρας. Η τσεπούλα μου να ειναι καλά και οι άλλλοι να πά να...

:cry: Λυπάσαι ακόμα που παιδιά 18-20 χρονών δεν έχουν μυαλό και ακολουθούν τον όχλο με πρακτικές χούντας

- 18 χρονών δεν ειναι "παιδιά" και δεν ειναι για λύπηση. Να λυπάσαι τα δικά σου παιδιά

(δώστα μας να τα σώσεις οσο προλαβαίνεις)

. Αφου ακόμα και η αγαπημένη σου ΧΟΥΝΤΑ, τους έδωσε δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα μπει την υπηρετήσει, απο το στασίδι της Βουλής, δεν μπορει να ειναι ανώριμοι.

ουτε πρόκειται για "όχλο". Λαός λέγεται. για αυτους τα κάνουμε όλα.

πρακτικές χούντας; δες ποιός μιλάει!! ο Χουντάλας! εντάξει, ομολογώ οτι μερικά πράγματα τα εχουμε ξεσηκώσει, αλλα Πόλεμος ειναι αυτός. Φωτιά στη Φωτιά, μαχαιρα στη μάχαιρα. Θα τους λιώσουμε με τα ίδια τους τα όπλα!!

Αποφάσισε: Όποιος δεν ειναι μαζί μας, ειναι εναντίον μας.

Τα βλέπω.

Δημοσ.
Ρε παιδιά, μιλάει για ποιήματα ο άνθρωπος που με ένα τηλεφώνημα μαθαίνει πού βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή όλα τα γκρουπ του ΠΑΜΕ.

Θα τρελαθούμε, λαίμαι.

:lol::lol::lol:

redphone.JPG

Δημοσ.
Πες μου ακριβως ποτε πιαστηκαν κουκουλοφοροι, ποτε βγηκαν οι μασκες, ποτε τιμωρηθηκαν. Συγκεκριμενα και με στοιχεια.

Εγω, απ τις προσωπικες μου εμπειριες, θυμαμαι τον εαυτο μου αλλα και ολο το φοιτητικο κινημα, να ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ τους μπατσους (γιατι δεν επροκειτο περι αστυνομικων που κανουν τη δουλεια τους), να πιασουν τους κουκουλοφορους. Αντιθετως τους βλεπαμε να βουταν συμφοιτητριες μας μετα απο τα μπλοκ.. Αυτοι ειναι οι κουκουλοφοροι που πιανονται??

Θελεις να μιλησουμε και για το παιδι του ''αλλουνου'' που πιαστηκε σε βομβιστικες επιθεσεις? Θελεις να μιλησουμε για το ποιος βουλευτης εν ενεργεια, στα νιατα του ηταν μελος ακροδεξιας οργανωσης, και κυκλοφορουσε με αυτοσχεδια τσεκουρια? Καλη η προσπαθεια σου φιλε μου, αλλα ο φασισμος ειναι μπροστα μας πλεον, καθημερινα, και φωναζει..

Απο κει και περα σου εθεσα ενα ερωτημα, και ας απαντησει οποιος θελει. Ποιον εξυπηρετουν οι κουκουλοφοροι-μπαχαλακηδες-γνωστοι-αγνωστοι που δεν πιανονται?

Τα έντυπα του ακροαριστερού χώρου δεν αρνήθηκαν την χθεσινή επίθεση στην Μαρφιν.

Απλά κατηγορούν τον Βγενόπουλο ως ηθικό αυτουργό.

Οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε ούτε την ακροδεξιά ούτε κάποιον άλλο προβοκάτορα.

Δημοσ.

agamoi-thytai συγνώμη αν σε στεναχώρησα.

αλλα ειτε τα γράψω, είτε όχι, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Η αλήθεια ειναι οτι υπάρχει κατι στο οποίο συμφωνώ με αυτούς, το : "Όποιος δεν ειναι μαζί μας, ειναι εναντίον μας".

Οποιοι ζούμε με τα "κοιτάω τη δουλίτσα μου", "δεν ενοχλώ κανέναν", και "μη με ανακατεύετε", ειναι σίγουρο οτι τους βοηθάει.

Δημοσ.
Λοιπόν,

επειδη κατα πώς φαίνεται έχεις χάσει επισόδεια, και δικαιολογημένα ίσως

(δεν εισαι με καποιο κόμμα, εχεις μαγαζί, εν έτη 2010 ειναι ακομα ανοιχτό -> αρα δουλεύεις πολύ, δεν προλαβαινεις να δεις αρκετη τιβί, δεν εισαι Αθήνα, κλπ..)

κατσε να σε ενημερώσω για τα τελευταία, για να μην ξαναπέσεις απο τα σύννεφα την επόμενη φορά. :o

Η κατάσταση που ζούμε χαρακτηρίζεται ως εμπόλεμη.

Δεν εχει σημασία αν εσύ συμφωνείς με αυτό.

Δεν εχει σημασία καν, αν το 90% των πολιτών συμφωνεί μαζί σου, οτι δεν ειναι.

Δεν λέω οτι είναι.

Τιποτα δεν "είναι".

Κάποιοι πιστεύουν οτι έτσι είναι, άρα είναι.

πχ. Αποφασίζουν οι Τούρκοι (our favorite sandman) :lol:

να μας την "πέσουν". Κανονικά: με Με Φ16, κορβετες, πυραύλους, γιαταγάνια και σπαθιά.

Οσο και να διαμαρτύρεσαι/πιστευεις οτι δεν εχουν λογο να επιτεθούν, οτι εχουμε απίστευτο οπλισμό και ολο τον κόσμο συμμάχους, οτι δεν διεκδικείς τίποτα, οτι ειναι παράλογο κλπ.

Ακόμα αν κανενας σε αυτη τη χώρα, ή και σε ολες τις τριτες χώρες (πλην του γείτονα) πιστευει οτι τελικά δεν θα γίνει τίποτα, οτι και να πεις, χαλάς το σάλιο σου.

Την ωρα που εμφανίζεται ο εχθρος, "κλειδωμένος", πανω απο το κεφάλι σου εχεις 2 επιλογές: Οπλίζεις και πυροβολεις πρώτος, ή γίνεσαι αλοιφή.

Λόγια την ώρα της μάχης = Αλοιφή, Κιμάς, κίλλ μπάη ντέθ.... :devil:

κι αφου ειναι πεποισμένοι, πρέπει να αναλάβουν και ανάλογη δράση στα διάφορα "μέτωπα": Επίθεση, Αμυνα, Αναμονή, κ.ο.κ..

και μάντεψε ποιός εναι ο "εχθρός".

Εσύ!

εσύ; μα εσυ δεν εχεις πειράξει κουνούπι. ποιανού εχθρός;

- Του Όλου! της κοινωνίας, του Λαού, του Εργάτη, του Δικαίου, και των Αγώνων. Ολωνόνε εχθρός εισαι. Η υπαρξή σου το επιβεβαιώνει.

Τα κουνουπια ειναι βλαβερά, οποιος δεν τα σκοτώνει ειναι κι αυτός παράσιτο.

Εισαι εδώ όρθιος και μας μιλάς; κατι δεν εκανες καλά.

αφου το λέει και το τραγούδι: "καλός καπιτάλας, ο νεκρός καπιτάλας". Ακόμα εδώ εισαι; Ψόφα ρε! :mad:

-------------------------------------------

:whistle: Του εξήγησες ήρεμα ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο.

- Τα "δικαιώματα" και οι υποχρεώσεις ορίζονται απο τους νικητές των προηγούμενων πολέμων: Το Κεφάλαιο.

Αν πολεμάς συνέχεια με τους όρους του εχθρού δεν εχεις καμια ελπίδα νίκης. Θα τους κόψουμε το βήχα (και πολλά άλλα) ! :X

Για το τι οριζεται ως δικαίωμα, θα σε ενημερώσουμε μετά τη Νίκη.

:-( Τους εξηγούσες πως αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι χειρότερο και από τη χούντα.

- "Χουντα" ειναι το σημερινό καθεστώς. "Δημοκρατία" και Ελευθερία θα ειναι αυτό που θα ισχύει οταν ανατραπεί το σημερινό. Κατι έχεις χάσει. Να τα ξαναπώ (μπορω να το απαγγέλω μεχρι να παγώσει η κόλαση, ειμαι εξασκημένος, μην ντρέπεσαι) :eek:

Προσωπικά δεν είσαι με το μέρος κανενός κόμματος εδώ και πολλά χρόνια

- Δηλαδή ομολογεις οτι για χρόνια μένεις αδρανείς και δεν βοηθάς τον Αγώνα Μας. Και για ποιον άλλο λόγο θα μπορουσε να συμβαινει αυτο, παρα απο το οτι σε βολευει το σημερινό Καθεστώς. Δηλ, τη βρίσκεις με τη ΧΟΥΝΤΑ!!! έρχεσαι στα λόγια ΜΑΣ, ειδες τι απλό ειναι εμποράκο;

Αφήνεις το Κεφάλαιο να κυβερνά, αρκει να σε αφήνει ήσυχο το απόγευμα να μετράς τις εισπράξεις της ημέρας. Η τσεπούλα μου να ειναι καλά και οι άλλλοι να πά να...

:cry: Λυπάσαι ακόμα που παιδιά 18-20 χρονών δεν έχουν μυαλό και ακολουθούν τον όχλο με πρακτικές χούντας

- 18 χρονών δεν ειναι "παιδιά" και δεν ειναι για λύπηση. Να λυπάσαι τα δικά σου παιδιά

(δώστα μας να τα σώσεις οσο προλαβαίνεις)

. Αφου ακόμα και η αγαπημένη σου ΧΟΥΝΤΑ, τους έδωσε δικαίωμα να αποφασίζουν ποιος θα μπει την υπηρετήσει, απο το στασίδι της Βουλής, δεν μπορει να ειναι ανώριμοι.

ουτε πρόκειται για "όχλο". Λαός λέγεται. για αυτους τα κάνουμε όλα.

πρακτικές χούντας; δες ποιός μιλάει!! ο Χουντάλας! εντάξει, ομολογώ οτι μερικά πράγματα τα εχουμε ξεσηκώσει, αλλα Πόλεμος ειναι αυτός. Φωτιά στη Φωτιά, μαχαιρα στη μάχαιρα. Θα τους λιώσουμε με τα ίδια τους τα όπλα!!

Αποφάσισε: Όποιος δεν ειναι μαζί μας, ειναι εναντίον μας.

Τα βλέπω.

Εισαι σοβαρος; θεωρεις τις πορειες για αντιδραση του κοσμου στα νεα μετρα αντιστοιχες ενος πολεμου με την τουρκια; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;;; βγαινει ο καθε πικραμενος που φαντασιωνεται εξεγερσεις Λατινικης Αμερικης και νομιζει οτι στα εξαρχια ζουνε οι Ζαπατιστας; ειμαστε με τα καλα μας;

Απο που να το πιασω... εν πρωτοις ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που εχουμε Δημοκρατια. Σκατα εφαρμοσμενη αλλα απο το να εχω ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ και να φοβαμαι - καλυτερα. ΝΑΙ τραμπουκους εχω δει με τα ματια μου παλιοτερα απο ΔΑΠ ΠΣΚ ΠΑΣΠ δικτυου ποσοσφαιρικων συνδεσμων κι οτι θες - Καθε τραμπουκος ειναι ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακροαριστεροι - ακροδεξιοι ειναι για πολλες κλωτσιες και δεν εχουνε ιδεα ποσο μοιαζουνε μεταξυ τους.

Σημερα μια κοπελα μου ελεγε για την δυναμη που εχει ΤΟ ΜΑΤΙ - μα καλη μου μα χρυση οτι επιχειρηματα για ατυχια επιστημονικης αποδειξης - ψυχολογια - φαινομενο placebo στον βροντο - αυτη εκει, μα το παραδεχονται ΟΛΟΙ να λεει. Σιγουρα δεν γινεται να αλλαξεις γνωμη στον ανθρωπο ευκολα και δεν θα προσπαθησω στην περιπτωση σου. Αν καταλαβα καλα τα γραφομενα σου τα υποστηριζεις, δεν ειρωνευοσουνα.

Δεν γουσταρεις το κατεστημενο και υποστηριζεις τον ενοπλο αγωνα εναντια του συστηματος, στο κατω κατω οπως ειπε κι ο Μαρξ "Η βία είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας που εγκυμονεί μια καινούργια" σωστα;

Αμα θες ΚΑΝ' ΤΟ αλλα ντομπρα, οχι με τζαμπα μαγκια. Πετροβολησες, εκαψες κλπ; αμα σε πιασουνε πες ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ κι οχι "ρε παιδια περαστικος, ο αλλος τα πεταξε" που βλεπω κατα κορον. Δεν το κανεις εσυ; ε βγαλε εξω απ τις κλικες αυτους που το κανουνε κι οχι να αφηνεις ΔΙΚΤΥΟ και λειπους μεσω Τσιπρα να αθωωνουνε επαναστατες του γλυκου νερου - αλλιως εισαι συνυπευθυνος!!! (οπως αντιστοιχα κατα τα ψεμματα ουτε ολοι οι βουλευτες/πολεοδομοι/γιατροι λαδωθηκανε ολοι οσοι ξερουνε και το βουλωνουνε ειναι συνενοχοι)

Οι αντιεξουσιαστες ειναι πεποισμενοι οτι ιδεαλιστικα και μονο θα μαχονται υπερ της κοινωνιας - αλλα δυστυχως η ζωη μας δεν ειναι σελιδες απο κροποτκιν και οταν καιγοτανε το κτιριο της marfin δεν εμφανιστηκανε πολλοι καλοθελητες πολιτες να θυσιαστουνε, δυστυχως μονο οι "πουλημενοι" και ακουσον-ακουσον πετροβολημενοι απο χαβρα, πυροσβεστες που ευτυχως καποιους σωσανε.

Φυσικα τα θυματα ως γραμμη πρεπει να τα φορτωθει ο Βγαινοπουλος εφοσον δεν ητανε κακος μπατσος ο υπευθυνος, γιατι σ αντιθεση με ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ στην Ελλαδα δεν ειχε πυρασφαλεια. Αλλα δεν σας βλεπω να ξεσηκωνεστε για ολα τ αλλα κτιρια , στα @@ σας. Αντιστοιχα σε καθε μολοτοφ που ειναι εν δυναμει φονικο οπλο παλι στα @@ σας και θα συνεχισετε να πετατε - σωστα; (σκεψου κατα ποσο στο ντουκου θα ειχε περασει η φωτια αν δεν ειχαμε θυματα ;)

Η γραμμη αυτη που πρεπει να ακουλουθηθει ΤΥΦΛΑ ειναι αντιοστοιχης αποβλακωσης που εχουνε ολα τα κομματα (με το που ψηφιζεται σαν αρχηγος ΠΑΣΟΚ ο αφελης γιωργακης εν μια νυκτι βαφτιζεται ο Γιωργος της Αλλαγης - η ΔΑΠ στηριζε Μαριετα Γιαννακου ... καταλαβαινεις που το παω, ελπιζω)

Ποτε μου δεν γουσταρα ανθρωπους που στα ζαλιζουνε με φυλλαδια για προσυλητισμο - ειτε ειναι θρησκοληπτοι τυπου μορμονοι, ειτε επιχειρηση απατη τυπου herbalife - ειτε κομμουνιστικη νεολαια τυπου ΚΝΕ, ειτε ανθρωπαρια του ΛΑΟΣ γιατι ΟΛΟΙ στηριζονται στο δεν μας ενδιαφερει το ποιος αλλα το ποσοι θα πειστουνε και ενταχθουνε σε μας - μετραμε κεφαλια. Απατημενοι που θελουνε περισσοτερους απατημενους να μην φαινονται λιγοι αρα και αδυναμοι. Σχεδον παντα απαρτιζονται απο στενομυαλους ανθρωπους που βασιζονται σε παπαγαλημενα κειμενα, ακαθοριστο οραμα, και πολλους λαικιστικους συναισθηματισμους οποτε δωσ τους γενικοτητες και μισα στοιχεια.

Στην Ελλαδα ολα μια χαρα θα ητανε αρκει να ειχαμε κοινωνικη συνειδηση. Πως εγινε περυσι με την απροκαλυπτη χοντραδα της αστυνομιας οπου ενα ανθρωποειδες σκοτωσε τζαμπα ενα παιδι; ολοι ξεσηκωθηκανε - κι αυτο ητανε κατι υγιες αλλα δεν φτανει. Χρειαζομαστε παιδεια ωστε να μην εχουμε πελατιακες σχεσεις με πολιτικους και αδιαφορια στην ζημια της κοινωνιας απο εμας προσωπικα σε θεματα μαυρου χρηματος, αξιοκρατιας, οικολογιας, και γενικοτερα να δυσκολευομαστε να λεμε με το παραμικρο στα @@ μου!

Και κατι τελευταιο, ξεκολλατε απο την ρομαντικη εικονα του επαναστατη με το τιμιο βλεμμα που αγαπαει ο λαος, η την hipsterικη τρεντια εναλλακτικης κουλτουρας κ ανενταξης - ειναι μια φαντασιωση που δεν λειτουργει και δεν ταιριαζει σχεδον σε κανεναν.

Δημοσ.

Η ιστορία του OP συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιόδους.

Φίλοι, ο ένας με ψιλικατζίδικο και τον υποχρέωσαν να το κλείσει προχτές μου έλεγε. Ο άλλος που δουλεύει σε μικροβιολογική εταιρία στο κέντρο, τα ίδια. Ανέβαιναν στους ορόφους του κτηρίου και απαιτούσαν να κάνουν απεργία.

Στα 34 χρόνια μου, έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που λέγονται "Δημοκράτες" και "Προοδευτικοί", είναι πιο μεγάλοι φασίστες από αυτούς που αποκαλούν φασίστες και χουντικούς.

Γιατί τουλάχιστον επί χούντας αν δεν είχες προκαλέσει το καθεστώς, δεν έρχονταν ούτε να σε πάνε φυλακή, ούτε να σου κλείσουν το μαγαζί.

Και δεν είναι μόνο τα καταστήματα. Ας μην έχουμε την μνήμη χρυσόψαρου και δείτε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια όταν γίνονται καταλήψεις. Πόσοι ψηφίζουν, πόσοι πέρνουν μέρος και σε πόσους δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν με την βία επειδή δεν είναι του κόμματος και κινδυνεύουν να καταψηφιστεί αυτό που θέλουν να περάσουν φασιστικά.

Δημοσ.
Εισαι σοβαρος; θεωρεις τις πορειες για αντιδραση του κοσμου στα νεα μετρα αντιστοιχες ενος πολεμου με την τουρκια; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;;; βγαινει ο καθε πικραμενος που φαντασιωνεται εξεγερσεις Λατινικης Αμερικης και νομιζει οτι στα εξαρχια ζουνε οι Ζαπατιστας; ειμαστε με τα καλα μας;

Απο που να το πιασω... εν πρωτοις ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που εχουμε Δημοκρατια. Σκατα εφαρμοσμενη αλλα απο το να εχω ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ και να φοβαμαι - καλυτερα. ΝΑΙ τραμπουκους εχω δει με τα ματια μου παλιοτερα απο ΔΑΠ ΠΣΚ ΠΑΣΠ δικτυου ποσοσφαιρικων συνδεσμων κι οτι θες - Καθε τραμπουκος ειναι ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ακροαριστεροι - ακροδεξιοι ειναι για πολλες κλωτσιες και δεν εχουνε ιδεα ποσο μοιαζουνε μεταξυ τους.

Σημερα μια κοπελα μου ελεγε για την δυναμη που εχει ΤΟ ΜΑΤΙ - μα καλη μου μα χρυση οτι επιχειρηματα για ατυχια επιστημονικης αποδειξης - ψυχολογια - φαινομενο placebo στον βροντο - αυτη εκει, μα το παραδεχονται ΟΛΟΙ να λεει. Σιγουρα δεν γινεται να αλλαξεις γνωμη στον ανθρωπο ευκολα και δεν θα προσπαθησω στην περιπτωση σου. Αν καταλαβα καλα τα γραφομενα σου τα υποστηριζεις, δεν ειρωνευοσουνα.

Δεν γουσταρεις το κατεστημενο και υποστηριζεις τον ενοπλο αγωνα εναντια του συστηματος, στο κατω κατω οπως ειπε κι ο Μαρξ "Η βία είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας που εγκυμονεί μια καινούργια" σωστα;

Αμα θες ΚΑΝ' ΤΟ αλλα ντομπρα, οχι με τζαμπα μαγκια. Πετροβολησες, εκαψες κλπ; αμα σε πιασουνε πες ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ κι οχι "ρε παιδια περαστικος, ο αλλος τα πεταξε" που βλεπω κατα κορον. Δεν το κανεις εσυ; ε βγαλε εξω απ τις κλικες αυτους που το κανουνε κι οχι να αφηνεις ΔΙΚΤΥΟ και λειπους μεσω Τσιπρα να αθωωνουνε επαναστατες του γλυκου νερου - αλλιως εισαι συνυπευθυνος!!! (οπως αντιστοιχα κατα τα ψεμματα ουτε ολοι οι βουλευτες/πολεοδομοι/γιατροι λαδωθηκανε ολοι οσοι ξερουνε και το βουλωνουνε ειναι συνενοχοι)

Οι αντιεξουσιαστες ειναι πεποισμενοι οτι ιδεαλιστικα και μονο θα μαχονται υπερ της κοινωνιας - αλλα δυστυχως η ζωη μας δεν ειναι σελιδες απο κροποτκιν και οταν καιγοτανε το κτιριο της marfin δεν εμφανιστηκανε πολλοι καλοθελητες πολιτες να θυσιαστουνε, δυστυχως μονο οι "πουλημενοι" και ακουσον-ακουσον πετροβολημενοι απο χαβρα, πυροσβεστες που ευτυχως καποιους σωσανε.

Φυσικα τα θυματα ως γραμμη πρεπει να τα φορτωθει ο Βγαινοπουλος εφοσον δεν ητανε κακος μπατσος ο υπευθυνος, γιατι σ αντιθεση με ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ στην Ελλαδα δεν ειχε πυρασφαλεια. Αλλα δεν σας βλεπω να ξεσηκωνεστε για ολα τ αλλα κτιρια , στα @@ σας. Αντιστοιχα σε καθε μολοτοφ που ειναι εν δυναμει φονικο οπλο παλι στα @@ σας και θα συνεχισετε να πετατε - σωστα; (σκεψου κατα ποσο στο ντουκου θα ειχε περασει η φωτια αν δεν ειχαμε θυματα ;)

Η γραμμη αυτη που πρεπει να ακουλουθηθει ΤΥΦΛΑ ειναι αντιοστοιχης αποβλακωσης που εχουνε ολα τα κομματα (με το που ψηφιζεται σαν αρχηγος ΠΑΣΟΚ ο αφελης γιωργακης εν μια νυκτι βαφτιζεται ο Γιωργος της Αλλαγης - η ΔΑΠ στηριζε Μαριετα Γιαννακου ... καταλαβαινεις που το παω, ελπιζω)

Ποτε μου δεν γουσταρα ανθρωπους που στα ζαλιζουνε με φυλλαδια για προσυλητισμο - ειτε ειναι θρησκοληπτοι τυπου μορμονοι, ειτε επιχειρηση απατη τυπου herbalife - ειτε κομμουνιστικη νεολαια τυπου ΚΝΕ, ειτε ανθρωπαρια του ΛΑΟΣ γιατι ΟΛΟΙ στηριζονται στο δεν μας ενδιαφερει το ποιος αλλα το ποσοι θα πειστουνε και ενταχθουνε σε μας - μετραμε κεφαλια. Απατημενοι που θελουνε περισσοτερους απατημενους να μην φαινονται λιγοι αρα και αδυναμοι. Σχεδον παντα απαρτιζονται απο στενομυαλους ανθρωπους που βασιζονται σε παπαγαλημενα κειμενα, ακαθοριστο οραμα, και πολλους λαικιστικους συναισθηματισμους οποτε δωσ τους γενικοτητες και μισα στοιχεια.

Στην Ελλαδα ολα μια χαρα θα ητανε αρκει να ειχαμε κοινωνικη συνειδηση. Πως εγινε περυσι με την απροκαλυπτη χοντραδα της αστυνομιας οπου ενα ανθρωποειδες σκοτωσε τζαμπα ενα παιδι; ολοι ξεσηκωθηκανε - κι αυτο ητανε κατι υγιες αλλα δεν φτανει. Χρειαζομαστε παιδεια ωστε να μην εχουμε πελατιακες σχεσεις με πολιτικους και αδιαφορια στην ζημια της κοινωνιας απο εμας προσωπικα σε θεματα μαυρου χρηματος, αξιοκρατιας, οικολογιας, και γενικοτερα να δυσκολευομαστε να λεμε με το παραμικρο στα @@ μου!

Και κατι τελευταιο, ξεκολλατε απο την ρομαντικη εικονα του επαναστατη με το τιμιο βλεμμα που αγαπαει ο λαος, η την hipsterικη τρεντια εναλλακτικης κουλτουρας κ ανενταξης - ειναι μια φαντασιωση που δεν λειτουργει και δεν ταιριαζει σχεδον σε κανεναν.

Στο εξω συστημα αυτη την χρονικη περιοδο το διπολο ειναι:πλουτοκρατια,που ειναι και η αρχουσα ταξη κ εργατικη ταξη ,η μεσαια ταξη λειπει και αφου λειπει δεν μπορει να αντιδρασει.

Οι δυο αλλες ταξεις αγωνιζονται για την κυριαρχια στο πολιτικο σκηνικο.

Η μεσαια ταξη εχει χασει καθε ικμαδα της και βγαινει απο το προσκηνιο με ταχυ βημα.

Στο μεσα συστημα,καλο το κειμενο σου, θα μπορουσε να μπει και στο θεμα με τους 3 νεκρους.Καταλαβαινω πως εκει υπαρχει πληθωρα ομοειδων αποψεων αλλα θα ταιριαζε καλυτερα.

Περιμενω την ομοβροντια.

Και νεα avatar παιδια.

Οχι ολο οι ιδιοι και οι ιδιοι.:lol:

Δημοσ.
Στα 34 χρόνια μου, έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που λέγονται "Δημοκράτες" και "Προοδευτικοί", είναι πιο μεγάλοι φασίστες από αυτούς που αποκαλούν φασίστες και χουντικούς.

Γιατί τουλάχιστον επί χούντας αν δεν είχες προκαλέσει το καθεστώς, δεν έρχονταν ούτε να σε πάνε φυλακή, ούτε να σου κλείσουν το μαγαζί.

Όχι πως διαφωνώ στο "πρέπει να το κάνεις" γιατί "έτσι θέλουμε, άρα επιβάλλεται", το οποίο και παραθέτεις. Με μια μικρή διαφορά όμως: επί δικτατορίας αρκούσε μια απλή καταγγελία από κάποιον συμπολίτη σου, ότι κάτι κάνεις ή κάπου συμμετέχεις. Αυτό και μόνο αρκούσε, για να έρθουν, χωρίς πολλά πολλά.

Δημοσ.
Εισαι σοβαρος; θεωρεις τις πορειες για αντιδραση του κοσμου στα νεα μετρα αντιστοιχες ενος πολεμου με την τουρκια; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;;;

το θέμα μας δεν ειναι οι πορείες.

Συζητάμε για τον βίαιο εξαναγκασμό "συμμετοχής" σε απεργία/διαδήλωση.

Ναι, αυτοί που διαπράττουν τον εξαναγκασμό πιστεύουν ακράδαντα οτι συμμετέχουν σε πόλεμο.

Μαλιστα, πόλεμο με διακυβεύματα πιο σημαντικά απ'οτι θα ειχε πολεμος με ξένο κράτος.

στα υπόλοιπά σου, συμφωνώ.

κάτι μου θυμίζει αυτο...

Κάποτε, κάποιοι προτίμησαν το φέσι απο τον πάπα.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

[....]

Στα υπόλοιπα πάσο.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, άστα, κάνεις μέγιστο λάθος. Μίλα τουλάχιστον με κάποιους που ζούσαν εκείνη την εποχή πριν προσπαθήσεις να ξαναγράψεις κάτι για τότε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...