Προς το περιεχόμενο

Το ποίημα…

agamoi-thytai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

05-05-2010

Έφτασα στο μαγαζί νωρίς το πρωί, 07:30 μια και δεν είχε κίνηση.

Είδα απ’ έξω περίπου 20 πιτσιρίκια 18-20 ετών που οι περισσότεροι είχαν στην πλάτη τους σχολικά σακίδια.

«Εκδρομή θα πάνε» σκέφτηκα μέσα μου μη σκεπτόμενος την ηλικία τους.

Δεν μπήκα αμέσως μέσα, πήγα στο περίπτερο να πάρω τσιγάρα και πλησιάζοντας, ένας νεαρός μου δίνει ένα φυλλάδιο.

ΕΓΩ: «Τι είστε εσείς βρε παιδιά;»

ΑΥΤΟΙ: «Είμαστε από το χχχχ»

Ε: «Τι είναι το χχχχ ;»

Α: «Είμαστε το χχχχχχχχχ χχχχχχχχ χχχχχχ. Παλεύουμε ενάντια στα νέα μέτρα, ενάντια στο κεφάλαιο, υπέρ της εργατικής τάξης»

Ε: «Τι δουλειά κάνεις παιδί μου ;»

Α: «Δεν εργάζομαι είμαι φοιτητής»

Ε: «Και τι θέλετε εδώ;»

Α: «Κάνουμε απεργία και θέλουμε να κάνουν και οι υπόλοιποι»

Α: «Ωραία όταν έρθει το προσωπικό, πείτε τους τι συμβαίνει και αν συμφωνήσουν εγώ δεν έχω πρόβλημα στο τι θα κάνουν. Έτσι κι αλλιώς το να απεργήσουν, αν θέλουν είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους»

Ήρθε το προσωπικό, τους ενημέρωναν έναν, έναν και συνολικά το προσωπικό μπήκε στο μαγαζί και πήραν τα πόστα τους. Δεν ήθελαν να κάνουν απεργία.

Ο επικεφαλής άρχισε να μιλά στο κινητό και στη συνέχεια μιλούσε στους δικούς του.

Ήρθε μέσα και με ενημέρωσε ότι εφόσον το προσωπικό έδειξε ΑΝΥΠΑΚΟΗ θα λάβουν πιο δραστικά μέτρα.

Πιάστηκαν αλυσίδα και έκλεισαν την είσοδο του καταστήματος εμποδίζοντας τους πελάτες να εισέλθουν.

Έβγαλαν σημαίες του ΧΧΧΧ, τηλεβόα και άρχισαν το ποίημα.

Διαπληκτίστηκαν με κάποιους πελάτες, υποχωρώντας σε μερικούς από αυτούς και τους ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ να μπουν να ψωνίσουν.

Ο επικεφαλής άρχισε πάλι να μιλά στο τηλέφωνο και για λίγο τα πράγματα ηρέμησαν.

Μετά από λίγα λεπτά ήρθε ένας φουσκωτός ο οποίος μου δήλωσε ότι είναι μέλος κάπου συνδικάτου εργατών (πάνω στη φασαρία δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς ήταν) και ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να βγει έξω το προσωπικό και να κλείσει το κατάστημα.

Του εξήγησα ήρεμα ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο μου απάντησε απλά ότι αν δεν συμβεί αυτό θα φέρει την πορεία μπροστά από το μαγαζί και για ότι συμβεί από εκεί και πέρα δεν θα είναι υπεύθυνος αυτός.

Ενημέρωσα το προσωπικό και ένας - ένας βγήκαν από το κατάστημα ενώ εγώ τον ενημέρωσα ότι θα παραμείνω μέσα.

Οι απεργοί κάθισαν έξω από το κατάστημα για περίπου 20’ και αποχώρησαν για να πάνε προς την προγραμματιζόμενη πορεία.

Σε όλη την ώρα της παραμονής και της αναμονής συζητούσα με τον επικεφαλή και τον φουσκωτό και τους εξηγούσα πως αυτό που προσπαθούν να επιβάλλουν είναι χειρότερο και από τη χούντα.

Μου έλεγαν συνεχώς ότι πρέπει να απεργήσω και εγώ ενάντια στα πολυκαταστήματα τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους κεφαλαιοκράτες και τα νέα μέτρα.

Στη διαδρομή από το σπίτι προς το μαγαζί, είδα απεργούς μόνο σε μικρά καταστήματα και όχι σε τύπου Carfourre, Lidl, Dia και γενικώς σε αυτά που μου έδιναν οι ίδιοι να καταλάβω ότι δημιουργούν το πρόβλημα.

Προσωπικά δεν είμαι με το μέρος κανενός κόμματος εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν πρόκειται να πάρω το μέρος τους όταν με τον τρόπο τους μου δημιουργούν απέχθεια για τον αγώνα τους και τα ιδεώδη τους.

Φανταστείτε να μην υποχωρούσα στον ΕΚΒΙΑΣΜΟ τους και να ερχόταν η πορεία προς το κατάστημα.

Ίσως να γινόταν λαμπόγυαλο, ίσως να κινδύνευε η ζωή μου και οι ζωές του προσωπικού.

Λυπάμαι που με αυτές τις πρακτικές δεν βρίσκουν σύμμαχο ούτε τον εργαζόμενο, αλλά ούτε και τον απλό πολίτη που θέλησε να περάσει την πόρτα του καταστήματος.

Λυπάμαι ακόμα που παιδιά 18-20 χρονών δεν έχουν μυαλό και ακολουθούν τον όχλο με πρακτικές χούντας, μη έχοντας βούληση και ορθή σκέψη.

Το μαγαζί μου απασχολεί 13 εργαζομένους και όλοι αμείβονται παραπάνω από το κανονικό και από αυτό που προβλέπει ο νόμος.

Από το 2008 έχουμε πτώση τζίρου λίγο παραπάνω από το 25% και δεν έχει απολυθεί κανείς.

Φανταστείτε να γίνεται απεργία μια φορά την εβδομάδα και να με ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να κλείνω το μαγαζί.

Θα μπορούσα να σας δώσω πλήρη στοιχεία μου και της επιχείρησης, αλλά ειλικρινά φοβάμαι μήπως έχουμε χειρότερα.

R.I.P. σε αυτούς που πήγαν άδικα, από ανεγκέφαλους δολοφόνους.

Άγαμοι Θύται

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτά γίνονται και απαξιώνεται ηθικά στα μάτια του κόσμου η οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση.

Κρίμα που βίωσες αυτή την πλευρά της "δημοκρατίας".

Δημοσ.

ο καθενας το μακρύ και το κοντό του.Μπαίνει σε ενα φορουμ λεει τα δικα του προσπαθει να ακουστει,δημιουργει εντυπώσεις και ολα καλα!

Δημοσ.

Δεν συνηθίζω να γράφω ιστορίες, μα ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιοι δεν με πιστεύουν.

Υπάρχουν χρήστες και moderators εδώ που ξέρουν ποιός είμαι.

• Super Moderators
Δημοσ.
ο καθενας το μακρύ και το κοντό του.Μπαίνει σε ενα φορουμ λεει τα δικα του προσπαθει να ακουστει,δημιουργει εντυπώσεις και ολα καλα!

Δεν σας συμφέρει ε? Όλες οι άλλες π@π@ριές θέλετε να ακούγονται και τα ψευτοκουλτουριάρικα δοκίμια... ενώ η περιγραφή του ανθρώπου σας "χάλασε την πιάτσα"!

Περαστικούλια!

B)

Να εύχονται μόνο όλοι αυτοί να μην πάρουμε φόρα όλοι εμείς οι υπόλοιποι γιατί σε περίπτωση που δεν το κατάλαβαν ...είμαστε πολλοί περισσότεροι!

:devil:

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει, μπραβο στον ΟΡ που το περιεγραψε τοσο καλα. Εχω καταστημα στο κεντρο και αυτα που περιγραφει τα εχω δει παμπολλες φορες. Δεν μπορω να αντιληφθω την λογικη τους. Ο καθενας ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να πραξει οπως θελει (και βασικα αυτο δεν υποστηριζουν στα χαρτια?).

Με ποιο δικαιωμα μου λες εμενα ως εργαζομενο να βγω εξω απο τον χωρο εργασιας μου και να σε υποστηριξω ενω εχω επιλεξει το αντθετο? Και με ποιο δικαιωμα μου λες εμενα ως πελατη να βγω εξω απο το καταστημα? Τραμπουκισμοι χειριστης μορφης...

Τα καταστηματα στην Σταδιου που καηκαν και πιθανοτατα δεν θα φτιαχτουν παλι (αρα ανεργοι οι οσοι εργαζομενοι τους) τα σκεφτονται? Και καλα κατα των απολυσεων αλλα τις προκαλουν παραλληλα. Και με βαση την λογικη τους πραττουν σωστα.... Ελεος?

Δημοσ.

Ε: «Τι δουλειά κάνεις παιδί μου ;»

Α: «Δεν εργάζομαι είμαι φοιτητής»

Kλασική περίπτωση.

υ.γ. ούτε φοιτητής ήταν φυσικά :devil:

Δημοσ.
Δεν σας συμφέρει ε? Όλες οι άλλες π@π@ριές θέλετε να ακούγονται και τα ψευτοκουλτουριάρικα δοκίμια... ενώ η περιγραφή του ανθρώπου σας "χάλασε την πιάτσα"!

Περαστικούλια!

B)

Να εύχονται μόνο όλοι αυτοί να μην πάρουμε φόρα όλοι εμείς οι υπόλοιποι γιατί σε περίπτωση που δεν το κατάλαβαν ...είμαστε πολλοί περισσότεροι!

:devil:

Ποο...Δεν με ξερεις πρόσεχε πως μιλας!

Δεν ειμαι ουτε κουκουλοφόρος για να κρύβω την ασχήμια μου και την καραφλα μου, ουτε κουλτουριάρης μεσα σε ενα σαλόνι να καπνίζω πουρα αβάνας διπλα απο μια 42αρα με NOVA και να μιλάω για το σύστημα και πως θα πέσει.

Όσο για την Ιστορία του κυρίου ανακάλω για αυτο που είπα γιατι το λάθος μου ήταν οτι την διάβασα γρηγορα οντας φορτισμενος απο τους 3 Νεκρούς.

B)

Αν είμαστε περισσότεροι λέει...με gunia θα βγούμε.

Δημοσ.

Αν ηταν ποιημα θα ειχε μετρο.

Εξακολουθει για μενα να ειναι παραμυθι.

Και επιδη επικοινωνησα με γνωστους μου του ΠΑΜΕ δεν υπηρξε ΠΟΥΘΕΝΑ τετοιο περιστατικο εκεινη την ωρα που αναφερει ο αρχικος.

Δημοσ.

καλά και στο indymedia χθες έλεγαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί στην μάρφιν...

Τελος πάντων, μια απλή μαρτυρία είναι αυτή.

Αποδείξεις δεν υπάρχουν αλλά ούτε είναι χαζός ο άνθρωπος για να αναφέρει όνομα καταστήματος...

Δημοσ.

Δεν συνηθίζω να γράφω ιστορίες, μα ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιοι δεν με πιστεύουν.

Δεν υπάρχουν χρήστες και moderators εδώ που να ξέρουν ποιός είμαι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ποο...Δεν με ξερεις πρόσεχε πως μιλας!

Δεν ειμαι ουτε κουκουλοφόρος για να κρύβω την ασχήμια μου και την καραφλα μου, ουτε κουλτουριάρης μεσα σε ενα σαλόνι να καπνίζω πουρα αβάνας διπλα απο μια 42αρα με NOVA και να μιλάω για το σύστημα και πως θα πέσει.

Όσο για την Ιστορία του κυρίου ανακάλω για αυτο που είπα γιατι το λάθος μου ήταν οτι την διάβασα γρηγορα οντας φορτισμενος απο τους 3 Νεκρούς.

B)

Αν είμαστε περισσότεροι λέει...με gunia θα βγούμε.

Σε παρακολουθω βρε και γι'αυτό μου έκανε εντύπωση η πρώτη σου τοποθέτηση και νόμισα πως ξέφυγες και συ! :P

Δημοσ.

Εντελώς πληροφοριακά τα προαναφερθέντα δεν συνέβησαν στην Αθήνα.

Επίσης έχω το όνοματεπώνυμο του φουσκωτού καθώς και το μικρό όνομα του επικεφαλή.

Τους τα ζήτησα και μου τα έδωσαν.

Ο φουσκωτός μάλιστα έχει τύχει να με εξυπηρετήσει σε γνωστό κατάστημα το οποίο εργάζεται.

Το θυμήθηκα αργότερα.

Συγνώμη αν κάποιος θίγεται από τον όρο φουσκωτός αλλά όταν μπήκε στο μαγαζί, μου θύμισε τους μπράβους που έβλεπα πριν 10 χρόνια να στέκονται έξω από τα μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...