Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Για αυτό η Google άρχισε τη μετατροπή του YouTube σε HTML5 ΠΡΙΝ βγει το iPad? [...] Όχι πως λέει κάτι από μόνο του αυτό, αλλά το YouTube άρχισε τη μετατροπή του περιεχομένου του σε HTML5 μετά την κυκλοφορία του iPhone.
redLizard Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Όχι πως λέει κάτι από μόνο του αυτό, αλλά το YouTube άρχισε τη μετατροπή του περιεχομένου του σε HTML5 μετά την κυκλοφορία του iPhone. [replay]ΥΓ. Δεν πειράζει και εγω Linuxας είμαι και παντού βλέπω Linux (ακόμα και στη καφετιέρα μου) δεν είναι κακό να σας συμβαίνει το ίδιο με το iPad... fanboiσμος λέγεται.[/replay]
haHa Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 (επεξεργασμένο) Όχι πως λέει κάτι από μόνο του αυτό, αλλά το YouTube άρχισε τη μετατροπή του περιεχομένου του σε HTML5 πολυ μετά την κυκλοφορία του iPhone. Corrected! Το youtube πηγε μερικως σε html5 πολυ προσφατα, ισως και λιγοτερο απο ενα 6μηνο, ενω ακομα και τωρα ειναι σε beta. Καμμια σχεση δηλαδη η σταδιακη (και μεχρι στιγμης προβληματικη, αφου ειναι στα πρωτα βηματα) μεταβαση του youtube σε html5 με την κυκλοφορια του iPhone πριν 2.5 χρονια. Με την κυκλοφορια του iPhone ,το YouTube άρχισε τη μετατροπή-encoding των video του σε Η.264 , οχι σε HTML5 . Επεξ/σία 7 Μαΐου 2010 από haHa
redLizard Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Corrected! Το youtube πηγε μερικως σε html5 πολυ προσφατα, ισως και λιγοτερο απο ενα 6μηνο, ενω ακομα και τωρα ειναι σε beta΄. Καμμια σχεση δηλαδη η σταδιακη (και μεχρι στιγμης προβληματικη, αφου ειναι στα πρωτα βηματα) μεταβαση του youtube σε html5 με την κυκλοφορια του iPhone πριν 2.5 χρονια. Με την κυκλοφορια του iPhone ,το YouTube άρχισε τη μετατροπή-encoding των video του σε Η.264. Ποιός το λέει ότι έγινε για τα iProducts? Εγώ λέω το έκανε για να μπορούν οι Linuxαδες να βλέπουν videos χωρίς plugin. Link or it didnt happen. ΥΓ. Για αυτό λέω αφήστε τους fanboiσμους και δεν με ακούτε...
haHa Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Ποιός το λέει ότι έγινε για τα iProducts? Εγώ λέω το έκανε για να μπορούν οι Linuxαδες να βλέπουν videos χωρίς plugin. Link or it didnt happen. ΥΓ. Για αυτό λέω αφήστε τους fanboiσμους και δεν με ακούτε... Τι δεν καταλαβες? Ειπα πουθενα οτι η μεταβαση σε HTML5 εγινε για τα "iProducts" οπως τα λες? Παμε ξανα: "Καμμια σχεση δηλαδη η σταδιακη (και μεχρι στιγμης προβληματικη, αφου ειναι στα πρωτα βηματα) μεταβαση του youtube σε html5 με την κυκλοφορια του iPhone πριν 2.5 χρονια ." Ουτε φυσικα εχει σχεση με την κυκλοφορια του iPad. Η μεταβαση σε html5 των περισσοτερων video sites γινεται για να μην χρειαζομαστε το flash plugin για να βλεπουμε video. Το flash θα μεινει για αλλες λειτουργιες.
redLizard Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Τι δεν καταλαβες? Ειπα πουθενα οτι η μεταβαση σε HTML5 εγινε για τα "iProducts" οπως τα λες? Παμε ξανα: "Καμμια σχεση δηλαδη η σταδιακη (και μεχρι στιγμης προβληματικη, αφου ειναι στα πρωτα βηματα) μεταβαση του youtube σε html5 με την κυκλοφορια του iPhone πριν 2.5 χρονια ." Ουτε φυσικα εχει σχεση με την κυκλοφορια του iPad. Η μεταβαση σε html5 των περισσοτερων video sites γινεται για να μην χρειαζομαστε το flash plugin για να βλεπουμε video. Το flash θα μεινει για αλλες λειτουργιες. Στο τελευταίο post μου δεν είπα για HTML5... είπα ότι στο "Με την κυκλοφορια του iPhone ,το YouTube άρχισε τη μετατροπή-encoding των video του σε Η.264" που ανέφερες, που ξέρεις ότι έγινε για το iPhone αυτή η αλλαγή? Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που εγώ δεν κατάλαβα. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι επειδή βγαίνει μια συσκευή και ένα site κάνει μια αλλαγή (είτε λέγεται HTML5 είτε Η.264) δεν σημαίνει ότι η συσκευή ήταν ο λόγος (όπως πολλοί στα προηγούμενα post είπαν για το iPad και το Scribd).
haHa Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Στο τελευταίο post μου δεν είπα για HTML5... είπα ότι στο "Με την κυκλοφορια του iPhone ,το YouTube άρχισε τη μετατροπή-encoding των video του σε Η.264" που ανέφερες, που ξέρεις ότι έγινε για το iPhone αυτή η αλλαγή? Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που εγώ δεν κατάλαβα. Ειπες αυτο: Ποιός το λέει ότι έγινε για τα iProducts? Εγώ λέω το έκανε για να μπορούν οι Linuxαδες να βλέπουν videos χωρίς plugin. το οποιο αρχικα να σου πω πως ειναι ατοπο , γιατι το encoding σε h.264 δεν αλλαξε σε κατι το καθεστως για τους Linuxαδες, γιατι και παλι χρειαζοντουσαν το flash plugin για να δουν τα video.
Αδμιν Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 το οποιο αρχικα να σου πως ειναι ατοπο , γιατι το encoding σε h.264 δεν αλλαξε σε κατι το καθεστως για τους Linuxαδες, γιατι και παλι χρειαζονταν το flash plugin για να δουν τα video. Βασικά, όχι.
redLizard Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Βασικά ήταν παράδειγμα. Το νόημα ήταν ότι δεν μπορεί κανείς να πεί ότι η τάδε αλλαγή έγινε για αυτό και μόνο το λόγο από τη στιγμή που αυτοί που έκαναν την αλλαγή δεν είπαν κάτι σχετικό. Και συνεχίζω να πιστεύω πως το να λέει κάποιος αυθέρετα "μεταφέρονται σε html5 για να είναι συμβατοί με iPad" είναι fanboiσμος. End of story...
haHa Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Βασικά, όχι. ?? Πως αλλιως εβλεπες youtube video το 2007 απο το pc?
digekas Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 ??Πως αλλιως εβλεπες youtube video το 2007 απο το pc? http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249148
Αδμιν Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 ??Πως αλλιως εβλεπες youtube video το 2007 απο το pc? ανοιχτές υλοποιήσεις πχ swfdec, mplayer και τώρα gstreamer + html5. Ο firefox δεν συνεργάζεται αλλά στην Οπερα έχω HTML5 video με υποστήριξη h264.
haHa Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=249148 ενδιαφερον ,αν και μπελαλιδικο. Προ h.264 εποχης δεν μπορουσε να γινει το ιδιο; Πχ με mplayer plugin αλλα για flv container?
haHa Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Ο firefox δεν συνεργάζεται αλλά στην Οπερα έχω HTML5 video με υποστήριξη h264. ναι , τωρα με html5 μπορεις ανετα κ μεσα απο τον browser. Το 2007 ηταν απο οτι βλεπω μπελαλιδικο για να το δεις μεσα απο τον browser.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα