Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Όχι, όχι... μισό λεπτό και "Ώπα"....

δεν υπονοούσα κάτι για τεσέν... για το κλίμα και τον ντόρο της φυγής από την adobe εννοώ.

Επίσης αν ήθελα να πω κάτι για σένα θα σου έστελνα πιεμ (αν και μετά το τελευταίο πιεμ και την κατάληξη του το σκέφτομαι και αυτό :P )

Τότε ανακαλώ.

Θεώρησα πάντως ορθό να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν υπονοούσα κάτι για τεσέν...

Translate please... :P:p:p

Μην τσιμπάτε... τα ίδια λέγαν όταν αφήναν την html 1,2,3 για κάτι κάτι καλύτερο. Γιατί το flash (άσχετα αν το θεωρώ internetικό σκουπίδι, και για να είμαι ειλικρινής και μερικά προϊόντα της Aplle, εμπορικά σκουπίδια) ήταν σε μερικές περιπτώσεις καλύτερο από την HTML.

Τώρα η HTML 5 είναι (δεν ξέρω, από ότι λένε) καλύτερη. Άρα λογικό είναι να την επιλέγουν. Τα υπόλοιπα είναι για το «Θεαθήναι».

Δημοσ.

Μην τσιμπάτε... τα ίδια λέγαν όταν αφήναν την html 1,2,3 για κάτι κάτι καλύτερο. Γιατί το flash (άσχετα αν το θεωρώ internetικό σκουπίδι, και για να είμαι ειλικρινής και μερικά προϊόντα της Aplle, εμπορικά σκουπίδια) ήταν σε μερικές περιπτώσεις καλύτερο από την HTML.

Τώρα η HTML 5 είναι (δεν ξέρω, από ότι λένε) καλύτερη. Άρα λογικό είναι να την επιλέγουν. Τα υπόλοιπα είναι για το «Θεαθήναι».

Μπορώ να σου αναφέρω, επίσης, πάρα πολλά σκουπίδια της Sony, Acer, Toshiba, Microsoft, Hyundai, κλπ. Τι δουλειά έχει η Apple (ειδικά η Apple) στην κουβέντα;

Η Scribd, όπως και άλλες εταιρείες από την Αpple έως την Microsoft, προτιμά το HTML5 από το Flash.
Δημοσ.
Γιατί το flash [...] ήταν σε μερικές περιπτώσεις καλύτερο από την HTML.

Ποιος θα συνέκρινε Flash με HTML; Και... πώς;!

Δημοσ.
Μπορώ να σου αναφέρω, επίσης, πάρα πολλά σκουπίδια της Sony, Acer, Toshiba, Microsoft, Hyundai, κλπ. Τι δουλειά έχει η Apple (ειδικά η Apple) στην κουβέντα;

TBH, πάντα υπάρχει ένα λόγος να θάψω την Apple και την MS.

Δημοσ.
Ποιος θα συνέκρινε Flash με HTML; Και... πώς;!

http://www.streaminglearningcenter.com/articles/flash-player-cpu-hog-or-hot-tamale-it-depends-.html

Δείτε την διαφορά μεταξύ 10.0 και 10.1 στα διάφορα λειτουργικά και θα καταλάβετε γιατί γίνεται τέτοιος ντόρος όλο αυτό τον καιρό.

Λόγοι βέβαια υπάρχουν πολλοί, αλλά αν η απόδοση που έχει στα windows ήταν αντίστοιχη και στα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα η μετάβαση στο html5 θα ήταν ομαλότερη και όχι εξαναγκασμένη.

Υ.Γ. Για να μην ξεχνιόμαστε... (:lol:) η ερώτηση προς τους ειδήμονες για την αναγκαιότητα της χρήσης html5 στο Scribd παραμένει. :-)

Δημοσ.

digeka, αναφερόμουν στο post του firewalker που είπε:

... όπου συγκρίνει την απλή HTML (μια απλή mark-up γλώσσα) με την τεχνολογία flash.

Δημοσ.

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το flash δεν θα αντικατασταθεί απλά από την html5 αλλά από τα καλούδια της Khronos Group. Για εμάς τους χρήστες/developers κλπ η στροφή των εταιριών σε open source λύσεις είναι καλή, ο μόνος προβληματισμός που προκύπτει δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αλλά με τους λόγους για τους οποίους τελικά στράφηκαν οι εταιρίες στο open source. :-)

http://www.khronos.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Khronos_Group (δείτε και τα μέλη της)

Δημοσ.
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το flash δεν θα αντικατασταθεί απλά από την html5 αλλά από τα καλούδια της Khronos Group. Για εμάς τους χρήστες/developers κλπ η στροφή των εταιριών σε open source λύσεις είναι καλή, ο μόνος προβληματισμός που προκύπτει δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αλλά με τους λόγους για τους οποίους τελικά στράφηκαν οι εταιρίες στο open source. :-)

http://www.khronos.org/

http://en.wikipedia.org/wiki/Khronos_Group (δείτε και τα μέλη της)

Η Khronos έπαιξε ρόλο μόνο στο WebGL από όσο ξέρω. Και η HTML5 δεν είναι μόνο WebGL, είναι και HTML Audio και WebSockets και και και ...

Δημοσ.
Η Khronos έπαιξε ρόλο μόνο στο WebGL από όσο ξέρω. Και η HTML5 δεν είναι μόνο WebGL, είναι και HTML Audio και WebSockets και και και ...

Και πίσω από το WebGL τι υπάρχει; Μήπως το OpenGL ES 2.0;

http://www.3d-test.com/interviews/khronos_2.htm

Μήπως το μέλλον βρίσκεται στο OpenCL;

Αν αντικαταστήσουν το h264 με το vp8 που θα γίνεται η αποκωδικοποίηση;

Βεβαίως και το html δεν έχει να κάνει μόνο με τα γραφικά, αλλά σήμερα το flash σχετίζεται άμεσα με αυτά και δεν χωρά αμφιβολίας ότι το αυξημένο επεξεργαστικό φορτίο σε ένα browser σήμερα οφείλεται σε αυτά, τα οποία τρέχουν στην cpu ενώ για αυτό τον λόγο υπάρχουν οι gpu.

• Super Moderators
Δημοσ.

θα τιμωρηθεις πάραυτα με συμβολικό ...μηλοβολισμό!

B)

Δημοσ.
Και πίσω από το WebGL τι υπάρχει; Μήπως το OpenGL ES 2.0;

Διακρίνω ένα τόνο ειρωνίας? Και βέβαια πίσω από το WebGL είναι το OpenGL ES, απλά είπα ότι το WebGL δεν είναι η μόνη (και σημαντικότερη) καινοτομία του HTML5. Όσο για τα γραφικά, αργά ή γρήγορα οι browsers θα υποστηρίζουν 3d hardware acceleration για αυτό το λόγο. Που είναι το πρόβλημα?

Δημοσ.

Είναι τόσο νεφελώδης η σκέψη των apple haters που ένα αντικειμενικά πολύ θετικό γεγονός (η αντικατάσταση ενός κλειστού προτύπου με ένα ανοικτό), αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό! Bye bye flash δεν θα μου λείψεις καθόλου και πιστεύω στους developers ακόμα λιγότερο!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
Είναι τόσο νεφελώδης η σκέψη των apple haters που ένα αντικειμενικά πολύ θετικό γεγονός (η αντικατάσταση ενός κλειστού προτύπου με ένα ανοικτό), αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό! Bye bye flash δεν θα μου λείψεις καθόλου και πιστεύω στους developers ακόμα λιγότερο!

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Υπερβάλεις, ότι είναι καλύτερο για τους χρήστες θέλουμε (βεβαίως, βεβαίως).

Άλλο τι λέμε μεταξύ μας:)

Από αύριο θα δείξει, μάλλον από εβδομάδα , το πόρισμα, μετά από σχετική χρήση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...