Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Η εταιρεία Scribd, η οποία χρησιμοποιείται συχνά για τον διαμοιρασμό εγγράφων και την online ανάγνωση αρχείων κειμένου θα προχωρήσει σε σταδιακή κατάργηση του Adobe Flash που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα και την αντικατάστασή του με ΗTML5, όπως δήλωσε ο συνιδρυτής και Chief Technology Officer της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο Jared Friedman δήλωσε "αφήνουμε πίσω μας τρία χρόνια που επενδύσαμε σε εξέλιξη του Flash προκειμένου να ρίξουμε το βάρος στο HTML5 γιατί πιστεύουμε ότι το HTML5 προσφέρει δραματικά καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης απ' ότι το Flash. Τώρα κάθε έγγραφο μπορεί να γίνει ιστοσελίδα".

Η Scribd, όπως και άλλες εταιρείες από την Αpple έως την Microsoft, προτιμά το HTML5 από το Flash. Από αύριο τα 200,000 πιο δημοφιλή κείμενα που φιλοξενούνται από την Scribd θα είναι διαθέσιμα σε HTML5 με προοπτική να μετατραπεί όλο το αρχείο της εταιρείας. Όταν ολοκληρωθεί η μετάβαση, η Scribd θα έχει μετατρέψει δισεκατομμύρια σελίδες εγγράφων σε ιστοσελίδες.

Link.png Site: Techcrunch

Link.png Site: Scribd

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χμμμ... Σαν να αρχίζει να παίρνει μορφή "cascade reaction" (αντίδραση καταρράκτη) η δουλειά, μου φαίνεται. Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερα sites, online υπηρεσίες και κατασκευαστές αρχίζουν να εγκαταλείπουν το πλοίο...

Δημοσ.

ταπεινη αποψη ειναι οτι η flash χρειαζεται βελτιωση για να ειναι απολυτα λειτουργικη,ωστοσο το reader μου φαινεται αρκετα ευχρηστο,δεν ξερω αν εχει σχεση η δηλωση της apple για αυτο αλλα αν ναι ειναι απολυτα γελοιο να μιλα για ανοικτο λειτουργικο η εταιρια που εχει κλειστα τα παντα ;-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Χμμμ... Σαν να αρχίζει να παίρνει μορφή "cascade reaction" (αντίδραση καταρράκτη) η δουλειά, μου φαίνεται. Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερα sites, online υπηρεσίες και κατασκευαστές αρχίζουν να εγκαταλείπουν το πλοίο...

Εμ, έτσι είναι. The rats abandon the sinking ship...

Κι ας έχουμε μερικούς 'ειδήμονες' να μας γράφουν για κόλπα του μάρκετινγκ... ;)

Δημοσ.
Εμ, έτσι είναι. The rats abandon the sinking ship...

Κι ας έχουμε μερικούς 'ειδήμονες' να μας γράφουν για κόλπα του μάρκετινγκ... ;)

E, όχι ότι δεν είναι και το μάρκετινγκ στην μέση... όλοι θέλουν να μπορούν να προβάλλονται απροβλημάτιστα στις συσκευές της apple. Για αυτό το μεγάλο αυτό κύμα αλλαγής (και η είδηση κάθε φορά που site κάνουν την αλλαγή ακόμα και όταν είναι του επιπέδου του Scribd).

Η ουσία είναι ότι όσο υπάρχει ανταγωνισμός θα πρέπει και το flash να βελτιωθεί.

Δημοσ.
και η είδηση κάθε φορά που site κάνουν την αλλαγή ακόμα και όταν είναι του επιπέδου του Scribd

Seriously? 228 rank στην Alexa αυτήν τη στιγμή. Αφήνει πίσω:

guardian.co.uk

reuters.com

avg.com

skype.com

gamespot.com

ign.com

mozilla.org

nba.com

opendns.com

reddit.com

justin.tv

gizmodo.com

w3schools.com

engadget.com

softpedia.com

joomla.org

last.fm

...

Δημοσ.

Δεν λέω ότι είναι culoπετινίτσα βρε συ Παρσιφαλίδη... ούτε ότι δεν είχαν και τους λόγους τους οι άνθρωποι και το κάνουν μόνο για εντύπωση.

Απλά κάνουν και τον ντόρο τους με αυτόν τον τρόπο. Όποιος αλλάζει αυτό το καιρό από flash σε html 5 γίνεται αμέσως είδηση για τους ευνόητους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τόσο σημαντικό όμως.

(και κατ εμε καλύτερο είναι να μην βάζουμε το ranking της Alexa μέσα σε σοβαρές συζητήσεις)

Δημοσ.
Όποιος αλλάζει αυτό το καιρό από flash σε html 5 γίνεται αμέσως είδηση για τους ευνόητους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τόσο σημαντικό όμως.

Είναι δυνατόν να μην είναι σημαντικό και να μη γίνεται είδηση σε τεχνολογικά fora όπως το Insomnia; Η αυξανόμενη υποχώρηση της δημοφιλίας του Flash έχει τη δυναμική να αλλάξει το τοπίο του Internet και επαγγελμάτων όπως web designers και web programmers!

(και κατ εμε καλύτερο είναι να μην βάζουμε το ranking της Alexa μέσα σε σοβαρές συζητήσεις)

Πες μου ένα κατά τη γνώμη σου καλύτερο ranking catalogue και θα χρησιμοποιώ αυτό στο εξής ως ενδεικτικό σημείο αναφοράς. :-)

Δημοσ.
Είναι δυνατόν να μην είναι σημαντικό και να μη γίνεται είδηση σε τεχνολογικά fora όπως το Insomnia; Η αυξανόμενη υποχώρηση της δημοφιλίας του Flash έχει τη δυναμική να αλλάξει το τοπίο του Internet και επαγγελμάτων όπως web designers και web programmers!

Συμφωνούμε 100%... δεν λέω ότι κακός γίνεται είδηση. Το ότι γίνεται μεγάλη είδηση άσχετα αν είναι ιστοσελίδα με μεγάλη ή με μικρή επισκεψημότητα λόγο της κόντρας της apple με το flash είναι αυτό που θέλω να τονίσω (όχι κρίνω).

Πες μου ένα κατά τη γνώμη σου καλύτερο ranking catalogue και θα χρησιμοποιώ αυτό στο εξής ως ενδεικτικό σημείο αναφοράς. :-)

Δυστυχώς δεν υπάρχει... απλά έχω φοβερές εντάσεις για την Alexa πολλά χρόνια τώρα. Εσύ δηλαδή πιστεύεις τα στοιχεία αυτά; πιστεύεις ότι το Scribd δέχεται πιο πολλές επισκέψεις από τα site που ανέφερες; Μια ματιά στα 20 πρώτα εμένα δεν με πείθει με τίποτα πάντως.

Δημοσ.
Εσύ δηλαδή πιστεύεις τα στοιχεία αυτά; πιστεύεις ότι το Scribd δέχεται πιο πολλές επισκέψεις από τα site που ανέφερες;

Όχι απαραίτητα, αλλά ελλείψει άλλης αναγνωρισμένα πιο αξιόπιστης πηγής... :-D

Δημοσ.
Όχι απαραίτητα, αλλά ελλείψει άλλης αναγνωρισμένα πιο αξιόπιστης πηγής... :-D

Το αυτό... εξακλι :P

Δημοσ.

Καλή είναι η πίεση προς την adobe ειδικά όταν αυτή προέρχεται από open source. Για να δούμε και η αντίδραση ποια θα είναι. Η δική μου εντύπωση αν και δεν είμαι "ειδήμων" είναι ότι το open source ρεύμα μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως οι θεωρίες συνωμοσίας... δλδ με το ίδιο νόμισμα. Για να δούμε, θα αρχίσει η adobe να ανοίγει τα χαρτιά της; :-)

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Όποιος αλλάζει αυτό το καιρό από flash σε html 5 γίνεται αμέσως είδηση για τους ευνόητους λόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τόσο σημαντικό όμως.

[...]

[...] Το ότι γίνεται μεγάλη είδηση άσχετα αν είναι ιστοσελίδα με μεγάλη ή με μικρή επισκεψημότητα λόγο της κόντρας της apple με το flash είναι αυτό που θέλω να τονίσω (όχι κρίνω). [...]

Επειδή αφήνεις υπονοούμενα για την είδηση, για τη σοβαρότητά της και για τη σκοπιμότητα της ανάρτησής της και επειδή εγώ προχώρησα στη δημοσίευσή της,

α) σε διαβεβαιώ ότι εάν ήθελα να τονίσω την είδηση ή να προμοτάρω την κόντρα Apple-Adobe, θα την είχα δημοσιεύσει κατ'ευθείαν στην ενότητα Ειδήσεις, όχι στην ενότητα Ειδήσεις-Lobby, όπου χρειάζεται τις ψήφους των μελών για να αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα και

β) σε προσκαλώ να βρεις πόσες ειδήσεις για την Αpple έχω δημοσιεύσει στα δύο subfora των Ειδήσεων την τελευταία τριετία (για να μην πω πενταετία).

Αυτά επί προσωπικού και ως ελάχιστο σχόλιο για τα υπονοούμενα. :-)

Δημοσ.
Επειδή αφήνεις υπονοούμενα για την είδηση, για τη σοβαρότητά της και για τη σκοπιμότητα της ανάρτησής της και επειδή εγώ προχώρησα στη δημοσίευσή της,

α) σε διαβεβαιώ ότι εάν ήθελα να τονίσω την είδηση ή να προμοτάρω την κόντρα Apple-Adobe, θα την είχα δημοσιεύσει κατ'ευθείαν στην ενότητα Ειδήσεις, όχι στην ενότητα Ειδήσεις-Lobby, όπου χρειάζεται τις ψήφους των μελών για να αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα και

β) σε προσκαλώ να βρεις πόσες ειδήσεις για την Αpple έχω δημοσιεύσει στα δύο subfora των Ειδήσεων την τελευταία τριετία (για να μην πω πενταετία).

Αυτά επί προσωπικού και ως ελάχιστο σχόλιο για τα υπονοούμενα. :-)

Όχι, όχι... μισό λεπτό και "Ώπα"....

δεν υπονοούσα κάτι για τεσέν... για το κλίμα και τον ντόρο της φυγής από την adobe εννοώ.

Επίσης αν ήθελα να πω κάτι για σένα θα σου έστελνα πιεμ (αν και μετά το τελευταίο πιεμ και την κατάληξη του το σκέφτομαι και αυτό :P )

Δημοσ.

Να ρωτήσω τους ειδήμονες του χώρου κατά πόσο ήταν απαραίτητη η μετάβαση σε html5 για να αντικατασταθεί το flash στο συγκεκριμένο site και κατά πόσο το ίδιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί με το κοινό (sic) html;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...