Προς το περιεχόμενο

Τρεις νεκροί από molotov σε τράπεζα στην οδό Σταδίου.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...σαν απλοί συμφορουμίτες, έχουμε ο καθείς την οπτική του. Και μέχρι το αποπάνω, την καταλαβαίνω την διαφορετική οπτική. Αλλά "η πορεία είναι άλλοθι"...;

Τεσπα είμαι πολύ μακρυά απ' ολ' αυτά για να μιλήσω με μεγάλη σιγουριά.

Το δε περί 100Κ κόσμου, σημαίνει ότι από κάτω βράζει καζάνι, και δε νομίζω να το αμφισβητείς αυτό. Και θάνατοι δεν συμβαίνουν όλη την ώρα. Τώρα, για την χθεσινή πυρπόληση, δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποιός ευθύνεται. Αλλά ούτε και εσύ, υποθέτω (εκτός κι αν παίζουν είτε γενικές πληροφορίες, είτε ειδησεογραφία). Μπορεί να έγινε είτε από κανένα βλαμμένο 16χρονο που ακόμη δεν ένιωσε την κατάληξη της ρίψης, μέχρι από τραμπούκο, είτε "αναρχικό", είτε "βαλτό". Όπως μπορεί και να έγινε από μέσο "αντιεξουσιαστή", που αυτή τη φορά το τράβηξε περισσότερο. Όσο όμως ζορίζουν τα πράμματα στη χώρα, όσο η οργή θα περισσεύει, κι όσο περισσότεροι θα "εξεγείρονται", τόσο περισσότερα τραγικά περιστατικά νομίζω θα υπάρξουν.

Το περιστατικό με τον θυρωρό που λες, μπορεί να αξιολογηθεί πάντως με διάφορους τρόπους. Πχ, εγώ καταλαβαίνω πως οι χθεσινοί νεκροί, άλλους θα τους παγώσουν/θα τους κάνουν ν' αναθεωρήσουν - άλλους θα τους τσιτώσουν παραπάνω, θα τους κάνουν ακόμα λιγότερο προσεκτικούς, κτλ...."Το αίμα που μυρίζει" δλδ, άλλους τους δίνει το άλλοθι που λες, άλλους τους τσιτώνει, άλλους τους προσγειώνει.

wash, δεν θιγω το ποιος το εκανε -ποιος ειναι κατω απο την κουκουλα- και με τι κινητρο οταν λεω άλλοθι. Όταν μιλαω για άλλοθι εννοω ότι, πως να το κανουμε τωρα, όταν βγαινει καποιος με κουκουλα και γάντια και τα σχετικα συμπρακαλα ειναι ετοιμος για επεισοδια, άσε αν ειναι ετοιμος να σκοτώσει. Εκμεταλλευεται τη διαμαρτυρια του Χ που απεργει για τους Χ λογους χωρις ομως να βλαψει κανεναν. Το περιστατικο αναφερθηκε για να εξηγησω ακριβως οτι περιστατικα συμβαινουν και εκτος διαμαρτυριας, απλως η λαοθαλασσα προσφερεται για τετοιου ειδους ενεργειες. Θα μιλουσαμε με εντελως διαφορετικα δεδομενα, θεωρω, εαν οι τυποι αυτοι δεν εκαναν εμφανισεις εδω και τοσα χρονια.

Σε τελικη ανάλυση, αυτο που μενει απο τις πορειες αυτες ειναι οτι σκοτωθηκαν τρεις ανθρωποι γιατι είναι αδιαμφισβητητα τραγικο το γεγονος. Και, ναι, βράζει κανόνι, αλλά δεν μιλαμε για ανρθωπους που ποδοπατηθηκαν απο το πληθος πχ, ουτε ειναι υπαιτιο το πληθος που διαδηλωνε ετσι; Μιλαμε για τους ιδιους που ειχαν βγαλει ανακοινωση στα επεισοδια του 08 οτι οποιος καλυψει το μαγαζι του με μαυρες σακουλες σκουπιδιων θα τη γλυτωσει. Αναιρουν δηλαδη το δικαιωμα να εκφραστουν και αυτοι που απεργουν και αυτοι που δεν γουσταρουν να απεργουν. Των τελευταιων δε, αφαιρουν και τη ζωη αμα λαχει.

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
.... Έστω οτι δε θέλω ρε παιδί μου. Με τρομοκρατία και μολότοφ μέσα στο μαγαζί που έχω/δουλεύω θα με αναγκάσεις να κάνω; Δημοκρατικότατο.

"Αν δεν κάνεις είσαι εν δυνάμι(η; ) νεκρός";

Aλλο ειναι το θεμα, και να ηθελαν να κανουν απεργια δεν μπορουσαν. Η Μαρφιν ειναι ιδιωτικη Τραπεζα και δεν τους επετρεψαν να απεργησουν, αντιθετα τους ειπαν "οποιος απεργησει να μην ξαναρθει"! Κλειδωσαν μαλιστα και τη πορτα με αποτελεσμα να εγκλωβιστουν. Θα αποδωθουν αραγε ευθυνες?

(Εν δυναμει)

...διότι την επόμενη φορά που θα μας κράξει το Focus, δεν θα βάλει την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει διάφορα με το χέρι, αλλά την άλλη, την Αφρογδύτη, να κάνει διάφορα με το χέρι. Ε κι αυτό όπως και να το κάνεις, ΕΙΝΑΙ ξεφτίλισμα (μαζί με τα υπόλοιπά, πρακτικότερά μας), της ελληνικής "καθημερινότητας", και γενικά του ονόματος διεθνώς.

Δεν ειναι καθολου ξεφτιλισμα, ειναι δικαιωμα του καθενος να κανει τσοντα. Ουτε απαγορευεται, ουτε ηθικα μεμπτο ειναι. Η Αφροδιτη της Μηλου τι σχεση εχει? Το Φοκους ρεζιλευει τον εαυτο του με τα εξωφυλλα που κανει.

Δημοσ.
H αληθεια ειναι πως αν οι μακαριτες δεν εκαναν απεργοσπασια σημερα θα ζουσαν.

Τι λε ρε παιδί μου, ε τους μαλάκες, ακούς εκεί να είναι αλήτες απεργοσπάστες.

Εγώ λέω να βρούμε αυτούς που γλύτωσαν, για να τους ακολουθήσουν...

---------- Προσθήκη στις 22:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:49 ----------

...διότι την επόμενη φορά που θα μας κράξει το Focus, δεν θα βάλει την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει διάφορα με το χέρι, αλλά την άλλη, την Αφρογδύτη, να κάνει διάφορα με το χέρι. Ε κι αυτό όπως και να το κάνεις, ΕΙΝΑΙ ξεφτίλισμα (μαζί με τα υπόλοιπά, πρακτικότερά μας), της ελληνικής "καθημερινότητας", και γενικά του ονόματος διεθνώς.

Εντάξει, η Αλεξανδράτου μας πείραξε.

Ολόκληρη η γερμανική βιομηχανία πορνό όχι.

Δημοσ.
Τι λε ρε παιδί μου, ε τους μαλάκες, ακούς εκεί να είναι αλήτες απεργοσπάστες.

Υποχρεωμενοι απεργοσπαστες. Διαβασε το post #769.

Ασχετως χαρακτηρισμων και αυθαιρετων συμπερασματων ειναι γεγονος: Αν δεν υποχρεωνονταν σε απεργοσπασια σημερα θα ζουσαν.

Δημοσ.

Δυστυχως η αληθεια ειναι οτι και απ'τις δυο πλευρες υπαρχει φανατισμος.Αυτη η δημιουργια ηλιθιων προβατων τοσο απο την πλευρα της αστυνομιας οσο και απο την πλευρα των αντιεξουσιαστων (δεν ξερω πως να τους πω αλλα μιλαω για κατι μπιχλες αναρχικους που οτι και να τους πεις θα σου πουν το αντιθετο γιατι ετσι εχουν μαθει) εχει καταντησει αηδια.Σ'αυτη τη χωρα αστυνομευση δεν υπαρχει.Κι αυτο ειναι γεγονος.Ειναι απαραδεκτο οτι περιμενουμε απο αυτους τους σαπιοκοιλιαδες να πιασουν κλεφτες κ δολοφονους.Αντε για καμια κληση,κανα ψευτο τσαμπουκα σε πρεζονια-μπουρδελοτσαρκαδες και πολυ ειναι.Να κανουν καμια σοβαρη δουλεια δεν μπορουν.Γι αυτο οταν κατεβαινουν σε πορειες τρεμει το φυλλοκαρδι τους.

Τωρα οσον αφορα τον πουθενα αναρχικο που σπαει,χτυπαει και γουσταρει το χαος τι να πει κανεις.Οτι και να πει ειναι λιγο.Αλλα δεν ειναι αυτο που με ενοχλει περισσοτερο.Αυτο που πραγματικα με εκνευριζει ειναι οτι εχω αφησει αυτον τον πουθενα να φωναζει αντι για μενα.Δεν ειναι ετσι οι πορειες που θελω.Αλλα δεν αφηνω τον καναπε-βολεψη μου για να τις κανω οπως θα πρεπε να ειναι.Γιατι οταν αφηνεις στους ηλιθιους τον πρωτο λογο ειναι επομενο να κανουν βλακειες.Τι να πω λοιπον και για μενα που καθομαι και δεν κανω τιποτα κι απλα κατακρινω την ελλαδα,την οικονομια,τους πολιτικους,την κοινωνια,την παιδεια...και παλι οταν ερθει η ωρα θα ψηφισω καποιον απο αυτους,επειδη απλα δεν υπαρχει αλλος...ντροπη μας.

Οσο σκεφτομαι οτι τρεις ανθρωποι ξεκινησαν το πρωι να πανε στη δουλεια τους και δε γυρισαν ποτε σπιτι τους τοσο πιο τραγικο μου φαινεται.Δεν τελειωσαν μονο τρεις ζωες αλλα ισως περισσοτερες μετα απο αυτο.Επειδη καποιοι ειχαν γονεις,αδερφια,συζυγους,οικογενειες...τι να πω πια...τι να πω...

Το να μπει κανεις σε υποθεσεις για το τι φταιει ειναι πολυ επισφαλες.Φταιει αυτος που πεταξε τη μολοτοφ.Φταιει αυτος που τους αναγκασε με απειλες να ειναι εκει και να δουλευουν,φταιει η οικονομια που παει κατα διαολου κι ολοι φοβουνται πως θα τα βγαλουν περα και δεν τους παιρνει να χασουν ουτε ενα μισθο,φταιω εγω κι εσυ που αφησαμε αυτους τους βλακες να βαλουν τη φωτια,αντι να ''παλευουμε'' για ειρηνικες διαμαρτυριες,Φταινε ολοι αυτοι που περνουσαν απο διπλα και δεν εκαναν τιποτα...

Φτανει πια...δεν παει αλλο αυτη η κατασταση...απλα δεν παει αλλο...

Δημοσ.

Ασχετως χαρακτηρισμων και αυθαιρετων συνπερασματων ειναι γεγονος: Αν δεν υποχρεωνονταν σε απεργοσπασια σημερα θα ζουσαν.

και οι απεργοσπαστες στον Ιαλο υποχρεωμενοι ηταν; :devil:

Δημοσ.

Ασχετως χαρακτηρισμων και αυθαιρετων συμπερασματων ειναι γεγονος: Αν δεν υποχρεωνονταν σε απεργοσπασια σημερα θα ζουσαν.

Είμαστε όλοι σίγουροι ότι ήταν υποχρεωμένοι;

Δημοσ.

Ξαναλεω. Εστω οτι η μαρφιν ειναι ο κακος της ιστοριας. ΕΣΤΩ. ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ αυτο την πραξη; ποσο πιο απλα πρεπει να πουμε οτι ακομη κι αν ο ενας εχει ευθυνες αυτο ΔΕΝ αναιρει τις ευθυνες του αλλου; ΠΟΣΟ?!

Δημοσ.

wash, δεν θιγω το ποιος το εκανε -ποιος ειναι κατω απο την κουκουλα- και με τι κινητρο οταν λεω άλλοθι. Όταν μιλαω για άλλοθι εννοω ότι, πως να το κανουμε τωρα, όταν βγαινει καποιος με κουκουλα και γάντια και τα σχετικα συμπρακαλα ειναι ετοιμος για επεισοδια, άσε αν ειναι ετοιμος να σκοτώσει. Εκμεταλλευεται τη διαμαρτυρια του Χ που απεργει για τους Χ λογους χωρις ομως να βλαψει κανεναν. Το περιστατικο αναφερθηκε για να εξηγησω ακριβως οτι περιστατικα συμβαινουν και εκτος διαμαρτυριας, απλως η λαοθαλασσα προσφερεται για τετοιου ειδους ενεργειες. Θα μιλουσαμε με εντελως διαφορετικα δεδομενα, θεωρω, εαν οι τυποι αυτοι δεν εκαναν εμφανισεις εδω και τοσα χρονια.

Σε τελικη ανάλυση, αυτο που μενει απο τις πορειες αυτες ειναι οτι σκοτωθηκαν τρεις ανθρωποι γιατι είναι αδιαμφισβητητα τραγικο το γεγονος. Και, ναι, βράζει κανόνι, αλλά δεν μιλαμε για ανρθωπους που ποδοπατηθηκαν απο το πληθος πχ, ουτε ειναι υπαιτιο το πληθος που διαδηλωνε ετσι; Μιλαμε για τους ιδιους που ειχαν βγαλει ανακοινωση στα επεισοδια του 08 οτι οποιος καλυψει το μαγαζι του με μαυρες σακουλες σκουπιδιων θα τη γλυτωσει. Αναιρουν δηλαδη το δικαιωμα να εκφραστουν και αυτοι που απεργουν και αυτοι που δεν γουσταρουν να απεργουν. Των τελευταιων δε, αφαιρουν και τη ζωη αμα λαχει.

Δεν διαφωνώ πως υπάρχουν και απλοί αγνοί τραμπούκοι, το έγραψα ήδη άλλωστε.

Έχω όμως δει, με αφορμή γενικά τα γεγονότα από 06/12/08 κι εντεύθεν, και με αποκωρύφωση τα χθεσινά, άτομα να υποστηρίζουν πως "τα καθάρματα οι κουκουέδες φταίνε για όλα-γαμήστε τους να ησυχάσουμε". Ε τέτοια άτομα, άμα τους πετάξεις τον πρώτο συλληφθέντα με κατηγορίες εμπρησμού της Μαρφίν, δεν θα τον κάνουν σουβλάκι;

Γι' αυτό και λέω "ας συλληφθούν με το καλό, ας αποδοθούν κατηγορίες, ας υπάρξουν απολογίες, ας βγούνε πορίσματα", και βλέπουμε. Αν δηλαδή (ένα απλό αν λέω), ο μόνος που βρεθεί στην προηγούμενη θέση, είναι ο βλαμμένος 16χρονος που σκιαγράφησα πριν, να τον πάμε για κρέμασμα; Δεν ξέρω, ειλικρινά δεν ξέρω.

Το δε καζάνι, ΤΕΤΟΙΑ περίπτωση "δικαιολογεί", κι εννοούσα. Όχι αυτουνού που πάει σπίτι και στεναχωριέται που δεν σκότωσε σήμερα, τα τελευταία 10 χρόνια ξερωγω.

Δημοσ.

Εχουμε στοιχεια για αυτο;

Δημοσ.

οσο να πεις παντως θελει λιγη οργανωση το σπαωτζαμι-μολοτοφ-βενζινη (ή οτι σκατα εριξαν)

Οτι δεν χωρανε αυθαιρετες εικασιες για το "ποιος" δεν το συζηταω. Εγω το εξης απορριπτω χωρις δευτερη συζητηση:

32031_432324321912_780051912_5327954_5639227_n.jpg

Δημοσ.
οσο να πεις παντως θελει λιγη οργανωση το σπαωτζαμι-μολοτοφ-βενζινη (ή οτι σκατα εριξαν)

Οτι δεν χωρανε αυθαιρετες εικασιες για το "ποιος" δεν το συζηταω. Εγω το εξης απορριπτω χωρις δευτερη συζητηση:

32031_432324321912_780051912_5327954_5639227_n.jpg

Να και οι αυτόκλητοι τσομπανήδες... Είπα και το ξαναλέω και θα το λέω μέχρι να ψοφήσω. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Τώρα, για τα παιδοβούβαλα που κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ (golden eggs) και τα αναρχοπούλια των Εξαρχείων, ποιος έριξε την μολότωφ, αν έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε αν "απεργοσπάσουμε" ένα έχω να τους πω: Είστε τόσο ίδιοι που θα έπρεπε να ανατριχιάζετε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...