johnnyestia Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Snoob, εννοείται πως φταίει και ο λαός. Φταίει όμως γιατί οι περισσότεροι από εμάς είτε είναι μωροί είτε είναι διεφθαρμένοι. Και? Είναι αυτός λόγος να κριτικάρεται έτσι ο προβληματισμός που δίκαια εκφράζει τόσος κόσμος γιατί κάποιοι ανάμεσά τους είναι/ήταν βολεμένοι? Έτσι δεν γίνεται τίποτα.
Chris_85 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 «Να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο» Ο ***** δεν ήταν δυνατό να μην αναφερθεί σε όσα θλιβερά συμβαίνουν στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες: «Μας δημιουργούν στεναχώρια όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες μπορούν. Μπορούμε να πετύχουμε με σκληρή δουλειά, καθαρό μυαλό και πίστη. Είμαστε μια χώρα που χρειάζεται στόχους, για να γίνουμε υπομονετικοί και ενθουσιώδεις. Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια ικανοτήτων και υπομονής και μέσα από τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο στην Ελλάδα χαρούμενο» Οποιος μου βρει ποιος τα ειπε αυτα, κερναω καφε.
Erwdios Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Οποιος μου βρει ποιος τα ειπε αυτα, κερναω καφε. Αυτά είναι εύκολα. Ποιός άλλος θα μιλούσε για υπομονή? Παναγιώτης Γιαννάκης
guido Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 ...μπορεί εσένα να μην ταιριάζει στην ψυχολογία σου, αλλά είτε σ' αρέσει - είτε ΔΕΝ σ' αρέσει, αν κάτσεις να παρακολουθήσεις το βίντεο (...λες να σχολίαζα τόσο αψήφιστα όσο εσύ; Βεβαίως και κατάλαβα σε ποιό αναφερόσουν), δε βγάζει καθόλου χιούμορ. Ούτε καν μαύρο. Φρίκη και οργή φέρνει. Η επιλογή της μουσικής επένδυσης είναι απλά αυτό που τονίζει την τραγικότητα. Αν εσύ το καταλαβαίνεις ώς "χιουμοριστικό", με ή άνευ εισαγωγικών, άρα και άκυρο, δε σου φταίει ο άλλος που είτε το έφτιαξε, είτε το πόσταρε εδώ. Κι όμως εσύ, μίλησες για την κοσμάρα του, και το περιεχόμενο του κεφαλιού του, όπως το βλέπεις εσύ. Ε λοιπόν αυτή την κοσμάρα/περιεχόμενο τα βλέπω αλλού εγώ.Αν δεν καταλαβαίνεις τί λέω, πες και θα σου φτιάξω εγώ ένα βίντεο, άσχετο με τους χθεσινούς νεκρούς - άσχετο και με τα Στρουμφ, ώστε να μην θολώνεται η κρίση σου λόγω των χθεσινών γεγονότων, και θα φροντίσω να έχει πολύ πιο έντονο το τραγικό στοιχείο σαν δημιουργία, και μάλλον τότε θα καταλάβεις. Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, καλά κάνεις και δε γράφεις εξυπνάδα, φερόμενος ΠΙΟ προνοητικά αυτή τη φορά. Το δις εκτεθείν, ουχί σοφού. άντε να στο κάνω πιο λιανά μπας και καταλάβεις , αν και οπως τα λες μάλλον είναι ύβρις να υπονοούμε οτι δεν καταλαβες . Ανατρίχιασα σε ενα σημείο. Χαλάρωσε Συζητάμε για τον θάνατο 3 ανθρώπων . Μπαίνει κάποιος και το πρώτο που έχει να πει είναι κάτι σαν "ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ". Σχολιάζω την επιλογή του αυτή σαν απάντηση στο όλο θέμα , και όχι το ίδιο το σύνθημα το οποίο με βρίσκει σύμφωνο σε γενικές γραμμές . Επίσης ξεκαθαρίζω στο μήνυμα μου , ότι δεν παίρνω θέση καν στο ποιος μπορεί να φταίει για ότι έγινε . Επίσης το παραπάνω σύνθημα μπορεί να έχει δοθεί μέσω ενός χιουμοριστικού σκίτσου ή μιας γελοιογραφίας . Αυτό δεν σημαίνει ότι χάνει την σοβαρότητα του ή οτι μιλάει για ένα αστείο πράγμα . Και αυτό εννοώ ως "χιουμοριστικό" Εσυ μου κάνεις μαθήματα για το τι σημαίνει το σύνθημα , και πως θα έπρεπε να νιώσω όταν το άκουσα και οτι δεν ειναι χιουμοριστικό. ΟΚ
tsifotis Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Επειδή βγάζεις πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα, θα εστιάσω μόνο εδώ: το πρόβλημα της χώρας, πολυδιάστατο ήδη, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την πεισματική επιμονή στην ουτοπική θεωρία του καλού λαού που τον ξεγέλασαν οι κακοί πολιτικοί. Εγώ δέχομαι ασυζητητί ότι οι πολιτικοί είναι κακοί, ανεπαρκείς, ανίκανοι, βάλε ό,τι χαρακτηρισμό θέλεις. Ταυτόχρονα, όμως, όχι απλά δε δέχομαι αλλά αγανακτώ με τη θεωρία του αθώου λαού που έπεσε θύμα των κακών πολιτικών. ΧΡΟΝΙΑ γινόταν αυτή η δουλειά. ΧΡΟΝΙΑ κοιτούσαν τεράστια κομμάτια της Ελληνικής κοινωνίας (αναφέρω και τρανταχτό παράδειγμα από τον ιδιωτικό τομέα, το προσπερνάς και εστιάζεις εκεί που σε βολεύει) να ζήσουν τρώγοντας από το κράτος. Να διοριστούμε. Επετηρίδα, ΑΣΕΠ, μπείτε παιδιά στην ουρά για μια θέση στο κράτος. Το ποιος θα βγάλει αυτά τα λεφτά, δε μας ένοιαζε. Δεν έχουμε ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή; Να τους την επιδοτήσουμε. Ήπιε ο κάμπος όλο τον Πηνειό, ώρα να εκτρέψουμε τον Αχελώο. Δεν υπάρχει δουλειά στον Σκαραμαγκά; Να παραγγείλουμε πέντε υποβρύχια. Κατά τα άλλα, οι κακοί εξοπλισμοί. Μπαίνει μέσα η Ολυμπιακή; ΔΑΝΕΙΟ για την Ολυμπιακή, γιατί πρέπει να έχουμε "εθνικό αερομεταφορέα". Μπαίνει μέσα ο ΟΣΕ; ΔΑΝΕΙΟ για τον ΟΣΕ, γιατί πρέπει να έχουμε "εθνικούς σιδηροδρόμους". Δεν μπορούμε να σπάσουμε κανά νύχι στο στρατό; ΕΠΟΠ και βλέπουμε. Δεν μπορούν οι ΕΠΟΠ να βαράνε σκοπιές; Κάνε τους δεκανείς και λοχίες, μη μας φύγουν τα παιδιά. ΟΛΑ ΑΥΤΑ και ΑΠΕΙΡΑ ΑΚΟΜΗ η κοινωνία όχι μόνο τα παρακολουθούσε, αλλά συμμετείχε ενεργά. Έχει περισσότερα άλλοθι οι κοινωνία από τους ηγέτες της; Ναι. Αθώα, όμως, δεν είναι. Σε πιάνει το κράτος να ΚΛΕΒΕΙΣ; Ρύθμιση, αμέσως. Οι ανίκανοι κατέστησαν τη φοροδιαφυγή συμφέρουσα (πληρώνεις το 1/3 ή 2/5 αν πας αμέσως σε ρύθμιση) και ο κόσμος επικροτούσε. Δεν τα ξέραμε αυτά; Ποιος ξίνισε τα μούτρα του όταν ζήτησα απόδειξη για το δωμάτιο που νοίκιασα στις Κυκλάδες; Το κράτος; Όταν το κράτος και οι ταγοί του χάριζαν στις ομάδες εκατομμύρια σε οφειλές στο ΙΚΑ, καλά ήταν; Μήπως δεν το ξέραμε κι αυτό; Όταν υπέγραφαν ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ για να κάνουν οι ομάδες γήπεδα, καλά ήταν; Και τώρα φωνάζουμε. Να φωνάξουμε. Το ξαναέγραψα, κανέναν δεν εμποδίζω. Διατηρώ, όμως, ασυζητητί, το δικαίωμα να ρωτάω για πόσο ακόμη θα υποδύομαστε τις μωρές βοσκοπούλες που μας ξελόγιασε ο κακός τσέλιγκας; +999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999.
suspiria Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 βαζω τον εαυτο μου στη θεση του συζυγου αυτης της εγκυου και σκεφτομαι οτι θα σταματουσα ολες τις δραστηριοτητες μου και θα εβαζα σκοπο της ζωης μου να φαω αυτα τα τσουτσεκια που το εκαναν
Chris_85 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Αυτά είναι εύκολα. Ποιός άλλος θα μιλούσε για υπομονή? Παναγιώτης Γιαννάκης Ερωδιε χρωσταω καφε :-) Και αντε να μας αδειαζει τη γωνια ο Γιαννακης.... Να δουμε τι μ@λ@κιες εχουμε ν ακουσουμε απο λοιπους μαιντανους της πολιτικης, που βγαζουν μωρε μονο 2εκτ το χρονο, αλλα εχουν το θρασος να ζητουν υπομονη απο τον κοσμο που πειναει...!
akpe Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 με κοροιδέυεις? ποιά αστυνομία? αυτή που όταν πιάνει έναν κουκουλοφόρο , πέφτουν να τον σώσουν οι "απεργοι" συγκεκριμένων μπλοκ? αυτη που όταν εμφανίζεται να κάνει την δουλεία της.. ακούει "ΦΥΓΕΤΕ ΦΥΓΕΤΕ" ΑΠΟ ΤΟΥς "ΔΙΑΔΗΛΩΤΕς" ? ναι έχει πέτρες στα χέρια του. πόσες? μια? δυο? ειναι 50-70 ζώα.. οι πολίτες είναι χιλιάδες. πάτημα και λιώσιμο. αυτό θέλουν. Ξεχνάς αυτούς (ναι τους απλούς διαδηλωτές) που εμπόδιζαν το πυροσβεστικό να φτάσει στη φωτιά και για εμένα έχουν ίση ευθύνη με αυτούς που την ξεκίνησαν. Ξεχνάς αυτούς (ναι τους απλούς διαδηλωτές) έξω από τη βουλή αν θυμάμαι καλά την μαρτυρία, που φώναζαν προς την αστυνομία "κάψτε τους κάψτε τους" (χωρίς -ελπίζω- να βέβαια το τι είχε προηγηθεί λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω από αυτούς). Δεν είναι αυτό το θέμα όμως... αν μερίδα διαδηλωτών είναι μαλάκες ή η το σύνολο της αστυνομίας χεσμένοι δεν σημαίνει πως οι πολίτες μπορούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Και δεν μιλάω από νομικής άποψης, μιλάω από πρακτικής. Έστω πως όλοι οι διαδηλωτές έχουν δική τους συνείδηση και αποπειραθούν να τους εμποδίσουν. Και πάλι θα έχουμε τραυματίες, σίγουρα οι περισσότεροι θα είναι πολίτες, και πάλι αυτοί θα αποσπαστούν και θα κάνουν τα δικά τους. Το θέμα είναι πως αν γίνει κάτι τέτοιο, ίσως, κάποιοι διαδηλωτές σταματήσουν να είναι τόσο ανεκτικοί με τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς. Έχουμε και την έννοια του φόβου που για αυτούς είναι άγνωστη. Ξέρουν πως μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν και θα τη βγάλουν καθαρή. Ακόμα και να συλληφθούν, την επομένη θα είναι ήρωες. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Η μοναδική "λύση" για εμένα (που δεν υφίσταται εδώ, θα εξηγήσω το γιατί) είναι η χρήση non lethal μέτρων. Όχι δακρυγόνα και μαλακίες. Όποιος έχει μολότοφ στο χέρι θα τρώει πέντε λαστιχένια μπιλλάκια -στο πόδι-. Δυο-τρείς μελανιές είναι σε σχέση π.χ. με τα δακρυγόνα που σε στέλνουν στο νοσοκομείο. Όχι μόνο θα πέσει κάτω από τον πόνο, ίσως δεν θα μπορεί να περπατήσει για λίγο, ούτε όμως και να ρίξει την βόμβα. Συνεπώς ούτε και να απειλήσει ζωές. Και μετά την δεύτερη, άντε τρίτη φορά που θα το επιχειρήσει μάλλον θα το σκεφτεί σοβαρά πρίν το ξανακάνει. Αφού όμως μεγάλο μέρος των αστυνομικών είναι εξίσου κωλόπαιδα, και εμένα κανένας δεν μου εγγυάται πως δεν θα βαράνε κεφάλια διαδηλωτών, την συγκεκριμένη την ξεχνάμε. Επειδή βγάζεις πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα, θα εστιάσω μόνο εδώ: το πρόβλημα της χώρας, πολυδιάστατο ήδη, επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από την πεισματική επιμονή στην ουτοπική θεωρία του καλού λαού που τον ξεγέλασαν οι κακοί πολιτικοί. [...] Διατηρώ, όμως, ασυζητητί, το δικαίωμα να ρωτάω για πόσο ακόμη θα υποδύομαστε τις μωρές βοσκοπούλες που μας ξελόγιασε ο κακός τσέλιγκας; Δεν θα μπορούσες να τα πείς καλύτερα...
oneofthem Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 δε μπορουμε να χρεωνουμε ολοκληρους χωρους με χιλιαδες ατομα οπως το αναρχικο ή το αντιεξουσιαστικο κινημα στην ελλαδα για την ανεγκεφαλια καποιων.η ανεγκεφαλιά κρίνεται μόνο μετά του αποτελέσματος δλδ?είναι εύκολο να ρίχνουμε τις ευθύνες αλλού αλλά μήπως κάποιοι μεγαλύτεροι είχαν δίκιο για αυτά που έλεγαν πολύ πριν γίνει αυτό? πρέπει οπωσδήποτε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να γίνει ανεγκεφαλιά, δε γίνεται να γίνει κατανοητό πιο πριν? οι ανεγκέφαλοι δεν πήραν ένα μαχαίρι να δολοφονήσουν τους ανθρώπους, φωτιά σε ένα κτίριο έβαλαν... η ανεγκεφαλιά δλδ δεν είναι ότι έβαλαν τη φωτιά? είναι η πρώτη φορά ή μήπως μόνο αυτά τα 3 άτομα το κάνουν τόσα χρόνια? δεν είναι στα πλαίσια της ελληνικής αντίληψης της αντιεξουσιαστικής δράσης αυτές οι φωτιές? δεν έριχναν πέτρες στους πυροσβέστες μετά από όλους τους χώρους για διάφορους λόγους? δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά να πάει η ευθύνη αλλού? υποκρισία δεν είναι αυτό φταίνε όλα τα άλλα, φταίνε οι άνθρωποι που ήταν εκεί, φταίει το ανύπαρκτο πυροσβεστικό σύστημα, φταίνε οι πυροσβέστες, φταίνε οι μεμονωμένοι ανεγκέφαλοι, φταίνε όλοι οι άλλοι, φταίει ο δίας, φταίει η bp που πουλάει βενζίνη στον κόσμο, οτιδήποτε άλλο εκτός από κάτι που να σημαίνει πως κάπου κάνουμε λάθος, σαν να ακούω μπάτσους
Skia11 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μας έχουν πετάξει στο Κολοσσαίο και μας χαζεύουν απο ψηλά να αλληλοσκοτωνόμαστε... Γιά τον θάνατο των 4 ανθρώπων και τα περί ευθυνών, θα πρέπει να υπενθυμίσω στους ενήλικους συμφορουμίτες μου ότι δυστυχώς στην Ελληνική πραγματικότητα δεν είναι όλα Άσπρο/Μαύρο άλλα εδώ και δεκαετίες γκρίζα.
kirileman Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Προς συγκεκριμένα σχόλια... Όλοι μας συναλλασσόμαστε/συνεργαζόμαστε με το κράτος, άμεσα ή έμμεσα, δημόσιοι υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Ποιός είναι εκείνος που θα επιμερίσει ευθύνες και πώς; Από τη μία ακούμε για τον "αθώο" λαό (υπονοώντας ότι φέρει σαφέστατη ευθύνη) και από την άλλη βλέπω βέλη να στρέφονται προς μια συγκεκριμένη μερίδα "βολεμένων". Στην εξίσωση υπάρχουν η άγνοια, ο ρομαντισμός αλλά και η ανάγκη επιβίωσης εκτός του συμφέροντος, της διαφθοράς και του ωχαδελφισμού! Και αν η ηθική και η τσίπα απουσιάζουν από τις ζωές των δημοσίων υπαλλήλων, δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας ο χώρος που θα τα βρεις!!! Στη κοινωνία του χρήματος, δεν υπάρχει ηθική!
tzizzz Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Διαδηλώστε ειρηνικά, με πείσμα και ένταση στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά όπου δείτε κουκουλοφόρους αναρχοδολοφόνους, απομονώστε τους. Θα κάνουν και άλλο κακό, και ίσως μεγαλύτερο από αυτό που μας έχει βρει. Χαίρονται γιατί αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Αυτή είναι η δουλειά τους. http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_9182.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.