Προς το περιεχόμενο

Προειδοποίηση ισχύος

cone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγαπητοί insomniacs.

το παρακάτω μήνυμα μου το εμφανίζει όποτε πάιζω gtaIV

έχω μία gts250 στο 1Gb και το τροφοδοτικό μου είναι 500W.

υπάρχει όντως περίτπωση να μη παίρνει επαρκή ισχύ και να ρίχνει την απόδοση;

το καλωδιάκι το 2pinο που φαίνεται είναι για την έξοδο dvi ή hdmi. δε θυμάμαι. δε το σύνδεσα γιατί η μητρική δεν έχει τέτοια υποδοχή. υπάρχει περίπτωση να μη παίρνει αρκετή ισχύ λόγω αυτού; το 12Vολτό πάντως από το τροφοδοτικό το σύνδεσα κανονικά.

any ideas;;

(επειδή με το search δε βρίκα τίποτα, αν υπάρχει πουθενά εδώ μέσα πείτε μου)

post-32822-129063085087_thumb.jpg

Δημοσ.

και το κάνει αυτό μόνο στο gta? Πάντως αυτό το μύνημα δείχνει σίγουρα ότι το ρεύμα για να λειτουργήσει η κάρτα σου δεν είναι αρκετό αυτό που παίρνει από την pci express

( 75 watts ) και ζητάει να συνδέσεις το 6πινο του τροφοδοτικού σου για να πάρει τα 150 watts που είναι απαραίτητα για τις 3d λειτουργίες της (παιχνίδια)

9

Δημοσ.
Ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Τρέξε ένα OCCT Power Supply Test.

το 6pinο το έχω συνδεδεμένο επάνω. το τροφ μου ειναι της ThermalTake 500w.

θα τρέξω κ ένα οcct να δούμε. ναι, μόνο στο gta μου το εμφανίζει.

το έτρεξα το occt και δε μου έβγαλε κανένα μήνυμα λάθους. όλα τα V είναι εκεί που πρέπει.

δε μπορώ να καταλάβω..

Δημοσ.

Η κάρτα σου, σου βγάζει αυτό το μήνυμα γιατί δεν έχεις συνδέσει το 6-απινο καλώδιο, ή αυτό έχει πρόβλημα και δεν δίνει ρεύμα.

Το καλώδιο είναι αυτό αριστερά στην παρακάτω φωτογραφία, και αν δεν έχεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον ανταπτορα δεξια , που συνήθως δίνεται μαζί με την κάρτα, και να δώσεις ρεύμα απο δυο διαφορετικές γραμμές του τροφοδοτικού.

pcie6.th.jpg

Η κάρτα σου πρέπει να χει μια τέτοια υποδοχή για ρεύμα.

5750.th.jpg

Sorry , που στα έγραψα αναλύτικα, αλλά λέω στην περιπτωση που είσαι αρχάριος. Τώρα στην περίπτωση που τα χεις κάνει όλα αυτά, και εξακολουθεις να έχεις αυτό το πρόβλημα, είτε έχει πρόβλημα το 6-απινο καλώδιο του τροφοδοτικου- δοκιμασε κάποιο άλλο, αν σου βγάζει το τροφοδοτικό- ή έχει πρόβλημαη η υποδοχή της κάρτας, δοκίμασε να το βγάλεις να το φυσήξεις μήπως έχει σκόνες και να το ξαναβάλεις.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να είναι καθαρα θέμα κάποιου λάθους και η κάρτα να παίρνει κανονικά ρεύμα. Αν τρέχεις κανονικά τα παιχνίδια, μάλλον κάτι τέτοιο είναι. Βάλε πάντως όπως και να χει τους τελευταίους drivers, μήπως διορθωθεί. Τρέξε ένα furmark, ενώ ταυτοχρον έχε ανοιχτό και το gpu-z. Aν η κάρτα τρέχει σε full load και οι χρονισμοι είναι αυτοι που πρέπει (δλδ δεν τους έχει ρίξει η κάρτα), και δουλεύει άνετα για κανα 10 λεπτο τότε λογικά όλα οκ και είναι λάθος μήνυμα.

Δημοσ.

Αποσύνδεσα το 6πινο και έτρεξα το gta στο οποίο αμέσως αμέσως τα fps έπεσαν στα 15. Υπο φυσιολογικές συνθήκες είναι στα 35. οπότε παίρνει κανονικά ρεύμα.

Έτρεξα το Furmark, δεν είδα μεταβολή στους χρονισμούς με το GPUz ενώ πάλι μου έβγαλε το μήνυμα λάθους.

το οτι δεν έχω συνδέσει το καλωδιάκι του hdmi στη μητρική δε νομίζω να έχει σημασία για από κει δε νομίζω να παίρνει ρεύμα. Αναφέρομαι στο καλωδιάκι που φαίνεται στην φωτο κάτω.

Άρα άμα δεν είναι τίποτα από αυτά τότε είναι λάθος μήνυμα.

Ερώτηση (μπορεί να είναι και χαζή)

Το ότι η μητρική έχει PCIe x16 ενώ η κάρτα μου είναι PCIe x16 2.0, έχει καμιά σημασία;;;

post-32822-129063085471_thumb.jpg

Δημοσ.
Α

το οτι δεν έχω συνδέσει το καλωδιάκι του hdmi στη μητρική δε νομίζω να έχει σημασία για από κει δε νομίζω να παίρνει ρεύμα. Αναφέρομαι στο καλωδιάκι που φαίνεται στην φωτο κάτω.

Να βγω λιγο off-topic...Ξερει κανεις που μπορουμε να βρουμε τετοια καλωδιακια για να εχουμε ηχο μεσω hdmi..?

Δημοσ.

τίποτα λοιπόν. όποιο παιχνίδι και να βάλω μου βγάζει το μύνημα.

με τα ίδια παιχνίδια και μία 9600gt 512Mb δε μου έβγαζε ποτέ πάντως μήνυμα λάθους.

:-(

Δημοσ.

Οπότε καταλίγουμε ... στο οτι δοκίμαζεις μια άλλη κάρτα με εξωτερική τροφοδοσία για να δούμε αν το κάνει και εκει!!! ή δοκιμαζεις αλλο τροφοδοτικό με την ιδια καρτα...

το μονο σιγουρο ειναι οτι ενα απο τα δύο ε΄χει πρόβλημα!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...