Προς το περιεχόμενο

αποριες μετα απο overclocking!!!

bi171184

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι να τον κάνει τον 64μπιτο επεξεργαστή και το 64μπιτο λειτουργικό αν δεν αξιοποιούνται απ' τις εκάστοτε εφαρμογές;

Ευτυχως εδω και χρονια βγαινουν και 64bit εφαρμογες...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

η συζητηση πηγε αλλου...εγω παντως,με 32bit και για την χρηση που το θελω(παιχνιδια,ιντερνετ και ταινιες-μετατροπες βιντεο) ξανα-λεω οτι ειμαι υπερ-καλυμμενος!και δεν νομιζω οτι θα εβλεπα διαφορες στους συγκεκριμενους τομεις αν ειχα 64μπιτο λειτουργικο η(και) περισσοτερη μνημη...

γενικα,φυσικα και ο επεξεργαστης μου ειναι 64-μπιτος(αρα και 64μπιτο λειτουργικο-αυτονοητο),φυσικα κ εχεις περισσοτερες δυνατοτητες,αυτο ομως ειναι κατι που διαλεγει ο καθενας συμφωνα με τις αναγκες που εχει..

κ μεχρι στιγμης ειμαι ικανοποιημενος τοσο απο το λειτουργικο μου,οσο και απο τις μνημες...οπως προανεφερα,στο μελλον,θα περασω στην αλλαγη απο 32-64 οπως και στην περεταιρω αυξηση της μνημης του συστηματος μου...

Δημοσ.
η συζητηση πηγε αλλου...εγω παντως,με 32bit και για την χρηση που το θελω(παιχνιδια,ιντερνετ και ταινιες-μετατροπες βιντεο) ξανα-λεω οτι ειμαι υπερ-καλυμμενος!και δεν νομιζω οτι θα εβλεπα διαφορες στους συγκεκριμενους τομεις αν ειχα 64μπιτο λειτουργικο η(και) περισσοτερη μνημη...

γενικα,φυσικα και ο επεξεργαστης μου ειναι 64-μπιτος(αρα και 64μπιτο λειτουργικο-αυτονοητο),φυσικα κ εχεις περισσοτερες δυνατοτητες,αυτο ομως ειναι κατι που διαλεγει ο καθενας συμφωνα με τις αναγκες που εχει..

κ μεχρι στιγμης ειμαι ικανοποιημενος τοσο απο το λειτουργικο μου,οσο και απο τις μνημες...οπως προανεφερα,στο μελλον,θα περασω στην αλλαγη απο 32-64 οπως και στην περεταιρω αυξηση της μνημης του συστηματος μου...

Αν θελεις πειραματισου και λιγο με Linux,ας πουμε Ubuntu.Ενας φιλος μου ,εχει αφιερωσει εναν δισκο για windows και games και οι υπολοιποι δισκοι τρεχουν με Ubuntu.Νεοφυτος ηταν αλλα τωρα δεν το αλλαζει.Ειναι γνησιο 64bit και ταχυτατο.

---------- Προσθήκη στις 20:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:35 ----------

φιλε μου να ξερες ποσοι διαφωνουν μαζι σου και θελουν 32μπιτα και ξερο ψωμι :-(

και αγοραζουν πανακριβες μητρικες χωρις να κλοκαρουν και φυσικα μνημες στα 1333 ακομα και dual channel (σε i7 παντα)

Ετσι ειναι το ξερω και τους εξηγω οτι ειναι γελοιο να εχεις τετοιες μηχανηματαρες με core i7/core i5/am3 955/ και να τρεχεις εναντια στα specs.

Δημοσ.
ανεβαζεις το γραφημα απο το occt με το vcore?

(απο περιεργεια κυριως θελω να το δω, τιποτα σημαντικο)

αυτο με τη χρηση της μνημης πρεπει να ειναι τυχαιο, δε νομιζω οτι εχει να κανει με το o/c

στο λαπτοπ μου που εχει 2 γιγα αυτη τη στιγμη μου πιανει το 40% (800 ΜΒ χοντρικα) και στο σταθερο που εχω 4 μου πιανει 25-33 αναλογα τη φαση του

(7 ultimate 64 bit και τα 2 μηχανηματα)

σορρυ για την καθυστερηση..3 μερες παντως που τον εχω ετσι,το συστημα δουλευει αψογα!ακομα και στα παιχνιδια,ειχα αυξηση ακομα και +7 frames!το γραφημα με το vcore και των δυο πιο ζεστων πυρηνων...θα δοκιμασω απο την στιγμη που ειμαι σταθερος σε αυτα τα volts,να χαμηλωσω κι'αλλο...το θεμα ειναι...ετσι θα εχω μονο μικροτερη καταναλωση η και μικροτερες θερμοκρασιες???????

post-130260-129063086918_thumb.png

post-130260-129063086921_thumb.png

post-130260-129063086924_thumb.png

Δημοσ.

να σημειωσω οτι απο τα γραφηματα του OCCT, vcore για multiplier x20 εχω 1.260-1.270v και με multiplier χ21, 1.280v , ενω απο cpu-z για χ20,μου δειχνει vcore:1.256v!γιατι τετοια διαφορα στα δυο αυτα προγραμματα και ποιο απο τα δυο ειναι πιο εμπιστο???

Δημοσ.
να σημειωσω οτι απο τα γραφηματα του OCCT, vcore για multiplier x20 εχω 1.260-1.270v και με multiplier χ21, 1.280v , ενω απο cpu-z για χ20,μου δειχνει vcore:1.256v!γιατι τετοια διαφορα στα δυο αυτα προγραμματα και ποιο απο τα δυο ειναι πιο εμπιστο???

To oτι διχνει λιγοτερο εχει να κανει με το vdroop και ειναι λογικο, οι θερμοκρασιες σου ειναι αψογες και δεν χρειαζεται να ανησυχεις για αυτες...

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πάς για τουλάχιστον 3.8 αφού είναι φανερό ότι "σε πέρνει".Πλάκα-πλάκα είσαι ο πρώτος που βλέπω με ι7 920 που τον έχει κάτω απο 4ghz.Μην το λυπάσαι δεν παθαίνει τίποτα ;)

Δημοσ.
σορρυ για την καθυστερηση..3 μερες παντως που τον εχω ετσι,το συστημα δουλευει αψογα!ακομα και στα παιχνιδια,ειχα αυξηση ακομα και +7 frames!το γραφημα με το vcore και των δυο πιο ζεστων πυρηνων...θα δοκιμασω απο την στιγμη που ειμαι σταθερος σε αυτα τα volts,να χαμηλωσω κι'αλλο...το θεμα ειναι...ετσι θα εχω μονο μικροτερη καταναλωση η και μικροτερες θερμοκρασιες???????

πιστευω οτι θα παιζεις με λιγοτερο ρευμα χαλαρα, κανε δοκιμες

εγω να καταλαβεις δουλευω με 1.23

δεν εχουμε τα ιδια πραγματα οκ , αλλα για τα GHz σου αυτο το ρευμα μου φαινεται πολυ

Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να πάς για τουλάχιστον 3.8 αφού είναι φανερό ότι "σε πέρνει".Πλάκα-πλάκα είσαι ο πρώτος που βλέπω με ι7 920 που τον έχει κάτω απο 4ghz.Μην το λυπάσαι δεν παθαίνει τίποτα ;)

στη πραγματικη ζωη (οχι σε φορα) οι περισσοτεροι ή τους εχουν στοκ ή το πολυ πολυ να βαλουν κανα αυτοματο o/c με το οποιο εχουν bsod ή απειρα βολτ...

εχω φιλο μου που του λεω να κατσουμε να το κανουμε σωστα , αλλα δε θελει..

τις μπλε οθονες του ομως στα παιχνιδια -που για μενα ειναι πολυ βασικο, μιας και γω για gaming το εχω- τις εχει

(μιλαμε για ουτε 3.4 GHz)

εγω ευτυχως εχω τερματισει μεχρι στιγμης 6 χωρις κανενα παρατραγουδο και για μενα αυτα ειναι τα πιο ρεαλιστικα -αρα καλυτερα/χρησιμα- τεστ σταθεροτητας

Δημοσ.

μωρε τον λυπαμαι και τον παρα-λυπαμαι!ποιος ο λογος να φτασω στα ορια τον επεξεργαστη μου,αφου και με τον παρον OC ειμαι υπερ-καλυμμενος???για να μην αναφερω την τεραστια καταναλωση στα 4ghz!!!! απλα κοιταζω να βρω την χρηση τομη αναμεσα σε επιδοσεις-καταναλωση και αυτη ειναι τα 3.66 και μετα τα 3.33 με turbo..αν ειναι να ανεβω κ αλλο,θα ενεβω στα 3.66..

---------- Προσθήκη στις 11:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:23 ----------

πιστευω οτι θα παιζεις με λιγοτερο ρευμα χαλαρα, κανε δοκιμες

εγω να καταλαβεις δουλευω με 1.23

δεν εχουμε τα ιδια πραγματα οκ , αλλα για τα GHz σου αυτο το ρευμα μου φαινεται πολυ

στη πραγματικη ζωη (οχι σε φορα) οι περισσοτεροι ή τους εχουν στοκ ή το πολυ πολυ να βαλουν κανα αυτοματο o/c με το οποιο εχουν bsod ή απειρα βολτ...

εχω φιλο μου που του λεω να κατσουμε να το κανουμε σωστα , αλλα δε θελει..

τις μπλε οθονες του ομως στα παιχνιδια -που για μενα ειναι πολυ βασικο, μιας και γω για gaming το εχω- τις εχει

(μιλαμε για ουτε 3.4 GHz)

εγω ευτυχως εχω τερματισει μεχρι στιγμης 6 χωρις κανενα παρατραγουδο και για μενα αυτα ειναι τα πιο ρεαλιστικα -αρα καλυτερα/χρησιμα- τεστ σταθεροτητας

κοιτα,το πιθανοτερο ειναι πως μπορω να κατεβω και αλλο στα ρευματα..απλα το περιεργο bios μου,μου κανει την ζωη δυσκολη που δεν με αφηνει να δωσω "κουμπωτες" τιμες στο vcore και ετσι πρεπει να ελεγχω συνεχεια τα volts..αν και σε default κατασταση με vcore στο auto που ημουν πριν το OC,η τιμη του vcore σε load κατασταση ηταν 1.256,σχεδον ιδια με την τωρινη δηλαδη!τεσπα,θα τις κανω τις δοκιμες μου....οσον αφορα τωρα στα παιχνιδια,νομιζω οτι εχεις δικιο...ευτυχως κ εγω παιζω τωρα γυρω στα 6-7 παιχνιδια,2 τα τερματισα χωρις καποιο προβλημα..ιδωμεν!

Δημοσ.

λοιπον,δοκιμασα να κατεβασω κ αλλο τα ρευματα,και τα αποτελεσματα ηταν τα εξης:

μετα απο 3μιση ωρες prime95,maximum θερμοκρασιες 62-65 βαθμους κελσιου και vcore max(με turbo on στα 3.5ghz) 1.232v. επειτα,1 ωρα occt και αποτελεσματα απο τα παρακατω γραφηματα...πως ειναι οι τιμες??και κατι αλλο..τωρα που μπαινει καλοκαιρακι,θα εχω προβλημα με τις μεγαλες θερμοκρασιες??οι μετρησεις εγιναν με θερμοκρασια δωματιου 26 βαθμοι κελσιου...

post-130260-129063087499_thumb.png

post-130260-129063087502_thumb.png

post-130260-129063087504_thumb.png

Δημοσ.
Αφού σε υπερκαλύπτει όπως λές τότε και με 3.33 κομπλέ είσαι αδερφέ.Γλέντα το το μηχάνημα :-)

σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου!το γλενταω δεοντως!ακομα και με αυτης της ταξεως μεσαιο OC για τα δεδομενα του επεξεργαστη,η διαφορα ειναι αισθητη!μπραβο λοιπον στην intel......και στην thermaltake......και στην scythe!!!!:-D

Δημοσ.
λοιπον,δοκιμασα να κατεβασω κ αλλο τα ρευματα,και τα αποτελεσματα ηταν τα εξης:

μετα απο 3μιση ωρες prime95,maximum θερμοκρασιες 62-65 βαθμους κελσιου και vcore max(με turbo on στα 3.5ghz) 1.232v. επειτα,1 ωρα occt και αποτελεσματα απο τα παρακατω γραφηματα...πως ειναι οι τιμες??και κατι αλλο..τωρα που μπαινει καλοκαιρακι,θα εχω προβλημα με τις μεγαλες θερμοκρασιες??οι μετρησεις εγιναν με θερμοκρασια δωματιου 26 βαθμοι κελσιου...

μια χαρα εισαι απο θερμοκρασιες... ουδεν προβλημα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...