AGNUSDeI Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 λοιπόν έχουμε και λέμε... και οι 2 είναι στα 2.8GHz, και οι 2 στα 45nm ο 1055T έχει 6 cores και 6 threads, ενώ τουρμπίζει μέχρι τα 3.3GHz ο 860 έχει 4 cores και 8 threads, και τουρμπίζει στα 3.46GHz ....... ποιος κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερος και γιατί ; ποια τα υπέρ και ποια τα κατά του καθενός ;
grimpr Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Δημοσ. 5 Μαΐου 2010 Συγκρίνεις ανόμοιες αρχιτεκτονικές που απέχουν μεταξύ τους γενιές, οι Greyhound+ πυρήνες της AMD στις οικογένειες Deneb/Thuban και τα μοντέλα Phenom II κλείνουν φέτος 8ετια στην βασική αρχιτεκτονική τους (pipeline) με παρά πολλά tweaks και βελτιστοποιήσεις στα χρόνια που περάσαν στα σημεία, ένα είναι σίγουρο, οτι παρολη την παλαιότητα τους αποδειχτικαν die hard πυρήνες με μοναδικό μειονέκτημα τους το uncore κομμάτι τους. Όσον αφορά τον Nehalem, είναι και παραμένει per clock και per core ο ποιο efficient και ισχυρότερος αρχιτεκτονικά. Οι Thuban είναι άξιοι θαυμασμού κατασκευαστικά στο πως η AMD με την Globalfoundries κατάφεραν να πακετάρουν 6 πυρηνες με L3 Cache στα 45nm με die size μεγαλύτερο ενός 4πυρηνου Nehalem, κρατώντας ψηλά ρολόγια, καλό overclocking και το ποιο σημαντικό, στα ίδια TDP με τους 4πυρηνους με πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες, μιλάμε για 50-60c σε 100% δύσκολα loads. Η αξία τους προέρχεται αποκλειστικά απο την οπτική της πλατφόρμας, τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον να αγοράσει μια μητρική των 50 ευρώ σε AM3, έναν Χ6 1090T Black Edition και μέσα σε λίγη ώρα να τρέχει εύκολα,σταθερά και κρύα στα 4.0 - 4.2ghz σε όλους τους πυρηνες με το Turbo απενεργοποιημένο, με μια ψήκτρα των 25-30 ευρώ.
AGNUSDeI Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Γιατί πάντα πρέπει να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα; γιατί το λες αυτό φίλε μου ; μπορείς εσύ να μου υποδείξης κάποιον άλλο επεξεργαστή της intel που να είναι πιο άμεσα συγκρίσιμος με τον 1055T ; για παράδειγμα ο μοναδικός 6πυρηνος της intel αυτή την στιγμή είναι ο 980X, ο οποίος εκτός και από την διαφορετική συχνότητα (3.33GHz), είναι και triple channel στα 32nm Συγκρίνεις ανόμοιες αρχιτεκτονικές που απέχουν μεταξύ τους γενιές, οι Greyhound+ πυρήνες της AMD στις οικογένειες Deneb/Thuban και τα μοντέλα Phenom II κλείνουν φέτος 8ετια στην βασική αρχιτεκτονική τους (pipeline) με παρά πολλά tweaks και βελτιστοποιήσεις στα χρόνια που περάσαν στα σημεία, ένα είναι σίγουρο, οτι παρολη την παλαιότητα τους αποδειχτικαν die hard πυρήνες με μοναδικό μειονέκτημα τους το uncore κομμάτι τους. Όσον αφορά τον Nehalem, είναι και παραμένει per clock και per core ο ποιο efficient και ισχυρότερος αρχιτεκτονικά. Οι Thuban είναι άξιοι θαυμασμού κατασκευαστικά στο πως η AMD με την Globalfoundries κατάφεραν να πακετάρουν 6 πυρηνες με L3 Cache στα 45nm με die size μεγαλύτερο ενός 4πυρηνου Nehalem, κρατώντας ψηλά ρολόγια, καλό overclocking και το ποιο σημαντικό, στα ίδια TDP με τους 4πυρηνους με πραγματικά χαμηλές θερμοκρασίες, μιλάμε για 50-60c σε 100% δύσκολα loads. Η αξία τους προέρχεται αποκλειστικά απο την οπτική της πλατφόρμας, τίποτα δεν εμποδίζει κάποιον να αγοράσει μια μητρική των 50 ευρώ σε AM3, έναν Χ6 1090T Black Edition και μέσα σε λίγη ώρα να τρέχει εύκολα,σταθερά και κρύα στα 4.0 - 4.2ghz σε όλους τους πυρηνες με το Turbo απενεργοποιημένο, με μια ψήκτρα των 25-30 ευρώ. φίλε grimpr πραγματικά μου αρέσουν οι αναλύσεις σου...
kostasR1 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 λοιπόν έχουμε και λέμε... και οι 2 είναι στα 2.8GHz, και οι 2 στα 45nm ο 1055T έχει 6 cores και 6 threads, ενώ τουρμπίζει μέχρι τα 3.3GHz ο 860 έχει 4 cores και 8 threads, και τουρμπίζει στα 3.46GHz ....... ποιος κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερος και γιατί ; ποια τα υπέρ και ποια τα κατά του καθενός ; Καλημέρα, τους έχω και τους 2 στο τραπέζι και τους έχω κάνει αναλυτικα bench με αρκετά προγράμματα. Αναμείνατε........
panosmat Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 καλο 8α ηταν να συγκρινουμε επιδοσεις ιδιας αξιας cpu +- 10e τουλαχιστον εγω ετσι τα βλεπω
kappas73 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 καλο 8α ηταν να συγκρινουμε επιδοσεις ιδιας αξιας cpu +- 10e τουλαχιστον εγω ετσι τα βλεπω +1 στον panosmat
panosmat Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 εδω ενα bench http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Phenom+II+X6+1055T
caution Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 kostasR1 αφού θα χωθείς - τσέκαρε αν μπορείς τι κάνει από clock ο 1055T και στα παλιότερα chipsets
AGNUSDeI Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2010 καλο 8α ηταν να συγκρινουμε επιδοσεις ιδιας αξιας cpu +- 10e τουλαχιστον εγω ετσι τα βλεπω panosmat σίγουρα το κόστος ενός επεξεργαστή (αλλά και γενικότερα μιας πλατφόρμας) είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει πάντα να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας Καλημέρα, τους έχω και τους 2 στο τραπέζι και τους έχω κάνει αναλυτικα bench με αρκετά προγράμματα. Αναμείνατε........ οκ, αναμένουμε.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.