Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει καποιος οδηγος για βοήθεια στη διαδικασια εγκαταστασης;


seskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ αρχην καλησπερα σας.Συγχωρειστε με για αλλο ενα θεμα (θα εχετε διαβασει πολλα) του τυπου ειμαι καινουργιος στο linux αλλα δυστυχως ειμαι.εχω πωρωθει παρα πολυ με το συγκεκριμενο λογισμικο και θελω πολυ να αλλαξω απο τα 7 που εχω τωρα για ολα αυτα τα καλα που υπαρχουν γυρω του.ειναι η 2η αποπειρα που κανω και δε θελω να ξενερωσω προτου καλα καλα το δοκιμασω.η ερωτηση μου ειναι μηπως υπαρχει καποιος οδηγος που θα με βοηθουσε στη διαδικασια εγκαταστασης?ρωταω γιατι αυτη τη φορα που το δοκιμασα αφου εγιναν ολα ενταξει ενω ανοιγω τον υπολογιστη και περιμενω να φορτωσει (δε σας περιγραφω τη χαρα που ειχα γιατι νομιζα οτι θα αντικριζα το περιβαλλον linux ubuntu 10.04 lts) μου βγαζει μαυρη οθονη και ζηταει κωδικο και password και αφου τους βαλω μου βγαζει κατι μπλα μπλα ακαταλαβιστικα (δηλαδη διαβαζονται αλλα για εναν αρχαριο δεν ειναι και τοσο κατατοπιστικα)δεν ξερω τι κανω λαθος απλα νομιζα οτι θα ανοιγε η επιφανεια εργασιας και απο εκει με λιγο ψαξιμο θα εβγαζα μια ακρη.μια βοηθεια ρε παιδια???δε ξερω αν σας βοηθαω να καταλαβετε με αυτα που γραφω αλλα οτι μπορει να μου πει ο καθενας θα ηταν χρησιμο.σας ευχαριστω εκ των πρωτερων και συγνωμη αν σας κουρασα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστω κατι τετοιο ηθελα για αρχη.τα βηματα κυριως γιατι καπου κανω κατι λαθος.θα το δοκιμασω παλι αυριο και ελπιζω να ειναι επιτυχημενη η αποπειρα αυτη τη φορα.το μονο που βλεπω διαφορετικο ειναι οτι στον οδηγο τα παραθυρα τα δειχνει με χρωμα και γενικα καποιο περιβαλλον ενω σε εμενα βγαινει μια γκρι οθονη με μπλε φοντο σε αυτο που επιλεγω.μου θυμιζει λιγο windows 98 η διαδικασια.βασικα ξεχασα να αναφερω οτι εχω καρτα γραφικων την ati hd 2400 xt.θα εχω καποιο προβλημα?ρωταω γιαιτι ειχα διαβασει παλια οτι δεν υποστηριζονταν αλλα τωρα μαλλον το διορθωσανε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

seskou καθώς φαίνεται έχεις το alternative cd εγκατάστασης. Κατέβασε από δω το κανονικό cd να κάνεις τη δουλειά σου.;)

Μη ξεχάσεις να γράψεις το cd με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα εγγραφής.

 

να κι ένας οδηγός εγκατάστασης από την ελληνική κοινότητα Ubuntu.Είναι για την προηγούμενη έκδοση αλλά ισχύουν τα ίδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν κάνεις την μετάβαση διάβασε τα παρακάτω. Επίσης θα σου πρότεινα να βάλεις Slackware και όχι *Ubuntu.

 

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272993

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=217456

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ημάρτον ρε firewalker προτείνεις slack σε έναν αρχάριο? Και νόμιζα ότι τα είχα δεί όλα σε αυτό τον χώρο.. Εγώ θα έλεγα τότε να βάλει gentoo η καλύτερα LFS.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατέβασε το Ubuntu από το

http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

και ξαναπροσπάθησε. Δοκίμασε το live-cd να δεις τι δεν λειτουργεί πριν το εγκαταστήσεις. Μια άλλη διανομή που θα σου πρότινα είναι Fedora από το

http://fedoraproject.org/en/get-fedora

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας.ο οδηγος ηταν οτι χρειαζομουν και με βοηθησε πολυ στο καμματι των partition και ποσο χωρο πρεπει να δωσω στον καθενα.πλεον ειμαι σε linux περιβαλλον και μπορω να πω οτι ειναι τελεια.και να φανταστειτε οτι ακομα δεν ειδα τιποτα.ξερω οτι πολλες αποριες μου θα μου λυθουν απο το ελληνικο φορουμ του linux.gr αλλα εχω μια ακομα απορια , και την κανω εδω γιατι εμπιστευομαι παρα πολυ το insοmnia και την δικη σας βοηθεια. Λοιπον ειχα δει αρκετο καιρο πριν στο youtube ενα βιντεακι σχετικα με τις διαφορες αναμεσα σε vista και ubuntu με ενεργοποιημενο το beryl.ξερω οτι δεν υπαρχει και πλεον ονομαζεται comliz fusion αν δεν κανω λαθος.η απορια μου ειναι: αυτο το βρισκουμε με ρυθμισεις μεσα απο το λειτουργικο? η πρεπει να κατεβασω κατι εξτρα και μετα να το ρυθμισω? Σας ευχαριστω και παλι!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατεβάζεις μέσα από τον package manager της διανομής σου το πακέτο compiz-fusion και μετά κάνεις τις ρυθμίσεις για τα εφε από ένα πίνακα ελέγχου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...